Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam dzisiaj test i na nim 2 grube krechy. Na betę nie idę kosztowalo mnie to za dużo stresu przy pierwszej ciąży. Na razie jestem spokojna. Przyjęliśmy to z mężem do wiadomości ale za bardzo się nie nastawiamy. Obije odchorowalismy poprzedni cykl. Co najlepsze młody dzisiaj usłyszał nasza rozmowę i później za mną chodził i mówił ze "bata mam" (brata mam)
Skąd on to wziął ?? Z tego wynika ze takie dziecko totalnie wszystko rozumie. Jak zapytałam czy chce siostrę odpowiedział ze nie bo ma batala_lenka, Dżuls, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Hej Laseczki! Nie wchodziłam dawno na Belly, bo miałam być grudniówką, ale niestety zarodek przestał rozwijać się w 7tc.
W zeszłym tygodniu zrobiłam test i znowu zobaczyłam dwie kreseczki. Termin pokazuje mi na przełom maja i czerwca, licze że teraz będzie dobrze! Do lekarza wybieram się, jak już będzie nadzieja na serduszko
Anitka, gratuluję i trzymam bardzo mocno kciuki
Karolcia nie poddawaj się, za Ciebie też trzymam kciuki i wierzę, że następnym razem będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 23:05
Anitka201, karolcia87, anula1990, chabasse lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, 22.09 urodzilam druga coreczke Ale. Porod tak jak i z Hela-expres.
O 1 obudzily mnie skurcze, o 2.30 wyjechalismy z domu, na ip 9 cm rozwarcia, o 3.20 Alicja byla z nami. Powoli ogarniamy zycie we czworke.
Anitka gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 15:46
la_lenka, Anitka201, Dżuls, karolcia87, anula1990, Wonderland, chabasse lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki
Słuchajcie, cofałam się ostatnio trochę w naszym wątku i zauważyłam, że Julita przy swoich starych postach na nowy suwak Urodziłą córcię, ciekawe, czy też taką kudłatą jak Nastka Julita odezwij się! -
Wonderland gratulacje trzymam kciuki. Anitka201 śliczny, rzeczywiście wyglada na starszego. Moj Wiktor mowic nie chce. Mama Tata i to wszystko. Bylam u logopedy nic nie zauwazyla i mowi powinien sie rozkrecic lecz zobaczymy. Slyszec tez slyszy, ale strasznie sie martwie.
Wonderland lubi tę wiadomość
-
Anulka myśle ze to normalne. Widzę jak różni są rówieśnicy naszych dzieci. Jedne mówią szybciej inne dopiero koło 3 rż.
Nasz gada jak najęty. Czasami mam dość jego pytań i ciągłego mówienia. Są momenty jak No wczoraj ze zastanawiam się gdzie on usłyszał dane słowo i fakt ze potrafi je dopasować do sytuacji "patrz tato amant idzie" powiedział do ojca po tym jak go ubrałam w koszule
-
Anitka201 wrote:Mój syn ewidentne wygrywa na tym forum z najmniejsza ilością włosów
Anulka, skoro byłaś u logopedy to może rzeczywiście potrzebuje jeszcze czasu? Ja polecam Pucia i wszelkie wierszyki. Może jakieś ćwiczenia na rozruszanie buzi, bańki, dmuchanie, strojenie min, logopeda nic nie podpowiedziała?
Anitka201 wrote:Nasz gada jak najęty. Czasami mam dość jego pytań i ciągłego mówienia. Są momenty jak No wczoraj ze zastanawiam się gdzie on usłyszał dane słowo i fakt ze potrafi je dopasować do sytuacji "patrz tato amant idzie" powiedział do ojca po tym jak go ubrałam w koszule
I co gorsza widzę jak bardzo powinnam się pilnować co mówię, bo wszystko podłapuje. Ostatnio ulubione powiedzonko to "co się tu wyprawia!!!". Hehe, skądś to znam, regularnie tak do niej mówię. Boję się co jeszcze może podłapać.
Bierze lalki i odgrywa role, dialogi między nimi prowadzi - można paść ze śmiechu jak się posłucha z boku.
Poza tym, wiem że może jeszcze przestać - ale na dany moment w co najmniej 50% wypowiada normalne "r". Początkowo miałam wrażenie że mi się zdaje, ale obecnie już nie mam wątpliwości.
Zrobiłam jej ponownie ten test na mowę, co kiedyś wstawiałam linka. I już z niego "wyleciała", bo normą dla trzylatka jest minimum 56 słów z tamtej listy, a Łucja na dany moment mówi 75.