SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dziś zaczęłam II trymestr :) i 14 tydzień ciąży :) Niech się zrobi troszkę jaśniej i pstryknę sobie zdjęcie brzuszka :) bo minęło już 2 tyg od ostatniego zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:45

adzia, skabarka, Sigma lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za moją dzidzie na prenatalnych dziś ;)

agatka196, Misi@, adzia, skabarka, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P trzymam trzymam

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam dwucyfrowy suwaczek )

Misi@, eM, skabarka, przyszła mama, Luna1, kasig lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie na razie nie ma się czym martwić :) po 1 nie bez powodu zwykły gin tego nie mierzy ;) po 2 NT w okolicach 3 to tylko nieznaczny wzrost ryzyka, dopiero od 4 wzrost ryzyka jest duży ;)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie, lekarzem niestety nie jestem, ale na moje oko za wcześnie Ci zrobił to badanie, oprócz tego przezierność robi się na naprawdę wypasionym sprzęcie i przez bardzo wykwalifikowanego gościa od usg. Mój gin np nie podjął się badania w poprzedniej ciąży, odesłał mnie do jakiegoś ogólnopolskiego mega guru, który zajmuje się tylko USG i ma sprzęt za miliony monet, w tej ciąży też kazał mi iść do niego i z tego co wiem pół Warszawy tam chodzi, bo bo jest takie badanie, w którym gość musi być naprawdę pewien tego co widzi i wielu ginów się po prostu nie podejmuje.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was☺za moją kruszynkè też trzymajcie kciuki. Wizyta 14.20☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:41

eM, skabarka, kasig lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, a Andzia ty masz prenatalne dziś?

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    SweetCherryPie, lekarzem niestety nie jestem, ale na moje oko za wcześnie Ci zrobił to badanie, oprócz tego przezierność robi się na naprawdę wypasionym sprzęcie i przez bardzo wykwalifikowanego gościa od usg. Mój gin np nie podjął się badania w poprzedniej ciąży, odesłał mnie do jakiegoś ogólnopolskiego mega guru, który zajmuje się tylko USG i ma sprzęt za miliony monet, w tej ciąży też kazał mi iść do niego i z tego co wiem pół Warszawy tam chodzi, bo bo jest takie badanie, w którym gość musi być naprawdę pewien tego co widzi i wielu ginów się po prostu nie podejmuje.

Dzuls masz na mysli dr. Roszkowskiego?? albo dr.Makowskiego?

Powodzenia na Karowej. Ja sie w sumie wynudzilam, ale plus ze widzialam dzidzie i wiem ze jest ok :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet cherry pie- trzymam kciuki i powodzenia:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez mi sie wydaje ze za wczesnie byla zmierzona przeziernosc. Gdzies czytalam na forum ze dziewczyne tez przestraszyl lekarz bo wczesnie zmoerzyl i wyszlo kiepsko. Poszla na genetyczme a tam lekarz sie dziwil ze w ogole ktos mierzyc w 10 tc, bo wtedy wyniki nie sa miarodajne a matka sie nie potrzebnie martwi.

• adzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, a Andzia ty masz prenatalne dziś?
    Tak Lady prenatalne

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój brzusio wygląda tak, od ostatniego zdjęcia to się nie wiele różni :P oprócz licznych żyłek które widać i paru nowych rozstępów :)
    6dv23c.jpg

eM, Nancy87, adzia, la_lenka, kasig, Dżuls lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy od samego rana widzę ranne ptaszki tu są ja uwielbiam długo spać :-) zaraz wstaje i się szykuje bo parę spraw do załatwienia mam :-) dzień dobry wam w ten piękny i słoneczny dzień :-)

adzia lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.. witam z rana. Oczywiście trzymam rowniez kciuki za wizyty dzisiejsze..

eM, adzia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana, nie wyspalam sie boli mnoe glowa plecy kark wiercilam sie troche bo prześcieradło sie podwinelo i szuralo mnie :/
    leze sobie w łóżku odpijam kawke ogladam ddtvn i czuje głód :D
    zaraz cos sobie podjem

Lady no ladny brzuszek :)

Jaka brzydka pogoda u mnie tak szaro nijako :/

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Co do przeziornosci karkowej no ja glupia juz jestem, patrzcie wczoraj na wizycie bylam 9+3 a kolejna 14+3 nie bedzie za ppzno?

Siadam do kompa niedlugo i szukam innego lekarza

• chabasse Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ponoc ostateczny termin do badan prenatalnych.. tych pierwszych to 13+6.. wiec chyba za pozno u ciebie
    Aa lady.. no brzusio fajny.. i widze ze ciazowych jeszcze nie nosisz.. hehe ja to mam takie wybrzuszenie juz ze ciazowe juz na mnie pasuja jak ulał.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:19

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Staraczka ponoc ostateczny termin do badan prenatalnych.. tych pierwszych to 13+6.. wiec chyba za pozno u ciebie
    Aa lady.. no brzusio fajny.. i widze ze ciazowych jeszcze nie nosisz.. hehe ja to mam takie wybrzuszenie juz ze ciazowe juz na mnie pasuja jak ulał.:)

To ja nie rozumiem bo slyszalam ze przeziornosc na zwyklej wizycie patrzy a genetyczne czyli prenatalne to inna bajka.
    Wyszlam ciemna od tego lekarza no doslownie wy takie doinformowane a ja nic, on wczoraj jakis nie teges byl bo musialam powtorzyc pytanie czy to normalne z tym ze sluzu nie ma

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

Z ciążowych to noszę już biustonosze, bo mi się piersi nie mieszczą od 6 tyg to moich :) ale szykuje się kolejna wymiana biustonoszy bo to tych aktualnych już też ledwo wchodzą, kurdę ponoć po porodze też rosną jak już teraz E są za małe to ja nie wiem, dojdę chyba do G w takim tempie. Mój jest zadowolony :3 jak się wieczorami przebieram w piżamę to napatrzeć się nie może XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Z ciążowych to noszę już biustonosze, bo mi się piersi nie mieszczą od 6 tyg to moich :) ale szykuje się kolejna wymiana biustonoszy bo to tych aktualnych już też ledwo wchodzą, kurdę ponoć po porodze też rosną jak już teraz E są za małe to ja nie wiem, dojdę chyba do G w takim tempie. Mój jest zadowolony :3 jak się wieczorami przebieram w piżamę to napatrzeć się nie może XD
    Ja mam C i nie sa za male staniki jeszcze ale muszę isc do krawcowej zeby zapietke przedluzyc bo juz mi sie opina

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ