X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn my dalej na cycusiu także każde wyjście, a nie było ich dużo kończy się moim rozmyslaniem o Aurelii czy się nie obudziła i nie robi teściowej awantury bo oczywiście butelki do buzi nie weźmie także mamyny ograniczone pole do popisu jeżeli chodzi o uspokojenie. Ja nie wiem jak to jest ale te nasze dzieci wiedzą, że rodzice chcą wyjść się zabawić i albo nie chcą iść spać jak to normalnie na co dzień się odbywa tylko czuwają.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba sie nie zorientował tym razem. Pięknie sie bawil u babci, przespal cala noc bez pobudki i rano wstal uśmiechnięty. Juz gagatek jest z nami w domu :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma tradycyjną mamozę senną, nie ma szans wyjść gdy śpi. Wpada w histerię jak mnie nie ma, a jak w końcu przyjdę to wczepia się we mnie jak małpka. To nawet nie chodzi o pierś, bo teraz już spoko udaje jej się zasnąć tylko z przytuleniem - po prostu musi być mama. Kiedy nie śpi to zero problemu, bawi się i szaleje z każdym. Ale sen, masakra, w jakimś amoku jest.
    Ale mnie wieczorami nie kusi, za to w dzień chętnie bym gdzieś wyszła... no ale kwestia drzemki, teściowa jej uśpić nie potrafi :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę pierwszy raz zostawiłam małą u moich rodziców i pojechałam załatwiać swoje sprawy. Serce mi pękło ale jak mus to mus. Mama mówiła, że w pewnym momencie jej się przypomniało o mnie i płakała takimi wielkimi łzami, że nie szło jej uspokoić. A jak wróciłam bawiła się z dziadkiem i udawała obrażoną, nie chciała się nawet przywitać :/

Co do butów to Gabrysia nosi 21 i skoro mówicie, że ma być tak ciepło to trzeba będzie się zaopatrzyć w lżejsze buciki. Myslę, że narazie jakies wyższe bez ocieplenia, pozniej adidaski, trampki, sandałki i baleriny do sukienki (nie znoszę widoku dziecka w sukience i adidasach albo eleganckich spodniach i adidasach bleee). Kalosze pewnie przydadzą się chociażby na wyjście z babcią do ogródka :) Zobaczymy, ale planuję tez kupić jakies tańsze, których nie będzie szkoda ubrać do piaskownicy lub na ogródek :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    nie znoszę widoku dziecka w sukience i adidasach albo eleganckich spodniach i adidasach bleee
    Teraz taka moda, nawet dla dorosłych ;)

A w przyszłym tygodniu ( od 6 i od 9) fajne ciuszki w Lidlu.
    U nas ostatnio Lidl na okrągło, zwłaszcza jeśli chodzi o bluzki. Mam poczucie, że mała ma aż za dużo ciuchów, ale nadal mnie kusi coś kupić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:30

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy duzo ubran po chrzesniaku a i tak ciagle kupuje. Bo nie umiem sie powstrzymac.
    Zrobilam dzis rozeznanie w butach. Emelki i Bartki w mojej ocenie sa za drogie. Nie chodzi o to,ze mnie nie stac,ale nie porywaja mnie az tak zeby dac 200-250 zl za nie. Zakochalam sie w Mrugalach. I sa jednak tansze 150-170 zl. Kupilam finalnie Fisher Price, bo takie jakich potrzebujemy upowalam za 50 zl w outlecie Smyka. Jesli bede musiala kupic jednak inne pewnie zdecyduje sie na Mrugaly.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro widziałam Emele około 160zł - darmowa wysyłka paczkomatem i darmowy zwrot w razie nietrafienia rozmiarem.
    Ja jeszcze obejrzę te Lasockiego, ale jak nie będą fajne, to zamówię emelki z allegro.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest tez w tym,ze mnie Emelki jakos nie powalaja. Moj maz twierdzi,ze wygladaja jak ortopedyczne. Mysle,ze te Fisher Price poki co beda spoko. A jak nie to kupie Mrugaly, bo te wzory do mnie przemawiaja :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba że tak, mnie akurat zachwycają. ;)
    U was też taka wiosna? Przez chwilę rozwazalam zdjęcie małej czapki. U mnie 14 stopni podobno!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku. Wiosna na całego. Pierwsze gdzie dzisiaj poszłam, jak wyszliśmy na spacerek to do do sklepu po buciki. Kupiłam 3 pary. Jedne w ccc chyba lasocki za 89, a inne w pepco za 20 i za 30 zeta. Wczoraj z kolei kupiłam bialusienkie adidasy do chrztu. I właśnie u nas będzie styl spodni materialki i sportowe buciki. Mnie akurat pasuje. A buty jeszcze przynajmniej wykorzystamy..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :-)
    Widzę ze na tapecie są buty. Nasz king Kong nosi rozmiar 25-26..także tego. Jedynie superfity wchodzą w grę bo po 1 pasują na wąska stopkę młodego i są przeznaczone do nauki chodzenia. Mnie się podobały emel roczki ale na podobaniu się skończyło bo niestety młody juz w nie nie wchodzi (nawet w momencie jak zaczął chodzic).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się udało kupić kolejne superfity na zalando za cenę 95 zł. To niezła okazja bo w sklepie kosztują od 200 do ponad 300 zł.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma problemu z pozostawieniem młodego z najbliższą rodzina. Może to przez to ze na codzień jest z nianią? Ogólnie największe poważaniem u młodego maja nasze siostry (zarówno moja jak i malza) obie nazywa ciocia Anio ;-) (jedna z nich to Ania). Często z nimi zostaje i w ich towarzystwie zapomina o rodzicach. Dosłownie nas zlewa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:31

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I jeszcze jedno czy Wy też zauwazylyscie jakiś przełom w zachowaniu Waszych dzieci w 17- 18 miesiacu. Dla mnie to jakiś kosmos. Moje dziecko zaczęło się sobą zajmować. Układa klocki, bawi się,potrafi obejrzeć bajkę na baby tv (wiadomo tam bajka trwa kilka minut). Nie da się jego nakarmić. Je wszystko sam. Ostatnio zaczął jeść sam zupę łyżka. Wiadomo..cześć ląduje w śliniaku i obok niego ale mimo wszystko potrafi się tym najeść. Widelcem je od dawna i z tym nie ma najmniejszego problemu. Kurcze podoba miś ie to ze zaczyna być samodzielny ;-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przeszłam wszystkie okoliczne sklepy w poszukiwaniu butów, dosłownie nie mogłam dziś małej naciągnąć zimowek, a potem mi było tak strasznie jej szkoda przy tej pięknej pogodzie. Nie znalazłam nic sensownego, jakieś pumy, nike, adidasy - wszystko sztywne jak kamień, podeszwa nie zgina sie w ogóle. A cena 2 stowy. W końcu w desperacji zajrzałam do Pepco i kupiłam adidaski - super elastyczna podeszwa, zgina sie w 1/3, daje sie "wykrecac", mała od razu po przymierzeniu poleciała prawie biegiem. Jedyna wada - kolor oczojebnie roziowy.
    OKwbGLNm.jpg
    DePmqitm.jpg

Chabasse - pokażesz swoje, bo pewnie kupiłaś spokojniejsza wersje chlopieca, ktorej nie znalazłam w moim pepco, chce wiedzieć co straciłam.

Na pewno będziemy kupować jeszcze jakieś "lepsiejsze", ale na dany moment musiałam kupić coś i o dziwo najtańsze okazały się najfajniejsze. Samą mnie zaskoczyło, że głupie pepco może mieć taki mięciutki i lekki bucik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 22:34

chabasse, Anitka201, 4me, karolcia87, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Witam się po długiej przerwie :-)
    Widzę ze na tapecie są buty. Nasz king Kong nosi rozmiar 25-26
    O kurcze, nieźle! Weź nam pokaż tego wielkoluda :) Cioteczki się stęskniły zobaczyć jak rosną nasi forumowi przystojniacy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Aa I jeszcze jedno czy Wy też zauwazylyscie jakiś przełom w zachowaniu Waszych dzieci w 17- 18 miesiacu. Dla mnie to jakiś kosmos. Moje dziecko zaczęło się sobą zajmować. Układa klocki, bawi się,potrafi obejrzeć bajkę na baby tv (wiadomo tam bajka trwa kilka minut). Nie da się jego nakarmić. Je wszystko sam. Ostatnio zaczął jeść sam zupę łyżka. Wiadomo..cześć ląduje w śliniaku i obok niego ale mimo wszystko potrafi się tym najeść. Widelcem je od dawna i z tym nie ma najmniejszego problemu. Kurcze podoba miś ie to ze zaczyna być samodzielny ;-)
    A co do tego, to moja mała od zawsze była zosia-samosia, więc ja nie widzę nadmiernej różnicy. ;) Pobawić też się sama lubi, poczytać sobie książki, chyba, że jest znudzona wtedy wisi na matce.
    Ale rzeczywiście łyżką to ostatnio zasuwa jak stara, cudnie na to patrzeć <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, napisałam pół strony sama do siebie to mogę iść się zrelaksować. :P

(sorry, że tak na raty, ale pisałam z różnych urządzeń, częściowo z wanny)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img][/img]09e17752d557a715med.jpg
    heh,.. tez bardzo spokojne nie są, ale w sumie nie są złe.. rozmiar 22, i fakt, super leciutkie są..

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ccc.eu/pl/kids/catalog/cat-5845/382563
    a te z ccc.. i nie wiem czy nie zwrócę, bo niby dobre, a młody jakoś dziwnie nóżki w nich stawia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3327 3328 3329 3330 3331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ