SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Hej dawno nie pisałam, bo u mnie ani badań ani wizyt na razie nie ma ciąże potwierdzam sobie testami co 2 tydzień no i mdłości tez raczej nie pozostawiają watpliwości choć odpukać w niemalowane nie wymiotuje. Pojutrze mam usg nerki wiec trzymajcie kciuki, zeby mi sie udało przekonać lekarza zeby podjechał w bok i powiedział co widzi :/ a co do szpitala to wyboru zbytnio nie mam najbliższy jest 2,5 h jazdy od domu a jak coś sie dzieje to helikopter medyczny przylatuje. Za to oddział porodowy jest uznawany za jeden z najlepszych w kraju.
    2,5 h to niezly kawalek do przejechania. Choc tego w 3city nie musimy sie obawiac ale godnego rodzenia u nas nie ma :( sa oczywiscie szpitale, gdzie polozne maja swietne opinie i dzieki, ze choc one sie staraja ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a dlaczego przy Nancy nie ma chłopca? z tego co wiem ostatnio na wizycie jej lekarz powiedział że coś miedzy nogami dynda,

A i też nie rozumiem po co ta lista?? skoro na pierwszej stronie jest

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
    Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...
    Ja przed ciążą miałam ciśnienie w górnej granicy norm. Niestety.
    Teraz u ginekologa pomiar 139/90! A podobno we wczesnej ciąży ciśnienie spada. Lekarz kazał kupić ciśnieniomierz i sprawdzać w domu, tu jest lepiej koło 115/83 ale i tak pewnie będę musiała kontrolować przez całą ciążę i w razie czego brać leki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
    Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...

No u mnie z ciśnieniem kochana różnie dlatego mierze sobie czasami mam wysokie narazie co 2 dzień mierze i sprawdzam i zapisuje :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm, a dlaczego przy Nancy nie ma chłopca? z tego co wiem ostatnio na wizycie jej lekarz powiedział że coś miedzy nogami dynda,

A i też nie rozumiem po co ta lista?? skoro na pierwszej stronie jest
    .
    Lista miala byc juz dawno zeby tak co jakis wklejac na stronie dla rozeznania ja nie jestem jasnowodzem i tak tez extra nie sledze wpisow chociaz o nancy czytalam ale bralam z arkusza wiec umknęło chyba normalne? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież lista jest od dawna, od pierwszych stron tematu. Na pierwszej stronie jest link.

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    A możecie mnie dopisać do tej listy bo ja pisze z telefonu i nie za bardzo umiem moje imię to Agnieszka wiek 27 lat termin na 26 wrzesnia
    Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.

Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje :P Za chwile ktoś kogoś pominie, eh :P A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania :) potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo :D jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy :)

Lady Savage, Dżuls, Sigma, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej nieobecnosci
    Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu :( pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.

Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje :P Za chwile ktoś kogoś pominie, eh :P A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania :) potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo :D jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy :)

Również uważam, że ta lista na pierwszej stronie jest o wiele praktyczniejsza i czytelniejsza,

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu :( pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam

:( strasznie mocno przytulam, i będzie dobrze pojawisz się tutaj prędzej niż myślisz :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zostawmy tę w Excelu listę? Na pewno jest to o tyle wygodniejsze, że każdy dopisuje się sam.

eM, Dżuls, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Strasznie mi przykro, trzymaj się słońce :(

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ze nie docenilyscie wysilku jaki w to wlozylam bo sie troche naszukalam bez sensu a teraz leze z bolem plecow plan z taka lista byl wcześniej no ale coz nie podoba sie to ja jutro usune ta liste ktora robilam

Matylda bardzo mi przykro :(

Czulas ze poronilas czy tak na usg wyszlo?
    Wielka szkoda myślałam ze juz w takim skladzie bedziemy do konca

• Carolline Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli chodzi o imię to oczywiście Karola a mam nadal 32 lata choć juz w kwietniu osiągnę 33. A ciśnienie mam na razie spoko odpukać mega. Zawsze warto jak lekarz zmierzy z 2-3 razy bo ciśnienie spada jak sie je ponownie mierzy. Ja ogólnie walczyłam 3 lata z nadciśnieniem wtórnym na prochach i mam nadzieje ze to nie wróci a nie powinno wiec oby kontroluje co tydzień i jest na razie książkowe, ale jak mi lekarz po ważeniu zmierzył to sie wcale nie dziwie ze mi skoczyło, ale jak poprosiłam by zmierzył jeszcze raz po 5 minutach to juz było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:25

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda przykro mi trzymaj się :( też jeżeli mogę zapytać czy czułaś plamienia itp czy dopiero na usg wyszło?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie poroniłam tylko była to ciąża obumarła w 11 tygodniu w szpitalu po dwukrotnym usg i bhcg dwóch niezależnych lekarzy określiło ciaze jako obumarłą :( dostałam tabletki na wywołanie akcji "porodowej" dwukrotnie z odstępem doby . Łatwiej jest chyba poronić niż przechodzić przez to co My ale życie uczy pokory .

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsza ciąża obumarła w 9 tygodniu ale plamiłam no i tabletki dostałam dopochwowe a później miałam łyżeczkowanie. Oj uczy uczy

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie działo żadnych plamień czy bóli brzucha typowe objawy ciażowe . Ale że ja z służba zdrowia zwiazana od 20 lat to poszłam na usg do znajomego gin aby mnie uspokoił tylko ze wyszło całkiem odwrotnie :(

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to się zmartwiłam i przestraszyłam :(

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pytanie lekarza było : czy planujemy jeszcze dziecko bo jeżeli tak to zrobia wszystko aby uniknąć łyzeczkowania wiec unikneli tylko psychika moja całkowicie siadła tysiace pytań DLACZEGO ???

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ