Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
2,5 h to niezly kawalek do przejechania. Choc tego w 3city nie musimy sie obawiac ale godnego rodzenia u nas nie maCarolline wrote:Hej dawno nie pisałam, bo u mnie ani badań ani wizyt na razie nie ma ciąże potwierdzam sobie testami co 2 tydzień no i mdłości tez raczej nie pozostawiają watpliwości choć odpukać w niemalowane nie wymiotuje. Pojutrze mam usg nerki wiec trzymajcie kciuki, zeby mi sie udało przekonać lekarza zeby podjechał w bok i powiedział co widzi
a co do szpitala to wyboru zbytnio nie mam najbliższy jest 2,5 h jazdy od domu a jak coś sie dzieje to helikopter medyczny przylatuje. Za to oddział porodowy jest uznawany za jeden z najlepszych w kraju.
sa oczywiscie szpitale, gdzie polozne maja swietne opinie i dzieki, ze choc one sie staraja
Carolline lubi tę wiadomość

-
Ja przed ciążą miałam ciśnienie w górnej granicy norm. Niestety.bento wrote:anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...
Teraz u ginekologa pomiar 139/90! A podobno we wczesnej ciąży ciśnienie spada. Lekarz kazał kupić ciśnieniomierz i sprawdzać w domu, tu jest lepiej koło 115/83 ale i tak pewnie będę musiała kontrolować przez całą ciążę i w razie czego brać leki. -
bento wrote:anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...
No u mnie z ciśnieniem kochana różnie dlatego mierze sobie czasami mam wysokie narazie co 2 dzień mierze i sprawdzam i zapisuje
-
nick nieaktualny.Lady Savage wrote:Hmm, a dlaczego przy Nancy nie ma chłopca? z tego co wiem ostatnio na wizycie jej lekarz powiedział że coś miedzy nogami dynda,
A i też nie rozumiem po co ta lista?? skoro na pierwszej stronie jest
Lista miala byc juz dawno zeby tak co jakis wklejac na stronie dla rozeznania ja nie jestem jasnowodzem i tak tez extra nie sledze wpisow chociaz o nancy czytalam ale bralam z arkusza wiec umknęło chyba normalne?
-
nick nieaktualny
-
Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.Aguś26 wrote:A możecie mnie dopisać do tej listy bo ja pisze z telefonu i nie za bardzo umiem moje imię to Agnieszka wiek 27 lat termin na 26 wrzesnia
Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje
Za chwile ktoś kogoś pominie, eh
A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania
potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo
jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy
Lady Savage, Dżuls, Sigma, kasig lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
eM wrote:Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.
Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje
Za chwile ktoś kogoś pominie, eh
A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania
potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo
jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy 
Również uważam, że ta lista na pierwszej stronie jest o wiele praktyczniejsza i czytelniejsza,
eM lubi tę wiadomość
-
matylda08 wrote:Witajcie po długiej nieobecnosci
Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu
pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam
strasznie mocno przytulam, i będzie dobrze pojawisz się tutaj prędzej niż myślisz
-
Strasznie mi przykro, trzymaj się słońcematylda08 wrote:Witajcie po długiej nieobecnosci
Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu
pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyPrzykro mi ze nie docenilyscie wysilku jaki w to wlozylam bo sie troche naszukalam bez sensu a teraz leze z bolem plecow plan z taka lista byl wcześniej no ale coz nie podoba sie to ja jutro usune ta liste ktora robilam
Matylda bardzo mi przykro
Czulas ze poronilas czy tak na usg wyszlo?
Wielka szkoda myślałam ze juz w takim skladzie bedziemy do konca -
A i jeśli chodzi o imię to oczywiście Karola a mam nadal 32 lata choć juz w kwietniu osiągnę 33. A ciśnienie mam na razie spoko odpukać mega. Zawsze warto jak lekarz zmierzy z 2-3 razy bo ciśnienie spada jak sie je ponownie mierzy. Ja ogólnie walczyłam 3 lata z nadciśnieniem wtórnym na prochach i mam nadzieje ze to nie wróci a nie powinno wiec oby kontroluje co tydzień i jest na razie książkowe, ale jak mi lekarz po ważeniu zmierzył to sie wcale nie dziwie ze mi skoczyło, ale jak poprosiłam by zmierzył jeszcze raz po 5 minutach to juz było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:25
-
nick nieaktualnyJa niestety nie poroniłam tylko była to ciąża obumarła w 11 tygodniu w szpitalu po dwukrotnym usg i bhcg dwóch niezależnych lekarzy określiło ciaze jako obumarłą
dostałam tabletki na wywołanie akcji "porodowej" dwukrotnie z odstępem doby . Łatwiej jest chyba poronić niż przechodzić przez to co My ale życie uczy pokory .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH