X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno teraz znowu krąży jakiś rota i ludzie mają tzw. grypę żołądkowa także uważajcie dziewczyny na maleństwa no i na siebie. Ja mam nadzieję, że Aurela niczego z zloba nie przyniesie!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo u nas wszyscy wlasnie go przerobili przez weekend Maskara! Chlopaki wymiotowali a ja niedosc ze w ciazy prawie na ostatnich nogach to full wersja dol i gora!!!! Taka slaba bylam ze maz w pon nawet nie poszedl do pracy bo ze mnie taki placek byl ze z malym nie dalabym rady. Takze mocy przybywaj!!!!

karolcia87 lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moj brat ma jakas jelitowke, a byl u nas w sobote :-/ tyle, ze maly poki co "tylko" goraczkuje i zadnych innych objawow nie widze. Mimo wszystko jutro chyba lekarz :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się muszę pochwalić.. hihi.. moje dziecię już chodzi..!! Nagle dwa dni temu wstał i przemaszerował dystans, którego jeszcze nigdy nie pokonywał. Od tamtej pory praktycznie cały czas gdzieś podchodzi sobie na dwóch grubiutkich nóziach :) Jeszcze oczywiście raczkuje po mieszkaniu, ale większość stara się być w pionie.

Natka88, edysia5 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    a ja się muszę pochwalić.. hihi.. moje dziecię już chodzi..!!
    Łucja też w końcu się przełamała. Znaczy ona nadal głównie raczkuje. Ale też wypuszcza się coraz częściej na takie około metrowe dystanse, przechodzi między 2 obiektami, jak wyciągnę ręce to do mnie idzie, a nie krzyczy "nienienie". :P
    Myślę, że do świąt to już będzie zasuwać całkiem na nóżkach.

Przy okazji - jakie kapcie? W domu lata boso i to jest ok. Ale np.u teściów bardzo ciągnie od podłogi i muszę coś jej kupić.

edysia5 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nie,chodzimy ale biegamy ;) ostatnio nawet na nóżkach w sklepie bylismy- chociaż tu młody potrafi jeszcze sobie usiąść na środku brudnego sklepu wiec tego nie praktykuje ;)

To jest super. Kolejny kamień milowy za nami :) ja teraz czekam aż młody zacznie mówić, zeby mi powiedzial co go boli jak jest chory ;) ale to jeszcze poczekamy troche;)

Aczkolwiek jestem w szoku jak młody sie juz komunikuje. Kuma wszystko i normalnie wykonuje polecenia- oczywiscie jak ma ochotę ;) jakos szybko to przyszlo- niespodziewalam sie :)

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Łucja też w końcu się przełamała. Znaczy ona nadal głównie raczkuje. Ale też wypuszcza się coraz częściej na takie około metrowe dystanse, przechodzi między 2 obiektami, jak wyciągnę ręce to do mnie idzie, a nie krzyczy "nienienie". :P
    Myślę, że do świąt to już będzie zasuwać całkiem na nóżkach.

Przy okazji - jakie kapcie? W domu lata boso i to jest ok. Ale np.u teściów bardzo ciągnie od podłogi i muszę coś jej kupić.

My mamy ekotuptusie. Sa super!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    My mamy ekotuptusie. Sa super!
    A co one mają pod spodem? Nie są śliskie? Bo my mamy takie podobne, z M&S i moja za nic nie chce w tym stanąć. Podkula nóżki, wygina się, płacze. Obstawiam, że się boi, że ślisko... Ale te nasze mają pod spodem po prostu taką skórkę, niby szorstką ale widać za mało.
    Bo np. w takich gumowych, ala podróba attipasów, to bezproblemowo, tylko, że to jej się zsuwa. Wolałabym kupić prawdziwy cienki but, który będzie stabilnie trzymał nóżkę w śródstopiu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz eekotuptusie maja szorstka skórkę plus pod palcami i na piecie taka jakby skorka bardziej szorstka w innym kolorze. Po opisie Twojej malej moze sie nie spodobać. Ja nawet nie wiem czy młody się w nich ślizga bo on w nich chodzi w żłobku a tam wszędzie wykladzina.

My chodzimy w gościach w gruuuubych skarpetach z antyposlizgami- kiedys takie dorwalam w reserved.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - w domu, poza kawałkiem dywanika w jej pokoju, wszędzie lakierowany parkiet/płytki. A u teściów super błyszczące i śliskie płytki + trochę paneli. Więc musi być coś prawdziwie nieśliskiego.

Grube skarpety z antypoślizgiem też mam, ale ona sobie to ściąga w 30 sekund od założenia. Dlatego chciałabym dobrze zapinane (nie na rzepy) buciki, z normalną gumowa podeszwą. Ale też chciałabym żeby to się łatwo zginało i nie było sztywne. Ciężko coś takiego znaleźć :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem.. w domu boso, ale u rodzicow ciągnie od podłogi bo to domek i na parterze mieszkaja. Idę właśnie do CCC może tam coś bedzie, bo już koniecznie muszę miec. Buty to nie wiem czy takie wyjsciowe, bo na spacerach Antek tyl ko w wozku, wiec może jakieś nie za grube, aby były i w razie gdyby chciał gdzieś w sklepie jednak polazic, żeby nie był w samych skarkach. No zobaczę co mają w ccc.. innego sklepu nie mam w okolicy. No jeszcze KIK i pepco, ale tam się nie spodziewam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Pewnie mnie nawet nie kojarzycie, bo pozno dolaczylam do watku i sporadycznie cokolwiek pisalam, ale chociaz stram sie byc na bierzaco;)

Czy jest jeszcze jakis maluch niechodzacy?

Marysia jedynie przy meblach chodzi (czasami z meblami;)). Za rece tez sie karze prowadzac (chodzimy tak tylko z jej inicjatywy). Nie wstaje bez podporki. Niby cos tam kombinuje, ale z marnym skutkiem.
    Wiem, ze ma jeszcze czas, lekarz ja ostatnio widzial, ale tesciowa zaczela robic mi wyrzuty, ze to moja wina i zaczelam sie denerwowac. W sumie juz 99% dzieci w tym wieku chodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:42

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olej tesciowa:-) ja mialam 1.5 roku jak zaczelam chodzic i nawet biegac sie nauczylam;-) skoro z meblami chodzi to widac ze jest wszystko ok. ja bym sie moze zaczela martwic jakby nie stawala sama albo postawiona nie chcialam stac ale tu widac ze po prostu potrzebuje czash. u nas tylko miesiac mniej i tez nie chodzi. dopiero od nied zaczyna sie puszczac po metrze maks i to tez nie za czesto ma ochote na takie wycieczki:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    W sumie juz 99% dzieci w tym wieku chodzi...
    Większość dzieci zaczyna chodzić między 12 a 16 miesiącem życia. Oczywiście są takie które zaczną jeszcze przed rokiem i takie które dopiero bliżej 1,5 roku - i to wszystko jest ok. Norma rozwojowa chodzenia to do 18 miesięcy.

Kiedyś było wielkie parcie na chodzenie, dzieci były ćwiczone, prowadzane za ręce, na pieluszce, od razu but itp. Byle tylko wstały. Dlatego naszym rodzicom czasem się wydaje, że teraz nasze dzieci chodzą "za późno". Ale tak nie jest. Pomijanie raczkowania (bo zimno, bo milion kołder, bo zarazki na podłodze - więc dziecko nie miało nawet warunków do raczkowania) i to zachęcanie do chodzenia, niestety potem się odbija na naszych kręgosłupach. Ile osób ma skrzywienie, bóle kręgosłupa, jakieś niewłaściwe wzorce ruchu? I im nasze pokolenie będzie starsze tym będzie gorzej. :(

Nie ma co przyspieszać chodzenia, niech kręgosłupy, stawy itp. naszych dzieci będą gotowe, to zaprocentuje w przyszłości.

Moja skończyła już 15 miesięcy i nadal nie chodzi normalnie, na razie to są tylko takie krótkie odcinki. Pewnie jeszcze kilka tygodni potrwa zanim będzie chodzić płynnie, czyli realnie bardziej 16 miesięcy będzie. Owszem, trochę mnie to wnerwia, bo jest ciężka i muszę ją nosić wszędzie, ale trudno. Najwyraźniej tego potrzebuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No jeszcze KIK i pepco, ale tam się nie spodziewam.
    Ja w Pepco kupiłam świetne wysokie paputki. Szare z głową misia. Ale to tylko takie dla ciepła, chodzić w tym się raczej nie da.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu nie mamy ani skrawka dywanu i ekotuptusie daja rade. Ze sztywna podeszwa nie kupuje, bo nie chodzi. Skarpetki zdejmuje w 3 sekundy.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dosłownie biega i wszędzie jej pełno, ale np. jej koleżanka starsza o dwa tygodnie jeszcze sama nie chodzi, tylko za rączkę, także spokojnie, ma czas. Dopiero kilka dni temu zaczęła sama wstawać z podłogi bez podpierania się o meble czy ściany. Zaczęło się od kucania żeby sięgnąć zabawkę z podłogi i teraz zaczyna juz kombinować i sama wstawać.

Dziewczyny a jak u was z ciemiączkiem? U Gabrysi jeszcze tak z 1,5 cm średnicy brakuje. Do którego miesiąca był czas? Do 15 czy do 18?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mojej po domu buciki z firmy polskiej Befado, dużo osób mi polecało i wykonanie i cenę ;) Panie w żłobku też chwaliły.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sie wam przyznać, ze my troche wyluzowalismy z butami. Mldody juz ladnie chodzi, ladnie stawia stopę i mamy takie jedne adidasy i jak jedziemy gdzieś autem bez wychodzenia na dwór to wkladamy te zamiast gorących z futrem na zimę i młodemu sie mega dobrze biega. Mam nadzieje, ze go tym nie zepsujemy bo one nie spełniają wszystkich wymogów butów NAJ!

Btw czy wiecie, ze my od dwóch miesięcy z małymi przerwami nie mozemy sie wybrać na spacer bo młody wciąż chory??? Tyle co do lekarza lub jak mu sie polepszy to do sklepu lub na obiad do naszych sprawdzonych nie zatłoczonych knajp. Marzy mi sie dluuuuugi spacer nad morzem :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na śliwę pod okiem? Mała wieczorem przywaliła w plastikowy kubeczek, ale tak niefortunnie że krwiaczek jej wyskoczył na górze policzka. Płaczu było 10 sekund, ale bardzo nieładnie widać. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3298 3299 3300 3301 3302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ