SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me.. ja tez dzisiaj musiałam pierwzsy raz iść sama.. ale na szczęśćie nie trzeba było się wypłakiwać. No włąśnie stosuję się do zaleceń a to i tak się dziadostwo trzyma.. hmm. za tydzień prenatalne i mam nadzieję, że już go tam nie będzie..aaa i ja też mam pod kosmówką krwiaczka.. więc nie jest tak różowo, ale staram się myśleć pozytywnie..
    Dżuls.. no w sumie troszkę Cię rozumiem, bo ja już do tej pory to z cztery usg miałam i chyba bym jajo zniosła gdybym ich nie zrobiła.. Tylko, że wiesz.. u mnie był powód tak częstych badań.. niestety niefajny powód.. z dwojga złego wolałabym mniej badań.. ale bez krwiaka.. Także głowa do góry i cierpliwie czekaj.. a będzie Ci wynagrodzone.. cheers..!! :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • ceska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ehh...kolejne wizyty z pięknymi usg, a mnie dopadł kryzys, że oprócz jednego zdjęcia kropka nie mam nic, nawet bijącego serduszka :( Doszło do tego, że niechętnie na razie mówię znajomym o ciąży, bo w sumie to nic nie wiem i tylko czekam :/

Ja też z Klozetu ( NFZET) mam jedno zdjecie groszka
    Ale byłam prywatnie raz zeby zobaczyć groszka wiedz drugie też dostałam
    I tak myślę kurcze czemu tak mało razy...

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dżuls.. no w sumie troszkę Cię rozumiem, bo ja już do tej pory to z cztery usg miałam i chyba bym jajo zniosła gdybym ich nie zrobiła.. Tylko, że wiesz.. u mnie był powód tak częstych badań.. niestety niefajny powód.. z dwojga złego wolałabym mniej badań.. ale bez krwiaka.. Także głowa do góry i cierpliwie czekaj.. a będzie Ci wynagrodzone.. cheers..!! :)
    Masz rację, lepiej nie musieć chodzić co chwila na usg, ale to czekanie jest dołujące. Mam nadzieję, że wkrótce pozbędziesz się tego dziadostwa i będziesz mogła w pełni cieszyć się tym stanem :)

chabasse lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial, ze za czeste USG nie jest wskazane bo moze powodowac infekcje a tych trzeba jak wiadomo unikac. Na poczatku oczywiscie, gdy mowa o usg dopochwowym jeszcze.

Dziewczyny taki troche inny temat- macie jakies fajne chwalone szpitale porodowe u siebie? Ja jestem z trojmiasta- niby duze miasto, ba nawet trzy ale z porodowkami u nas slaaaaaaabiutko :/ mamy ich az 5 ( jeden poza 3city ale na tyle blisko, ze duzo kobiet z gdyni decyduje sie tam rodzic wiec go zaliczam) i tak naprawde w zadnym kobiety nie moga rodzic po ludzko. Na 5 szpitali tylko jeden daje ZZO- w tych czasach? Szok!, to jest akademicki szpital, gdzie za w zamian za ZZO musisz znosci wycieczki studentow, ktorzy patrza sie jak rodzisz albo jak lezysz w pologu w sali poporodowej- moga wejsc zawsze i w kazdej chwili... To jednak jest do przezycia, gdzies musze sie uczyc ;) jednak ze wzgledu na zzo kolejki sa takie, ze czesto gesto, ordzace dziewczyny odsylane sa do innych szpitali - a to juz nie za fajnie :( W inych szpitalach nawet nie ma opcji, ze jakby ktoras chciala to mozna doplacic do ZZO. Znieczulenie gazami tez nie istnieje. Zazwyczaj w szpitalu znajdzie sie jakas maksymalnie jedna sala z wanna i to tez tylko w jednym czy dwoch. Oczywiscie wanna tylko do kapielii. Pilki czy specjalne siedziska przenoszone z sali do sali w razie potrzeby wiec nie masz pewnosci, ze dostaniesz. Porod w wodzie, baaaa w pozycji innej niz lezaca- a ta podobno jest najmniej korzystne i najbardziej bolesna- nie mozliwy! Czasem nawet nie masz gwaranacji porodu rodzinnego bo sa np tylko dwie sale i jak trafisz na kilka prodow to sorry rodzisz w sali ogolnej bez swojego faceta :/
    Ogolnie w tym temacie trojmiasto zostaje naprawde w tyle.... Az przykro patrzec. Musze poszukac jakis akcji spolocznych "rodzic po ludzku" w 3city i sie przylaczyc :)))

Poczytalam troche o innych miastach i w niektorych naprawde porody sa juz na poziomie i to czasem duzo mniejszych niz nasz Gdansk czy Gdynia....

Ostatnio nawet zamkneli jedyna prywatna klinike gdzie za 6-7 tys kobieta mogla rodzic tak jak chciala wiec nawet jesli kogos stac nie ma juz wyboru :/ dla mnie chyba zbytnia ekrawagancja ale chetnych bylo naprawde duzo, teraz jaest poploch na forach co maja robic i jaki szpital wybrac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam usg groszka ale serce bilo :)

Jitro wizyta, odebralam wyniki glukoza 70-99 ja mam 72 reszta badan ok lekatz mowil ze jest bardzo dobrze a w moczu mam liczne bakterie czy moge tego pozbyc sie na wlasna reke? Wspominala ktoras o zurawicie czy to pomoze wyplukac te dziadostwo?

4me ja z Malborka jestem :) wiesz co bede jechala do Elbląga jak zdążę bo w Malborku mnie zalatwili w ciazy pozamacicznej zaufanie stracilam do nich

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze sobie w tym szpitalu, dostalam kroplowki, zastrzyki i czopki.I wszystko fajnie tylko do tego wszystkiego mialam krwawienie, wyrasilam sie ostro, krew we mnie doslownie zastygla. Nie wiem co to bylo, jedyna pociecha ze takie jednorazowe.Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore drza z powodu krwawien.

1usa8u69die0y60t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ;/ czy w Poznaniu czy w Mosinie rodzić, zobaczymy, na razie nie zasięgnęłam jeszcze języka na temat porodówek :P będzie na to czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:27

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    A ja leze sobie w tym szpitalu, dostalam kroplowki, zastrzyki i czopki.I wszystko fajnie tylko do tego wszystkiego mialam krwawienie, wyrasilam sie ostro, krew we mnie doslownie zastygla. Nie wiem co to bylo, jedyna pociecha ze takie jednorazowe.Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore drza z powodu krwawien.

Moze po fotelu tak masz? Ponoc zdarza sie po wizycie jak lekarz cos naruszy, dobrze ze jestes pod opieka bo gdybys w domu tak miala to stres większy będzie dobrze

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robili Ci cytologię? Często po cytologii jest krwawienie, bo tam w środku wszystko teraz jest bardzo ukrwione...

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziewczyny nic z tych rzeczy, ani fotela ani cytologii.Jedynie wczoraj usg, ale wczoraj a krwawienie dzis.Lekarz zapytal tylko czy brzuch nie boli i tyle.Wiec ja tez nie panikuje.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tam na usg coś i dlatego , nic się nie martw jesteś w szpitalu więc będą w gotowości gdyby coś tfu tfu

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, wczraj przeciez bylo ok z kropkiem.Wiesz boje sie tylko takiej sytuacji, ze tfu tfu bedzie za pozno.Wiem wiem trzeba myslec pozytywnie, ale jednak drze.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana bede miala brany mocz na posiew- cewnikiem.Masakra.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zglosilas ze widzialas krew ? To byla czysta krew czy brąz duzo malo ?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od raxu zglosilam, niestety zywa krew, ale nie wiele.Lyzeczka do herbaty.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się nie martw

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia

• Carolline Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisałam, bo u mnie ani badań ani wizyt na razie nie ma ciąże potwierdzam sobie testami co 2 tydzień no i mdłości tez raczej nie pozostawiają watpliwości choć odpukać w niemalowane nie wymiotuje. Pojutrze mam usg nerki wiec trzymajcie kciuki, zeby mi sie udało przekonać lekarza zeby podjechał w bok i powiedział co widzi :/ a co do szpitala to wyboru zbytnio nie mam najbliższy jest 2,5 h jazdy od domu a jak coś sie dzieje to helikopter medyczny przylatuje. Za to oddział porodowy jest uznawany za jeden z najlepszych w kraju.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;]

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ