X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka, ale pannica.. Kurcze, jak te nasze szkrabulce już powyrastały. dopiero co w gondolach jeżdziły, a tu juz buciki i spacerki, ehh... czas jest bezlitosny.
    Co do samodzielności, mój jeszcze sztućcami nie operuje, tzn w zabawie doskonale wie co do czego, ale jak mu przy obiadku daję to łapki sie lepiej sprawdzają. Czy mam się już mrtwić, czy jeszcze mamy czas..?? Natomiast jeśli chodzi o zajmowanie się sobą to jest faktycznie spora zmiana. jest w stanie na prawdę znależć sobie jakies fascynujące zajęcie( wrzucanie i wyrzucanie orzechów z siatki itp.) i przepaśc nawet na pół godzinki.. wiadomo, ze z małymi przerwami na picie czy przytulenie, ale tak to jest grzeczny jak nigdy..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    heh,.. tez bardzo spokojne nie są, ale w sumie nie są złe.. rozmiar 22, i fakt, super leciutkie są..
    U nas nie było rozmiaru, ale but rzeczywiście widziałam. Fajniejszy niż nasz róż. ;) Ale w sumie skoro moja ciągle jest ubrana na szaro, więc niech już se ma ten akcent, może nie będą mówić, że chłopiec :P
    chabasse wrote:
    rozmiar 22, i fakt, super leciutkie są..
    A moja "drobinka", w tych butach musiała dostać rozmiar 24!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja cudna :-) fajnie wyglądają te buciki :-) ja bym się tak tego różu nie czepiała bo to tylko jeden akcent :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... To duże buciki większość nosi. Mój niby duży chłopak, stopy też myślałam że już ma spore, ale jak czytam Was to chyba jednak ma małe. Może to rozmiarów inna w każdych butach..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O kurcze... To duże buciki większość nosi. Mój niby duży chłopak, stopy też myślałam że już ma spore, ale jak czytam Was to chyba jednak ma małe. Może to rozmiarów inna w każdych butach..

Moj ma 20/21, wiec nie wszystkie maja takie duze. 21 jest z zapasem :)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma 22 lub 23

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka - zarzucisz jakimś linkiem do emeli z Allegro? Piękne są te butki, o wiele delikatniej wyglądają niż mrugaly i bartki. Póki co miałyśmy dwie pary z korneckiego i były ok, ale jak zaoowiadają takie dodatnie temperatury to czas na zakupy!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w kwestii butów - kupowalyscie w H&M lub zara? Podobno też mają całkiem spoko buty... :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lenka - zarzucisz jakimś linkiem do emeli z Allegro? Piękne są te butki, o wiele delikatniej wyglądają niż mrugaly i bartki. Póki co miałyśmy dwie pary z korneckiego i były ok, ale jak zaoowiadają takie dodatnie temperatury to czas na zakupy!

http://allegro.pl/obuwie-trzewiki-i-polbuty-25960?a_enum%5B5390%5D%5B177%5D=177&freeShipping=1&buyNew=1&a_text_f%5B5389%5D%5B0%5D=19&a_text_f%5B5389%5D%5B1%5D=24&freeReturn=1

Ja chciałabym kupić konkretnie te, ale to jak będzie już tak cieplej na dobre, chwilę się wstrzymam czy jej noga nie urośnie.
    http://allegro.pl/emel-e562a-3-roczki-trzewiki-polbuty-szare-r-23-i6725260167.html

Z Zary nie znam, z HM słyszałam, że bywają sztywne.

A ja wam powiem, że tak jestem zadowolona z tych pepcowych, że aż sama się dziwię. Mała po prostu w nich lata jak na boso.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 13:01

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie poddalam z tymi wszystkimi super hiper zdrowymi butami z Bartka, emelkow itp itd. Wchodzę do sklepów- polowa podeszw to kamień a ekspedientka wie mniej niz ja.

Kupilam teraz z zary tenisówki do kostki. Prawdziwa skora, calkiem miękka podesza, szeroki przedy, pieta sie dobrze trzyma- jestesmy zadowoleni.
    Jednak bez pomacania ani w zarze ani w h&m bym nie kupila bo tam tez zdarzają się twarde podeszwy.

Zmieniając temat- jestem zmaltretowana psychicznie i serce mi pęka :( młodemu wychodzą zabki- trojki- od tygodnia placz non stop ale to co odbylo sie przed chwila to juz byl total hardcore ;( histeria, spazmy, duszenie sue z płaczu. Juz nawet myślałam, ze to moze nie zeby i trzeba do szpitala jechac ... W końcu umęczony bidaczek zasnal. Mam nadzieję, ze to tylko cholerne trojki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 21:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja sie poddalam z tymi wszystkimi super hiper zdrowymi butami z Bartka, emelkow itp itd.
    Dla mnie bartki są beznadziejne. Twarde, prawie wcale się nie zginają, o skręceniu nie ma mowy. A szkoda, bo akurat je mam w sklepie pod domem.

Co do zębów, lekko się zastanawiam czy mojej piątki się nie zaczynają, bo rękę w buziaku wkłada po łokieć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze te zeby przechodziliśmy dobrze. Tym razem trojki to jakiś koszmar a myślałam, ze trzonowe najtrudniejsze :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 i 3 (wszystkie na raz) szły jednocześnie, więc w sumie nie wiem które gorzej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Co do zębów, lekko się zastanawiam czy mojej piątki się nie zaczynają, bo rękę w buziaku wkłada po łokieć.
    Ot to! Mój od 2 tygodni ślini się na potege , a dzisiaj włożyl całą pięść do buzi i tak sobie gmeral. Masakra. Myślałam że mamy spokój z zębami do 3 rż a tu taki klops.
    U nas 3 szły kiepsko..Młody goraczkowal,miał okropne biegunki. Czwórki raczej wyszły bez większych problemów.

Właśnie złożyłam zamówienie dla mojego chrzesniaka. Urodził się 1,5 tyg temu i niedługo się do niego wybierzemy. Wiecie ile teraz kosztują maty skip hop?? Grubo ponad 300 zł. Sama już nie pamiętam ile placilismy za swoją. Tylko patrząc jak fajnie się ją używa myślę że warta swoich pieniędzy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za matę płaciłam 299 i dostałam doidy w gratisie. Ale... Nasza jest właściwie nie w użyciu odkąd mała skończyła hmm... 11 miesięcy? Mamy rozłożony teraz kawałek w kąciku czytelniczym koło łóżka i tyle.
    Mata wygląda jakby była po kilku dzieciakach - wszystkie te małe łączniki są pogryzione, o śladach po pazurach kocich nie wspomnę. A sprzątanie pod tym to jakaś masakra.
    Ale główny problem z Łucją która robiła ciągłą demolkę z tą matą, zginała kafelki na pół, gryzła. Jest jednak łobuz i tyle, nic co nie jest pancerne nie zdaje egzaminu :P
    Ja bym drugi raz tej maty nie kupiła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mata kosztowała ok 330 pln ale to przez to, ze kupowalam w smyku a wiadomo jakie tam ceny... Miałam jednak bon upominkowy wiec nie odczułam tej ceny tak bardzo. Dla mnie ta mata to must have ;) wiadomo, ze młody nie spedza juz,na niej tyle czasu co kiedyś ale dalej sie przydaje. A ile sie na niej wyleżał kiedys... A matka spokojna, ze w dupkę cieplo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 23:17

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super i nawet większość ładne te buciki.. Ale cena gruuba. Powiedzcie mi tak szczerze, bo ha się nie orientuję w czym one są lepsze od takich z ccc na przykład. Ja jestem zielona w temacie i naiwnie wierzę, że jeśli buty wyprodukowane są dla dzieci malutkich to chyba nie powinny robić krzywdy.. Czy się mylę?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No super i nawet większość ładne te buciki.. Ale cena gruuba. Powiedzcie mi tak szczerze, bo ha się nie orientuję w czym one są lepsze od takich z ccc na przykład. Ja jestem zielona w temacie i naiwnie wierzę, że jeśli buty wyprodukowane są dla dzieci malutkich to chyba nie powinny robić krzywdy.. Czy się mylę?
    Ja tak samo nie mam pojęcia

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze chodzi o to czy sa skórzane, czy z tzw. eko-skóry. Spotkalam się też z certyfikatem zdrowa stopa :) no i ceny mogą też zależeć od tego, czy buty są produkowane w Polsce czy w Chinach. A tak serio to nie mam pojęcia :P
    U nas w mieście jest jeden sklep z typowo obuwiem dziecięcym i tam własnie kupilismy mlodemu buty. Wlasciciel niby zna sie na obuwiu, ale nie bylabym tego taka pewna. My kupilismy buty z firmy Bartuś. I kalosze z Demara :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    naiwnie wierzę, że jeśli buty wyprodukowane są dla dzieci malutkich to chyba nie powinny robić krzywdy.. Czy się mylę?
    Taaa, tak jak wszystkie te danio, nutelle, monte, kaszki z cukrem i toną syfu - niby też produkty dla dzieci. :/

Niestety, trzeba wszystko brać na własne, matczyne wyczucie - licząc, że się popełni jak najmniej błędów :/

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ