Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
ja dziś zaczęłam II trymestr
i 14 tydzień ciąży
Niech się zrobi troszkę jaśniej i pstryknę sobie zdjęcie brzuszka
bo minęło już 2 tyg od ostatniego zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:45
adzia, skabarka, Sigma lubią tę wiadomość
-
SweetCherryPie na razie nie ma się czym martwić
po 1 nie bez powodu zwykły gin tego nie mierzy
po 2 NT w okolicach 3 to tylko nieznaczny wzrost ryzyka, dopiero od 4 wzrost ryzyka jest duży
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
SweetCherryPie, lekarzem niestety nie jestem, ale na moje oko za wcześnie Ci zrobił to badanie, oprócz tego przezierność robi się na naprawdę wypasionym sprzęcie i przez bardzo wykwalifikowanego gościa od usg. Mój gin np nie podjął się badania w poprzedniej ciąży, odesłał mnie do jakiegoś ogólnopolskiego mega guru, który zajmuje się tylko USG i ma sprzęt za miliony monet, w tej ciąży też kazał mi iść do niego i z tego co wiem pół Warszawy tam chodzi, bo bo jest takie badanie, w którym gość musi być naprawdę pewien tego co widzi i wielu ginów się po prostu nie podejmuje.
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:SweetCherryPie, lekarzem niestety nie jestem, ale na moje oko za wcześnie Ci zrobił to badanie, oprócz tego przezierność robi się na naprawdę wypasionym sprzęcie i przez bardzo wykwalifikowanego gościa od usg. Mój gin np nie podjął się badania w poprzedniej ciąży, odesłał mnie do jakiegoś ogólnopolskiego mega guru, który zajmuje się tylko USG i ma sprzęt za miliony monet, w tej ciąży też kazał mi iść do niego i z tego co wiem pół Warszawy tam chodzi, bo bo jest takie badanie, w którym gość musi być naprawdę pewien tego co widzi i wielu ginów się po prostu nie podejmuje.
Dzuls masz na mysli dr. Roszkowskiego?? albo dr.Makowskiego?
Powodzenia na Karowej. Ja sie w sumie wynudzilam, ale plus ze widzialam dzidzie i wiem ze jest ok
-
nick nieaktualnyI tez mi sie wydaje ze za wczesnie byla zmierzona przeziernosc. Gdzies czytalam na forum ze dziewczyne tez przestraszyl lekarz bo wczesnie zmoerzyl i wyszlo kiepsko. Poszla na genetyczme a tam lekarz sie dziwil ze w ogole ktos mierzyc w 10 tc, bo wtedy wyniki nie sa miarodajne a matka sie nie potrzebnie martwi.
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja z rana, nie wyspalam sie boli mnoe glowa plecy kark wiercilam sie troche bo prześcieradło sie podwinelo i szuralo mnie

leze sobie w łóżku odpijam kawke ogladam ddtvn i czuje głód
zaraz cos sobie podjem
Lady no ladny brzuszek
Jaka brzydka pogoda u mnie tak szaro nijako
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Co do przeziornosci karkowej no ja glupia juz jestem, patrzcie wczoraj na wizycie bylam 9+3 a kolejna 14+3 nie bedzie za ppzno?
Siadam do kompa niedlugo i szukam innego lekarza -
Staraczka ponoc ostateczny termin do badan prenatalnych.. tych pierwszych to 13+6.. wiec chyba za pozno u ciebie
Aa lady.. no brzusio fajny.. i widze ze ciazowych jeszcze nie nosisz.. hehe ja to mam takie wybrzuszenie juz ze ciazowe juz na mnie pasuja jak ulał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:19
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Staraczka ponoc ostateczny termin do badan prenatalnych.. tych pierwszych to 13+6.. wiec chyba za pozno u ciebie
Aa lady.. no brzusio fajny.. i widze ze ciazowych jeszcze nie nosisz.. hehe ja to mam takie wybrzuszenie juz ze ciazowe juz na mnie pasuja jak ulał.
To ja nie rozumiem bo slyszalam ze przeziornosc na zwyklej wizycie patrzy a genetyczne czyli prenatalne to inna bajka.
Wyszlam ciemna od tego lekarza no doslownie wy takie doinformowane a ja nic, on wczoraj jakis nie teges byl bo musialam powtorzyc pytanie czy to normalne z tym ze sluzu nie ma -
chabasse wrote:Staraczka ponoc ostateczny termin do badan prenatalnych.. tych pierwszych to 13+6.. wiec chyba za pozno u ciebie
Z ciążowych to noszę już biustonosze, bo mi się piersi nie mieszczą od 6 tyg to moich
ale szykuje się kolejna wymiana biustonoszy bo to tych aktualnych już też ledwo wchodzą, kurdę ponoć po porodze też rosną jak już teraz E są za małe to ja nie wiem, dojdę chyba do G w takim tempie. Mój jest zadowolony
jak się wieczorami przebieram w piżamę to napatrzeć się nie może
-
nick nieaktualnyJa mam C i nie sa za male staniki jeszcze ale muszę isc do krawcowej zeby zapietke przedluzyc bo juz mi sie opinaLady Savage wrote:Z ciążowych to noszę już biustonosze, bo mi się piersi nie mieszczą od 6 tyg to moich
ale szykuje się kolejna wymiana biustonoszy bo to tych aktualnych już też ledwo wchodzą, kurdę ponoć po porodze też rosną jak już teraz E są za małe to ja nie wiem, dojdę chyba do G w takim tempie. Mój jest zadowolony
jak się wieczorami przebieram w piżamę to napatrzeć się nie może 
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

trzymam trzymam