X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny jakie książeczki są fajne dla dzieciaczkow? Był jakiś czas temu temat przerabiania i nie pamiętam co polecalyscie. Było coś Pucio uczy się mówić... I ci jeszcze? LA Lenka, ty chyba coś polecał? Przypomnij proszę...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam cała serie książeczek tych o: http://www.empik.com/wykrojnik-pstrokata-kurka-kozlowska-urszula,p1122783606,ksiazka-p Gabrysia uwielbia tą o kurce, są tam powtarzające się przez cała książeczkę rymy w tym przypadku "pstrokata kurka jak każda mama na punkcie dzieci jest zwariowana" Mają piękne ilustracje i fajną treść. Mamy kurkę, misia, pieska i teraz zamówiłam na nieprzeczytane.pl krówkę, owieczkę, sowę, świnkę, indyka, kaczuszkę i biedronkę - promocja była :D

4me, chabasse lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo włosów.. dajcie nam tu naszą Anastazję! (Dobrze pamiętam, że to królowa bujnej czupryny?)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Agatka zdardz prosze czemu byliście u dentysty? :)

Niestety ale mamy poczatki pruchnicy. Zauważyłam delikatny biały nalot na przednich zabkach zaraz przy dziąsęłkach.
    I mimo że karmie piersią, Olivia słodyczy nie jada, pije wode to i tak sie nam przyplatała tzw pruchnica butelkowa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to niefajnie. My mamy problem bo narazie mycie zębów to jakas farsa :/ musze mu te zeby obejrzeć tez.

Lalenka dzieki za cynk na ser. Oby zostal w ofercie na stale.

Ksiazki- ja polecam Pucia, ulice Czeresniowa a hitem są takie książeczki, z których wyciąga sie elementy w postaci auta, zwierzątka itp w zależności od książki.

http://www.kreatywniewdomu.pl/2017/01/popatrz-i-dopasuj.html?m=0

Dodatkowo jest tak wykonana, ze trudno ja zniszczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:13

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Niestety ale mamy poczatki pruchnicy. Zauważyłam delikatny biały nalot na przednich zabkach zaraz przy dziąsęłkach.
    I mimo że karmie piersią, Olivia słodyczy nie jada, pije wode to i tak sie nam przyplatała tzw pruchnica butelkowa.
    Niestety, niektóre maluchy mają bardzo słabo wykształcone szkliwo na mleczakach i bardzo łatwo załapują ubytki, co by się nie robiło. Dodatkowo bardzo ciężko jest uchronić dziecko przed kontaktem z własnymi bakteriami. Ja początkowo bardzo pilnowałam, oddzielne sztućce, nic nie oblizywane, nie całowanie w usta itd. Ale teraz to jest nie do uniknięcia - mała mnie karmi, kradnie mi z talerza, daje mokre buziaki, dotyka palcem moich zębów. Do tego baaardzo nie lubi mycia ząbków, teraz żelazo. Dlatego myślę żeby spróbować pokazać ją u dentysty w najbliższym czasie.

Co do serka, to jest też w innych marketach, np. Tesco, ja po prostu najczęściej w Biedrze kupuje, bo mam w miarę blisko i tam spotkałam.

A jeśli chodzi o książki to nie podpowiem. Moja jest wytrawny czytelnik, z równym zainteresowaniem będzie przeglądać tatusiowe gazety o czołgach, jakieś podręczniki czy jej książeczki. Ogólnie mamy bardzo dużo, po dzieciach mojej siostry.
    Z takich co kupiliśmy fajnych to jest "Bardzo głodna gąsienica" albo książki z tej serii http://1.bp.blogspot.com/-_qBDLfIT_Ps/VG_QDyRACFI/AAAAAAAAFls/Jd3s5c-bWVE/s1600/DSC05218_zps75eee2fe.jpg" My mamy tylko "ciało" i "dbaj o zdrowie" (i "czekamy na dzidziusia", ale tego na razie nie czytamy :P )
    Planujemy czereśniową, Miasteczko Mamoko, za jakiś czas "Naciśnij mnie" itp.
    Aa, i Kicia Kocia.
    4me wrote:

Dodatkowo jest tak wykonana, ze trudno ja zniszczyc
    Łucja to jest jednak łobuz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:26

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe czyli, ze juz miała i zniszczyla ? ;) :D moj to probuje jesc te wykladane kawałki ale mimo to jeszcze sa w calkiem dobrym stanie;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te wkładane elementy już właściwie nie istnieją, zostały pogięte, przerwane i pogryzione. Została po prostu książka jako książka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, bo mi się przypomniało. Macie jakoś zabezpieczony kibelek?
    Bo ja dziś znalazłam łapkę na muchy w muszli. :P Niby zamykam drzwi, ale a to pranie, a to coś zanoszę i niedomknę - a ta mała cholera tylko czeka żeby coś tam psocić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy zabezpieczonego kibelka- mamy taki kształt samego kibelka plus deska tak jakby na to zachodzi i maly nie ma gdzie złapać w taki oczywisty sposob, zeby podniesc. Ale gdyby to u nas by mozna zastosować zwykle zabezpieczenie do szafek- ale jakies lepsze bo np baby ono to dzieciaki chyba w wieku 6 m-cy są w stanie rozpracować ;) no dobra 8 ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzwi przesuwne, wiec Maly odwiedza lazienke kiedy chce. Jak nie moge czegos znalezc to najpierw szukam w brodziku,bo tam wrzuca wszystko. Rece w wc to normalka. Nie reaguje juz. Po prostu jak wlozy to myje i udaje, ze nie ma tematu. Czym wiecej tlumacze tym gorzej i wieksza chec powtarzania tej czynnosci.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie nie zabezpieczylismy właściwie nic, poza dwoma kątami szafki.. ale jak tak dalej pojdzie, że młody po cichaczu próbuje coś utopić w sedesie to chyba pomyślimy o jakichś zatrzaskach. Jeszcze obowiązkowo bramkę na schody u rodzicow, bo na pewno będzie się chciał skradac. Odkąd chodzi nie byliśmy tam jeszcze, wiec boje się e się zachwyci perspektywa schodzenia i będzie non stop tam wlazil.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee problemy ze schodami murowane. My ostatnio byliśmy u znajomych w domu i stwierdziliśmy, ze nie wrócimy juz do nich póki młody nie opanuje do perfekcji schodów, bo wizytę spędziliśmy siedząc na nich ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo, oto nasz chochlik. Brój nad brojami ;)
    Czas tak leci szybko. Przeciez nasze dzieci były taaaakie malutkie...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4e08a5ed147.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2755de1f371.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/751af3279c68.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca5ebbf8af6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1d5dd702452.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9afe28fe739.jpg

la_lenka, karolcia87, 4me, chabasse, edysia5, agatka196, moka89 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa, cudna dziewczynka! <3
    I jak zwykle ciuszki rewelacja.

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG... marzą mi się takie cudne kucolki.. mmm. Sliczna panna..!!!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny ladne te nasze dzieci:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę wyrwać ząb. :( Dajcie jakieś wsparcie moralne, bo to będzie mój pierwszy i boję się jak cholera.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona - śliczna dziewczynka! Obcinalyscie grzywkę?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziewczyny, muszę wyrwać ząb. :( Dajcie jakieś wsparcie moralne, bo to będzie mój pierwszy i boję się jak cholera.
    Bierz znieczulenie, zamknij oczy i będzie po wszystkim. Bynajmniej moj mąż wspomina wyrwanie całkiem w porządku, nie wiedział dokładnie, w ktorym momencie rwali :) trzymam kciuki :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3324 3325 3326 3327 3328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ