Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:00

• chabasse Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. no baa.. faceci to mają teraz eldorado z tymi cysiami.. Mój niestety musi obejść się smakiem, bo na mnie nawet najmniejsze podniecenie źle działa, mam plamienia i bolesne skurcze wtedy i strach ogromny.. chyba jakuś brom musze zażywać. Ja od paru tygodni chodzę w sportowych stanikach a rozmiar to już e

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki , witam się z rana , ja do piatku na wolnym , brzuchol mnie nadal boli , trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i dawajcie szybciutko znac co i jak :)

eM lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj moze pomarzyć o takich bo mi nie rosna hahaha :D

Pulsuja wam czasem wargi sromowe tak jak by od odbytu? I jeszcze jedno jak pojde do innego lekarza to mowic ze cytologie mialam zeby juz jej nie robil? Bo cyto mialam wczoraj a wyniki bede miala na kolejna wizyte

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co rozmiar d w moje jeszcze się mieszcze po porodzie jak się karmi to rzeczywiście ponoć rosną mojej siostrze urosły.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek poszłam po nowy stanik. Szok jak nie mieściłam się w żadną miseczkę i ostatecznie wyszłam z 70 G. Cena też adekwatna do rozmiaru hehe- 142 zł...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluje dobrych wieści.
    Ja już po wizycie i wszystko super:) Dzidziolek podskakiwał, serduszko puka, a crl 3 cm.
    4me ja wciągnęłam w tym tygodniu prawie cały mały pojemniczek śledzi w śmietanie, po prostu nie mogłam się powstrzymać...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, 4me, chabasse, adzia, kasig, Dżuls, eM lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja w poniedziałek poszłam po nowy stanik. Szok jak nie mieściłam się w żadną miseczkę i ostatecznie wyszłam z 70 G. Cena też adekwatna do rozmiaru hehe- 142 zł...

Nancy ty już masz G O.O wow, to co po porodzie K XD są w ogóle staniki w rozmiarze K

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To ja nie rozumiem bo slyszalam ze przeziornosc na zwyklej wizycie patrzy a genetyczne czyli prenatalne to inna bajka.
    Wyszlam ciemna od tego lekarza no doslownie wy takie doinformowane a ja nic, on wczoraj jakis nie teges byl bo musialam powtorzyc pytanie czy to normalne z tym ze sluzu nie ma
    Staraczka badania prenatalne to nie jest zwykle USG, nie robi tego zazwyczaj gin prowadzący tylko wysyła do spcjalisty. Juz Ci to pisalysmy- oj nie słuchasz nas ;) na prenatalnym USG tzw NT mierzy sie przeziernosc karkowa. Dodatkowo u tego samego giną powinno die wykonać test Papa z krwi. Mi ginekolog powiedzial, ze powinien być taki komplet bo wówczas z tych dwóch badan wyliczają współczynnik ryzyka. Jesli wszystko ok na tym koniec narazie. Jesli nie i lekarz zaleci, w dalszym kroku możesz sie zdecydować na amniopunkcje ale to badanie inwazyjne i 1% konczy sie poronieniem.
    Badania prenatalne z informacji jakie ja mam zawsze sa platne- kilka stówek. Maja na celu wykrycie prawdopodobieństwa wystąpienia zespołu downa, Edwardsa i paru innych.
    Nowym sposobem na wykrycie tych schorzeń są badania z krwi tzw NIFTY lub czasem zwane tez Harmony... Dają znacznie wieksza dokladnosc- ponad 90%- ale obecnie kosztują 2-2,5 tys pln.
    Jesli chcesz wiedziec czy jest u ciebie jakies zagrożenie zapisz sie na prenatalne USG plus Papa musisz to,zrobić przed skończeniem 13 tygodnia... Tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o wiecie co, właśnie dzwoniła do mnie moja mama, bo przeczytała w jakieś gazecie naukowej położniczej, że zbadali ileś kobiet po poronieniu z lat 2013-2014 i przyczyną poronienia było zbyt częste głaskanie brzucha, które wywołało skurcze O.o. I mama do mnie ja się Was tyle nagłaskałam i się urodziliście, ale może Weronika ostrożnie z tym głaskaniem, może współczesne dzieci nie lubią. SZCZĘKA Mi opadła a potem zaczęłam się histerycznie śmiać, i nie mogę, ale mam humor XD, teraz będę się do wszystkiego śmiać jak głupia do sera XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam mój brzuszek, nie wiem jak to wyjdzie, bo wrzucam z telefonu. Już wywaliło go:) A kiedyś był płaski:p Ale chcę jeszcze większy hehe.

http://zapodaj.net/6aaf1ccb84d8e.jpg.html

Lady Savage, nick nieaktualny, chabasse, eM lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wrzucam Wam mój brzuszek, nie wiem jak to wyjdzie, bo wrzucam z telefonu. Już wywaliło go:) A kiedyś był płaski:p Ale chcę jeszcze większy hehe.

http://zapodaj.net/6aaf1ccb84d8e.jpg.html

No :) aż Ci zazdroszczę, boski brzuszek, ja jestem grubiutka więc pewnie mnie wywali tak w 7 miesiącu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po tym co czytam w Belly ;p to mój dzidzia już nas słyszy :P wiec włączyłam moją ulubioną muzykę :P niech się przyzwyczaja XD do języka francuskiego XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:01

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady plus jest taki, że tłuszczyk twardnieje i go nie widać hehehe. A z tym głaskaniem, to też słyszałam, że nie wolno ale nie wiem ile w tym prawdy:D Tak samo nie można bawić się sutkami. Ja tam głaszczę się wieczorkami po brzuszku:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady plus jest taki, że tłuszczyk twardnieje i go nie widać hehehe. A z tym głaskaniem, to też słyszałam, że nie wolno ale nie wiem ile w tym prawdy:D Tak samo nie można bawić się sutkami. Ja tam głaszczę się wieczorkami po brzuszku:)

Ja też głaszczę się po brzuchu rano by się przywitać i wieczorem by życzyć dobranoc, i ostatnio jak wyczuje że się rusza, ale od w 2 dni spokój z ruchami :( Tzn, ja ich nie czuję ale widzę XD. Tak już pisałam kiedyś, widzę je tylko wieczorem jak się położę, to widać jak się robi górka i znika, i znowu pojawia XD i znika

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja nie bede szla na te genetyczne badania im mniej wiesz tym lepiej spisz co bedzie to bedzie ze tak powiem, kiedys tego nie robili i jakos zyja ludzie :D

Skarbarka moj pies wczoraj zwracal a ja sprzatajac prawie z nim :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    4me test Pappa to się chyba robi jeśli na usg prenatalnym będzie coś nie tak. przynajmniej tak mi mój gin od tych badań tłumaczył - no ale jak wiadomo - co gin to inaczej ;)

kurcze, nie wyspałam się dzisiaj ;-/ położyłam się o 24, o 2 siku, o 4 siku, a o 6 moja kotka puściła pawia, więc musiałam wstać posprzątać ;-/ położyłam się jeszcze (bo budzik nastawiony był na 7:05 żeby ogarnąć syna do przedszkola), a mój młody wstało o 6:30 (!!!) ;-/ oczy miałam na zapałki ;-/ jako całkowicie niedobra i wyrodna matka - dałam dziecku tablet i kazałam wrócić do pokoju - mały zajął się graniem a ja jeszcze 30 minut podrzemałam ;-/

no i zawiozłam go do przedszkola, później w lab w miarę szybko mi poszło, ale ten odczyn coombsa musiałam zrobić na IP - a tam jak to u nas w szpitalu całkowita olewka ;-/ człowiek by tam umarł i nikt by sie nie zainteresował ;-/ 40 minut siedziałam aż w końcu pielęgniarka łaskawie ruszyła 4 litery i pobrała mi krew ;-/ masakra ;-/ powinni ten mój szpital w kosmos wysadzić ;-/
    Skarbka mi mój wczoraj tlumaczyl, ze usg ma największy sens z testami Papa razem bo oni pozniej przeliczaja wyniki tych badan przy użyciu jakis wspolczynnikow i jest wieksza dokładność. Nawet mi to na kartce zanotował, ktora mam ;)
    Ale wierze Ci- co lekarz to trochę inna opinia ;) wazne, żeby kazda z nas ufala swojemu lekarzowi bo to oszczędza masę stresu ;)

Nancy fajny brzuszek- u mnie to jeszcze nic nie widac. Moze troche wieczorem ale to żadna nowość bo jak bez ciazy sie najadalam to tez wyskakiwal na wieczór ;)
    A dużo juz przytylyscie laseczki? Ja przy wzroście 176 cm wazylam niecale 57 przed ciaza teraz waze z rana moze pól kilo wiecej a wieczorem kilogram wiec zgodnie z zaleceniami ale przez to, ze leze strasznie mi juz zeszly wszystkie mięśnie i Np uda sie znacznie powiekszyly... Przestaje wchodzić w spodnie wąskie wiec jak tylko bede,mogla ruszam do sklepu bo nie będę miała w czym do pracy wrócić ;) Wiadomo, ze x mięśni zajmuje mniej miejsca niż x tluszczyku ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ