X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci juz tyle mowia. A my i do tylu z mowieniem a o pampersach juz wogole. Cos zaczyna ruszac powoli mówić ale nie do konca to co wasze. Wiktor wogole nie lubi malowac , za to uwielbia bawić sie plastelina a resorakow ma pelno i klocki. Ja cos czesto choruje. poltorej miesiaca temu zapalenie oskrzeli takie ze nie pale a teraz angina. Mąż od marca zmienia prace i bedzie jezdzil na tirach. Wiktor pomimo żłobka odpukac nie choruje czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 11:52

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka poluję na ten Twój dywan i ciągle nic :(
    Anukla, moja Manbia do września tylko mama, tata piciu, daj, am am, a teraz nadaje pełnymi zdaniami, chociaż ciągle niewyraźnie, więc i Twój Wiktor w końcu ruszy z mówieniem :)

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls, szkoda żeś nie mówiła kilka miesięcy temu, bo miałam jeden nadmiarowy do sprzedania. Ale już poszedł.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Przypadkowo polubiłam,
    Zdaje sobie sprawę ze częściowo tak jest ale w wielu kwestiach mi ta książka pomogła. Nie jestem zwolennikiem trzymania się sztywnych reguł i to by u nas nie przeszło.
    Ja sie tu zgodzę. Nie znam tej ksiazki- a pewnie powinnam. Ale pierwsza jej ksiazka dotycząca malucha dala nam tyle spokoju w domu, ze chętnie ja polecam. Przy czym również nie stosowalismh sie sztywno wszystkich jej zasad. Po prostu jak jakies metody wydawaly sie dla nas zbyt kontrowersyjne to je pomijaliśmy. Ale wprowadzenie harmonogramu dnia bylo wielkim strzałem w 10!

Teraz za to nie czytam żadnych książek, kierują sie intuicja i niby oczywistymi oczywistosciami, które na pewno 90% z Was by nam polecila jakbym opisala nasze problemy- i jest jedna wielka porażka.
    Nie wiem juz co robię zle, cierpliwosci mamy co raz mniej. Złotych rad od życzliwych mam po dziurki w nosie bo po prostu nie dzialaja i zadna babcia, ciocia tez ich wcale zastosować z pozytywnym skutkiem nie potrafi... Latwo sie mówi póki nie trafi sie na tempermentne dziecko. I oczywiscie to nie jego wina- zdaje sobie sprawę, ze bardziej naszych błędów ale charakter dziecka ma tu tez swoje znaczenie. Co pewnie potwierdza mamy, które maja i aniolka i diabelka w domu ;)

Po takich histeriach strasznie, strasznie i go szkoda :( młody jest mega fajnym dzieciakiem jak nie histeryzuje- gada ja najęty, uwielbia książki, potrafi sie sam bawić, uwielbia nam pomagać itd. Tylko jest mega niecierpliwy i mega beksa z niego. Gdzies kiedys na za duzo mu pozwoliliśmy i teraz to wychodzi, o czym świadczy również fakt, ze w żłobku i dla babć (jak nas nie ma) to aniolek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 22:45

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zimowe wieczory moze jakies masy porcelonowe, solne, duzo zestawów playdoh od Mikolaja ;) u nas ciastolina sie super sprawdza :)
    Moze farbki do ubrań lub twarzy?
    Lalenka a znasz blog https://mojedziecikreatywnie.pl/ ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka a znasz blog https://mojedziecikreatywnie.pl/ ?
    Ja znam i jest super, babka ma bardzo fajne przepisy na różne masy do lepienia i ogólnie różne inne kreatyne zabawy, ale mnie z drugiej strony dołuje, bo ja ledwo mam cierpliwość, żeby ze swoimi dziećmi kolorować obrazki.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze sluchowiska!!! Wlasnie młody siedzi, przed wieza i slucha a ja pije ciepla herbatę :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dołuje, bo moje dziecko nie chce nic robić według instrukcji. Masy odpadają, bo roznosi na cały dom, brudne ręce o ściany wyciera, a przecież nie usiedzi dłużej niż 5 sekund.
    Nawet jeśli coś wymyślę i się tym bawi tona 99% inaczej niż zamierzałam (np. rysowane puzzle na szpatułkach laryngologicznych - pomysł z sieci - nie raczyła nawet razu ułożyć, za to wtykała w szparę na swoim krzesełku - z wielkim skupieniem, dodam :P
    Jak dostała pojemnik z dziurkami i słomki do wtykania to pojemnik olała, a ze słomek układała ulice.)
    Przyznam, że mi się odechciewa, mimo, że ja uwielbiam takie diy; bo potem się okazuje, że nawet nie mogę pokazać co robić, bo ona już se umyśliła (często bez sensu lub niebezpiecznie).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    I jeszcze sluchowiska!!! Wlasnie młody siedzi, przed wieza i slucha a ja pije ciepla herbatę :D
    U nas (póki były nowe i nieosłuchane) te wierszyki robiły szał.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A weź się! :-) mój by minuty nie wysiedział. On ciagle ma coś do zrobienia. Zazdroszczę! :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka tu masz moje dzisiejsze zdjęcie 15 tc :-) mam nadzieje ze brzuch będzie rósł tak jak przy młodym (czyli powoli) :-) jakoś nie spieszno ni do kulania się po drodze :-)

fd37f208645694d8med.jpg

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas Anitka! Ja mam trzy razy większy brzuch a w ciąży nie jestem

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam minimum 3x wiekszy a to dopiero 6 tydzien :P Nigdy w zyciu taka szczupla chyba nie bylam. A przynajmniej nie od kiedy skonczylam dojrzewanie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brak brzucha :P Nawet nie wygląda jakbyś była po większym obiedzie :D :D :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest zdjęcie z rana :-) fakt ze już po śniadaniu ale wieczorem brzuch jest jakby bardziej wzdety :-) jak porównuje to mam identyczny brzuch jak przy młodym. Mam nadzieje ze to mit ze w kolejnych ciążach brzuch jest dużo większy. Mam koleżankę w 30 tc i ma dużo mniejszy brzuch niż w 1 ciazy.

Carolline gratuluje ciazy! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:19

Carolline lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam sie pochwalic ze czekamy na drugiego synka :D
    Anitka wow, tylko pozazdroscic :-) W moim przypadku brzuch jest wiekszy niz na tym etapie w 1 ciazy :-) ale za to mniej przytylam (chyba przez diete cukrzycowa :P) i synek tez zanosi sie na mniejszego niz jego starszy brat :P

4me, la_lenka, Anitka201, Carolline, Wonderland lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessie gratulacje! Ale Ty juz w takiej zaawansowanej?! Chyba tu ostatnio pisałaś a nic sie nie chwaliłaś ;)

Anktka bez kitu dola mam jak patrzę na ten Twój brzuch :( głównie dlatego, ze przed ciaza tez taki miałam a teraz masakra. I nawet nie moge zwalić tego na ciaze bo po- bylo naprawde ok. Wszystko co zaniedbalam to juz długo pozniej po ciąży. Jak wracam do domu to juz padam na pysk a gdzie tu jeszcze na wieczor wychodzić ćwiczyć - sil mi nie starcza :( w ogóle jesli bede w drugiej ciąży to ja nie wiem jak dam rade urodzić to dziecko- moja kondycja obecnie to dno dna!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me myśle ze przesadzasz ;-) szczerze mówiąc ja regularnie biegałam do czerwca, później sporadycznie. Nie chodziłam na jakieś ćwiczenia i szczególnie się nie pilnowałam. Waga raczej stała w miejscu. Teraz mam 3 kg mniej niż przed ciaza ze względu na te cholerne mdlosci, które ciagle wracają. Ja już wymiękam. Przez mdlosci zainteresowałam się kuchnia wegetariańska/ wegańska i wprowadzam nowe przepisy. Hitem w rodzinie jest wegański smalec z fasoli :-) większość się nie poznała, myślała ze to normalny wieprzowy smalec :-)
    Fakt ze na codzień staram się raczej zdrowo gotować ale teraz tak na prawdę nie wszystko z tego jem.
    Ja mam trochę inna historie. W 2010 jak brałam ślub miałam nadwagę,rok po ślubie coś mi odwalali i zaczęłam biegać, ćwiczyć itp. Tak się wkręciłam ze od 2010 mam już ze 25 kg mniej (moze nawet i więcej) i jest we mnie paniczny lek przed powrotem do tamtej wagi.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby nie było ;-) spodnica ze zdjęcia to rozmiar L, a sweterek rozmiar XL. Tylko ja lubię większe swetry :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ostatnio weszłam do pepco. Ogólnie unikam tego sklepu ale spojrzałam na puzzle i książeczki i maja serie np o kici koci po 3 zł sztuka! Do tegonpuzzle trefl takie mega sztywne powyżej 2 roku życia po 20 zł. Są tez puzzlepowyzej 3 roku życia (młody się nimi zainteresował i układa) ;-)

Do tego fajne kolorowanki z grubym konturem za jakieś 4 zł (mały format) dołożę dzisiaj modemu do paczki :-)

‹‹ 3368 3369 3370 3371 3372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ