Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podasz mi namiar? Może sobie przypomne stare czasyla_lenka wrote:Jest teraz seria Sailor Moon Crystal - z okazji 20 rocznicy wydania oryginalnej serii. Jest to wiernniejsza adaptacja mangi niż było w anime. Nowe odcinki są co 2 tygodnie, można oglądać w internecie online.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Staraczka absolutnie nie odstawiaj sama luteiny. Zadzwon do niego i dopytaj sie- jak sie nie uda idź prywatnie- nie ma co ryzykować.
Mam wrażenie, ze albo masz slabego lekarza albo za mało mu pytan zadajesz
ja sobie zawsze przed wizyta mysle o co bym się chciala zapytać i jak jest dużo nawet potrafię sobie pytania zapisać

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJitro do tej poloznej zadzwonie powiem co z luteina bo moze zapomnial, jaka jest podstwa do odstawienia luteiny po czym lekarz to rozpozna?4me wrote:Staraczka absolutnie nie odstawiaj sama luteiny. Zadzwon do niego i dopytaj sie- jak sie nie uda idź prywatnie- nie ma co ryzykować.
Mam wrażenie, ze albo masz slabego lekarza albo za mało mu pytan zadajesz
ja sobie zawsze przed wizyta mysle o co bym się chciala zapytać i jak jest dużo nawet potrafię sobie pytania zapisać 
Ja powiem wam ze dzisiaj rano nie wzielam lutka i do tej pory jest ok -
Wlasnie wrocilam od lekarza- widzialam jak sie fasolka rusza
xpciaza rozwija sie prawidlowo- waga, dlugosc, serducho- wzorcowo co do tygodnia ciazy czyli 10 tego. Mialam krwiaka kosmowkowego. Duzo by pisac, lekarz powiedzial, ze dalej jest strefa odwarstwiania ale krwiakiem tego nie nazwal bo nie widac tam przeplywu krwi. Powiedzial, ze do konca nie moze postawic zatem diagnozy, ze to krwiak, rownie dobrze moze to byc strefa, ktora czeka na wypelnienie pecherzem ciazowym- to sie dzieje do 16 tygodnia. Powiekszylo sie to niestety o 0,5 cm ale sama macica tez sie powiekszyla wiec mam sie tym nie martwic. Lekarz byl optymistycznie nastawiony wiec ja tez jestem
niestety zwolnienie mam nadal i to az do nastepne wizyty za 4 tygodnie ale ogolnie sie ciesze
la_lenka, adzia, Lady Savage, Luna1, eM, chabasse, Misi@ lubią tę wiadomość

-
Np. tu http://anime-odcinki.pl/anime/sailor-moon-crystal-2015eM wrote:Podasz mi namiar? Może sobie przypomne stare czasy

4me, a jak zalecenia do leżenia/chodzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:04
eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMozajka widzisz u mnie jak do idzie sie do rodzinnego po recepte to trzeba cos dac na recepcji i wtedy recepte odebrac na nastepny dzien

4me a ja dzisiaj mam 9+3 czyli 10 i richow nie widzialam moze dzidek spal no ja jiz na kazdy sposob myslec chce -
La_lenka no wlasnie mialam tyle pytan, ze to mi umknelo. Ogolnie powiedzial tylko tyle, ze mam dalej zwolnienie i ze nie moge sie przemeczac i stresowac.la_lenka wrote:Np. tu http://anime-odcinki.pl/anime/sailor-moon-crystal-2015
4me, a jak zalecenia do leżenia/chodzenia?
Znajac jego wymijajaca odpowiedz a raczej jej brak na moje podobne pytanie z poprzedniej wizyty mysle, ze nie powiedzialby mi nic jasniej- tak na wszelki wypadek, myslac, ze polece zaraz do galerii na zakupy
Pozwole sobie chyba jednak w weekend na obiad u rodzicow lub w piekny dzien na laweczke przed blokiem niczym emerytka
Na zwolnieniu mam, ze mogę chodzić ale ja tak mialam od początku. Na spacer dłuższy sie jednak nie wybiorę

-
Z innej bajki- dostaliśmy dzis od teście pyszne śledzie w śmietanie talie z jabluszkiem, co sie je z ziemnikami- na pewno znacie

Wydaje mi się, ze tych sledzi raczej nie powinnam jeść prawda? Takie filety sledziowe są zawsze surowe? Z tego co pamietam czesc z Was tu śledzie palaszowala wiec w sumie nie wiem jak z ta ryba jest?

-
4me wrote:Pozwole sobie chyba jednak w weekend na obiad u rodzicow lub w piekny dzien na laweczke przed blokiem niczym emerytka

Na zwolnieniu mam, ze mogę chodzić ale ja tak mialam od początku. Na spacer dłuższy sie jednak nie wybiorę
Trochę zazdroszczę, u mnie ostatnie piętro bez windy i już samo zejście po schodach jest jak szczyt nie do zdobycia.
Ale może za tydzień coś się poprawi; obecnie mija 6 tydzień mojego leżenia prawie plackiem, z dnia na dzień mam coraz bardziej dość.
Co do śledzi to nic nie wiem, bo ja nie lubię, więc się nawet nie interesowałam.
-
la lenka ja mieszkam na 4 piętrze bez windy i wejść na górę ciężko a co dopiero jak będę w zaawansowanej ciąży. Co do śledzi nigdzie nic nie było wspomniane że nie można jak szukałam. A ja sobie leże i oglądam na allegro wózki już przed ciążą uwielbiałam oglądać i na tvn style oglądam perfekcyjna pani domu zaraz trzeba coś sobie zjeść tylko hmm...co to nie wiem.
-
Mi teoretycznie ciężko nie jest, przyzwyczaiłam się przez lata, ale mój doktorek twierdzi, że krwiakowi mogłoby się to nie spodobać

A co do jedzenia, ja chyba zaraz barszcz ukraiński wykombinuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:11
-
ja to teraz jestem wybitnie śledziowa i też nigdzie nie znalazłam żadnej wzmianki, że nie wolno, owszem nie wolno surowego mięsa, jaj, serów pleśniowych, ale o sledziach jeszcze nie słyszałam, a sporo już tego w siebie wciągłam4me wrote:Z innej bajki- dostaliśmy dzis od teście pyszne śledzie w śmietanie talie z jabluszkiem, co sie je z ziemnikami- na pewno znacie

Wydaje mi się, ze tych sledzi raczej nie powinnam jeść prawda? Takie filety sledziowe są zawsze surowe? Z tego co pamietam czesc z Was tu śledzie palaszowala wiec w sumie nie wiem jak z ta ryba jest?
-
Ja dziś na drugie śniadanie zjadłam dosłownie trzy kawałki śledzia w cebulce, którego dostałam od mamy i do tej pory mi się nim odbija, pfe...
A ogólnie to ostatnio mam fazę na jajka, w dowolnej ilości i formie, chyba organizmowi czegoś brakuje....
-
nick nieaktualnyTez sledzie wsuwalam w sumie teraz mam ochote tez

ale barszcz zrobie w kubku nic ze w proszku
Ja na 2 piętrze mieszkam i wchodze po schodach no kolezanka sie dziwila ze chodze bo winda jest ale ja wole chodzic po schodach wolniej ale jednak bo lepsza kondycja
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH