Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaB wrote:ja tez ani razu nie słyszałam bicia serca.
dziewczyny bierzecie moze femibion? ja bralam kwas 2 miesiace potem femibion miesiac i teraz lekarz pow zeby odstawic i brac kwas+jod bo po femibionie moze byc duze dziecko(jesli nie mam niedoboru i nie wymiotuje to po co tak mowil)
Ja biorę femibion i moja ginekolog powiedziała że to bardzo dobry wybór. -
Staraczka23 wrote:Wiecie jak mi polozna dzisiaj tlumaczyla badanie genetyczne? Smiech na sali normalnie.
mowila ze miedzy 12-14 tyg i to wyglada tak ze np jak wyjdzie ze dziecko ma downa to nie bede miala szoku jak urodze rozumiecie?
haha no ja wczoraj jak dzwoniłam, do jedna babka nie wiedziała co to są badania prenatalne, a pracuje w rejestracji ginekologicznej -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Ceska no tak ale kiedys tego nie bylo i jakos kobietu rodzily
Lady bo pewnie tego nie maja albo nazywaja genetycznymi no niewiem
nie nie... ona była niedoinformowana ;/ bo pytam się czy mają badania prenatalne dla kobiet w ciąży a ona że mają ginekologów, a ja mówię ja się nie pytam czy macie ginekologów tylko czy robicie badania genetyczne, a ona że nie wie i że mam zadzwonic o 14 będzie wtedy ktoś kto wie
O.O oczy mi z orbity wypadły, pracuje na rejestracji położniczo-ginekologicznej i nic na ten temat nie wie ;/ to tak jak byś poszła do kwiaciarni i poprosiła bukiet goździków i kobieta nie wiedziałaby co to goździki ;/ śmiech na sali. -
no tak mi wlasnie lekarz powiedział, ze przy witaminach, gdy nie ma wymiotów i niedoboru to dziecko naładowane witaminami i wierksze:PMozjaka wrote:PannaB nie strasz mnie. Ja biore femibion. W pierwszej ciazy bralam inne witaminy i iza wazyla 4120
-
PannaB wrote:moj nie mowił ze zły:P tylko ze moge miec wieksze dziecko wiec w sumie po co:P
Wydaje mi się że gada głupoty i tyle, w ogóle jesteśmy w sezonie gdzie tych witamin no nie ma za dużo, nawet słońca za dużo to nie ma, moim zdaniem to nie zaszkodzi, a dziecko się urodzi jakie się urodzi, boziu moja mama brała te witaminy i ja miałam 2300 ;/ głupoty lekarz gada i tyle -
Dziewczyny a ktoras z Was nie bierze w ogóle witamin?
Bo mi na ostatniej wizycie to chyba byl 8 tydzień- teraz jestem w 10 i mam dzis kolejna- powiedzial, ze narazie mam nie brać tych wieloskladnikowych witamin bo to za wcześnie? Tylko kwas foliowy i witaminę d3
Ja sie zatem słucham i narazie tylko to zażywam...
matylda08 lubi tę wiadomość

-
4me wrote:Dziewczyny a ktoras z Was nie bierze w ogóle witamin?
Bo mi na ostatniej wizycie to chyba byl 8 tydzień- teraz jestem w 10 i mam dzis kolejna- powiedzial, ze narazie mam nie brać tych wieloskladnikowych witamin bo to za wcześnie? Tylko kwas foliowy i witaminę d3
Ja sie zatem słucham i narazie tylko to zażywam...
ja do 13 tyg brałam tylko kwas foliowy, tak kazała mi moja ginekolog, a od 13 tyg kazała brać mi witaminy dla kobiet w ciąży II trymestru i już kwas foliowy odłożyć
i tak już biorę od tyg femibion 2 -
nick nieaktualnyJa skoncze swoj vitaminer prenatal mam na miesiac jeszcze chyba moge co?
Tak mysle sobie w ktorym tygodniu te pomiary lekarz powinien robic i podac? Mi wypada teraz 10tydzień w 15tyg bedzie nastepna wizyta niewiem czy czekac tyle czy isc do innego, doradzicie cos?
-
Staraczka23 wrote:Ja skoncze swoj vitaminer prenatal mam na miesiac jeszcze chyba moge co?
Tak mysle sobie w ktorym tygodniu te pomiary lekarz powinien robic i podac? Mi wypada teraz 10tydzień w 15tyg bedzie nastepna wizyta niewiem czy czekac tyle czy isc do innego, doradzicie cos?
Czekać, jak się nic nie dzieje, to czekaj, ja miałam wizytę w 11 tyg kolejna będzie dopiero w 17 tyg -
A ja już jestem po kolejnej wizycie- wszystko z dzidzią ok, serduszko pięknie bije (pierwszy raz miałam usg przez brzuch
)
Jestem już umówiona na podwójne badania prenatalne (USG i krew)- wypadną w 12 t.c.
Od wczoraj jestem na zwolnieniu lekarskim- póki co do 23 marca (chciałabym po tym wrócić do pracy), bo jestem po 2 przeziębieniu w ciągu 2 tygodni
eM, agatka196, chabasse, Misi@, kasig lubią tę wiadomość
Kubuś
-
agatka196 wrote:Matylda , Dorcia tule całym sercem.
Witamy się dziś w ten pochmurny dzień. Ja po wczorajszych złych wieściach nic się nie odzywałam bo się wystraszyłam i spałam niespokojnie. Jednak dziś jestem optymistycznie nastawiona i wiem(mam nadzieję) że wszystko będzie dobrze.
Ja od poczatku ciaży biore i kwas foliowy i femibion natal1 i to sam lekarz kazał brać taki zestaw.
My dziś byliśmy u fryzjera i odrazu humor powrócił. I obcięte włoski i rozjaśnione. A pani fryzjerka mówi do mnie odrazu widać że chłopak będzie, a ja mówię skad pani wie, a ona poprostu wiem że chłopak i zobaczysz że tak będzie.
U nas do prenatalnego jeszcze 12 dni
oo to tak samo jak u mnie 12dni... -
Ja też się kochana jutrzejsza wizytą denerwuje,ale damy radę ☺eM wrote:Ja mam dokładnie w tym terminie jutro
zaproponowali mi taki termin w klinice na podstawie dnia @, wydaje mi się że lepiej robić te badanie wcześniej ale pewna nie jestem. Tak kazali przyjść to pójdę
trochę się denerwuje...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

16 marca ale na 16.30