X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w szoku jak na razie dobrze nam idzie o odstawianiem od cycka. Przed kapiela jest kaszka z mm i owocami. Potem się chłopaki chalpia, potem smarowanie, pizama, przytulnie i śpi :D. Rano sie budzi ok 6 ale my tak wstajemy do pracy więc to dla mnie ok. Ogarniany sie razem i śniadanie je z nami. Nie krzyczy jeść :D
    Nocki sa ostatnio trochę gorsze, bo idą zęby i poplakuje przez sen.. ale dajemy radę :
    Teraz mam maraton bo w weekend studia a w poniedziałek dyżur. .

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A ja jestem w szoku jak na razie dobrze nam idzie o odstawianiem od cycka. Przed kapiela jest kaszka z mm i owocami. Potem się chłopaki chalpia, potem smarowanie, pizama, przytulnie i śpi :D. Rano sie budzi ok 6 ale my tak wstajemy do pracy więc to dla mnie ok. Ogarniany sie razem i śniadanie je z nami. Nie krzyczy jeść :D
    Nocki sa ostatnio trochę gorsze, bo idą zęby i poplakuje przez sen.. ale dajemy radę :
    Teraz mam maraton bo w weekend studia a w poniedziałek dyżur. .

Moge spytac czemu odstawiasz? I co zamiast? Mm czy krowie?

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiam, bo przy studiach i dyzurach jest mi ciężko wyrobić ze sciaganiem. Poza tym ja uważam, ze rok to jest wystarczajacy czas. Zreszta młody jakby nie zauważył zmiany.
    Miko ma alergie na mleko krowie więc dostaje Neocate (mm dla mega alergików).

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie karmic,nigdy nie lubilam. I wiecie co? Mam problem z podjeciem decyzji o odstawieniu. I to chyba ja bede miala trudnosc z odstawieniem a nie moje dziecko. Glupie to.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście to? :D

https://www.youtube.com/watch?v=HRwhpKzFiTE

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boze lenka ty to zawsze znajdziesz cos na poprawe humoru. Niesamowity!!! Jak jezozwierz hahahhaa

edysia5
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kurde, ale kudłacz... ciekawe czy mu się wytrą.. Niesamowite.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka- taka mam nadzieje, ze po kilku tygodniach jak sobie wszystko poukladam to bedzie ok. Nie ja pierwsza nie ostatnia.

Pepepe- jak przede mną wizja powrotu byla daleko to tez chciałam juz wracać. Im bliżej tym mniej sie chce.

Jesli chodzi o MM to mysle, ze troche je demonizujesz ;) to nie sztuczne konserwanty, chemia i GMO ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jesli chodzi o MM to mysle, ze troche je demonizujesz ;) to nie sztuczne konserwanty, chemia i GMO ;)
    Tu się akurat trochę nie zgodzę ;)
    Ale z drugiej strony takie czasy, rożne śmieci są teraz właściwie we wszystkim.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak moze chemia ale zdrowa :P

A skąd wiecie, czy krowa jadła zdrową trawę??? ;) :D
    Już pomijam fakt, ze i mleko krowie ze sklepu to czasem prawie nie mleko ;)

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie wiem, co dac zamiast. Zachowuje sie jak matka wariatka, laktoterrorystka, bojazliwa matka polka i inne takie :)
    Ta, ktora w ocenie kogokolwiek nie wygladala na taka, ktora moglaby chciec miec dziecko, a juz na pewno karmic je piersia.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to mi ktoś już na dobre dzieciaka podmienił. Awantura dosłownie o wszystko, piski, krzyki, bicie.
    A poza tym wiszenie na matce, ciągnięcie za ubranie, włosy, wyrywanie wszystkiego co tylko wzięłam w rękę. No ciekawie dziś było., dosłownie ledwo żywa jestem.

Za to mała coraz fajniej staje. Do tej pory to "oszukiwała" stając przy materacu, tak, że kolankiem się jeszcze trzymała. Ale dziś już kilka razy udało jej się fajnie wyprostować.
    Chyba pora najwyższa rozejrzeć się za butami (swoją drogą przeraża mnie ile na to kasy trzeba. No i nie da się "zaoszczędzić" kupując używane. Ale jak trzeba to trzeba).

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bylam na rehabilitacji i sie przyznalam, ze narazie póki młody nie chodzi tylko sobie staje przy lawce np to zakladalam używane od kuzyna. I Pani rehabilitantka powiedziala, zeby nie dać sie zwariować i jak po kuzynie nie zniszczone - bo malo używane, co częste w tym wieku lub kuzyn nie miał wady to mozna nosić...wiec lekko się zdziwiłam ale w sumie to logiczne. Gorzej z tym stwierdzeniem, czy kuzyn prawidłowo ustawial stopę ;)

My kupimy nowe na pewno ale juz zainwestuje w cieplejsze zimowe, a to za wcześnie by kupowac bp pewnie girka mu urośnie jeszcze.

Moje dziecko dzis w pewnej chwili chciało byc tylko u mnie na rekach- NIGDY nie miał takich jazd. Ostatecznie chodziłam z nim ponad godzinę w tuli a on wyciszony, przytulony do mnie ogladal mieszkanie i swiat za oknem. Przeslodkie to bylo ;) u nas dzis bylo zmiennie ale i tak lepiej niz ostatnio, co Wam pisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Łucji nie zostawię bucikow nawet dla ewentualnego drugiego - bo ona jednak przekrzywia nóżke. Coraz mniej, ale jej jednak leci. Kto wie na ile but to "zapamiętuje".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja po Łucji nie zostawię bucikow nawet dla ewentualnego drugiego - bo ona jednak przekrzywia nóżke. Coraz mniej, ale jej jednak leci. Kto wie na ile but to "zapamiętuje".
    My tez nie zostawiamy. Oczywiście jak młody wyrośnie z tych bucikow to sprzedam je tak samo jak jeso poprzednie new balance. Wychodzę z założenie ze jeśli ktoś chce używane buty to i tak takie kupi.
    My obecne buciki kupiliśmy w sklepie outletowym zdrowej stopki. I cena mnie zabiła, przecenione z 300 na 200, a but nie jest nawet ładny (wiem ze to nie istotne :-) )

• ela Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe z tym cyckiem od taty może nie być tak źle, dziecko wie, że cycek równa się mama, od taty nie oczekuje. Już nie pamiętam który z chłopców, szukał u M ręką nie wymacał, więc wtulił się w niego i spał dalej.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dale śpi! :D <wow> i to w sobotę, nie wierze ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spalysmy prawie do 9. Ale o 3 była impreza, więc nie wiem co lepsze :P

Teraz męża wysłałam z małą na spacer (drugi raz od porodu sam poszedł) i aż nie mogę ogarnąć tej nowości. Sama nie wiem czy chwile leniuchowac czy sprzątać. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka! Odpoczywaj! Nie rob tego bledu, ktory ja robilam przez rok. Kazda drzemke, kazde oddelegowanie Malego poswiecalam na sprzatanie, pranie, gotowanie, prasowanie. Od srody jestem na urlopie WYPOCZYNKOWYM i jak Maly spi to ja...czytam ksiazke :) I wiesz co? Wszyscy zyja, maja co jesc i robale w domu nie laza.

A co do nocki. U nas tez od 2 do 4 niespanie. Tylko, ze ja postanowilam nie dawac cycka. Ale on sie nie domagal. Tylko zasnac nie mogl. Na moich rekach spal a jak go odkladalam to placz. Ale to nie przeszkodzilo mu w pobudce po 6 :) Chyba emocje zwiazane z pierwszymi urodzinami sie w nim skumulowaly i prezentow nie mogl sie doczekac :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe najlepszego dla Twojego malucha! :-)

‹‹ 3272 3273 3274 3275 3276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ