Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaaa,
    No jestem w koncu :)
    Mam nadzieje,ze sie nie gniewacie,ze tak Was podglądam teraz i postanowilam sie odezwac? :)
    U nas wszystko oki, Olusia rosnie pieknie, chodzi od 10mca, juz duzo strasznie mowi słow i ciagle kp. Nocki niestety nie sa nadal za ciekawe, od porodu nie przespalam ciagiem dluzej niz 5h a to i tak zdarzylo sie zaledwie 3 razy, bo normalnie budzi sie co 2-3h a przy zabkowaniu i co 45min...
    Poza tym zostalam z Mała w domku, bo do zlobka nie nadaje sie kompletnie a jesli moge to korzystam :)
    Olcia spi w ciagu dnia raz dziennie. Wstaje okolo 7 i zasypia przed 12, drzemka trwa kolo 1h20min, takze szalu nie ma. Wieczorem zasypia natomiast okolo 20.

la_lenka, chabasse lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas Armagedon. Młody znowu chory. 2 tygodnie choroby, 5 dni w żłobku i wracamy do choroby znowuż:/ mimo tych chorób udalo nam sie narazie nie brać wolnego w pracy bo babcie nas ratują ale w tym tygodniu juz chyba soe nie uda wiec pewnie jutro ja mam urlop i siedze z młodym w domu.

Wcześniejsze choroby to byly albo przeziębienia albo zapalenie oskrzeli- ale wszystko lightowe w sensie, ze z mega apetytem, bez najmniejszej temperatury i w cudownym nastroju. W sobotę za to pierwszy raz widzialam takiego zuczka bez zycia z temp nawet do 39,5 stopnia. Pierwsza diagnoza lekarza byla, ze to trzydniówka bo żadnych innych objawów oprócz gorączki,nie bylo. Dzis jednak młody obudził sie z totalnie zawalonym nosem i juz sama nie wiem co to. Pewnie czeka nas kolejna wizyta u lekarza by sprawdzić oskrzel.

Niestety przez to wszystko wraca na tapetę powoli acz niechętnie temat opiekunki.... Narazie jeszcze mam nadzieje, ze w końcu to sie skończy i mysle o jakiejś pani co by przychodziła tylko na choroby czylii tak ze dwa tygodnie w miesiącu... Temat jednak przeraza mnie okropnie :/

Teraz korzystam z chwili wolnego przy porannej herbacie i z ciężkim tyłkiem zbieram sie do wyjścia... Kurcze nigdy nie sądziłam, ze tak mi bedzie ciezko z ta praca. Takze dziewczyny, które nie mogę się doczekać powrotu - korzystajcie póki możecie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciezko. Maly poszedl do zlobka i sie juz nachodzil. Byl 4 dni. Chory. Ja tez sie rozchorowalam. A od jutra zaczynam nowa prace... Wiec ani ze swojego ani z jego powodu zwolnienia wziac nie moge.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy po wakacjach.
    Czas powrócić do rzeczywistości i strefy czasowej :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka pisz pisz jak bylo w Azji z takim szkrabem- co na plus, co na minus? Z czym największy problem???? Dawaj please :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Azji było genialnie. Bardzo się cieszę, że mnie ślubny namówił :)
    Podróż Miko zniósł super, dużo przespal. Ogolnie jest mega podróżnikiem, bo zaliczyliśmy podróż pociągiem, aitobusem, busem, taksówka, promem, łódką, rikszą, skuterem i zawsze było ok. A czasem podróż trwała kilka godzin.
    Jadł wszystko lokalne. Głównie ryż, makarona, zawsze jakieś warzywa, owoce. Nasze miałam mm i kaszki na rano i przed snem. Miałam też kilka słoików, ale wykorzystywalam je głównie na dłuższych trasach.
    Dziablo go kilka komarów, ale bez dramatu. Bez biegunek. Pod koniec lekki glut i ciut kaszlu- pewnie od klimy.
    Młody robił za atrakcję turystyczną. Robili sobie z nim zdjecia, brali na ręce, dostawał owoce :

A sama podróż piękna. Morze, wyspy, świątynie, wschód słońca na wulkanie. Jechaliśmy przez całą Jawe, potem Bali, wyspy Gili no i zaliczylismy Komodo i smoki :

Jak będziecie chciały to mogę wrzucić kilka fotek jak będę przy kompie :)

4me, Natka88 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że chcemy! :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeezu jak zazdroszczę. Gratuluje odwagi. Uwielbiam takie wyjazdy. My też sie na pewno wybierzemy ale ja jeszcze dla swojego komfortu musze troche odczekać.

Brzm jak super wakacje - fajnie, ze wszystko się Wam tak udało...

I tak dawaj zdjęcia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 08:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka super! Dawaj fotki :)

Dziewczyny, ja z pytaniem dziś. Czy zdemontowalyscie już bok łóżeczka? zastanawiam się czy młoda mi uciekać nie będzie, ale waży z 10 kg i ciężko mi ją odkładać górą, tym bardziej, że dokucza mi dół kręgosłupa :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa cudnie! <3

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, to ostatnie zdjęcie z tą panią cudowne :D <3 <3 <3 zazdroszczę

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mmalutka super! Dawaj fotki :)

Dziewczyny, ja z pytaniem dziś. Czy zdemontowalyscie już bok łóżeczka? zastanawiam się czy młoda mi uciekać nie będzie, ale waży z 10 kg i ciężko mi ją odkładać górą, tym bardziej, że dokucza mi dół kręgosłupa :/
    U nas za wcześnie. Młody bedzie uciekal zamiast zasypiać. Poza tym na 100% bedzie wypadać w nocy z łóżeczka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już od dawna śpi na materacu bez żadnej barierki i u nas to super się sprawdza. Sturlała się raz, na początku. Tylko, że śpimy razem, nie wiem w sumie jak by to wyglądało gdyby była sama. Wieczorem śpi tak bez problemu, jak się przebudzi to siada na łóżku i woła mama (chyba, że wybitnie nie słyszę, to podchodzi do drzwi).
    Ale gdyby była opcja, że dziecko może się obudzić i samo wyjść buszować na mieszkanie, kiedy rodzice mocno śpią - to bym się nie zdecydowała jeszcze puścić luzem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo... mmalutka, piękne wakacje mieliscie. Zazdroszczę i ja. Zwlaszcza, że teraz jak mam dziecko nagle zamarzylo mi się podróżowanie. Ale najdalej udało nam się do Kolobrzegu wyjechać hehe.. ;p Jak dziecka nie było to siedziałam na d upie i wmawialam sobie, że wcale nie musze i nie lubię daleko jezdzic a możliwości byly. Czas i kasa tez byla.. a teraz doopa. Z dzieckiem chyba bym nie umiala.
    Co do lozeczka. Nie zdejmie boczku chyba dluuuugo. Mój by zaraz wyłazi albo spadl. On śpi jak opetany... wierci się i skacze.
    Dzuls.. wysłałam ci wiadomość na priv.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas ten problem, ze młody sam spi w pokoju i jak juz my sie kladziemy to otwieramy drzwi u niego by słyszeć czy wola itp. A jeszcze w łóżeczkach miejsca mniej niż na materacu i wyżej wiec ja mam wrażenie, ze tez jeszcze długo tego nie zdejmę. A młody wazy juz z 12,5kg a moje plecy powoli sie buntują.

Co za noc :( masakra. Ta choroba nas wykonczy- polowe nocy walczymy z kaszlem lub katarem a gdy w końcu uda sie zasnąć to,dzwoni budzik do pracy :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj.. 4me duzo zdrowka życzę.. u nas na szczęście już lepiej . Pani dr. była obejrzała i jedynie inhalacje zaleciła na mucosolvanie. Ale zrobić młodemu to wyczyn. Katarek tez juz jest taki kończący się niby ale gesty i ciężko to przepchnac. No mam nadzieje ze juz nie dlugo. Laseczki, czy wy już szykujecie swieta.. w sensie że wcześniej coś co można na przyklad zamrozic. ? Ja co prawda nie kuchenna, ale pomyslalam, że coś tam przygotuje i zabiorę w gosci. Wolałabym jednak zrobić to wcześniej na wypadek gdybym nie miała potem czasu.. no wiadomo porządki itp. Z dzieckiem u nogi.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana. Młody tak placze od kilku godzin, ze mam juz myśli, ze trzeba go zabrać i jechać do szpitala, zeby go obejrzeli z kazdej strony bo ja juz nie wiem co,sie dzieje. Nigdy takich akcji nie mieliśmy.

Przy tej chorobie idą mu te cholerne czwórki i torbiele i nos zawalony i kaszel dzis taki jakby szczekał - wczoraj bylo cicho w oskrzelach ale chyba stan sie pogorszyl...
    Czy jest cos innego na żeby niz żele i przeciwbólowe? Wiem głupie pytanie ale ja juz szukam wszelkich sposobów.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie chce straszyc ale jezeli mocno placze i kaszle jakby szczekal to moze byc krtan. U nas ostatnio bardzo duzo dzieci ma z tym problem. Maly mojego brata ktory ma 10 miesecy poszedl spac normalnie a po 2 h sie obudzil i doslownie zaczal sie dusic szybko pogotowie i okazalo sie ze to krytan. Byli chyba cztry dni w szpitwlu i potem wszystko ok. Takze moze przejedzcie sie do lekarza zeby go obejrzal aby sie bardziej nie rozwinelo. A placze bo moze przy przelykaniu boli go gardlo?

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i moja bratowa tez wlasnie mowila ze tak kaszlal jakby szczekal. Dlatego lepiej moze to sprawdzic

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- Anathin Baby. Mozesz podawac czesciej niz te wszystkie masci. Na koncu jest taka fajna szczoteczka silikonowa. Ja daje Malemu w lapke i on sam sobie tym masuje dziasla.

‹‹ 3296 3297 3298 3299 3300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ