X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzieki za cynk! Tam naprawde mozna znaleźć fajne rzeczy ;) czasem zaglądam ale juz dawno nie bylam. Musze sprawdzić serie o kici ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sporo książek z Pepco, naklejki różne, Kici Koci był tylko jeden tytuł, który już mamy; ale fajne krotkie klasyczne bajki (Łucja uwielbia Kota w butach, choć boi sie ogra), właśnie kolorowanki, magnesy ze zwierzatkami itd. Puzzle też mi się podobały, ale małej nie. W sumie ona bardzo kiepsko ogarnia jakiekolwiek puzzle. Ja akurat często w Pepco bywam, bo mam je tuż pod domem (i w sumie żadnej alternatywy). Dużo tam badziewia, ale trafiają się perelki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te puzzle z firmy trefl są na prawdę super bo są porządnie wykonane (grube na kilka mm) ale to te dla wieku 2+. Mamy taki komplet po innym dziecku i są jak nowe mimo ze Filip układa je kilka razy dziennie.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, żeby jeszcze chciała układać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me noo juz polowa za nami :-) i troche zaczyna mnie to przerazac :-D takie zylaki mi sie robia na calej prawej nodze, ze niewiem co to do konca bedzie :-/
    Jutro wpadne do pepco i obczaje co tam maja z tych ksiazeczek z serii kicia kocia. Poki co mamy tylko kicie kocie na nocniku :-)
    Jak tam po mikolajkach? Dzieci zadowolone? :-) my dozujemy przyjemnosci i mlody dostal dzisiaj zabawki od babci i chrzestnej, jutro dostanie od nas a potem jeszcze weekend prezentow :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z czego moje dziecko najbardziej się cieszyło? Ze słodyczy i bloku rysunkowego ;-) lego duplo zostały totalnie pominięte, mała uwagę poświecił kolorowankom, ułożył puzzle, przeczytaliśmy wszystkie książeczki a i tak blok za 1,5 zł był numerem jeden :-) nie mam siły do tego dziecka :-) wniosek- nie warto się starać :-) a blok wrzuciłam przypadkowo bo zaplątał się między kolorowankami i książeczkami :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam jakaś fazę na zakupy ubraniowe. Trzeba mi było zajść w ciąże zeby kupić sobie kilka sukienek, nowe koszulki i kilka par dopasowanych (!) spodni. Wręcz jeansy idealnie dopasowane :-) głupia ja ;-) do tego chodzą za mną kolejne ołówkowe spódnice a wiadomo - niedługo założę je sobie na głowę ;-) po ostatniej ciazy nawet nie zerkam w stronę ciążowych ciuchów, a wtedy uważałam ze są mi potrzebne już w 3 miesiącu :-)

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem tez nie sa lego duplo a pizza z lidla, ktora mozna kroic i w dowolny sposob ukladac na niej skladniki :P wszystko inne tez przeszlo jakos bokiem :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam, prezenty kupione? :>

Co ogólnie słychać?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jak tam, prezenty kupione? :>

Co ogólnie słychać?
    Przeprowadzka, tyle słychać.... :>
    A stary zwinął dupę w troki, zabrał starszaka i pojechali do jego siostry do Sztokholmu, bo znalazł tani bilety, a ja zastanawiam się jak powstrzymać się przed zasunięciem mu za ten numer wałkiem w łeb jak wróci. Odsunęłiśmy drugą część malowania na po świętach bo "się nie da", "nie ma czasu" itd, ale kurna żeby wyjechać zawsze jest czas.... dziś mi już ręce opadły, powiem szczerze i od rana mam jakiegoś mega doła i ogólnie jakiś dzień taki dzisiaj senno-depresyjny, mam wrażenie.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zle. A dzis nas znowu ktos kopnął w tylek. Zły czas mamy od kilku miesięcy ale nic to... minie.
    Smutniej, ze wynik testu negatywny :(

Idę se wlaczyc jakas glupia komedie- juz daaawno żadnej komedi nie oglądałam to z mila chęcią wskoczę zaraz pod kocyk :) i pewnie zasne po 15 min :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to juz tak oficjalnie sie staracie? :-) trzymamy kciuki w takim razie :-)

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje. Zobaczymy co z tego bedzie. Kciuki sie przydadzą i to mocno :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas zle. A dzis nas znowu ktos kopnął w tylek. Zły czas mamy od kilku miesięcy ale nic to... minie.
    Smutniej, ze wynik testu negatywny :(

Idę se wlaczyc jakas glupia komedie- juz daaawno żadnej komedi nie oglądałam to z mila chęcią wskoczę zaraz pod kocyk :) i pewnie zasne po 15 min :D
    Mocno trzyma za Was kciuki. Ogólnie zżyłam się z Wami, mimo ze tak rzadko się tu udzielamy.
    4me ze swojej strony polecam żel cocnceive plus. Dzięki niemu 2 raz jestem w ciazy. Z młodym próbowaliśmy rok, w ostatnim miesiącu zaufana dietetyk poleciła mi mace, a ginekolog ten żel. Wtedy od razu się udało. Teraz juz długo się nie staraliśmy, w miesiącu kiedy poroniłam i tym szczęśliwym kiedy się udało stosowaliśmy ten żel. Z tym ze przed poronieniem użyliśmy go raz, a w cyklu szczęśliwym regularnie.
    Ciagle wracam do poronienia z jednej strony myśle ze dobrze się stało bo mąż.wiekszosc miesiąca był na antybiotyku i lekach. Z drugiej strony mam żal :-(.

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka najwazniejsze, ze Wam sie znow udalo i ze jestes w ciąży. Zanim sie obejrzysz będziesz tulić kolejnego szkraba :) teraz ta ciaza jest najważniejsza! ;)

Ja tez się zzylam z Wami i smutno jak tu nic sie nie pisze- co za czasy, zeby się tak od obcych w necie uzależnić ;)

Jak żyje nie slyszalam o takich cudach jak ten żel! Kupuje w ciemno ;) a tak serio kupowałaś to przez neta? Masz jakis sprawdzony sklep?
    Ostatnio wtopilam sporo kasy przez oszustów z neta i kolejnej straty nie ścierpię :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz nieważne - widzę ze on nawet w gemini jest ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, żel kupowałam na gemini. Myśle ze warto spróbować (najlepiej w aplikatorach). Poczytaj siebie na jego temat.

Co do oszustów to chyba wiem jak się czujesz. Przed ta ciaza zasililam konto 2 oszustom :-/ niby kwota mała ale zawsze to kilka stówek, do tego 2 wypadki w czasie 2 tygodni (jeden z mojej winny w dniu poronienia) i kilka innych koszmarów. Pamietam ze trzymało mnie to ze muszę zorganizować młodemu urodziny i poświęciłam się jemu w 100%.
    Także głowa do góry! Będzie dobrze :-) grudzień ma coś w sobie :-) może wyjdzie Wam kolejne wrześniowe bobo :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie zapisałam ten żel. Powoli psychicznie dojrzewam do starań o drugie dziecko. Teraz tylko poczekać na rozwiązanie spraw finansowo-pracowych i można myśleć. ;) Liczę, że tak późna wiosna-lato zaczniemy.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny. <3

Kassie, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ja trzymam za Was kciuki dziewczyny. Oby Wam się jak najszybciej udało :-)

Dzuls z chęcią bym Ci podała ten wałek :-) ja pierdziele przeprowadzała, a ukochany małżonek zabiera dupę w troki i wieje na „urlopik” :-) to tylko faceci tak maja :-)

4me, Dżuls lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, w końcu wrócili i tyle dobrego, że starszak zachwycony.
    Przeprowadzka na święta stanęła w miejscu, dzieciaków łóżka już z nowym domu, dmuchany materac dzieciaków w dwa dni załatwiły koty, więc stary śpi z dziećmi w naszym łóżku, a ja na kanapie. Cyrk na kółkach.
    Mieliśmy jutro wyrwać się na mój upragniony rajd po ikei, wiecie... taki co to od miesiaca robisz listę zakupów obmyslajac w glowie jak to podopieszczasz dzieciakom pokoje pieknymi dodatkami od cioci ikei, a tu ch...j, od poniedziałku auto w warsztacie i kij wie jak długo jeszcze, więc ikea odpada.
    Trochę mi już zaczyna odpieprzać, bo nienawidzę takiego przestoju w robocie i czekania na ch-j wie co. Dostaje nerwicy, bo juz widze oczami wyobrazni jak to bedzie wszystko zajebiscie wygladac i jak sobie to i owo poprzerabim (międzyinnymi te nieszczesna kuchnie), a tu kur-a wszystko stoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 20:09

8pdp47e.png
‹‹ 3369 3370 3371 3372 3373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ