Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Heh.. no baa.. faceci to mają teraz eldorado z tymi cysiami.. Mój niestety musi obejść się smakiem, bo na mnie nawet najmniejsze podniecenie źle działa, mam plamienia i bolesne skurcze wtedy i strach ogromny.. chyba jakuś brom musze zażywać. Ja od paru tygodni chodzę w sportowych stanikach a rozmiar to już e
-
nick nieaktualnyTo moj moze pomarzyć o takich bo mi nie rosna hahaha

Pulsuja wam czasem wargi sromowe tak jak by od odbytu? I jeszcze jedno jak pojde do innego lekarza to mowic ze cytologie mialam zeby juz jej nie robil? Bo cyto mialam wczoraj a wyniki bede miala na kolejna wizyte -
Cześć Dziewczyny,
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluje dobrych wieści.
Ja już po wizycie i wszystko super:) Dzidziolek podskakiwał, serduszko puka, a crl 3 cm.
4me ja wciągnęłam w tym tygodniu prawie cały mały pojemniczek śledzi w śmietanie, po prostu nie mogłam się powstrzymać...
Misi@, skabarka, 4me, chabasse, adzia, kasig, Dżuls, eM lubią tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Ja w poniedziałek poszłam po nowy stanik. Szok jak nie mieściłam się w żadną miseczkę i ostatecznie wyszłam z 70 G. Cena też adekwatna do rozmiaru hehe- 142 zł...
Nancy ty już masz G O.O wow, to co po porodzie K
są w ogóle staniki w rozmiarze K
-
Staraczka badania prenatalne to nie jest zwykle USG, nie robi tego zazwyczaj gin prowadzący tylko wysyła do spcjalisty. Juz Ci to pisalysmy- oj nie słuchasz nasStaraczka23 wrote:To ja nie rozumiem bo slyszalam ze przeziornosc na zwyklej wizycie patrzy a genetyczne czyli prenatalne to inna bajka.
Wyszlam ciemna od tego lekarza no doslownie wy takie doinformowane a ja nic, on wczoraj jakis nie teges byl bo musialam powtorzyc pytanie czy to normalne z tym ze sluzu nie ma
na prenatalnym USG tzw NT mierzy sie przeziernosc karkowa. Dodatkowo u tego samego giną powinno die wykonać test Papa z krwi. Mi ginekolog powiedzial, ze powinien być taki komplet bo wówczas z tych dwóch badan wyliczają współczynnik ryzyka. Jesli wszystko ok na tym koniec narazie. Jesli nie i lekarz zaleci, w dalszym kroku możesz sie zdecydować na amniopunkcje ale to badanie inwazyjne i 1% konczy sie poronieniem.
Badania prenatalne z informacji jakie ja mam zawsze sa platne- kilka stówek. Maja na celu wykrycie prawdopodobieństwa wystąpienia zespołu downa, Edwardsa i paru innych.
Nowym sposobem na wykrycie tych schorzeń są badania z krwi tzw NIFTY lub czasem zwane tez Harmony... Dają znacznie wieksza dokladnosc- ponad 90%- ale obecnie kosztują 2-2,5 tys pln.
Jesli chcesz wiedziec czy jest u ciebie jakies zagrożenie zapisz sie na prenatalne USG plus Papa musisz to,zrobić przed skończeniem 13 tygodnia... TyleWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:55

-
wiecie co, właśnie dzwoniła do mnie moja mama, bo przeczytała w jakieś gazecie naukowej położniczej, że zbadali ileś kobiet po poronieniu z lat 2013-2014 i przyczyną poronienia było zbyt częste głaskanie brzucha, które wywołało skurcze
. I mama do mnie ja się Was tyle nagłaskałam i się urodziliście, ale może Weronika ostrożnie z tym głaskaniem, może współczesne dzieci nie lubią. SZCZĘKA Mi opadła a potem zaczęłam się histerycznie śmiać, i nie mogę, ale mam humor
, teraz będę się do wszystkiego śmiać jak głupia do sera
-
Nancy87 wrote:Wrzucam Wam mój brzuszek, nie wiem jak to wyjdzie, bo wrzucam z telefonu. Już wywaliło go:) A kiedyś był płaski:p Ale chcę jeszcze większy hehe.
http://zapodaj.net/6aaf1ccb84d8e.jpg.html
No
aż Ci zazdroszczę, boski brzuszek, ja jestem grubiutka więc pewnie mnie wywali tak w 7 miesiącu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Lady plus jest taki, że tłuszczyk twardnieje i go nie widać hehehe. A z tym głaskaniem, to też słyszałam, że nie wolno ale nie wiem ile w tym prawdy:D Tak samo nie można bawić się sutkami. Ja tam głaszczę się wieczorkami po brzuszku:)
Ja też głaszczę się po brzuchu rano by się przywitać i wieczorem by życzyć dobranoc, i ostatnio jak wyczuje że się rusza, ale od w 2 dni spokój z ruchami
Tzn, ja ich nie czuję ale widzę
. Tak już pisałam kiedyś, widzę je tylko wieczorem jak się położę, to widać jak się robi górka i znika, i znowu pojawia
i znika
-
nick nieaktualny
-
Skarbka mi mój wczoraj tlumaczyl, ze usg ma największy sens z testami Papa razem bo oni pozniej przeliczaja wyniki tych badan przy użyciu jakis wspolczynnikow i jest wieksza dokładność. Nawet mi to na kartce zanotował, ktora mamskabarka wrote:4me test Pappa to się chyba robi jeśli na usg prenatalnym będzie coś nie tak. przynajmniej tak mi mój gin od tych badań tłumaczył - no ale jak wiadomo - co gin to inaczej

kurcze, nie wyspałam się dzisiaj ;-/ położyłam się o 24, o 2 siku, o 4 siku, a o 6 moja kotka puściła pawia, więc musiałam wstać posprzątać ;-/ położyłam się jeszcze (bo budzik nastawiony był na 7:05 żeby ogarnąć syna do przedszkola), a mój młody wstało o 6:30 (!!!) ;-/ oczy miałam na zapałki ;-/ jako całkowicie niedobra i wyrodna matka - dałam dziecku tablet i kazałam wrócić do pokoju - mały zajął się graniem a ja jeszcze 30 minut podrzemałam ;-/
no i zawiozłam go do przedszkola, później w lab w miarę szybko mi poszło, ale ten odczyn coombsa musiałam zrobić na IP - a tam jak to u nas w szpitalu całkowita olewka ;-/ człowiek by tam umarł i nikt by sie nie zainteresował ;-/ 40 minut siedziałam aż w końcu pielęgniarka łaskawie ruszyła 4 litery i pobrała mi krew ;-/ masakra ;-/ powinni ten mój szpital w kosmos wysadzić ;-/
Ale wierze Ci- co lekarz to trochę inna opinia
wazne, żeby kazda z nas ufala swojemu lekarzowi bo to oszczędza masę stresu 
Nancy fajny brzuszek- u mnie to jeszcze nic nie widac. Moze troche wieczorem ale to żadna nowość bo jak bez ciazy sie najadalam to tez wyskakiwal na wieczór
A dużo juz przytylyscie laseczki? Ja przy wzroście 176 cm wazylam niecale 57 przed ciaza teraz waze z rana moze pól kilo wiecej a wieczorem kilogram wiec zgodnie z zaleceniami ale przez to, ze leze strasznie mi juz zeszly wszystkie mięśnie i Np uda sie znacznie powiekszyly... Przestaje wchodzić w spodnie wąskie wiec jak tylko bede,mogla ruszam do sklepu bo nie będę miała w czym do pracy wrócić
Wiadomo, ze x mięśni zajmuje mniej miejsca niż x tluszczyku

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

wiec włączyłam moją ulubioną muzykę