X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W deichmanie bylam i nie bylopo prostu NIC jeszcze na polkach. Same resztki z zimy i jakies pojedyncze sztuki.

Kupiliśmy w zarze.... Buty ze skóry, z miękka podeszwą, szerokim noskiem- mysle, ze beda ok mimo tego, ze nie są z Bartka ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bartki są właśnie super sztywne. :/
    Rozważam te https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/buty-dzieciece/00006001455176/p%C3%B3%C5%82buty*dzieci%C4%99ce.prod?imgFmt=&filter-size=212@23&_=1487923406651&fromCategoryDetail=true&positionInList=23 tylko nie wiem jak u nich rozmiarówka wychodzi.
    A tak ogólnie - po ile par bucikow na sezon planujecie teraz, jak dziecko już dobrze chodzi?
    Mnie jak zwykle przerażają ceny butów, jak sobie to pomoże razy kilka par to mi słabo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie kupiliśmy takie do kostki typu casual, bez ocieplenia. Beda na koniec zimy, wczesna wiosnę. Pozniej planujemy kupic adidasy jakies, żeby były na wiosnę /lato, bo wiadomo jak to u nas potrafi byc zimno :/ oprócz tego sandały i mam nadzieję, ze na tym się zakończy... Wszystko zależy jak młodemu bedzie girka rosła ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś kalosze? (Befado z pianki ma podobno fajne). No i moja dziewczynka, więc jakieś bardziej do sukienki, pantofelkowe by sie zdały...
    Na lato kupię jej po prostu takie ala kapcie, materiałowe. Teraz tez takie ma i fajne sa, a cena była świetna. Gorzej z tym sezonem teraz, wiosną.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznac, ale moje dziecko nie ma jeszcze żadnych butow. Zimowych juz nie będę kupowac, bo wiadomo.. na wiosnę coś musze juz pomyslec. Na chwilę obecną mamy tylko jedna parę kapci z pepco.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Wstyd się przyznac, ale moje dziecko nie ma jeszcze żadnych butow. Zimowych juz nie będę kupowac, bo wiadomo.. na wiosnę coś musze juz pomyslec. Na chwilę obecną mamy tylko jedna parę kapci z pepco.

To Wy nigdzie nie wychodzicie?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości, jaki rozmiar buta noszą wasze dzieciaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 20:58

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma teraz rozmiar 21, muszę zmierzyć zanim pójdziemy kupić na wiosnę bo to się tak szybko zmienia, że nie można mieć pewności co to będzie za chwilkę.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz 22, ale ostatnio ledwo naciągam, więc pewnie 23 trzeba szukać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A z ciekawości, jaki rozmiar buta noszą wasze dzieciaki?

20.

Popatrz w CCC. Lasocki robi calkiem ladne buty z kolekcji kids.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    20.

Popatrz w CCC. Lasocki robi calkiem ladne buty z kolekcji kids.
    Trochę się sama zraziłam na firmie, klapki mi nie wytrzymały 2 miesięcy wakacji, a kosztowały ze 2 stówy. W sieci też opinie różne :/
    Właśnie sprawdziłam, że za 2 tygodnie ma być 16 stopni, muszę gazem kupić buty!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Trochę się sama zraziłam na firmie, klapki mi nie wytrzymały 2 miesięcy wakacji, a kosztowały ze 2 stówy. W sieci też opinie różne :/
    Właśnie sprawdziłam, że za 2 tygodnie ma być 16 stopni, muszę gazem kupić buty!

Aa to ok. Maly teraz wyrosl z takich przejsciowych z lekkim kozuchem a jechalismy w gory. Nie chcialam wydawac duzo kasy, wiec tak lazilam po wyprzedazach i padlo wlasnie na CCC. Kupilam takie lekko za kostke,ocieplane,ale bez kozucha,zeby wlasnie do marca posluzyly. Mam tez jakies tenisowki z Zary. No i sporo butow po chrzesniaku, ale tych staram sie jeszcze Malemu na zbyt dlugo nie zakladac. Wiadomo- teraz, jak jeszcze uczy sie dobrze chodzic warto miec swoje. Znalazlam outlet Emelkow w Factory. Moze zainwestuje jak mi sie cos spodoba.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    To Wy nigdzie nie wychodzicie?
    Yyy... no wychodzimy, ale spacery jeszcze w wózku. A jak w goście to kapcie mamy. Po dworze jeszcze w zimie nie chodził. Teraz jak będzie cieplej to już mus owo na nogach spacery. Ale zimą dopiero zaczął chodzic, i w sumie jeszcze był za mało stabilny na takie chlapy i sniegi. Pewnie co chwile by się wywalal. Teraz to już co innego. Raz ze chodzi już sprawnie, dwa ze juz cieplej i nie trzeba takich warstw na siebie zakładaća wiec swoboda ruchów dużo wieksza.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Yyy... no wychodzimy, ale spacery jeszcze w wózku. A jak w goście to kapcie mamy. Po dworze jeszcze w zimie nie chodził. Teraz jak będzie cieplej to już mus owo na nogach spacery. Ale zimą dopiero zaczął chodzic, i w sumie jeszcze był za mało stabilny na takie chlapy i sniegi. Pewnie co chwile by się wywalal. Teraz to już co innego. Raz ze chodzi już sprawnie, dwa ze juz cieplej i nie trzeba takich warstw na siebie zakładaća wiec swoboda ruchów dużo wieksza.

No moj Maly tez ruszyl dopiero w Swieta. Ale gdzies tam po dworze chodzil, np. z mieszkania do garazu, z auta do zlobka, w sklepie ze 2 razy go z wozka wyjelismy. A no i na spacer do wozka tez mu buty wkladalam, bo mi sie takie dziecko bez butow wydaje ubrane polowicznie (jak w tej reklamie,hehe), no i mysle sobie, ze musi mu byc zimno. Pozniej to juz puszczalismy po dworze, jak na sankach bylismy, no i w zlobku chodzi na spacery.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwlekałam z butami. Jeździła w kapciowych + grubych skarpetach. Ale w końcu bałam się, że jej zimno. Potem miała taki etap, że nie potrafiła chodzić w wysokich butach/kombinezonie. Ale jak załapała to już chwila na pobieganie musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 22:30

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A jakieś kalosze? (Befado z pianki ma podobno fajne). No i moja dziewczynka, więc jakieś bardziej do sukienki, pantofelkowe by sie zdały...
    Na lato kupię jej po prostu takie ala kapcie, materiałowe. Teraz tez takie ma i fajne sa, a cena była świetna. Gorzej z tym sezonem teraz, wiosną.
    A tak to do mojego zestawu moze dojdą kalosze. Ale to sie jeszcze zobaczymy bo nie sadze czy będę mega chetna na puszczanie go jak jest mokro... Tylko jesli wózek juz bedzie parzył wiec moze się uda bez kaloszy. A jesli nie to kupie ad hoc.
    Fakt z dziewcznka gorzej - potrzeba wiecej par :D

Moj ma 22 ku 23 zalerzy jaka firma. Na wiosnę to juz nawet 24 kupiliśmy.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma (albo miał) ktoś roczki Emela? Bo zastanawiam się, czy znowu nie będą za zimne tak jak teraz ma być tak do 10 stopni.

Ja szczerze mówiąc lubię jak mała chodzi na nóżkach. Wiadomo, iść gdzieś konkretnie to wózek szybciej. Ale tak w ramach spaceru to cały fun jak ona sobie tupta, ogląda, zwiedza. W wózku się po pewnym czasie nudzi, kręci, a tak sobie spaceruje i jest zadowolona. Byle iść w miejsce gdzie w miarę bezpiecznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wystarczy w wózku podjechac do koparek i młody mógłby stać tak godzinę... Generalnie kocha koparki, jak zasypia to przez sen mowi kokarka jak sie budzi mowi kokarka... Na szczęście lubi tez helikopter, książki itp bo bym miała powód do zamartwiania sie. Chociaż z nimi ma tylko romansiki a koparka to wielka, wielka miłość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:53

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Młody ostawiony do babci - rodzice pija wino, słuchają glosno muzyki i zaraz idą na miasto! Pamiętacie jeszcze te czasy???? My juz ledwo, ledwo- wlasnie sie zastanawiamy co my robiliśmy cale dnie jak dziecka nie bylo??? ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ