X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka piękny przyrost!!!

Dziewczyny :D pamiętacie, jak marudziłam, że do USG mi daleko i że chcę wcześniej? Udało się na całkowitym spontanie wcisnąć na dziś na 18.30. Dzisiaj 5t1d - czego mogę się spodziewać? Chcę zobaczyć pęcherzyk w macicy, ale czy powinien już być widoczny dzieciak w środku? :)

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Skabarka piękny przyrost!!!

Dziewczyny :D pamiętacie, jak marudziłam, że do USG mi daleko i że chcę wcześniej? Udało się na całkowitym spontanie wcisnąć na dziś na 18.30. Dzisiaj 5t1d - czego mogę się spodziewać? Chcę zobaczyć pęcherzyk w macicy, ale czy powinien już być widoczny dzieciak w środku? :)
    ja już widziałam i miałam piękny 3.5 mm i na usg mi wychodził 5i 1 dzień :) :)
    zobaczysz zobaczysz :) :) :)

Sigma lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to fajnie by było! Ale nie chcę się nastawiać za bardzo, żeby się nie rozczarować - bo teraz czytam coś w sieci i piszą, że tak wcześnie często widać sam pęcherzyk tylko.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba musze sie z Wami pozegnac dziewczyny :(
    Moja beta to 40.6 czyli po 72h spadla o polowe . Czekam na .... W piatek mam powtorke bety i narada z ginekologiem .
    A myslalam , ze cuda sie zdarzaja ?!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o ty betach, kurde i korci mnie by sobie 3 walnąć XD Nancy nam to teraz chyba powinno już 13 tys skoczyć

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Moja beta to 40.6 czyli po 72h spadla o polowe . Czekam na .... W piatek mam powtorke bety i narada z ginekologiem .
    :-( :-( strasznie mi przykro :-( mocno przytulam <3

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbarka śliczny przyrost <3

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kurcze, to fajnie by było! Ale nie chcę się nastawiać za bardzo, żeby się nie rozczarować - bo teraz czytam coś w sieci i piszą, że tak wcześnie często widać sam pęcherzyk tylko.
    Trzeba być dobrej myśli :-*

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka - przykro mi :(

• eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka strasznie mi przykro i przytulam. Tu na forum jest taki dział z poronieniem https://ovufriend.pl/forum/poronienie,8.html. Dziewczyny tam są wspaniałe i mi naprawdę te forum pomogło przez to wszystko przejść. Jak byś miała jakieś pytania to możesz też pisać do mnie bezpośrednio... postaram się doradzić i wesprzeć...

Sigma raczej nie spodziewaj się dzidzi w środku. Dzidzia pojawia się raczej w okolicy 5 tydzień 4 dzień.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Lojkalojka :( mocno przytulam,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka:( tak bardzo mi przykro:(

Lady ja już nie robię. Czekam do wizyty.
    Skabarka super:*

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. ja też zapisuję się do Was :) mam nadzieje, ze zostanę z Wami juz do końca :)

Ja w sumie 3 bety już zrobiłam, w srodę lekarz.
    lecąc datami:
    31.12 - 16,67 29dc
    2.01. - 47,76 31dc
    5.01. - 104 34dc

Niskie mam te wartości choć przyrosty jak najbardziej ok.
    Może ciąża bardzo bardzo wczesna? Kalkulatory pokazują, że wszystko w normie ale i tak się stresuję :)

Martwi mnie za to jedna rzecz. Od kilku dni bolał mnie brzuch, takie ciągnięcie po bokach, kłucie, dokuczało trochę ale nie było zbyt silne, a dzisiaj od rana nic, zupełnie nic nie czuje... Kilka dziewczyn pisało, że jak przestawały czuć takie bóle to zwykle kończyło się poronieniami. Co o tym myślicie? Martwię się, a wizyta u lekarza dopiero w środę...

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

:( Strasznie mi przykro:( Trzymaj się <tuli>

Moze i ja powinnam druga zrobić...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Lady, mi bóle minęły po terminie spodziewanej miesiączki. Wydaje mi się, że nie ma co się nakręcać. Przyrost bety jest i tylko się z tego cieszyć

Lojkalojka bardzo mi przykro :(

Sgma w związku ze zbliżoną długością ciąży sama jestem ciekawa co zobaczysz.

Dziewczyny uważajcie na drogach. Ja dzisiaj tańczyłam na drodze i chyba cudem udało mi się uniknąć stłuczki.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Martwi mnie za to jedna rzecz. Od kilku dni bolał mnie brzuch, takie ciągnięcie po bokach, kłucie, dokuczało trochę ale nie było zbyt silne, a dzisiaj od rana nic, zupełnie nic nie czuje... Kilka dziewczyn pisało, że jak przestawały czuć takie bóle to zwykle kończyło się poronieniami. Co o tym myślicie? Martwię się, a wizyta u lekarza dopiero w środę...

Nie czytaj za dużo co w sieci piszą i nie martw sie na zapas. Sroda juz zaraz, wytrzymasz :D Mnie raz ciagnie, raz nie, nie ma reguły.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    hej dziewczyny. ja też zapisuję się do Was :) mam nadzieje, ze zostanę z Wami juz do końca :)

Ja w sumie 3 bety już zrobiłam, w srodę lekarz.
    lecąc datami:
    31.12 - 16,67 29dc
    2.01. - 47,76 31dc
    5.01. - 104 34dc

Niskie mam te wartości choć przyrosty jak najbardziej ok.
    Może ciąża bardzo bardzo wczesna? Kalkulatory pokazują, że wszystko w normie ale i tak się stresuję :)

Zobacz na mój wykres, ja bóli w ogole nie mam i jestem w 7 tyg ciązy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lojkalojka:( tak bardzo mi przykro:(

Lady ja już nie robię. Czekam do wizyty.
    Skabarka super:*

Aha no ja sobie strzelę jeszcze jedną w środę, tak z czystej ciekawości

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba pójdę za rada męża i na czas ciąży odetnę sobie internet, żeby nie czytać, szukać i niepotrzebnie się nakręcać. Naczytałam się, że to może świadczyć o obumarciu ciąży i teraz chyba tylko lekarz może mnie uspokoić.... trudny ze mnie przypadek :(

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Dzięki dziewczyny, chyba pójdę za rada męża i na czas ciąży odetnę sobie internet, żeby nie czytać, szukać i niepotrzebnie się nakręcać. Naczytałam się, że to może świadczyć o obumarciu ciąży i teraz chyba tylko lekarz może mnie uspokoić.... trudny ze mnie przypadek :(
    Absolutnie nie czytaj. W Internecie zwykły katar moze okazac sie rakiem, zawsze sie ktoś znajdzie kto będzie wyciagal najgorsze przypadki za przyklad. Sluchaj męża :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ