Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pepepe dzieki kupie na pewno.
Edysia wiem wlasnie, ze to moze byc krtań. Młody szczeka ale nie ma tego charakterystycznego świszcząco duszacego oddechu. Młody zasnal zanim wrocilam do domu, mąż mowi, ze jest pewiem, ze to kaszel z oskrzeli, bo on tak samo cierpi przy chorobach górnych dróg oddechowych.
Nie bede juz go budzić, lekarz go wczoraj badał gruntownie, jutro jesteśmy umówieni na kolejna wizytę. No i mam w domu steryd w razie gdyby dziecko się dusiło ale podejrzewam, ze i tak w panice wzywalabym karetkę.
Kuzwa w zyciu nie miałam zapalenie krtani i nie wiedziałam, ze to takie niebezpieczne póki mnie nie dawno ktos nie udwiadomil. Idę sie ogarniać bo pewnie kolejna ciężka noc przed nami.
A tak w ogóle gdyby komuś sie kiedys dziecko dusilo od krtani to zawsze od razu po karetkę a zanim przyjedzie owinąć w koc i przy otwartym na oścież oknie trzymać aby oddychal. W lato wsadzić do lodówki
-
4me daj znać jak noc. Życzę wam zdrowia i dużo cierpliwości. Ciary mnie przechodzą na myśl o przeziębieniu a co dopiero taka choroba.
Ja dzisiaj w domu. Idę zaszczepić młodego bo trochę nam się przeciągnelo. Zastanawiam się dlaczego jak ja zostaje w domu albo jest weekend on zawsze budzi się o 6.30, sporadycznie pozniej. Jak idę do pracy śpi do 7.30-8. -
U nas ząbkowanie na całego. Wychodzą wszystkie 4, póki co przebiły się górne a dolne nadal napuchnięte. Kupska brzydkie, nocki kiepskie i pobudki o 6 od dwóch dni, a dawała juz pospać do 8.
Zdrówka dla dzieciaków. Nie ma nic gorszego niż chory maluch Mamuśki pracujące dużo siły i nadprzyrodzonych mocy, żebyście wytrwały do konca zmiany :*
Póki co tez się wstrzymam z tym demontażem boku w łóżeczku, boje się tego uciekania
Jakie pomysły na prezenty pod choinkę? -
Moka my też jeszcze nie zdejmujemy barierki z łóżeczka. Mimo że młody jest odkładanie spać i w sumie nie protestuje tylko zasypia to uważam że na naszego jest jeszcze za wcześnie bo on spiąc "chodzi" przemieszcza się po łóżeczku.
U nas na tapecie trójki. Mamy już 2,kolejne chyba szykują się do wyjścia. Mam nadzieje ze za chwile to się uspokoi bo jednak piątki powinny wyjść dopiero kolo 3 roku życia (Łudzę sie).
Jeśli chodzi o prezenty to my stawiamy na książki i jakieś drewniane zabawki. Od moich rodziców młody dostanie taki drewniany wózek sprzątający. Z wszystkimi bibelotami typu odkurzacz,mop i miotla wiem jak to brzmi ale nic na to nie poradzę ze obecnie jego pasją jest sprzątanie wszędzie chodzi ze scierka, rozwija kabel od odkurzacza, próbuje myć mopem także niech ma chłopak Myślę że będzie szał a my jeszcze nie mamy pomysłu musimy coś poszukać -
U nas znowu mała "gotuje". Co tylko dorwie łyżkę i jakiś kubek to zaraz miesza, daje mi spróbować, udaje, że pije z kubeczka.
Dlatego cieszę się, że kazałam kupić teściowej drewnianą kuchenkę, chyba będzie hit.4me, edysia5 lubią tę wiadomość
-
U nas temat prezentu właśnie się rozwiązał. Mąż zapowiedział ze kupujemy drewniany wózek narzędziowy z firmy janod
LaLenka tez się zastanawiałam nad kuchenka, młody tez lubi mieszać itp ale taka kuchenka stoi u dziadków (pierwsze ikeowe zakupy jeszcze po mojej młodszej siostrze, kuchenka ma prawie 20 lat i nadal wygląd jak nowa).
-
Ja myslę o wózku dla lalki, bo ostatnio nosi po domu lalę, przytula i daje jej smoczek Od moich rodziców dostanie łóżeczko dla lalki i mama kupuje potrzebne materiały i będzie szyć tipi, teście się nie konsultują jeszcze w tym temacie. Myślałam tez o kuchni z ikei, ale oczywiście wahałam się, czy to nie za wcześnie i podnieśli znów cenę, więc podziękuję. Dostanie na drugie urodziny, albo na kolejna gwiazdkę
-
Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia jakos ogarnęliśmy ten dzien. Młody trochę marudził, babcia dala rade a ja nie padłam w pracy ba! Nie wiem czemu dopiero klade sie spać
Byliśmy tez z młodym u lekarza. Mimo takich strasznych objawów nic nie znalazł. Na szczęście... Moze dorwal go jakis wyjątkowy złośliwy wirus górnych dróg oddechowych a i moze zeby swoje dokladaja. Od 1,5 miesiąca opuchnięte i z torbielami wszystkie czwórki wiec młody ma juz prawo miec dosyć. Najgorsze, ze te czwórki sie jeszcze nie przebily
Oby ta nocka byla lepsza!
-
moka89 wrote:Ja myslę o wózku dla lalki, bo ostatnio nosi po domu lalę, przytula i daje jej smoczek
A taka kuchenka jak z Ikea była dopiero co w Lidlu, chyba ze stówę taniej.
Anitka201, karolcia87, chabasse, edysia5, agatka196, 4me lubią tę wiadomość
-
LaLenka mój też lubi tulic się do kotów. Jestem na to wyczulona bo my kotów nie mamy a kot sąsiadów najchętniej by z nim siedział w wózku.
Kot dziadków omija Filipa szerokim łukiem
Jak to jest wczoraj napisałam ze młody najwcześniej wstaje o 6.30 i co? I dzisiaj pobodka o 4. Spowrotem zasnął o 6.30 i podobno spał do 9.30. Super..
4me daj znać jak noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:18
-
Hejka dziewczyny. Dopiero ogarniam forum. Dzis jeszcze impreza z pracy i trzeba bylo sie pójść z integrować. Matki to mają jakies nadprzyrodzone moce
Nocka była super w porównaniu do poprzednich! Tylko jedna pobudka młodego, której totalnie nie slyszalam bo padnięta ja przespałam! Mąż ogarną potrzebę smoczkową i po sprawie.
Młody nadal zagilony, chodzi i kaszle ma całego ale juz widac, ze jest znacznie lepiej. Mam nadzieje!
Koty... Hmmm to jest ciekawy temat- młody nigdy żadnego nie widział na zywo- mogloby byc ciekawie w bezpośrednim spotkaniu
Idę sie najeść makaronu na noc bo umieram z głodu i spacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 23:46