X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Dzięki dziewczyny, chyba pójdę za rada męża i na czas ciąży odetnę sobie internet, żeby nie czytać, szukać i niepotrzebnie się nakręcać. Naczytałam się, że to może świadczyć o obumarciu ciąży i teraz chyba tylko lekarz może mnie uspokoić.... trudny ze mnie przypadek :(

To samo mój chłopak mówi, że mi odetnie internet xD, poszłam na ugodę i nie wchodzę na posty, po których mogę się nakręcić

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    hej hej :) melduję się dzisiaj :D i ogłaszam iż zrobiłam betę i z wyniku jestem zadowolona :) w 13dpo było 163, dzisiaj 19dpo i jest 2013 :D kamień z serca! po za tym tsh ok, glukoza ok, a na resztę wyników do 17 muszę poczekać :D
    SUPER wynik :)

Misi@ lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Ja chyba musze sie z Wami pozegnac dziewczyny :(
    Moja beta to 40.6 czyli po 72h spadla o polowe . Czekam na .... W piatek mam powtorke bety i narada z ginekologiem .
    A myslalam , ze cuda sie zdarzaja ?!
    Tulę mocno :( Strasznie mi przykro, bo wiem co czujesz...Trzymaj się.

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewvczyny :)

Dzisiaj i ja do Was dołączam :) rano zrobiłam test ciążowy, po południu odebrałam wynik bety i będę we wrześniu mamą :)

eM, Sigma, Misi@, adzia, kasiuleks, aknis, gosia86 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale szczęśliwy był ten grudzień :) witamy nowe mamusie :)Dziewczyny, a czy wydarzyło się coś w Waszym życiu innego w grudniu, co mogło wpłynąć na to, że wreszcie się udało? Bo tak się zastanawiam,. Staramy się z meżem od wakacji, niby nie długo jak patrze na starania niektórych kobitek. Ale w grudniu jakos wyjatkwo na luzie do tego podeszliśmy. Do tej pory moje zajście w ciąże miało byc dla nas momentem podjecia decyzji o przeprowadzce i trochę ją uzależniało... A w grudniu stwierdziliśmy, że raz się żyje i przeprowadzimy się w ciąży lub nie. I może ten luz pomógł? presja zniknęła :) teraz mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jestem strasznie schizującym typem, miałam kiedyś problemy nerwicowe i chyba pójdę za radą Lady Savage i nie będę wchodzić w posty, które nakręcają...

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    ale szczęśliwy był ten grudzień :) witamy nowe mamusie :)Dziewczyny, a czy wydarzyło się coś w Waszym życiu innego w grudniu, co mogło wpłynąć na to, że wreszcie się udało? Bo tak się zastanawiam,. Staramy się z meżem od wakacji, niby nie długo jak patrze na starania niektórych kobitek. Ale w grudniu jakos wyjatkwo na luzie do tego podeszliśmy. Do tej pory moje zajście w ciąże miało byc dla nas momentem podjecia decyzji o przeprowadzce i trochę ją uzależniało... A w grudniu stwierdziliśmy, że raz się żyje i przeprowadzimy się w ciąży lub nie. I może ten luz pomógł? presja zniknęła :) teraz mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jestem strasznie schizującym typem, miałam kiedyś problemy nerwicowe i chyba pójdę za radą Lady Savage i nie będę wchodzić w posty, które nakręcają...

Wiesz, kilka czynników mi się wydaje po pierwsze miałam urlop wypoczynkowy od pracy, żadnych noszeń ciężkich rzeczy i żadnych zmian temperatur jak to jest w Mc Donald, myślę że to pomogło, spokojnie sobie w domku odpoczywała, nie stresowałam się a praca w Mc Donald jest stresująca,
    Do tego odebraliśmy mieszkanie, klucze, człowiek nie był zajęty myśleniem o dziecku i serduszkowaniu się, my się w tym miesiącu (grudniu) mało co serduszkowalimy, aż CUD że się udało.
    Inna rzecz, to w gruncie rzeczy zrobiłam coś z czego się wszyscy śmieją, po każdym stosunku dawałam nogi do góry na 30 min. I lekarz rodziny stwierdził że przy mojej macicy (tyłozgięcie) właśnie to pomogło

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny- jestem z marcowek. 3 mam mocno kciuki za wasze ciaze, u mnie na poczatku nie byla za kolorowa alw teraz jak juz czuje moja coreczke jak szaleje w brzuszku jestem szczesliwa :) nie czytac za duzo i nie nakrecac sie, kazda z nas jest inna i inaczej znosi ciaze ;) powodzenia :)

adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • marti34 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. W 10dpo zrobiłam test - słaby a widoczny, dziś 12dpo test mocniejszy (po 4 poronieniach gdzie testy jaśniały - to CUD) wiec wybrałam sie na betę. Wynik 19,8. Niedużo. Jednak po tylu miesiącach starań, staram się mieć nadzieję, że będzie dobrze. W końcu owulkę miałam 24 grudnia - wierzę, że to CUD NOCY WIGILIJNEJ.

Mam nadzieje, że z Wami zostanę do końca.

adzia, eM, Misi@, Bruma lubią tę wiadomość

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Cześć Dziewvczyny :)

Dzisiaj i ja do Was dołączam :) rano zrobiłam test ciążowy, po południu odebrałam wynik bety i będę we wrześniu mamą :)
    witaj kochana !!!!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko melduję po usg: ciąża pojedyncza, dziecko mierzy 1,6 mm, ma 4 kończyny, bijące serce 140/min i się rusza! :)) pecherzyk 8,8 mm, trofoblast na tylnej ścianie macicy przylega na całej powierzchni :)

Nancy87, Mozjaka, adzia, eM, skabarka, Misi@, Zuzia.zuzia lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:13

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:13

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Szybko melduję po usg: ciąża pojedyncza, dziecko mierzy 1,6 mm, ma 4 kończyny, bijące serce 140/min i się rusza! :)) pecherzyk 8,8 mm, trofoblast na tylnej ścianie macicy przylega na całej powierzchni :)

Gratuluję! Już takie duże, że się rusza, ale fajnie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z pierwszym dzieckiem udało się w 7 cyklu podczas przeprowadzki. Nie celowaliśmy w dokładnie w owulacje. Tym razem też nie naciskałam na seks podczas owulacji i znów się udało. Nie ma złotej recepty.

Leżycie czasem na brzuchu? Ja tylko w taki sposób mogę zasnąć.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witam nowe dziewczyny:)

Lady nie rób mi tego, bo też polecę na betę hehe.

To chodz na jeszcze jedną XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Leżycie czasem na brzuchu? Ja tylko w taki sposób mogę zasnąć.

Ja uwielbiam leżeć na brzuchu ale już mi wywaliło brzuszek i nie mogę :( co niektórzy uważają że sobie w mawiam ale no przeszkadza mi spanie na brzuchu, i czuję się zle spiąc na brzuchu więc przestałam, najlepsza pozycja dla mnie to na chłopaka XD jedna ręka i noga na nim XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    wiesz może w którym dniu miałaś owulacje. Nie przypuszczałam, że w tak wczesnej ciąży widać tak pięknie dzieciątko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

ajjj jak super gratuluje :) ja musze jeszcze czekac tydzien na takie wiesci ale powiem Wam ze chyba pojde w srode na bete pierwsza, zasatnawiam sie bardzo and tym co myslicie isc? czy czekac do wizyty ?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To chodz na jeszcze jedną XD

Nieee:P Ale rozszerzę wyniki TSH (zrobię ft3, ft4? - coś takiego) i jeszcze kilka innych badań mam do zrobienia.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ