X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    u nas z pierwszym dzieckiem udało się w 7 cyklu podczas przeprowadzki. Nie celowaliśmy w dokładnie w owulacje. Tym razem też nie naciskałam na seks podczas owulacji i znów się udało. Nie ma złotej recepty.

Leżycie czasem na brzuchu? Ja tylko w taki sposób mogę zasnąć.

ja lubie lezec na brzuchu i leze poki moge , poki plaski jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć ;) zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża to na 100% zasługa laparoskopii z początku grudnia. Po 3 latach nie mam złudzeń, no ale endometrioza wredna jest. :(
    Seks był dosłownie tylko dwa razy, no bo ja tuż po szpitalu, a potem mąż się rozchorował. Ale widać nie o ilość chodzi.

Ja nadal śpię mniej więcej na brzuchu (tak bardziej brzucho-boku, z jedna noga zgiętą), już czuje jaki będzie problem jak brzuch urośnie. Chyba sobie rogala kupię, podobno pomaga.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć ;) zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd :)

To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Eh i teraz żałuję że powiedziałam że nie musimy dziś robić usg :P Gratulacje :)

Sigma, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM - poczekaj spokojnie, pewnie nagrodą za czekanie będzie uslyszenie tętna na własne uszy ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia

U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
    11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
    11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny.

ja mam długie cykle i nie regularne - 27, 32, 34, 38 dni, i chyba owula nawet była tego 8 albo 9 bo już 22 wyszła mi ładna kreska na teście
    ale nie będę gdybać zobaczę co gin mi powie 12 :P nie mogę się doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:23

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że u mnie zagnieżdżenie było 21, bo wstałam wtedy rano z odrobiną plamienia. Jeszcze się złościłam, że ooo, odstawiłam luteinkę to od razu plamienie wróciło. A tu niespodzianka, to nie przedokresowo :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę, że u mnie zagnieżdżenie było 21, bo wstałam wtedy rano z odrobiną plamienia. Jeszcze się złościłam, że ooo, odstawiłam luteinkę to od razu plamienie wróciło. A tu niespodzianka, to nie przedokresowo :P
    edit: 20 grudnia owulka!
    Idę 14.01 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. NIe wiem czy Wy też tak macie, ale ja strasznie się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:45

• eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    eM - poczekaj spokojnie, pewnie nagrodą za czekanie będzie uslyszenie tętna na własne uszy ;)
    Chyba nie wytrzymam tak długo i pójdę jeszcze raz 12stego... zobacze :P najwyżej mnie doktorka wyśmieje :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • martika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka, strasznie mi przykro :( Ale może jednak cud się wydarzy...

Lady, witaj :)

Skabara, gratulacje, super wynik :)

under_the_snow witaj, gratulacje :)

marti34, mamy więc bardzo podobny wiek ciąży ja ovulke miałam 23.12 :)

Sigma, świetne wiadomości, gratulacje :)

Dziewczyny, mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie, nawet siąść normalnie nie mogę :/ I przestały mnie boleć piersi, ale w sumie w pierwszej ciąży tylko jeden dzień mnie bolały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też pójde jeszcze raz na Betę w środę...test wczoraj pokazał taki cien jak wcze sniej..nie ciemnieje i to mnie martwi. Zorobie jeszcze jutro test ( mam jeszcze 6, więc moge:))

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tak samo mam, kreska na teście nie ciemnieje ale beta przyrasta. Mąż mnie wyśmiał, że przecież test nie służy do sprawdzania wzrostu hormonów... No i niesttey ma rację ;) ale łatwo mi się mówi, Ciebie pocieszam, a schizuję w swoich sprawach :)

Misi@, marti34 lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc moje laski:*...ach tak do was podglądnęłam z tęsknoty:)

ja też chcę do was dołączyć i być wrześniową mama!!!

trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/

ale wam życzę dużo dużo zdrówka!!:):*

Misi@, eM, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:

trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/

Trzymam kciuki, Powodzenia ;*

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:

trzymamy mocno kciuki! podziwiam wielką wytrwałość i nie poddawanie się! będzie dobrze!

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiesz, kilka czynników mi się wydaje po pierwsze miałam urlop wypoczynkowy od pracy, żadnych noszeń ciężkich rzeczy i żadnych zmian temperatur jak to jest w Mc Donald, myślę że to pomogło, spokojnie sobie w domku odpoczywała, nie stresowałam się a praca w Mc Donald jest stresująca,
    Do tego odebraliśmy mieszkanie, klucze, człowiek nie był zajęty myśleniem o dziecku i serduszkowaniu się, my się w tym miesiącu (grudniu) mało co serduszkowalimy, aż CUD że się udało.
    Inna rzecz, to w gruncie rzeczy zrobiłam coś z czego się wszyscy śmieją, po każdym stosunku dawałam nogi do góry na 30 min. I lekarz rodziny stwierdził że przy mojej macicy (tyłozgięcie) właśnie to pomogło
    Lady Savage ale ja robiłam identycznie :D po każdym serduszkowaniu nogi w górę na 30 min :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Szybko melduję po usg: ciąża pojedyncza, dziecko mierzy 1,6 mm, ma 4 kończyny, bijące serce 140/min i się rusza! :)) pecherzyk 8,8 mm, trofoblast na tylnej ścianie macicy przylega na całej powierzchni :)
    Super gratulacje cudowne wieści :) Ja mam wizytę w czwartek i strasznie się jej boję. Dla mnie zawsze pierwsza wizyta była trudna :(

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spie trochę na brzuchu a trochę na boku taka boczno-brzuszna pozycja;p poki mi nie przeszkadza to śpie w ten sposób. Latem mialam operacje i mogłam spać tylko na plecach...matko i córko tydzień nie potrafilam zasnąć...potem jak wróciłam do domu to tylko mogłam zasnąc w salonie na narozniku, bo moglam oszukiwać troszkę, opirając boczek o oparcie...masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:36

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ