SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    W ciąży na rowerku?
    Tak nie ma żadnych przeciwwskazań. Rozmawiałam o tym z ginekologiem, w ciąży można nawet biegać :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jest nawet krótki artykuł o rowerze stacjonarnym w ciąży :-) https://parenting.pl/portal/jazda-na-rowerze-stacjonarnym

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszcze cwiczen w ciazy. Gdybym tylko mogla juz bym sie zapisala na jakas gimnastyke albo np na aqua aerobik :) super sprawa i na pewno poprawia samopoczucie w ciazy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam suwaka zmienić bo ten z belly zaczął stawać ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcicałam zapytać was czy myślicie już o tym czego nie chciałybyście aby dziecko odziedziczyło po was lub po ojcu ?

Bo ja coraz częściej myślę sobie OBY DZIDEK NIE MIAŁ TAKIEGO DŁUGIEGO NOCHALA JAK TATUŚ :D

• chabasse Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. mój jak będzie mial wszystko po tatusiu to będzie idealne..;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko ten nos spędza sen z powiek :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po tatusiu moze miec wszystko:) oprócz nadmiernego perfekcjonizmu w pracy :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze bobo nie odziedziczy po mnie słomianego zapału :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Dzuls masz na mysli dr. Roszkowskiego?? albo dr.Makowskiego?

Powodzenia na Karowej. Ja sie w sumie wynudzilam, ale plus ze widzialam dzidzie i wiem ze jest ok :-)
    Roszkowskiego :)

Właśnie wróciłam i było super :) Pani ginekolog tak się przejęła tym, że oprócz kropki to nie widziałam swojego dziecka, że zrobiła mi bardzo dokładne usg, pokazując fikające rączki i nóżki, serducho itd. Tak więc młode ma 3,2cm i tętno 183 :))) Jestem happy, mogę już spokojnie czekać na przezierność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 13:40

agatka196, chabasse, Misi@, bento, la_lenka, kasig, skabarka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chcicałam zapytać was czy myślicie już o tym czego nie chciałybyście aby dziecko odziedziczyło po was lub po ojcu ?

Bo ja coraz częściej myślę sobie OBY DZIDEK NIE MIAŁ TAKIEGO DŁUGIEGO NOCHALA JAK TATUŚ :D

No :) ja bym chciała by nie odziedziczyło po ojcu nóg XD, mój Rafał ma koszmarne stopy, jak Hobbici XD takie owłosione i grube, ale po mnie też nie, urodziłam się z 4 szponami, zamiast paznokci mam 2 najmniejsze palce ze szponami, zarówno po prawej jak i po lewej, ponoc to wychodzi co drugie pokolenie (moja mama nie ma, i jej rodzeństwo też nie, ale jej mama, czyli moja babcia tak ma). I mam nadzieję, że po mnie i po moim ojcu nie odziedziczy trądzika

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wrzucacie podpisane usg do albumu ze zdjęciami?
    DSC0001jp_wxqxwwa.jpg

eM, kasig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady całe szczęście ze ja nie walczyłam z trądzikiem i mój również nie :D
    ja tam się wypowiadalam jak pisalyscie o stopach ja mam 39/40 a mój 45

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 41 a mój facet 45, i jeśli nam się trafi dziewczynka to ja nie mogę z taką stopą dużą, to będzie katastrofa jej buciki kupić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    O.o wiecie co, właśnie dzwoniła do mnie moja mama, bo przeczytała w jakieś gazecie naukowej położniczej, że zbadali ileś kobiet po poronieniu z lat 2013-2014 i przyczyną poronienia było zbyt częste głaskanie brzucha, które wywołało skurcze O.o. I mama do mnie ja się Was tyle nagłaskałam i się urodziliście, ale może Weronika ostrożnie z tym głaskaniem, może współczesne dzieci nie lubią. SZCZĘKA Mi opadła a potem zaczęłam się histerycznie śmiać, i nie mogę, ale mam humor XD, teraz będę się do wszystkiego śmiać jak głupia do sera XD
    Ej, nie ma co się śmiać! :D Ja pod koniec ciąży miałam zakaz dotykania piersi i brzucha, bo od tego wydziela się bodajże oksytocyna, która prowokuje skurcze macicy :P Ale te "współczesne dzieci" - cudne :D

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ej, nie ma co się śmiać! :D Ja pod koniec ciąży miałam zakaz dotykania piersi i brzucha, bo od tego wydziela się bodajże oksytocyna, która prowokuje skurcze macicy :P Ale te "współczesne dzieci" - cudne :D

No ale bez przesady, ja pamiętam jak mnie bolały pierwsi w pierwszych tygodniach i sobie je masowała, jak mnie ból chwycił to nawet przy profesorach się zdarzało i dzidzia :P zdrowy, żyje, albo teraz no nie wyobrażam sobie by pod prysznicem sobie nie umyć piersi czy brzucha gąbką i też się nic nie dzieje :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak to było z tym cukrem na ból głowy lub inny sposób bo mnie zaraz głowa pęknie :/

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ojj... ja od początku ciąży to już 6-7 kg przytyłam.. to keżenie mi zdecydowanie nie służy.. W ogóle to strasznie mi w barach przybyło i wyglądam jak paker.. oczywiście zamiast pieknych miesni nam mięciutki tłuszczyk..:) a tu ślub za rogiem i nie wiem jak to z kiecką będzie.. eehh..
    Mi dzis kolega zwrócił uwagę ze przytylam wlasnie w biuscie i w barach :P a na wadze wcale nie:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierki rano z czekoladą, albo batony, albo Milkę, rano dziabię 2 cukierki albo batonika albo rządek czekolady i od tygodnia nie boli mnie głowa :) i jestem szczęśliwa.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ