X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my mamy na koncie 12 zębów i od 2-3 tygodni cisza. Czekam z przerażeniem na trójki. Przy czwórkach było słabo...ehh te zęby to katorga.
    Lili humor ma ostatnio OK, I jak czytam o waszych maluchach to się trochę boję, że ten dobry czas niedługo się skończy. Ostatnio naprawdę fajnie mijają nam dni. Spacer, zabawa w domu, czasami trafią się inne dzieci.
    A co do spania to mnie zadziwiłyscie. Mała nadal śpi w body na krótki rękaw, jak przyszły chłody to zmieniłam jej tylko kocyk na kołderkę. Pod kocem potrafiła się rozkopać, teraz śpi przykryta. Kręci się ale nie odkrywa. A i śpi na płasko bez poduszki.
    Obiadki to najczęściej to co my. Chyba że my mamy coś nieodpowiedniego to gotuję szybką zupkę. Dziś na przykład krupnik :)

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zageszczam kaszą manną najczęściej, albo daję więcej ziemniaków :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama śpię już w piżamie na długi rękaw, więc młoda tym bardziej pajac i kołderka, od dłuższego już czasu śpi na poduszce (taka od kompletu poduszka+kołderka, w miarę płaska) bo wydaje mi się, że jej wygodniej :) z resztą ona spi w takich pozycjach, że czasami zwinięta mieści się na niej cała :) Pajace ze stopkami są u nas w użyciu cały czas, w okresie letnim body na krotki + leginsy 3/4 albo długie, w samym bodziaku pojedyncze noce tylko.

Pogoda niestety nie rozpieszcza.. dziisja cały dzien w domu, bo za oknem okropnie. Zimno i mżawka, także walczyłyśmy sobie ogrzewanie i od razu przyjemniej się zrobiło :)

Ja zazwyczaj gotuję więcej warzyw i mięsa, porcjuję w małe pojemniczki i mrożę. Nie chce mi się gotować, to kierunek zamrażarka i coś wydobywam dla młodej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo! Zamrozilo Was? Wywialo? U nas slonce. W koncu. I dziecko od razu w lepszym humorze jak na spacer poszlismy.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ba..!! Trzeba korzystać jak nie pada, bo zbliża się sezon deszczowy. Wczoraj z młodym nie wyszłam i niestety nie wymęczył sie odpowiednio więc była tylko jedna drzemka. Dziś już lepiej i właśnie zalicza drugą. Spacerek co prawda yulko godzinka ale dobre i to. Oby więcej takich dni.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, jaką wodę podajecie maluchom.. w sensie kranówkę czy butelkową przegotowaną?? Pytam, bo ja zawsze dawałam gotowaną kranówkę, ale ostatnio zaczęła mi się ona nie podobać, jakby bardziej chlorowana się zrobiła. Postanowiłam więc, że dla dziecka to źródlaną będę gotowała. Niestety do tej wody również mam zastrzeżenia. Po ugotowaniu tworzy się w niej jakiś osad, który wyczuwalny jest podczas picia. Nie wiem czy to zdrowe..? I tak jest z różnymi wodami z butelek.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje Zywiec Zdroj lub Mama i Ja prosto z butelki. W sensie nie przegotowuje.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osad przy gotowanej mineralnej to normalka, wytracaja sie te wszystkie sole mineralne. :)

Ja daje gotowana kranowe albo mineralke dowolna (niskozmineralizowana) na surowo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada, leje i Glowy urywa. U nas jest tragedia i od dwóch dni nie byliśmy na spacerze. Młody wariuje z nudów w domu a ja wariuje od jego wariactw ;)

A tak btw to z nudów chyba zaczął dzis wstawać bez podpory :D i tak od godziny- wstac, upaść, wstac, upaść ;)nawet upadek i przeciecie wargi :/ go nie powstrzymało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:02

la_lenka, Kassie, edysia5, moka89, Anitka201, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kranówa przegotowana od samego poczatku- u nas jest bardzo dobra woda.
    A mineralną mozna? Wiem, ze dla niemowlaków to musi byc zrodlana (czyli nasza kranowka z troche głębszego ujęcia ;) ) no ale nasze dzieciaki to juz juniory! wiec moze i mineralna juz mogą :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, brawo!! Zaraz zacznie chodzic!! My tez dzis pierwszy raz od soboty na dworze na dluzej. Dla dziecka, ktore spedzalo 12h na dworze w ostatnim tygodniu to dosc spora zmiana.
    Zywiec Zdroj i Mama i Ja to na pewno wody, ktore mozna podawac od urodzenia. Na poczatku je gotowalam. Pozniej przestalam. Leniwa jestem. A i zapominalam na biezaco, poznej trzeba bylo studzic. Za duzo ceregieli. Sprobowalam podac prosto z butelki i bylo ok.
    Aaa czy ja Wam sie pochwalilam? :) Od miesiaca nie prasuje Malego rzeczy! Odpuscilam stanie przy desce. Prasuje jak sobie, to co wyjsciowe i musi byc w kant :)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje albo kranowke ale nie przegotowana, no chyba ze mam w czajniku. A ostatnio kupuje taka w biedrze 330ml niekapek i moj maly pije ja prosto z tej butelki

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe no brawo! Ja odpuscilam prasowanie po wyjściu ze szpitala :D to dopiero lenistwo !
    Chociaż nie, ja to nazywam innymi priorytetami bo np ostatnio do lenia mi daleko. Sprzątam wszystkie zapomiane kąty przed powrotem do pracy. Safa młodego odgruzowana z za malych ciuchów, dzis pozbyliśmy sie zabawek niemowlakowych- tych gorszych- reszta chyba pójdzie do piwnicy dla rodzeństwa ;) garderoba z torbami, butami i kurtkami tez odgruzowana. Wlasnie robi sie pranie jesiennych i zimowych kurtek. Zostala jeszcze cala gardeoba z moimi ciuchami- ostatnio aktualizowana dwa lata temu - o matko jak mi sie nie chce! Ale juz mam tam takie perelki, ze musze sie za to zabrać.

Takze dzialam, by przed robota zrobic jak najwięcej.

Aaaaa i piwnice musimy posprzatac- rany to caly weekend z głowy :/ ale tego to juz przed powrotem chyba nie ogarne :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały dzien lało.. zimno jak cholera.. zapakowałam mała do auta i siedziałyśmy większość dnia u moich rodziców :) aż się nie chciało wychodzić z takiego cieplutkiego domu na dwór :/ Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej i pójdziemy na dłuższy spacer :)

Ja daję wodę butelkowaną, źródlaną, bez gotowania, czasami jak nie mam to przegotowaną z filtra :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet tych pierwszych nie uprasowałam. :P No dobra, śpioszki do szpitala na wyjście przeleciałam. No i sukienkę na chrzest, na święta itp.

Ja właśnie robię przegląd mojej wielkiej szafy z ciuchami, piorę, odświeżam w suszarce, odkładam dawno niechodzone. Już mam dość swoją drogą, a jeszcze ponad pół zostało :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a od kiedy wracasz do pracy?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja się przyznaje ze odkąd wróciłam do pracy częściowo odpuscilam sobie prasowanie. Tzn większość i tak prasuje jednak spora część ciuchów jest składana po wysuszeniu. Ja puszczam minimum jedna pralkę dziennie..sporo tego było.

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jeszcze 3 tygodnie :( boszz kiedy ten czas zleciał?
    Mi odbija - ja, ktora chciałam wracać po pol roku patrzę teraz na kobiety z glebokimi wózkami i sobie mysle, ale fajnie jeszcze maja tyle czasu dla siebie :)

Hehehe paradoksalnie po powrocie do pracy ja bede wiecej prasować :/ bo swoje ciuchy trzeba bedzie prasować, juz awaryjne bluzy z kapturem odpadają ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tez tak miałam (ciężko mi się wracało do pracy). W pierwszym tygodniu ciągle myślałam co robi mały, ogólnie ciężko było mi się skupić na pracy. W drugim tygodniu coraz rzadziej o nim myślałam. Teraz - chwilowo trwaj :-) jestem zadowolona ze pracuję :-)

4me lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakas glupia jestem, bo nie moge sie doczekac kiedy pojde do pracy. Tylko najpierw musze ja znalesc...

Moje dziecko budzilo sie dzis w nocy 3 razy i wstalo na dobre o 6. To juz nawet nie jest powrot do czasow sprzed wyjazdu. To nawet nie jest powrot do czasow noworodka. Nie mam sily z nim w nocy walczyc i przystawiam. Ale przeciez nie jest glodny co 2/3h. Nie wiem jak ja go odstawie.. W dzien moje cycki moga nie istniec, a w nocy tylko tak go ogarniam. Musze tez isc do szpitala, podobno tylko 3 dni. I jak to zaplanowac? Z podaniem cycka w nocy maz moze sobie nie poradzic.

‹‹ 3271 3272 3273 3274 3275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ