X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głównie zasuwa w simlish. Mówi mama, tata - świadomie. A reszta ciężko powiedzieć. Powtarza jakieś słówka, ale ja mało domyślna, nie umiem rozkminic o co to chodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi mama, ampa- lampa, tak, nie, bum- ze jedziemy autem, am am- jak jest glodny, ba- bach, jak cos upadnie. Tata mowil kiedys i przestal. Baba, ale to wg mnie nic nic nie znaczy.
    Reaguje na moje slowa, np. kapu kapu- biegnie do lazienki, zmieniamy pieluche- idzie na mate. Jak pytam, co gdzie jest to pokaze, pojdzie do tego.
    Ale ogolnie- duzo w jezyku, ktorego nie rozumiem :)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak swiadomie mowi mama, tata, baba, ne tj. Nie, da tj. daj, pa pa, i na moja chrzesnice kinge wola nia nia bo by mowimy na nia kinia i on chyba zalapal tylko nia. Poza tym ostatnio daje czesc, przybija piatke,brawo, papa, pokazuje nos, oko, ucho, i gdzie jest tomek. Do tego kinia nauczyla go jakies takiej klaskanej rymowanki i on az sie trzesie jak ktos zaczyna ta wymowane klaska raczkami i wyystawia raczki pod odpowiedbim katem zeby wyklaskac z nim ta rymowanke. Poza tym ostatnuio zauewazylam ze kuma bardzo duzo rzeczy jak sie do nieg mowi typu pozbieraj zabawki, buduj klocki, ustawiamy zwierzatka itp.

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od jakiegoś czasu doszło am i mniam mniam. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha I mój mały wyjadą niani śniadanie. Tzn podchodzi do jej torebki i wskazując palcem mówi am. Nie odejdzie do póki ona nie da jemu jeść ( mimo że chwile wcześniej jadł śniadanie ) teraz szykuję jemu kanapkę i jak ona przychodzi to w drzwiach wkłada sobie do torebki :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, bo zapomniałam o najważniejszym. Moja jeszcze świadomie pokazuje paluszkiem i pyta "cio to?" :D

Ogólnie ona tak dużo gada (po swojemu), że ja na serio nie umiem określić co jest "jej" słowem, a co po prostu taką blablaniną.

Co do zośki to Łucja swoją zgubiła, więc wnioskuję, że już nie jest zainteresowana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 13:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś taki obiad :D
    8QMoGPUm.jpg
    YSI8xu6m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:49

chabasse, 4me, Anitka201, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobilas. Bo u nas dzis tylko dziecko jadlo:) Dla nas dopiero szykuje.
    "Cio to?"? To juz wyzszy level osiagnela :)

Tak mi sie jeszcze przypomnialo jak pisalysmy dzis o umiejetnosciach naszych dzieci. Moj sprzata. Jak tylko dorwie jakas szmatke to wyciera. I to nie na przypal co popadnie. Wyciera to, co widzi, ze ja wycieram a on dosiega. Wie tez, gdzie mop. I jak sie zabieramy za sprzatanie to on biegnie do szafy i chce go wyjmowac. Takze tego :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa idź La_lenka z tą pizzą... na diecie jestem :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to przecież dla Łucji (choć fakt, dla rodziców też była druga, większa :P)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam te klopsiki z makaronem nigelli, i mi baardzo smakowały, synkowi chyba też bo zjadł solidną porcję ale mężowi już nie tak bardzo, choć mówił, że niezłe. A pizza la lenka wygląda super. To jakaś wersja udzieciowiona..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ciasto z małą ilością soli, passata z oregano, wędlina drobiowa z piratek i paluszek serowy.
    Nasza była podobna tylko dodatkowo sypalam przyprawy po pizzy, inne dodatki itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aah.. No fajny pomysł.. Ty to zdolniacha jesteś w konwertowaniu potraw na format dziecięcy. Jeśli chodzi o umiejętności naszych pociech, to mój jeszcze nie chodzi i nie mówi za dużo.. tzn cały czas coś gramoli po swojemu ale ja nie rozumiem o co biega. Potrafi natomiast sam przygotowac sobie kąpiel.. hehe..
    Nie wiem, czy się udao, ale tu powinno być widać króciutko..
    https://youtu.be/_dc1ItFF1Eo
    lub
    f253da7118c4154amed.jpg
    No i oczywiście potrafi mnie przede wszystkim rozbroić swoimi wielkimi słodkimi oczyskami, buziakami i przytulasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 18:48

la_lenka, Anitka201, 4me, Kassie lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film mi nie dziala :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz powinno być ok

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ale mi smaka narobilas. Bo u nas dzis tylko dziecko jadlo:) Dla nas dopiero szykuje.
    "Cio to?"? To juz wyzszy level osiagnela :)

Tak mi sie jeszcze przypomnialo jak pisalysmy dzis o umiejetnosciach naszych dzieci. Moj sprzata. Jak tylko dorwie jakas szmatke to wyciera. I to nie na przypal co popadnie. Wyciera to, co widzi, ze ja wycieram a on dosiega. Wie tez, gdzie mop. I jak sie zabieramy za sprzatanie to on biegnie do szafy i chce go wyjmowac. Takze tego :)
    Jej u mnie to samo. Ma taki wycwiczony ruch ręką ze na prawdę dobrze poleruje ta szmatką :-) ogólnie jak ja coś wycieram to on tez robi to po swojemu :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpedzacie mnie w zamartwianie sie bo mój nie robi polowy tego co wasze :/ gada mnóstwo ale praktycznie nic nie rozumiem.

Za to dzis zrobil swoje pierwsze cztery kroki - wypuścił sie od fotela na środek pokoju - ależ byly owacje w domu, zwłaszcza, ze akurat mieliśmy gości ;)

Anitka201, la_lenka, chabasse, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me spokojnie, moj tez duzo gada ale wiekszosci i tak nie rozumiem ;-) za to mam wrazenie, ze jak do niego mowie to baaardzo duzo rozumie. Zawsze gdy jest zly i nie wiem jak go uspokoic to mowie "gdzie jest Kuba?" (nasz pies) i w momencie jest cisza i zaczyna go szukac :-) poza tym rozumie slowa kicius, tata, idziemy, papu, ciapu, spacer :-) ale zeby sam od siebie powiedzial cos z tych rzeczy to nie udalo mi sie wylapac :-) ostatnio zalapal jak zamknac kubek niekapek i go otworzyc :-) i potrafi do takiej plastikowej miseczki wrzucic np klocka i potem ta miseczka potrzasac az w koncu klocek mu wyleci i na nowo go tam wsadza :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, kąpiecie nadal w wanience? Takiej wstawionej w dużą czy gdzieś przenosicie?

My to już ze 4 miesiące wyłącznie w dużej wannie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tez gada po swojemu. Łol loł - odpowiada na pytanie jak robi piesek, albo jak widzi gdzieś psa, choc ostatnio w zabawkowym stał taki duży koń, Gabi pokazuje rączką i mowi łoł łoł :D
    Jak jest czymś zafascynowana to mowi łaaaaał
    Tata, mama, mniam mniam, ma (wersję, że nie ma pokazuje rozkładając rączki), nie,
    Przytula się jak się ją o to prosi, daje buziaka, wysyła buziaczka, pokazuje jak robi Indianin, jaka jest duża, bije brawo, pokazuje nie ma, jak się złości to wydaje z siebie dziwne dźwięki xD, pokazuje jakie dobre było jedzonko, tata z nią chodzi po domu i pokazuje paluszkiem kto jest na zdjęciach. Ostatnio jest szał na świecącą kauczukową piłeczkę, wkładanie duplo do woreczka i wyjmowanie, nakładanie oponek na kijek :)

W sobotę postawiła swoje pierwsze kroczki przechodząc ode mnie do mojej mamy :)

I fotka dla cioteczek z sesji roczkowej https://naforum.zapodaj.net/thumbs/411a3745b4f1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:55

la_lenka, karolcia87, 4me, agniesja, chabasse, Natka88 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3274 3275 3276 3277 3278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ