X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wyglada na normalny okres :-(

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, strasznie mi przykro :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka jakie badania powinnam teraz zrobić? Jakieś hormony? Myśle żeby we wtorek podejść do mojego ginekologa ale wole się przygotować.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że takie rzeczy się po prostu zdarzają, po jednym razie to chyba jeszcze nie trzeba się martwić... Nie wiem, ja sie długo starałam ale akurat jak już się udało zajść to mam Łucję.
    Można zrobić ogólny pakiet przedciążowy, chyba Diagnostyka coś w tym stylu ma.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka,przykro mi. wydaje mi się,że tak jak mówi la_lenka pakiet przedciążowy najlepiej zrobić bo może coś nie tak jest z hormonami. może lekarz wystawi Ci skierowanie na takie badania.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są zabawkowe hity u Waszych dzieci?Szukam super prezentu dla synka na 2 urodziny

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Jakie są zabawkowe hity u Waszych dzieci?Szukam super prezentu dla synka na 2 urodziny
    U nas laptop edukacyjny Fisher Price, piasek kinetyczny, ciastolina :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny
    Teraz muszę zająć głowę praca i urodzinami młodego.
    Co do zabawek to u nas nadal króluje lego duplo. Na razie najlepsza zabawka. Następny w kolejce jest zestaw sprzątający i basen z kulkami. Ale basen uwielbiają wszystkie dzieciaki, które nas odwiedzają. Poza tym młody uwielbia książki, jedna z ulubionych jest ulica czereśniowa.
    Z tego co wiem na urodziny ma dostać garaż, stacje benzynowa z Janod, drewniana kolejke z ikei, książki, lego.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Duplo, jak i wszystkie klocki leży. Moja jest obecnie taka stereotypowo dziewczynkowa, że szok. Lalki, misie, kotki, karmienie, okrywanie, czesanie, gotowanie, odgrywanie ról - to jest na czasie.
    Żadne układanki, sortery, puzzle, klocki (chyba że jako podstawka pod talerzyk ;) ). Zestaw do sprzątania ma, ale woli podkradać dorosłą wielką szczotę.

Stały hit u nas to figurki zwierzaków. Lubi ciastoline, kredki, piasek kinetyczny itp.

A książki to nawet nie mówię, bez limitu, czytamy książeczki dla dzieci 3+ bo te dla dwulatków już za proste. Hity obecne to Kicia Kocia, Zuzia (wydawnictwa Mądra Mysz). Czereśniową też bardzo polubiła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, 4me, Dzuls odezwijcie się, co u Was słychać??
    Mnie siada psychika, złe się czuje. Mam nadzieje ze jakoś to przejdzie :-(

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, jak się trzymasz?

Halo, dziewczyny, wracajcie! Czekamy na Was!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka głowa do góry!

Mówiłam wam, źe moje dziecię nosi okularki! Za matką kurcze, za matką..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka, a jak doszliście do tego, że powinna? Coś was zaniepokoiło?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    u nas wszystko kręci się wokół rozpoczęcia zerówki i żłobka, nie wiem w co ręce włożyć. Mania na szczęście błyskawicznie zaadaptowała się w żłobku, są cyrki żeby ją stamtąd zabrać, starszak podekscytowany szkołą, ale logistyka jest straszna.
    Do tego od kwietnia zamieniamy mieszkanie na 2x większe i już planuję jak to ogarnąć, na szczęście obędzie się bez remontu, raczej drobna kosmetyka.

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    u nas wszystko kręci się wokół rozpoczęcia zerówki i żłobka, nie wiem w co ręce włożyć. Mania na szczęście błyskawicznie zaadaptowała się w żłobku, są cyrki żeby ją stamtąd zabrać, starszak podekscytowany szkołą, ale logistyka jest straszna.
    Do tego od kwietnia zamieniamy mieszkanie na 2x większe i już planuję jak to ogarnąć, na szczęście obędzie się bez remontu, raczej drobna kosmetyka.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki Kochane!
    U mnie znowuz tyle na tapecie, ze chodzę wiecznie zmęczona i nie wiem jak to sie stalo, ze po prostu zapomnialam, ze mogę tu do was przed snem zajrzeć? :/

Anitka smutne wiadomości:( napisz nam jak sie trzymasz?
    I nie martw sie za bardzo! Takie poronienie na poczatku jeszcze nic nie znaczy! Ileż ja mam koleżanek, kore przynajmniej raz poronily a teraz wianuszek dzieci na okolo ;) bedzie dobrze!

Na pocieszenie u nas tez cisza w temacie- moje zdrowie nadal nie doprowadzone do porządku :/ a juz bym bardzo chciała :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    moka, a jak doszliście do tego, że powinna? Coś was zaniepokoiło?
    Ze względu na to, że ja, moj ojciec i brat mamy zeza to wskazana była wizyta u okulisty. Poszłam dla swojego spokoju pokazać małą i Pani doktor wykluczyła zeza, czytanie obrazków z tablicy rewelacja, wszystko ok, a po zakropieniu atropiną i badaniu komputerowym okazało się, że jest wada +3,5 na oba oczka. +1,5 to podobno norma u takich małych dzieci i tak naprawdę nie dawałaby okularów tylko kazała obserwować, ale ze względu na obciążający wywiad, lepiej dmuchać na zimne :) Wolę, żeby nosiła okularki i niż czekać, aż zez powstanie i pozniej przechodzić przez to wszystko, co miałam ja jako dziecko.
    Także, jeśli macie jakies podejrzenia albo wlasnie obciążający wywiad rodzinny to lećcie się skonsultować :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, u mnie trochę lepiej. W sumie ten tydzień kręci się wokół urodzin mlodego. Jutro mamy główna imprezę i właśnie szaleje w kuchni. Mam małe wyzwanie bo jutro ma do nas przyjść grubo ponad 20 Os.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziękuje dziewczyny, u mnie trochę lepiej. W sumie ten tydzień kręci się wokół urodzin mlodego. Jutro mamy główna imprezę i właśnie szaleje w kuchni. Mam małe wyzwanie bo jutro ma do nas przyjść grubo ponad 20 Os.
    My mamy dopiero na początku października ale ja rozbijam gości na dwa dni bo bym chyba nie ogarnęła ze starsza pod pacha i drugim w brzuchu :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Anitka podziwiam. Mnie by teraz nikt nie zmusil by gotować dla 20 osob. Chociaż jak policzę swoje rodzeństwo, rodzeństwo meza, ich dzieci i dziadków to pewnie sumka bedzie taka sama ! :0 kombinuje by zrobic urodziny na dzialce- załatwić wszystko grillem- prostym;) ale pogoda u nas może nie rozpieszczać pod koniec września wiec z moch planów nici :/

Wówczas cóż - zapraszam na 16 na kawę i ciacho - uppsss - będą musieli to wszyscy jakos przeżyć ;)

Zwłaszcza, ze czuje ze w tym roku wszyscy zejdą sie do nas na Wigilie i juz mi slabo na sama mysl ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3357 3358 3359 3360 3361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ