Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Co do kasku to w wolnej chwili wstaw zdjęcie albo linka, bo za cholerę nie wiem czego szukać.
Starszakowi na ten sezon kupuję taki:
https://www.decathlon.pl/kask-mf-7-id_8319290.html
oczywiście o ile się zmieści, bo już w zeszłym roku graniczyłz kaskami dla dorosłych. -
Macie jakis pomysl na przedluzenie snu dziecka?
Maly wstaje o 5. Kiedys, po wypiciu mleka, jeszcze zasypial do 6/7. Teraz, wypija mleko i do zabawek.
Przesunelam juz godzine kladzenia spac na noc,w dzien spi w zlobku srednio ok. 1,5h. Czas spedza chyba w zlobku aktywnie, w domu po powrocie ze zlobka na pewno. Glodny byc nie powinnien,bo ostatnio bardzo duzo je a w lutym,kiedy byl caly miesiac w zlobku przybral do prawie 11 kg.
Nie wiem co moglabym zrobic wiecej, ale to wstawanie co dzien o 5 mnie juz wkurza. Nie zawsze mam mozliwosc polozenia sie spac o 21, a tylko to gwarantuje mi, ze jako tako sie wyspie. -
PePePe, nie mam pojęcia. Moja śpi rano nieźle, najczęściej wstaje 7-8.
Ale! U nas ostatnio jest masakra z drzemką. Coraz później zasypia, coraz dłużej trwa skłonienie jej do zaśnięcia. Ja już nie wiem... czasem mam wrażenie, że ona najchętniej chciałaby przestać spać w dzień. Ale wydaje mi się, że jednak jest jeszcze mała i potrzebuje odpoczynku. Nawet w przedszkolach jest leżakowanie
A ja mam migrenę, pogoda do niczego, nie mam sił się ruszyć. -
PePePe ja tez nie pomoge. U nas maly idzie spac kolo 20:30-21, w nocy nadal milion pobudek.. wstaje roznie, w granicach 7-9.. nieraz budzi sie nad ranem albo w nocy i nie chce spac, ale w koncu zasypia po jakichs 2h i wtedy spi nawet do po 9.. a o spaniu w dzien to nawet szkoda mowic zawsze bylo z tym kiepsko, a ostatnio pospal mi 10 minut.. wczoraj usypialam go 20minut a wstal po 28 minutach.. dzisiaj cudem pospal 45minut.. we wtorek zrezygnowalam z drzemki w dzien wiec od godziny 18 bylo juz z nim ciezko ale za to bez problemu usnal na noc i w nocy mial tylko 3 pobudki (dawno sie tak nie wyspalam).. nie wiem czy zaraz nie zrezygnujemy z drzemek
-
Mnie to wstawanie o 5 wykancza. Od 16 marze juz tylko zeby sie polozyc. A finalnie dzien koncze o 21. Co prawda pediatra ban dzis zwrocila uwage,ze przynajmniej mamy rutyne,a tego wielu rodzicow nam zazdrosci. No i spi niezle- od 20 do 5. Sam zasypia.
Zaszczepilam dzis Malego na MMR. W przychodni sie ze mnie smiali,ze sama sie dopraszam o szczepienie,bo rodzice to raczej unikaja niz prosza o zaszczepienie. -
Chyba trzeba sie pogodzic, ze niektore dzieci spia wiecej a inne mniej z doroslymi tez tak bywa, jednym wystarcza 8h snu i sa wyspani. Ja moglabym spac po 12h nawet a za niedlugi zaczynam prace, wiec o 5 to juz z domu bede wyjezdzac zeby na 6 byc w pracy
-
Mania śpi od 21 do 7 rano bez większych pobudek, czasem trochę pojęczy przez sen ale zaraz sama się kładzie. W nocy już nic nie je, oprócz butli przy zasypianiu.
Za to w ciągu dnia lekki dramacik. Starszak potrafił przespać 2-2,5h na porannym spacerze i jeszcze pociągnąć godzinkę przyturlany do domu, po obiedzie uciąć sobie kolejną godzinkę i pójść spać jak człowiek max o 21, żeby wstać koło 6. A ten potwór jeśli na porannym spacerze zaliczy drzemkę 30min-1h to już jest wyczyn, ale z drugiej strony to gwarancja tego, że do wieczora więcej drzemek nie będzie. Za to jeśli rano nie zaśnie, to potem z niewyspania nie zje mi obiadu i pójdzie na głodnego spać koło 3 i wtedy śpi do 17-18. Zdarzają się też dni, że nie śpi wcale i tego po niej nie widać. Szkoda jej czasu na sen, bo jest ciągle czymś zajęta.
Słuchajcie, rośnie mi małą blogero-szafiarka Jak będę miała chwilę, to wrzucę foty jej "stylówek". Kocha buty, czapki, szaliki i okulary przeciwsłoneczne Czasem nawet wykłóca się, że w tej czapce absolutnie nie wyjdzie, musi być koniecznie ta, a na drugi dzień pierwsza wraca do łask No komedia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:48
la_lenka, chabasse, Kassie, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Myslalam, ze padne. Dziecko dostalo od dziadkow nocnik, zrobilam krotki instruktaz z nadzieja, ze moze dziecko kiedys zalapie, ale bez wiekszej spiny. Dzis mloda przynosi nocnik, zdziera sobie z tylka pizamke z pielucha, siada, sika, wstaje, zaglada do srodka, widzi siku, bije sobie brawo dobrze, ze przy tym bylam, bo chciala sobie tymi sikami troche pochlapac i juz wkladala rece do srodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 10:08
la_lenka, chabasse, agatka196, 4me, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Moja bardzo chętnie siada na nocnik, ale zrobić nic nie chce za nic. Za to jak ja siądę na kibelku, to z szafki pod umywalką wyjmuje podpaskę i próbuję mi wsadzić w majty. Wyraźnie pokazuje, że matka jakaś dziwna, pieluszki zapomina
4me, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Heh.. dobre. Mój siada tez w miarę chetnie, ale on to traktuje bardziej jak krzeselko niż kibelek. Nie bardzo wiem jak mu wytłumaczyć do czego to sluzy. A poza ty myślę sobie ze chyba mam kiepski nocnik. No jest po prostu niewygodny przy siadaniu, dość niski z wystający spodem. Musze mu kupić taki bardziej właśnie jak krzeselko, żeby łatwiej mu było na sim siadać i siedziec.
-
4me wrote:Dzuls padłam! Mamy chłopców zdecydowanie nie maja takich przygód
-
Hehehe to mój zdecydowanie ma ciuchy w nosie narazie:) o nienawidzi sie ubierać.
Dzis byl pierwszy raz na rowerku odpychaczu i cieszę sie ogromnie, ze kask zostal zaakceptowany i nie bylo o niego afery- chociaż tyle
Co do nocnika- to młody siadać siada. Czasem sobie go nawet sam wyciągnie, pare razy nawet zrobił siku ale brawo to juz bije sobie zawsze nawet jak tylko usiądzie i siku nie zrobi. Panie w zlobku zaczely go uczyc- hehe moze go naucza za mnie
Moje dziecko jest tak duże, ze zielony nocnik z ikeai jest dla niego za maly i siusiak sie nie mieści musze zacząć poszukiwania nowego
-
My mamy taki. Pompowane kola, 2 w 1 czyli z trzykolowego zrobimy pozniej dwu bo narazie to chyba za wcześnie. Tylko nie pamiętam jaka wysokosc- czy od roku czy od 1,5 (taki maja podział wysokości)
Jakościowo jest bardzo ok ale o uzytkownaiu nie wiele mogę jescze powiedziec bo młody byl raz i to z tata. Na zdjęciach widzialam na pewno, ze musimy podnieść troche siadelko bo w biegowych chyba lepiej jak dziecko bardziej stoi niz siedzi tzn kolana nie mogą byc za bardzo ugięte.
http://laily.eu/glowna/6-rowerek-biegowy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 09:04
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:I zdecydowanie to juz wiek na biegowe- dzieciaki radzą sobie juz bez problemu
Ale ogólnie jakieś odpychacze, jezdziki - to tak, jak najbardziej dzieciaki sobie radzą.