SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez takie info dostalam od swojej dentystki. Ona mi tylko profilaktycznie kazala odczekać kilka godzin by zapobiec ewentualnemu uczuleniu - ale sama mowila, ze to trochę na wyrost ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak..???No to są trzy mozliwosci.. albo moja uczyła się z innych ksiazek, albo lubi znecac się nad pacjentami, albo wyglądam na biedną i nie chce mnie naciągac na dodatkowe koszty... hehe.. ;) A tak na serio, to nawet jeśli można używać to i tak wolałabym dzisiaj tego nie sprawdzac. Jutro te szczepienia mamy to lepiej dmuchać na zimne.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja zarówno w ciazy jak i podczas karmienia miałam robione znieczulenie.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może tak jednorazowo lub w większych odstępach czasu można znieczulać, ale ja już 4 wizyty miałam przez ostatnie jakieś 10 dni i przede mną jeszcze co najmniej dwie, wiec może to by było za często. A nie chce mi się rozwlekać leczenia na miesiące. Dzisiaj akurat znowu bolało, ale generalnie ból do zniesienia. Tzn. zawsze jak boli to myślę o moim bąbelku i jakoś daję radę.. hehe.. to jest najlepszy lek przeciwbólowy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, normalnie znieczulenie, od razu po zejściu z fotela możesz przystawiać.

Dentyści po prostu mają często zerową wiedzę o laktacji (jak i wiele lekarzy) - więc jak nie wiedzą, to profilaktycznie mówią, że nie. Ale można, dentysta u którego byłam (taki lokalny guru, do którego inni dentyści odsyłają z trudnymi przypadkami) też potwierdził, że można.

Tu masz jeszcze cytat z mlecznego wsparcia
    Quote:
    Leczenie stomatologiczne, także ze znieczuleniem nie wymaga odstawienia

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse a ja bym zmienila na Twoim miejscu dentystke. Teraz daja takie znieczulenia ze mozna brac zarowno w ciazy jak i karmiac, dla mnie taka wizyta byla by strasznie stresujaca, no chyba ze ty sie bbou nie boisz ale z wypowiedzi widac ze tak nie jest, a wiadomo ze stres sie uudiela i dziecku i wogole, mysle ze czestotliwoc wizyt nie ma tu znaczenia bo znieczulenie po paru godz zupelnie znika, u nas prywatnue znieczulenie kosztuje 20zl wiec chyba nie uwaza ze tyle nie uzbierasz;-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Doradźcie prosze!

Musze kupic młodemu jakis śpiwór na zime- rok temu mieliśmy pożyczony. I teraz wacham sie między takim, który ma odpinany dol- wydaje sie praktyczne bo młody bedzie juz biegal i odchodzi problem brudnych butów w śpiworze. Tyle tylko,ze ten śpiwór ma stałą długość 100 cm i nie da sie go zmniejszyć.
    Druga opcja to właśnie śpiwór o regulowanej dlugosci 80-100 cm wiec paowalby ewentualnie do gondoli przy drugim dziecku- ale on z kolei nie ma odpinanego domu wiec za każdym razem trzeba by dziecku ściągać buty :/

Nie wiem sama co robic a takiego super uniwerslanego nie znalazłam. Przeciez to mozna oszalec- jeden śpiwór na wiosne/jesien, drugi z odpinanym końcem na zimę i jeszcze najlepiej trzeci do gondoli :/

Takiego, który by spelnial wszystkie wymagania sie nie doszukalam ;) są te uniwersalne - wiosna/zima ale te Lodger zapinane na zakładkę jakos w ogóle nie przemawiają do mnie wizualnie :(

Co Wy robicie? Co z mokrymi/brudnymi butami naszym szkrabow?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie nie zawracała głowy drugim dzieckiem. A co jak urodzisz np. w kwietniu - zanim przyjdzie pora na śpiworek to Ci dzieciak z gondoli wyrośnie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:02

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem tez tak myślę w sumie...bo moze nie bede w ciąży, bo moze urodzę qisona itp itd.... Masz racje, bo juz zaczynam świrować... Teraz tylko musze wybrac między praktycznym a mniej praktycznym i ladnym ;)))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja go nie wypuszcze z wózka . Jak pójdziemy na spacer pieszo to pewnie tylko po osiedlu a do parku nawet nie ma mowy na wyjście :-) w sezonie zimowym nie przewiduje placu zabaw a jak będzie cieplej to wypne śpiwór z wózka. Patrząc na pogodę to chyba dzisiak wieczorem już wepnę śpiwór. Na razie młody jeździł pod ciepłym kocykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:23

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i nasz śpiwór ed pasował tez do gondoli a on jest na prawdę duży :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.. My już po szczepieniu mmr i dodatkowo doszczepiliśmy ospą. Młody jak zwykle dzielnie bardzo zniósł, zapłakał tylko raz mimo iż wkłucia były dwa. Jednego w ogóle nie poczuł. Dzis wizyta była inna niż wszystkie, tzn było bez rozbierania do ważenia i mierzenia. Wszystko odbyło się jak dla "dużych" dzieci.. na stojaka :) waga taka dla dorosłych i miarka pd ścianą. Ważymy 11,3 i mierzymy 77cm. wychodzi mi na to , że poprzednia waga chyba zawyżała, bo wyraźnie czuję, że młody jest cięższy. No i rozmiar też mi się nie zgadza, bo ciuszki mniejsze niż na 80 to nie wchodzą.. najczęściej mamy 86 a czasem nawet 92.. ale to już na wyrost. A najlepsze jak po szczepieniach uśmiechnął się do szczepiącej i zrobił papa.. No duma mnie rozpiera..:)

AAaaa.. no i chyba zapomniałam sie pochwalić.. młody wczoraj samodzielnie wykonał dwa kroczki.. swoje pierwsze. Nadal oczywiście raczkuje, ale myślę , że teraz to juz szybko się zmieni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:23

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Gabi nawet nie zauważyła, że pani wbiła igłę, robiła papa, słała uśmiechy i pokazywała śmieszną minkę :) w styczniu mamy kolejna dawkę 5w1 i pozniej do 5 roku życia chyba spokój :) Dzieci żłobkowe mają darmową ospę, bo dzis nas pani pytała czy młoda do żłobka chodzi :)

Wlasnie ucina sobie kolejna drzemkę (rano spała 2,5h) a matka spija kawkę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie hartujemy na tej psiej pogodzie. A przy okazji szybkie zakupy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zaliczylismy krótki spacer w deszczu a matka się zaraz zbiera na aerobik :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O łaał Anitka.. gratuluję postawy. Aerobik mi też by się przydal, ale najwięcej na co mnie stać obecnie to 30 brzuszków w domu. Juz tez nie mogę na siebie patrzec, ale niestety czasu i sił trochę brak. Tzn. Jakbym się uparła to pewnie dało by sie, ale len silniejszy we mjie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:30

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio parokrotnie przeanalizowałam ostatni rok i doszłam do wniosku, ze czas na sport przy jednym dziecku to na luuuuuzie by sie znalazł. Zaczynam co raz częściej myśleć, jak godzi sie wszystko przy dwójce i rozumieć, ze to właśnie wówczas NIE MA czasu ;)

Generalnie rok sportowo zmarnowany dla mnie i to z lenistwa, innych wytłumaczeń nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najlepiej podsumuje ;)
    1365101455_5363um_600.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:08

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas kiepska nocka, małej idą czwórki a od tygodnia widziałam, że zrobiła jej się torbiel na dziąśle wygląda to jakby siniaka tam miała takie fioletowe spuchnięte miejsce także czekałam kiedy zacznie jej się przebijać i chyba się doczekałam. Wiem, że któraś z Was pisała też o torbieli u maluszka jak zęby wychodziły, czy trzeba to skonsultować z dentystą czy to w miarę normalne i zejdzie?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie było to przed ćwiczeniami wyzywam się ze po co i na co, że mi się nie chce, że przecież kupiłam sobie paczkę michalkow :-)
    nastrój po ćwiczeniach wszystko rekompensuje :-)

‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ