X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głównie zasuwa w simlish. Mówi mama, tata - świadomie. A reszta ciężko powiedzieć. Powtarza jakieś słówka, ale ja mało domyślna, nie umiem rozkminic o co to chodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi mama, ampa- lampa, tak, nie, bum- ze jedziemy autem, am am- jak jest glodny, ba- bach, jak cos upadnie. Tata mowil kiedys i przestal. Baba, ale to wg mnie nic nic nie znaczy.
    Reaguje na moje slowa, np. kapu kapu- biegnie do lazienki, zmieniamy pieluche- idzie na mate. Jak pytam, co gdzie jest to pokaze, pojdzie do tego.
    Ale ogolnie- duzo w jezyku, ktorego nie rozumiem :)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak swiadomie mowi mama, tata, baba, ne tj. Nie, da tj. daj, pa pa, i na moja chrzesnice kinge wola nia nia bo by mowimy na nia kinia i on chyba zalapal tylko nia. Poza tym ostatnio daje czesc, przybija piatke,brawo, papa, pokazuje nos, oko, ucho, i gdzie jest tomek. Do tego kinia nauczyla go jakies takiej klaskanej rymowanki i on az sie trzesie jak ktos zaczyna ta wymowane klaska raczkami i wyystawia raczki pod odpowiedbim katem zeby wyklaskac z nim ta rymowanke. Poza tym ostatnuio zauewazylam ze kuma bardzo duzo rzeczy jak sie do nieg mowi typu pozbieraj zabawki, buduj klocki, ustawiamy zwierzatka itp.

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od jakiegoś czasu doszło am i mniam mniam. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha I mój mały wyjadą niani śniadanie. Tzn podchodzi do jej torebki i wskazując palcem mówi am. Nie odejdzie do póki ona nie da jemu jeść ( mimo że chwile wcześniej jadł śniadanie ) teraz szykuję jemu kanapkę i jak ona przychodzi to w drzwiach wkłada sobie do torebki :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, bo zapomniałam o najważniejszym. Moja jeszcze świadomie pokazuje paluszkiem i pyta "cio to?" :D

Ogólnie ona tak dużo gada (po swojemu), że ja na serio nie umiem określić co jest "jej" słowem, a co po prostu taką blablaniną.

Co do zośki to Łucja swoją zgubiła, więc wnioskuję, że już nie jest zainteresowana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 13:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś taki obiad :D
    8QMoGPUm.jpg
    YSI8xu6m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:49

chabasse, 4me, Anitka201, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobilas. Bo u nas dzis tylko dziecko jadlo:) Dla nas dopiero szykuje.
    "Cio to?"? To juz wyzszy level osiagnela :)

Tak mi sie jeszcze przypomnialo jak pisalysmy dzis o umiejetnosciach naszych dzieci. Moj sprzata. Jak tylko dorwie jakas szmatke to wyciera. I to nie na przypal co popadnie. Wyciera to, co widzi, ze ja wycieram a on dosiega. Wie tez, gdzie mop. I jak sie zabieramy za sprzatanie to on biegnie do szafy i chce go wyjmowac. Takze tego :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa idź La_lenka z tą pizzą... na diecie jestem :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to przecież dla Łucji (choć fakt, dla rodziców też była druga, większa :P)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam te klopsiki z makaronem nigelli, i mi baardzo smakowały, synkowi chyba też bo zjadł solidną porcję ale mężowi już nie tak bardzo, choć mówił, że niezłe. A pizza la lenka wygląda super. To jakaś wersja udzieciowiona..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ciasto z małą ilością soli, passata z oregano, wędlina drobiowa z piratek i paluszek serowy.
    Nasza była podobna tylko dodatkowo sypalam przyprawy po pizzy, inne dodatki itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aah.. No fajny pomysł.. Ty to zdolniacha jesteś w konwertowaniu potraw na format dziecięcy. Jeśli chodzi o umiejętności naszych pociech, to mój jeszcze nie chodzi i nie mówi za dużo.. tzn cały czas coś gramoli po swojemu ale ja nie rozumiem o co biega. Potrafi natomiast sam przygotowac sobie kąpiel.. hehe..
    Nie wiem, czy się udao, ale tu powinno być widać króciutko..
    https://youtu.be/_dc1ItFF1Eo
    lub
    f253da7118c4154amed.jpg
    No i oczywiście potrafi mnie przede wszystkim rozbroić swoimi wielkimi słodkimi oczyskami, buziakami i przytulasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 18:48

la_lenka, Anitka201, 4me, Kassie lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film mi nie dziala :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz powinno być ok

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ale mi smaka narobilas. Bo u nas dzis tylko dziecko jadlo:) Dla nas dopiero szykuje.
    "Cio to?"? To juz wyzszy level osiagnela :)

Tak mi sie jeszcze przypomnialo jak pisalysmy dzis o umiejetnosciach naszych dzieci. Moj sprzata. Jak tylko dorwie jakas szmatke to wyciera. I to nie na przypal co popadnie. Wyciera to, co widzi, ze ja wycieram a on dosiega. Wie tez, gdzie mop. I jak sie zabieramy za sprzatanie to on biegnie do szafy i chce go wyjmowac. Takze tego :)
    Jej u mnie to samo. Ma taki wycwiczony ruch ręką ze na prawdę dobrze poleruje ta szmatką :-) ogólnie jak ja coś wycieram to on tez robi to po swojemu :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpedzacie mnie w zamartwianie sie bo mój nie robi polowy tego co wasze :/ gada mnóstwo ale praktycznie nic nie rozumiem.

Za to dzis zrobil swoje pierwsze cztery kroki - wypuścił sie od fotela na środek pokoju - ależ byly owacje w domu, zwłaszcza, ze akurat mieliśmy gości ;)

Anitka201, la_lenka, chabasse, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me spokojnie, moj tez duzo gada ale wiekszosci i tak nie rozumiem ;-) za to mam wrazenie, ze jak do niego mowie to baaardzo duzo rozumie. Zawsze gdy jest zly i nie wiem jak go uspokoic to mowie "gdzie jest Kuba?" (nasz pies) i w momencie jest cisza i zaczyna go szukac :-) poza tym rozumie slowa kicius, tata, idziemy, papu, ciapu, spacer :-) ale zeby sam od siebie powiedzial cos z tych rzeczy to nie udalo mi sie wylapac :-) ostatnio zalapal jak zamknac kubek niekapek i go otworzyc :-) i potrafi do takiej plastikowej miseczki wrzucic np klocka i potem ta miseczka potrzasac az w koncu klocek mu wyleci i na nowo go tam wsadza :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, kąpiecie nadal w wanience? Takiej wstawionej w dużą czy gdzieś przenosicie?

My to już ze 4 miesiące wyłącznie w dużej wannie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tez gada po swojemu. Łol loł - odpowiada na pytanie jak robi piesek, albo jak widzi gdzieś psa, choc ostatnio w zabawkowym stał taki duży koń, Gabi pokazuje rączką i mowi łoł łoł :D
    Jak jest czymś zafascynowana to mowi łaaaaał
    Tata, mama, mniam mniam, ma (wersję, że nie ma pokazuje rozkładając rączki), nie,
    Przytula się jak się ją o to prosi, daje buziaka, wysyła buziaczka, pokazuje jak robi Indianin, jaka jest duża, bije brawo, pokazuje nie ma, jak się złości to wydaje z siebie dziwne dźwięki xD, pokazuje jakie dobre było jedzonko, tata z nią chodzi po domu i pokazuje paluszkiem kto jest na zdjęciach. Ostatnio jest szał na świecącą kauczukową piłeczkę, wkładanie duplo do woreczka i wyjmowanie, nakładanie oponek na kijek :)

W sobotę postawiła swoje pierwsze kroczki przechodząc ode mnie do mojej mamy :)

I fotka dla cioteczek z sesji roczkowej https://naforum.zapodaj.net/thumbs/411a3745b4f1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:55

la_lenka, karolcia87, 4me, agniesja, chabasse, Natka88 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3274 3275 3276 3277 3278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ