SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jakie mialuscie leukocyty w moczu? Troche sie zmartwilam mam 25/ul a ph 5,0 i mocz metny
    nie wiem jak to interpretować

nie mialam leukocytow, ph 6,5. Prawidlowo pobralas mocz?? Jest powiedziane ze ma byc ranny , ale malo ktory lekarz mowi jak sie powinno prawidlowo pobierac. Trzeba sie normalnie podmyc, nie pobierav od razu pierwszego strumienia, musi troszke zleciec. Wystarczy ze pobierzesz ten pierwszy i juz bedzie np metny. Prawdopodobnie bedziesz musiala powtorzyc.

• justysss Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, Matylda bardzo mi przykro.

nie stresujcie tymi bolami plecow :) bo pare dni temu takie mialam, a dzisiaj po zakupach boli mnie biodro. A wizyta dopiero 2.03. Dzisiaj strasznie mecza mnie mdlosci:(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    nie mialam leukocytow, ph 6,5. Prawidlowo pobralas mocz?? Jest powiedziane ze ma byc ranny , ale malo ktory lekarz mowi jak sie powinno prawidlowo pobierac. Trzeba sie normalnie podmyc, nie pobierav od razu pierwszego strumienia, musi troszke zleciec. Wystarczy ze pobierzesz ten pierwszy i juz bedzie np metny. Prawdopodobnie bedziesz musiala powtorzyc.
    Nic nie wiedzialam :/
    ale tak szukam info to wlasnie to samo jakis lekarz pisal ze srodkowy mocz, a ja lalam odrazu, o co chodzi z tym pH bo sie nie znam z normami, lekarz 3tyg temu mowil ze mam infekcje

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam straszne bóle krzyża z prawej strony, po prostu coś mi "wlazło" w plecy. Wystarczyło wyspać się dłużej niż zwykle pilnując dobrej pozycji snu (rozluźnione mięśnie i stawy) i wszystko przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Hey, Matylda bardzo mi przykro.

nie stresujcie tymi bolami plecow :) bo pare dni temu takie mialam, a dzisiaj po zakupach boli mnie biodro. A wizyta dopiero 2.03. Dzisiaj strasznie mecza mnie mdlosci:(
    Ja tez mialam juz bol biodra i to prawego

• ela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naradzie czytałam was z ukrycia bo jeszcze boję się cieszyć, mam za sobą dwa poronienia, ale też jestem mamą dwóch synòw, pochodzą z okolic trójmiasta i post jednej z dziewczyn o tym jak tu kiepsko ze szpitalami i rodzenim wyprowadził mnie z równowagi. Chłopaków rodziłam w wojewódzkim jednego w wodzie (8lat temu), mąż cały czas był przy mnie, skakałam na piłkach i nikt mi niczego nie zabierał, aby dostać znieczulenie trzeba spotkać się przed porodem z anestezjologiem (takie spotkania umawia się telefonicznie chyba w czwartki). Nie wiem z nad masz takie wiadomości, ale albo ja dwa razy miałamtakie szczęście albo tobie ktoś bzdur na opowiadał. Pozdrawiam ela

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miejmy nadzieję, że te bóle pleców to jednak przypadłość nie związana z dzidzią. Kurcze chciałabym tak bardzo, żebyśmy już dotrwały w takim składzie do tego września

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu się męczę na wieczór i powiem wam mam dość kiedy one się do cholery skończą bo ja się wykończę :/ a wrr...wkurzyłam się właśnie :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za obecność i rady. Ostatnio nie mialam czasu zajrzeć, tyle się działo. Niestety muszę Was opuścić :-( tak jak w czw serduszko biło, tak w pn już nie :'( piszę do Was ze szpitala, jestem już po zabiegu. Czas leczy rany, więc zbieramy się z mężem w siłę i będziemy działać dalej. Pozdrawiam i trzymam kciuki,aby Wasze fasolki rosły zdrowo. <3

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:58

Carolline, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:59

dora13 lubi tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nikomu do gardła nie skaczę, opisałam tylko swoje doświadczenia bez własnej opinii tylko suche fakty

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora13 wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za obecność i rady. Ostatnio nie mialam czasu zajrzeć, tyle się działo. Niestety muszę Was opuścić :-( tak jak w czw serduszko biło, tak w pn już nie :'( piszę do Was ze szpitala, jestem już po zabiegu. Czas leczy rany, więc zbieramy się z mężem w siłę i będziemy działać dalej. Pozdrawiam i trzymam kciuki,aby Wasze fasolki rosły zdrowo. <3
    Strasznie to przykre, a tak miałam jeszcze nadzieję, że u Ciebie jednak sytuacja się pozytywnie zakończy :( trzymaj się mocno i wracaj tu szybko

dora13 lubi tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, Dora - strasznie mi przykro, aż się popłakałam. :(

Ja mam jutro usg o 18.40 i zamiast się cieszyć jestem przerażona...

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora mi również przykro trzymaj sie na pewno wrocisz na fioletowa tego ci życzę.

Sweetcherry ja mam tez dzisiaj i wierze w stres bo jiz od wczoraj sie denerwuje czy wszystko jest ok a bardzo sie boje

dora13 lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wlasnie mialam mocz pobierany cewnikiem , alez to bolalo.Gruby ten cewnik byl.Okropienstwo. A to dlatego ze mialam w ost. badaniu leukocyty i liczne bakterie i teraz dadza mocz na posiew..Boje sie aby nie wrocilo zapalenie nerek, bo lewa mnie coraz czesciej boli.W pietwszej ciazy myslalam ze umre, naprawde.Mialam zastoj moczu w nerkach, nie moglam sie wysikac, w nerkach zlogi.Boze jaki to bol.Jak ktoras chorowala na nerki to wie.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mahnolIa ja mam 25/ul leukocytow i tez pisze ze liczne bakterie jednak jiz ktos mi pisal wczoraj chyba lenka ze nie siura sie odrazu tylko srodkowym moczem?, ja powi dzisiaj lekarziwi ze nke wiedzialam jak stad taki wynik

• adzia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny nie było mnie wczoraj a tu takie przykre wieści. Trzymajcie się dziewczyny, przykro mi bardzo.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora strasznie mi przykro :(

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co weszlam na I trymestr patrzę a tak takie głupie pytania, dziewczyna krwawi w 6tyg a szuka w necie przyczyny zamoast leciec do lekarza paranoja.
    3majcie kciuki za godzine mam usg

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ