Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me.. ja tez dzisiaj musiałam pierwzsy raz iść sama.. ale na szczęśćie nie trzeba było się wypłakiwać. No włąśnie stosuję się do zaleceń a to i tak się dziadostwo trzyma.. hmm. za tydzień prenatalne i mam nadzieję, że już go tam nie będzie..aaa i ja też mam pod kosmówką krwiaczka.. więc nie jest tak różowo, ale staram się myśleć pozytywnie..
Dżuls.. no w sumie troszkę Cię rozumiem, bo ja już do tej pory to z cztery usg miałam i chyba bym jajo zniosła gdybym ich nie zrobiła.. Tylko, że wiesz.. u mnie był powód tak częstych badań.. niestety niefajny powód.. z dwojga złego wolałabym mniej badań.. ale bez krwiaka.. Także głowa do góry i cierpliwie czekaj.. a będzie Ci wynagrodzone.. cheers..!!
-
Dżuls wrote:Ehh...kolejne wizyty z pięknymi usg, a mnie dopadł kryzys, że oprócz jednego zdjęcia kropka nie mam nic, nawet bijącego serduszka
Doszło do tego, że niechętnie na razie mówię znajomym o ciąży, bo w sumie to nic nie wiem i tylko czekam 
Ja też z Klozetu ( NFZET) mam jedno zdjecie groszka
Ale byłam prywatnie raz zeby zobaczyć groszka wiedz drugie też dostałam
I tak myślę kurcze czemu tak mało razy...
-
Masz rację, lepiej nie musieć chodzić co chwila na usg, ale to czekanie jest dołujące. Mam nadzieję, że wkrótce pozbędziesz się tego dziadostwa i będziesz mogła w pełni cieszyć się tym stanemchabasse wrote:Dżuls.. no w sumie troszkę Cię rozumiem, bo ja już do tej pory to z cztery usg miałam i chyba bym jajo zniosła gdybym ich nie zrobiła.. Tylko, że wiesz.. u mnie był powód tak częstych badań.. niestety niefajny powód.. z dwojga złego wolałabym mniej badań.. ale bez krwiaka.. Także głowa do góry i cierpliwie czekaj.. a będzie Ci wynagrodzone.. cheers..!!

chabasse lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedzial, ze za czeste USG nie jest wskazane bo moze powodowac infekcje a tych trzeba jak wiadomo unikac. Na poczatku oczywiscie, gdy mowa o usg dopochwowym jeszcze.
Dziewczyny taki troche inny temat- macie jakies fajne chwalone szpitale porodowe u siebie? Ja jestem z trojmiasta- niby duze miasto, ba nawet trzy ale z porodowkami u nas slaaaaaaabiutko
mamy ich az 5 ( jeden poza 3city ale na tyle blisko, ze duzo kobiet z gdyni decyduje sie tam rodzic wiec go zaliczam) i tak naprawde w zadnym kobiety nie moga rodzic po ludzko. Na 5 szpitali tylko jeden daje ZZO- w tych czasach? Szok!, to jest akademicki szpital, gdzie za w zamian za ZZO musisz znosci wycieczki studentow, ktorzy patrza sie jak rodzisz albo jak lezysz w pologu w sali poporodowej- moga wejsc zawsze i w kazdej chwili... To jednak jest do przezycia, gdzies musze sie uczyc
jednak ze wzgledu na zzo kolejki sa takie, ze czesto gesto, ordzace dziewczyny odsylane sa do innych szpitali - a to juz nie za fajnie
W inych szpitalach nawet nie ma opcji, ze jakby ktoras chciala to mozna doplacic do ZZO. Znieczulenie gazami tez nie istnieje. Zazwyczaj w szpitalu znajdzie sie jakas maksymalnie jedna sala z wanna i to tez tylko w jednym czy dwoch. Oczywiscie wanna tylko do kapielii. Pilki czy specjalne siedziska przenoszone z sali do sali w razie potrzeby wiec nie masz pewnosci, ze dostaniesz. Porod w wodzie, baaaa w pozycji innej niz lezaca- a ta podobno jest najmniej korzystne i najbardziej bolesna- nie mozliwy! Czasem nawet nie masz gwaranacji porodu rodzinnego bo sa np tylko dwie sale i jak trafisz na kilka prodow to sorry rodzisz w sali ogolnej bez swojego faceta 
Ogolnie w tym temacie trojmiasto zostaje naprawde w tyle.... Az przykro patrzec. Musze poszukac jakis akcji spolocznych "rodzic po ludzku" w 3city i sie przylaczyc
))
Poczytalam troche o innych miastach i w niektorych naprawde porody sa juz na poziomie i to czasem duzo mniejszych niz nasz Gdansk czy Gdynia....
Ostatnio nawet zamkneli jedyna prywatna klinike gdzie za 6-7 tys kobieta mogla rodzic tak jak chciala wiec nawet jesli kogos stac nie ma juz wyboru
dla mnie chyba zbytnia ekrawagancja ale chetnych bylo naprawde duzo, teraz jaest poploch na forach co maja robic i jaki szpital wybrac 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:27

-
nick nieaktualnyJa tez mam usg groszka ale serce bilo

Jitro wizyta, odebralam wyniki glukoza 70-99 ja mam 72 reszta badan ok lekatz mowil ze jest bardzo dobrze a w moczu mam liczne bakterie czy moge tego pozbyc sie na wlasna reke? Wspominala ktoras o zurawicie czy to pomoze wyplukac te dziadostwo?
4me ja z Malborka jestem
wiesz co bede jechala do Elbląga jak zdążę bo w Malborku mnie zalatwili w ciazy pozamacicznej zaufanie stracilam do nich
-
A ja leze sobie w tym szpitalu, dostalam kroplowki, zastrzyki i czopki.I wszystko fajnie tylko do tego wszystkiego mialam krwawienie, wyrasilam sie ostro, krew we mnie doslownie zastygla. Nie wiem co to bylo, jedyna pociecha ze takie jednorazowe.Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore drza z powodu krwawien.
-
nick nieaktualnyMagnolia3 wrote:A ja leze sobie w tym szpitalu, dostalam kroplowki, zastrzyki i czopki.I wszystko fajnie tylko do tego wszystkiego mialam krwawienie, wyrasilam sie ostro, krew we mnie doslownie zastygla. Nie wiem co to bylo, jedyna pociecha ze takie jednorazowe.Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore drza z powodu krwawien.
Moze po fotelu tak masz? Ponoc zdarza sie po wizycie jak lekarz cos naruszy, dobrze ze jestes pod opieka bo gdybys w domu tak miala to stres większy będzie dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dawno nie pisałam, bo u mnie ani badań ani wizyt na razie nie ma ciąże potwierdzam sobie testami co 2 tydzień no i mdłości tez raczej nie pozostawiają watpliwości choć odpukać w niemalowane nie wymiotuje. Pojutrze mam usg nerki wiec trzymajcie kciuki, zeby mi sie udało przekonać lekarza zeby podjechał w bok i powiedział co widzi
a co do szpitala to wyboru zbytnio nie mam najbliższy jest 2,5 h jazdy od domu a jak coś sie dzieje to helikopter medyczny przylatuje. Za to oddział porodowy jest uznawany za jeden z najlepszych w kraju.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

będzie na to czas.