Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Hej dawno nie pisałam, bo u mnie ani badań ani wizyt na razie nie ma ciąże potwierdzam sobie testami co 2 tydzień no i mdłości tez raczej nie pozostawiają watpliwości choć odpukać w niemalowane nie wymiotuje. Pojutrze mam usg nerki wiec trzymajcie kciuki, zeby mi sie udało przekonać lekarza zeby podjechał w bok i powiedział co widzi :/ a co do szpitala to wyboru zbytnio nie mam najbliższy jest 2,5 h jazdy od domu a jak coś sie dzieje to helikopter medyczny przylatuje. Za to oddział porodowy jest uznawany za jeden z najlepszych w kraju.
    2,5 h to niezly kawalek do przejechania. Choc tego w 3city nie musimy sie obawiac ale godnego rodzenia u nas nie ma :( sa oczywiscie szpitale, gdzie polozne maja swietne opinie i dzieki, ze choc one sie staraja ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a dlaczego przy Nancy nie ma chłopca? z tego co wiem ostatnio na wizycie jej lekarz powiedział że coś miedzy nogami dynda,

A i też nie rozumiem po co ta lista?? skoro na pierwszej stronie jest

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
    Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...
    Ja przed ciążą miałam ciśnienie w górnej granicy norm. Niestety.
    Teraz u ginekologa pomiar 139/90! A podobno we wczesnej ciąży ciśnienie spada. Lekarz kazał kupić ciśnieniomierz i sprawdzać w domu, tu jest lepiej koło 115/83 ale i tak pewnie będę musiała kontrolować przez całą ciążę i w razie czego brać leki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    anulka20 ja planuję również po roku powoli odstawiać od piersi.
    Dziewczyny jak jest u Was z ciśnieniem w ciąży? Ja zawsze miałam niskie, ale na ostatniej wizycie 138/85 więc jak dla mnie strasznie wysokie. Gin powiedział ze martwimy się gdy jest 140/90, ale w sumie niedaleko mi do tego wyniku...

No u mnie z ciśnieniem kochana różnie dlatego mierze sobie czasami mam wysokie narazie co 2 dzień mierze i sprawdzam i zapisuje :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm, a dlaczego przy Nancy nie ma chłopca? z tego co wiem ostatnio na wizycie jej lekarz powiedział że coś miedzy nogami dynda,

A i też nie rozumiem po co ta lista?? skoro na pierwszej stronie jest
    .
    Lista miala byc juz dawno zeby tak co jakis wklejac na stronie dla rozeznania ja nie jestem jasnowodzem i tak tez extra nie sledze wpisow chociaz o nancy czytalam ale bralam z arkusza wiec umknęło chyba normalne? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież lista jest od dawna, od pierwszych stron tematu. Na pierwszej stronie jest link.

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    A możecie mnie dopisać do tej listy bo ja pisze z telefonu i nie za bardzo umiem moje imię to Agnieszka wiek 27 lat termin na 26 wrzesnia
    Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.

Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje :P Za chwile ktoś kogoś pominie, eh :P A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania :) potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo :D jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy :)

Lady Savage, Dżuls, nick nieaktualny, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej nieobecnosci
    Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu :( pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Do tej excelowej z początku wątku czy do tej którą staraczka23 robi? Ja mogę dopisać do tej excelowej.

Ogólnie dla mnie forma wklejania listy co chwile jest męcząca, robiłyśmy swojego czasu takie coś z aniołkowymi mamami i strasznie się to rozjeżdżało i było nie czytelne. Jedna ogarnie kolorki czy ikonki inna nie ogarnie i popsuje :P Za chwile ktoś kogoś pominie, eh :P A lista w exelu jest stabilna daje nam sporo możliwości dopisywania wielu różnych informacji, przechowywania ich i przeglądania :) potem, jak już będzie potwierdzona płeć można pokolorować wpisy na niebiesko lub różowo :D jak ktoś ma problem z dodaniem się to mogę dodawać. Staram się też raz na jakiś czas robić tam porządek i sortować wpisy :)

Również uważam, że ta lista na pierwszej stronie jest o wiele praktyczniejsza i czytelniejsza,

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Niestety Staraczka nas z listy musisz już skreślić Nasze maleństwo obumarło w 11 tygodniu tak po prostu :( pomalutku wstajemy z kolan i za 3 mies będziemy próbowac . Trzymam za Was kciuki . Pozdrawiam

:( strasznie mocno przytulam, i będzie dobrze pojawisz się tutaj prędzej niż myślisz :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zostawmy tę w Excelu listę? Na pewno jest to o tyle wygodniejsze, że każdy dopisuje się sam.

eM, Dżuls, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Strasznie mi przykro, trzymaj się słońce :(

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ze nie docenilyscie wysilku jaki w to wlozylam bo sie troche naszukalam bez sensu a teraz leze z bolem plecow plan z taka lista byl wcześniej no ale coz nie podoba sie to ja jutro usune ta liste ktora robilam

Matylda bardzo mi przykro :(

Czulas ze poronilas czy tak na usg wyszlo?
    Wielka szkoda myślałam ze juz w takim skladzie bedziemy do konca

• Carolline Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli chodzi o imię to oczywiście Karola a mam nadal 32 lata choć juz w kwietniu osiągnę 33. A ciśnienie mam na razie spoko odpukać mega. Zawsze warto jak lekarz zmierzy z 2-3 razy bo ciśnienie spada jak sie je ponownie mierzy. Ja ogólnie walczyłam 3 lata z nadciśnieniem wtórnym na prochach i mam nadzieje ze to nie wróci a nie powinno wiec oby kontroluje co tydzień i jest na razie książkowe, ale jak mi lekarz po ważeniu zmierzył to sie wcale nie dziwie ze mi skoczyło, ale jak poprosiłam by zmierzył jeszcze raz po 5 minutach to juz było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:25

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda przykro mi trzymaj się :( też jeżeli mogę zapytać czy czułaś plamienia itp czy dopiero na usg wyszło?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie poroniłam tylko była to ciąża obumarła w 11 tygodniu w szpitalu po dwukrotnym usg i bhcg dwóch niezależnych lekarzy określiło ciaze jako obumarłą :( dostałam tabletki na wywołanie akcji "porodowej" dwukrotnie z odstępem doby . Łatwiej jest chyba poronić niż przechodzić przez to co My ale życie uczy pokory .

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsza ciąża obumarła w 9 tygodniu ale plamiłam no i tabletki dostałam dopochwowe a później miałam łyżeczkowanie. Oj uczy uczy

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie działo żadnych plamień czy bóli brzucha typowe objawy ciażowe . Ale że ja z służba zdrowia zwiazana od 20 lat to poszłam na usg do znajomego gin aby mnie uspokoił tylko ze wyszło całkiem odwrotnie :(

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to się zmartwiłam i przestraszyłam :(

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pytanie lekarza było : czy planujemy jeszcze dziecko bo jeżeli tak to zrobia wszystko aby uniknąć łyzeczkowania wiec unikneli tylko psychika moja całkowicie siadła tysiace pytań DLACZEGO ???

‹‹ ‹ 358 359 360 361 362 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ