SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ostatnio dwa razy słyszeliśmy serduszko, ale widać było, że mu ten doppler nie odpowiada, bo aż skoczył.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozniej wam wkleje usg bo sie nie znam :/
    ale pisalam z 2 kolezankami ciezarnymi po 20tyg mowily ze lekarz nie powazny, pyyal jakie witaminy biore mowilam vitaminer prenatal nic nie gadal zapisal na kartce actiferol forte nie mowil czy brac to i to czy tamte odstawic, nie wiem czy zapisane mial ze biore luteine o niej nie wspomnial nic i nie wiem teraz co robic bo mam listek jeden :/
    wizyta 25marca i mysle czy nie isc do innego bo troche mi tu nie pasuje jego postawa a mialam zaufanie do niego :/

• justysss Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    ja po usg lekarz wkurwil nie slyszalam serduszka pokazal obraz dal zdj usg i nara :/ parametrow nie znam nic kompletnie :/
    wspomnial ze jak bedzie cos sie dzialo to mam nie wracac na szpital w ktorym nie wykryli guza bo jak sie nie znaja to nie daj boze aborcje mi zrobia, pozniej wkleje usg. Co do szpitala ja pisalam juz ze jak zdaze to bede jechala tam gdzie operowalo 35km dalej

sorki siedze na tel i znow pmylkowo polubilam...niezgrabne mam te paluchy:/

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    sorki siedze na tel i znow pmylkowo polubilam...niezgrabne mam te paluchy:/
    Nic nie szkodzi tez tak mam czasami

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ani razu nie słyszałam bicia serca.
    dziewczyny bierzecie moze femibion? ja bralam kwas 2 miesiace potem femibion miesiac i teraz lekarz pow zeby odstawic i brac kwas+jod bo po femibionie moze byc duze dziecko(jesli nie mam niedoboru i nie wymiotuje to po co tak mowil)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tygodniu :)dziewczynki na wydruku usg powinnyście mieć takie oznaczenie CRL i to jest długość dzieciątka :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jak dla mnie to jak nie jesteś pewna trzeba sie pytać na wizycie. Ja nie wychodzę póki lekarz nie odpowie mi na wszystkie pytania

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mnie dzisiaj podbrzusze boli i strasznie się martwie ...

oar8skjod4lwslof.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska mnie tez od wczoraj wieczora boli i nospe brałam.

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro, zycze szybkiego powrotu na fioletowa strone. Ja chyba nie moge tu wchodzic bo za bardzo sie stresuje, a wizyta dopiero 02.03 i chyba oszaleje. Mecza mnie mdlosci od wczoraj, to jakas masakra... Zycze milego dnia:) ps. Wczoraj zaserwowalam sobie danie z Mc donalda big mac +dwie duze porcje frytek i duzu lod z polewa truskawkowa...mniammm:)

adzia, skabarka lubią tę wiadomość

9vk503.jpg
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy 11 tydzień i 4 dni to nie za wcześnie na Usg genetyczne? Jeszcze dziś dopytam się lekarza, ale ciekawa jestem jak u Was termin tego badania wypada.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB nie strasz mnie. Ja biore femibion. W pierwszej ciazy bralam inne witaminy i iza wazyla 4120

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:50

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy 11 tydzień i 4 dni to nie za wcześnie na Usg genetyczne? Jeszcze dziś dopytam się lekarza, ale ciekawa jestem jak u Was termin tego badania wypada.
    teoretycznie termin jest ok pod warunkiem, ze wielkosc dzidzi jest odpowiednia czyli od 4,5 do 8,4 bodajze... ja wczoraj bylam na zwyklym usg i crl bylo ok 4,5 i mowila ginka ze juz mozna robic prenatalne.. ake ja mam dopiero 26.02 czyli 12w4d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:50

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    W teorii można już od skończonego 11 tygodnia, ale mój gin wyznaczając widełki czasowe na usg raczej celował w skończony 12 tydzień. Co nie zmienia faktu, że 11ti4d też jużpowinno być ok. Ja idę 12t5d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:51

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po pomiarze crl lekarz mi podpowie, jak będzie taka potrzeba przesunę to badanie o tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:56

sRUqp2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

tez w tym czasie bede je miala, Pani z rejestracji wyliczala wiek ciazy i powiedziala ze bedzie ok.

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak mi polozna dzisiaj tlumaczyla badanie genetyczne? Smiech na sali normalnie.
    mowila ze miedzy 12-14 tyg i to wyglada tak ze np jak wyjdzie ze dziecko ma downa to nie bede miala szoku jak urodze rozumiecie?:/

• ceska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tym bólem i tym zamatwianiem się pójdę dzisiaj prywatnie do lekarza z nfz wizyte mam na 25.03 ale bez usg
    Wydam te 80 zł ale będę z dzidziusiem spokojniejsza, nie wiem może przez to że tak czytałam o różnych typach poronien może przez to się tak zamartwiam,
    Pójdę niech sprawdzi i będzie gites majonez

oar8skjod4lwslof.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja mam dokładnie w tym terminie jutro ;) zaproponowali mi taki termin w klinice na podstawie dnia @, wydaje mi się że lepiej robić te badanie wcześniej ale pewna nie jestem. Tak kazali przyjść to pójdę :) trochę się denerwuje...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • ceska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiecie jak mi polozna dzisiaj tlumaczyla badanie genetyczne? Smiech na sali normalnie.
    mowila ze miedzy 12-14 tyg i to wyglada tak ze np jak wyjdzie ze dziecko ma downa to nie bede miala szoku jak urodze rozumiecie?:/
    Praktycznie to po to jest.. Też to słyszałam

Carolline lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ