X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka, nie jestescie ostatnie, u nas cycek ciagle na tapecie rowniez i chyba nigdy sie nie skonczy.
    Chabasse, Sara juz leciala ponad 20 razy a ja kilkaset, wiec jak cie cos nurtuje w zwiazku z lataniem to mozesz mi wyslac priv.
    U nas starania trwaja, tylko co to za starania jak najczesciej w okolicach owu, moj maz jest albo w delegacji albo co innego wypada i tak sie od czerwca bujamy. Ech a czas leci.
    Ja mysle, ze u nas skonczy sie na dwojce, jedyna chyba szansa na 3 dzieci to blizniaki. Mam 35 lat, przy dobrych wiatrach jak bede miala 36 urodze drugie, pozniej sie juz chyba nie odwaze ze wzgledu na mozliwosc powiklan.

chabasse lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, to ja Ci na pocieszenie powiem, że w przedszkolu mojego dziecka było mnóstwo mam, które zaczęły rodzić dzieci po 35, mają trójkę, albo i więcej, a ostatnie rodziły siłą rzeczy już po 40tce.
    Rekorodowa jest jedna mama, która ma pięcioro dzieci, pierwsze urodziła jak miała 34, ostatnie jak miała 45.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Carolline, to ja Ci na pocieszenie powiem, że w przedszkolu mojego dziecka było mnóstwo mam, które zaczęły rodzić dzieci po 35, mają trójkę, albo i więcej, a ostatnie rodziły siłą rzeczy już po 40tce.
    Rekorodowa jest jedna mama, która ma pięcioro dzieci, pierwsze urodziła jak miała 34, ostatnie jak miała 45.
    Tylko, że to wcale nie jest takie fajne. Nawet pomijając wzrastające zagrożenie wadami to te dzieci trzeba nie tylko urodzić, ale potem wychować... Przy rodzeniu na 45 lat to zanim dziecko dorośnie do "pójścia na swoje" to rodzice będą koło 70! Brzydko mówiąc... nie każdy dożywa. Już pomijając, że w tym wieku często szwankuje zdrowie. Osobiście bym nie chciała mojemu dziecku zapewnić startu w dorosłość z holowaniem niedomagającego rodzica.

Ja skończyłam 32 lata i już czuję, że mi zegar tyka głośno. Chciałabym do 35 urodzić. Pewnie jeśli się nie uda, to jeszcze parę lat dodam, powiedzmy do 40, ale to już tak nieprzekraczalnie. Być może gdyby to było pierwsze dziecko to bym jeszcze próbowała, dopóki sił pozwoli, aby tylko zostać rodzicem. Ale rodzenie tak piątego to już odbieram za niezbyt rozsądne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już po imprezce :) Mała zadowolona, goście zadowoleni, a matka padnięta. Mam wrażenie, że tylko nakrywając do stołu i chowałam gary do zmywarki xD [
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acb5dd2dc83c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe5cc458ae5.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9472d74f3e49.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 17:43

la_lenka, Kassie, chabasse, agatka196, 4me, Anitka201, karolcia87, Wonderland lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka śliczna ta Twoja córcia i ma piękny kolor włosów :-) a powiedz mi, czy nie chce sobie ściągać tych okularów? Czy już się przyzwyczaiła? :-)
    Dżuls zwracam się do Ciebie z takim pytaniem.. Ty męczyłaś się całą ciążę z cukrzycą? Jak opanowywałaś cukry na czczo? Ja od poniedziałku mam takie skoki, że już prawie wpadam w jakieś załamanie :-( na samą myśl o mierzeniu cukru robi mi się słabo a przy mierzeniu to nawet nie chce wiedzieć jakie mam ciśnienie :-( nie wiem czy udać się do dietetyka żeby mi jakoś posiłki ogarnął, bo sama chyba sobie nie poradze :-( może masz jakieś rady?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze mnie tu nie starszyc i nie dolowac! Bo sobie pójdę ;)
    Ja mam 36 chce jeszcze drugie a narazie nawet nie zaczęliśmy staran przez problemy ze zdrowiem :/
    Takze mam czas, dam rade !!!

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie - dziękuję :) Co do okularów, to nastepego dnia tuż po przebudzeniu od razu zapytała o "łarki" :) Nie ma większego problemu z noszeniem, wiadomo że czasami zdejmuje ale przymykam na chwilę oko i po chwili przypominam. Na codzień jest z osobami, które noszą okulary więc to u nas żadna nowość :) Okularki miedzy zausznikami mają taką sprężynkę, więc ryzyko zgubienia mniejsze i trzymają się ładnie główki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wy i tak mlode. Ja przed chwila skończyłam 38. Carolline, dzieki. Jakby co to napiszę. U nas póki co młody zdrowy, ale ja z gilamai po pas latam. Za tydzień wyjazd i cudem będzie jak mlody nie złapie niczego. W dodatku on ma teraz fazę na mamę i beze mnie i bujania nie zasnie, wiec tulimy się kilka razy dziennie. Dzuls, no to ładny kawałek mieszkania macie teraz. Gratulacje zmiany. Daleko idziecie czy v te same rejony? A co do cukrow, to ja miałam cukrzycę w ciąży a do dzisiaj nie zrobiłam badań po porodzie. No po prostu zapominam, albo mię się nie chce. Jak młody pójdzie do zlobka lub przedszkola to może ogarnę temat. I w ogóle musze się wziąć za siebie. Na szczęście ostatnio tyle latam za mlodym, że udało i się pięknie schudnac. W sumie z 10 kg. Teraz mam 56 lub 57 na liczniku. Dla mnie to już idealna waga i więcej nie chce. Jutro wstawię fotki mojego 2 latka..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Dżuls zwracam się do Ciebie z takim pytaniem.. Ty męczyłaś się całą ciążę z cukrzycą? Jak opanowywałaś cukry na czczo? Ja od poniedziałku mam takie skoki, że już prawie wpadam w jakieś załamanie :-( na samą myśl o mierzeniu cukru robi mi się słabo a przy mierzeniu to nawet nie chce wiedzieć jakie mam ciśnienie :-( nie wiem czy udać się do dietetyka żeby mi jakoś posiłki ogarnął, bo sama chyba sobie nie poradze :-( może masz jakieś rady?
    Już dobrze nie pamiętam, ale chyba pomagało minimalizowanie odstępu między ostatnim posiłkiem a sniadaniem. Czyli jakiś ostatni powiedzmy chrupek wasa koło 23-24 i potem szybciutko śniadanie o 6-7 rano. Bo ten poranny wysoki cukier jest z tzw. "odbicia", czyli masz tak niski cukier, że w pewnym momencie organizm stwierdza, że jakoś musi sobie z tym poradzic i cukier idzie w górę (ale na czym dokładnie to polega, to Ci nie powiem bo nie pamiętam).

Ja nie mówię, że rodzenie po 40tce jest fajne, tylko że jest możliwe, a to jak jest być dzieckiem starszych rodziców wiem z autopsji, bo mi w tym roku stuknęła 30-tka, a rodzice są już po 70-tce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:34

Kassie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [IMG][/img]0446245f4627a5d5med.jpg
    9946878cb5e379d6med.jpg
    f14cb72224ba4c97med.jpg
    Oto mój brzdąc, kocha jeść, kocha wiatraki... I jest małym rozkosznym cwaniakiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:04

moka89, la_lenka, agatka196, 4me, Anitka201, karolcia87, Kassie, Wonderland lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka, chabasee śliczne te Wasze dzieciaki!
    Powiedzcie kiedy one nam tak urosly??? A zaraz będę miały 18 lat ;)

My jutro impreza urodzinowa :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki urosły w 2 sekundy a nie lata to na pewno. Dziewczyny chciałam się pochwalić, że będę majówką 2018. Trzymajcie kciuki proszę żeby wszystko było dobrze ☺

Anitka201, la_lenka, 4me, Kassie, Magda_lenka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor do żłobka od sierpnia chodzi. W sierniu chorowal , a teraz odpukac nie. Lobuzuje. Robi papa i idzie do sali a ze zlobka nie chce wracac. Jak sie wstawia zdjecia bo zapomnialam a pokaze wam Wiktora.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jak szybko dołączyłam tak już odchodzę. Ciąża biochemiczna. Dzisiaj dostałam okres a beta spadła do 3. Nie poddaje się będę walczyć dalej.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuje..wiem co czujesz bo przed chwila sama to przechodziłam. Tez miałam buc majowka :-(
    Teraz powinnam zrobić test i się dosłownie boje..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie ostatnio mam jakiegoś permanentnego pecha. Najpierw jakiś dziadek wjechał we mnie, rozwalając mi auto. Później stracona ciąża, tego samego dnia sama rozwaliłam auto. Po raz pierwszy zostalam oszukana na allegro i olx. Jjutro odbieram auto z salonu i mam nadzieje ze to koniec tych pechowych chwil..

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka u nas to samo- juz nawet nie chce mi sie pisac ale u nas katastrofa za katastrofa :( a ja sama jestem tak zestresowana, ze jak nie zawal to na wylew zaraz pierdykne... Idealne warunki do starania sie o dziecko.
    Moj mąż tez kłębek nerwów,
    Przed nami bardzo ciężkie dwa tygodnie- musze pamiętać, ze zdrowie i rodzina najwazniejsze- zeby sie nie wykończyć ale to wszystko mega ciężkie jest :(

Trzymajcie sie dziewczyny. Wszystko będzie u nas dobrze! Musi!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mimo wszystko życzę powodzenia!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zrobiłam test i oto on:
    88dfe177cd2ca885med.jpg
    Znowu bladzioch ale okres mam dostać za 2 dni (najwcześniej). Sama nie wiem co o tym myśleć. Boje się cieszyć ☹️

4me, chabasse, karolcia87, Dżuls, anula1990, Kassie, Wonderland lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test jest ewidentnie pozytywny. Ale rozumiem Twoją obawę. Najlepiej poczekaj do terminu miesiączki i zrób betę.
    Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie super, trzymam kciuki.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3359 3360 3361 3362 3363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ