X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a mleko UHT po otwarciu nie powinno być trzymane w lodówce???? Trzeba opakowanie sprawdzić ale za daleko z lóżka do kuchni wiec ja nie sprawdzę ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby trzeba, ale jako że tam wszystko (dobre i złe) wybite, więc takie kilka godzin powinno wytrzymać poza lodówką.

Żeby nie było, ja też pijam UHT. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po otwarciu tak, ale mi chodzilo o ten moment zanim otworzy. Ja to bym to robila tak- kupowala UHT w pojemnosciach 0,5l, otwierala gdy potrzeba podac dziecku, do butelki czy w czym tam dziecko pije i do podgrzewacza. Ale u nas poza Malym nikt wiecej mleka nie pija, stad 0,5l. A on pija mleko swieze, bo jednak bardziej wartosciowe.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje uht bo wlasnie jak nie otwarte to mozna trzymac poza lodowka i kupuje zawsze zgrzewke i nie bawie sie w latanie do sklepu ciagle po mleko. Poza tym maly wszystko juz zjada takze mysle ze nawet jak to mleko jest malo wartosviowe to z innych pokaqrmow wciagnie to co trzeba.
    Dobra to dzisiaj chyba kupie ten podgrzewacz. Dzieki dziewczyny za pomoc

Natka88 lubi tę wiadomość

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio hitem jedzeniowym u nas sa mandarynki i pomarancze! Ciagle tylko da,da, daaaaa!

edysia5
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej Laseczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 13:24

Dżuls lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle sie napisalam i ucielo mi posta...
    Wieki mnie tu nie bylo..mPodczytalam Was troszke i widze,ze czesc z Was tez nadal kp. My rowniez

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow ucielo...Ech,napisze pozniej z kompa zatem

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    A ostatnio hitem jedzeniowym u nas sa mandarynki i pomarancze! Ciagle tylko da,da, daaaaa!
    Z tym radze ostrożnie. Zarówno ja jak i siostra zatrucie mandarynkami. Później miałam rozganiany wyrostek (nie wiem czy to dobre okreslenie) i za 3 razem mi go wycieli. Za każdym razem lekarz pytał czy jadłam dużo cytrusów. I tak jadłam bo je uwielbiałam.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - podesłałąm Ci namiary na dietetyczkę.

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls... a mogę i ja poprosić... :) ja jakies dwa tygodnie temu odstawilam kp, a ostatni miesiąc może dłużej karmiłam juz tylko raz dziennie i od tego czasu waga mi tak przypierniczyla, że już nie wiem co robic. Teraz karmie okazjonalnie, raczej dla pociumkania niz jedzenia, bo mleczka u mnie juz chyba nie ma.Odżywiam się niby zdtowo, bo razem z Antkiem czyli warzywka, gotowane miesko.. czasem placuszki, kanapki i takie tam. Jedyne czego nie umiem sobie odmówić to slodycze, ale to zawsze tak było i w takim tempie nie tylam..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls gratuluję! Czekamy na jakieś zdjęcia :-)

Chabasse ja mam to samo. Odkąd przestałam karmić przytylam z 1.5 kg..nie wiem na ile to szalejace hormony, zatrzymanie wody a na e to trwały przyrost.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to jestem ciekawa jak w ciągu dnia śpią wasze dzieciaczki.. ile razy..? Mój śpi dwa razy dziennie, i troche jestem uwiązana i nigdzie za bardzo z młodym nie mogę wyjść na dłużej niż godzinę. Rano jak wstanie to za dwie, max 2,5 h idzie na pierwszą drzemke. PoŚpi z godzinke, wstaje zje obiadek czy co tam akurat mamy.. pójdziemy na spacerek na godzinkę (bo dłużej w wózku to już zaczyna się marudzenie), wracamy do domku, szykujemy jedzonko, zjadamy, chwilkę jeszcze pobrykamy i otem znowu drzema. Czyli 3,5 do 4h aktywnosci. Pospi 1,5 do 2 h i wstaje zwykle kolo 17. Na spanie nocne idzie kolo 21 lub 22. I tak nam zlatuje cały dzien.. jak chce gdzieś wyjść do koleżanki czy gdzieś dalej to mam problem, bo w wózku nie mowy o spaniu.. a u kogoś tez nie bardzo, bo za dużo wrazen. No i jestem w kropce.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse mój śpi raz. Trochę nad tym ubolewam bo to niania ma wtedy wolne. Jak wracam z pracy młody jest w pełni sił. .np dzisiaj gotowalam obiad z młodym uwieszonym do nogi i jęczacym "mama am, maaaaaamaaaa ammmmmm" dałam jemu jeść (operuje widelcem) i po chwili to samo.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spi raz. Wstaje ok 6.30 drzemka ok 11.30 okolo godziny max poltorej i nanocke idzie spac 19.30-20 takze u nas duzooooooo aktywnosci

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anitka za info z cytrusami. Do glowy by mi nie przyszlo ze od cytrusow moga byc klopoty z wyrostkiem

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia mi się przestawiła na jedną drzemkę. Wstajemy w okolicach 7.30 - 8 i drzemka wypada w okolicach 11/12, chyba że jesteśmy poza domem, to uda mi się ją wnieść do domu (krótka drzemka w aucie), rozbieramy się, daje smoczek, wkładam do łóżeczka i młoda spi do 2h. Standardowa drzemka to 2h i o 19 kąpiel i do spania.

Kurcze ostatnio tez napisałam dłuższego posta mi mi wywaliło wszystko. Eehhh...

Edysia pisała, że niedługo drugie się pojawi i tak sobie pomyslałam, jak było fajnie w okresie ciąży, te wszystkie nasze obawy kompletowanie wyprawki i wstawianie brzuszkowych zdjęć ehhh :) miło powspominać :)

Anulka - jak sobie radzisz z 2 maluchów?:) pisz co tam u Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 20:26

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robiłam test, bo się właśnie zorientowałam, że za cholerę nie pamiętam kiedy ja ostatnio miałam okres. Ale negatywny. :P Muszę tego bardziej pilnować, zapisywać. Tym bardziej, że żadnych tabletek nie biorę itp.
    I ogólnie byłabym w niezłym szoku i nie wiem jak bym sobie dała radę gdyby jednak... Ale powiem wam, że przez krótką chwilę poczułam rozczarowanie, że jedna kreska (mimo, że właśnie tego się spodziewałam).

U nas już od super dawna jedna drzemka, koło południa, czasem 13. I co dziwne coraz dłuższa ostatnio. Minimum idzie 1h15m, ale i 3h się zdarza czasami. Nie lubię jak tak długo w dzień śpi, bo potem wieczorem szaleje do późna, ale obudzić się nie daje. Ostatnio walczymy z szumem, całkiem nieźle nam idzie, teraz już sporadycznie włączam jak jest jakoś wyjątkowo źle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś takiego PMSA, że opierniczyłam całą domową "szafkę Grażyny" ze słodyczami (czekolada, zapas ciastek z włoskiego tygodnia w Lidlu, krówki, kruche ciastka), po czym zbojkotowałam gotowanie obiadu i zamówiliśmy ze starym największą pizzę, z czego sama zjadłam prawie połowę. Jak się nie opamiętam (czyt. nie porzygam), to zakończę dzień bekonowymi prażynkami, jogurtową milką z truskawkami i colą.
    Chabasse - dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz, to będę mogła Ci wysłać namiary do dietetyczki :)

chabasse lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    opierniczyłam całą domową "szafkę Grażyny" ze słodyczami (czekolada, zapas ciastek z włoskiego tygodnia w Lidlu, krówki, kruche ciastka), po czym zbojkotowałam gotowanie obiadu i zamówiliśmy ze starym największą pizzę, z czego sama zjadłam prawie połowę. Jak się nie opamiętam (czyt. nie porzygam), to zakończę dzień bekonowymi prażynkami, jogurtową milką z truskawkami i colą.
    Taka dieta to mi się podoba ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3295 3296 3297 3298 3299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ