SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Cukierki rano z czekoladą, albo batony, albo Milkę, rano dziabię 2 cukierki albo batonika albo rządek czekolady i od tygodnia nie boli mnie głowa :) i jestem szczęśliwa.
    Ale z tą łyżką cukru lub dwoma co mama ci podsunela i szybko przeszło bo jakieś ciśnienie jest :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przeszło, 1 łyżeczkę cukru, jak nie pomoże to po godzinie wsuń drugą tak moja mama mówiła, a jak ci się to powtórzy kilka dni z rzędu, to sobie przygotuj paczkę cukierków czekoladowych albo milkieje na szafce nocnej koło łóżka i pierwsze co wstaniesz to pałaszuj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak, przeszło, 1 łyżeczkę cukru, jak nie pomoże to po godzinie wsuń drugą tak moja mama mówiła, a jak ci się to powtórzy kilka dni z rzędu, to sobie przygotuj paczkę cukierków czekoladowych albo milkieje na szafce nocnej koło łóżka i pierwsze co wstaniesz to pałaszuj
    Zaraz wypróbuję, a landrynki coś pomogą?
    W sumie czekoladę mam chyba pierw zjem

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, landrynek nie próbowałam, tylko wiesz :P ostrożnie, żebyś nie wpadła w jakąś cukrzyce, ja też mam wszystko wydzielone, jeden batonik Milki albo dwa cukierki, albo 3 kostki czekolady, ale mnie pomogło :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zęby myjcie po tych slodyczach, żebyście tak jak ja nie skonczyly z dziura :) teraz musze z nią chodzić i czekać do II trymestru bo wówczas mozna dać znieczulenie bez adrenaliny czyli bezpieczne- raczej...- dla ciężarnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:26

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie wiem, landrynek nie próbowałam, tylko wiesz :P ostrożnie, żebyś nie wpadła w jakąś cukrzyce, ja też mam wszystko wydzielone, jeden batonik Milki albo dwa cukierki, albo 3 kostki czekolady, ale mnie pomogło :)
    Jak bym nie była w ciąży to bym uważała haha a teraz nawet na słodycze ochoty nie mam więc się nie martwię zjadłam 4kostki i co haha boli dalej i zgaga doszła haha idE ten cukier wziąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tylko zęby myjcie po tych slodyczach, żebyście tak jak ja nie skonczyly z dziura :) teraz musze z nią chodzić i czekać do II trymestru bo wówczas mozna dać znieczulenie bez adrenaliny czyli bezpieczne- raczej...- dla ciężarnych
    A nie na dziury nie dają plomby?

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A nie na dziury nie dają plomby?
    Nie rozumiem pytania- chyba za dużo nie w tym zdaniu ;) czy miało byc a na dziury nie dają plomby?
    Pewnie, ze daja- to podstawa inaczej wyrywanie zostaje ;) ale taka dziure trzeba najpierw oczyścić, zeszlifowac zab i pewnie mnóstwo innych spraw i dopiero mozna plombę wstawić. Pani doktor powiedziala, ze z ta dziura bez znieczulenia nie damy rady.
    Najpierw myslala, ze mala i powiedziała, ze zrobimy na żywca a później, ze nie jednak nie poleca ;) wiec skoro sam dentysta to mówi to ja sie sama pchać niw bede :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie próbowałam umowic sie na usg prenatalne do polecanych dwóch lekarzy przez mojego gina i wolne terminy sa na koniec marca! Odpada zatem, idę do jakiegoś losowego, choc opinie na dobre wiec mam nadzieje, ze podejdzie do sprawy fachowo ;) Masakra jak bym wiedziala to bym się w 1 tygodniu ciazy zapisala :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie rozumiem pytania- chyba za dużo nie w tym zdaniu ;) czy miało byc a na dziury nie dają plomby?
    Pewnie, ze daja- to podstawa inaczej wyrywanie zostaje ;) ale taka dziure trzeba najpierw oczyścić, zeszlifowac zab i pewnie mnóstwo innych spraw i dopiero mozna plombę wstawić. Pani doktor powiedziala, ze z ta dziura bez znieczulenia nie damy rady.
    Najpierw myslala, ze mala i powiedziała, ze zrobimy na żywca a później, ze nie jednak nie poleca ;) wiec skoro sam dentysta to mówi to ja sie sama pchać niw bede :)
    A bo tak szybko pisałam :D
    mi zakładali chyba na żywca bo czułam wiercenia nie miałam żadnego, ja chyba zaczekam do rozwiązania i wtedy do dentysty się udam

• eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po prenatalnych, jeszcze nie nadrobiłam i zdjęć nie wrzucam ale jest super :D
    Mamy 2 ręce, 2 nogi :D 2 półkule w głowie :D serducho super pracuje, przepływ prawidłowy, brzusio prawidłowy, żołądek i pęcherz moczowy widoczny, kręgosłup prawidłowy no i kość nosowa śliczna i obecna :D NT=1.2

tylko tak jak by czegoś między nogami prawdopodobnie brakuje :P wg lekarki prawdopodobnie dziewczyna :D

Buziaki i dziękuje za kciuki :*

Lady Savage, Misi@, bento, chabasse, Sigma, agatka196, SweetCherryPie, Dżuls, la_lenka, adzia, kasig, skabarka, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

no oczywiście to podstawa,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Melduje się po prenatalnych, jeszcze nie nadrobiłam i zdjęć nie wrzucam ale jest super :D
    Mamy 2 ręce, 2 nogi :D 2 półkule w głowie :D serducho super pracuje, przepływ prawidłowy, brzusio prawidłowy, żołądek i pęcherz moczowy widoczny, kręgosłup prawidłowy no i kość nosowa śliczna i obecna :D NT=1.2

tylko tak jak by czegoś między nogami prawdopodobnie brakuje :P wg lekarki prawdopodobnie dziewczyna :D

Super :) no to mamy już w 70 % że mamy jednego chłopaka od Nancy i dziewuszkę od Em, no ciekawe co moje skrywa między nogami, może dowiem się na przyszłym USG tego 16 marca

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję eM!!! :D

Ja nie wiem ile przytylam, bo stluklam wagę, ale myślę że podobnie jak Chabasse coś koło 5-6 kilo, tak na oko. Dlatego próbuję się ogarnąć ruchowo i jedzeniowo, żeby nie tyc dalej w takim tempie, bo będę mega grubaskiem :p wrzucę Wam zdjęcie brzuszka jak wrócę do domu :)

IMAG0704.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:01

Lady Savage, Misi@, Nancy87, la_lenka, eM, chabasse, bento, sweety, kasig, wiaraczynicuda, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:

Super gratulacje- juupi :)
    Rozumiem, ze pappa nie robisz? Hmmm nikt nie robi Pappa- tylko ja? Zastanawiam się czy jest sens sie stresować:/

eM lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam brzucha pokazać ale jak się link wyświetla to zdjęcie odwrotnie :/

Jaką strona nie zmienia kąta zdjęc?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:05

eM lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em super:) Ja miałam NT 1,70 mm.

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie 5.03 usg i pappa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em super, gratki. Mam nadzieje ze i u nas nic miedzy nogami nie bedzie sie majtac ;-)

eM lubi tę wiadomość

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ