Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMozjaka wrote:u nas z pierwszym dzieckiem udało się w 7 cyklu podczas przeprowadzki. Nie celowaliśmy w dokładnie w owulacje. Tym razem też nie naciskałam na seks podczas owulacji i znów się udało. Nie ma złotej recepty.
Leżycie czasem na brzuchu? Ja tylko w taki sposób mogę zasnąć.
ja lubie lezec na brzuchu i leze poki moge , poki plaski jest -
nick nieaktualny13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd
Misi@ lubi tę wiadomość
-
U mnie ciąża to na 100% zasługa laparoskopii z początku grudnia. Po 3 latach nie mam złudzeń, no ale endometrioza wredna jest.
Seks był dosłownie tylko dwa razy, no bo ja tuż po szpitalu, a potem mąż się rozchorował. Ale widać nie o ilość chodzi.
Ja nadal śpię mniej więcej na brzuchu (tak bardziej brzucho-boku, z jedna noga zgiętą), już czuje jaki będzie problem jak brzuch urośnie. Chyba sobie rogala kupię, podobno pomaga. -
Sigma wrote:13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd
To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia -
Sigma wrote:13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd
Sigma, adzia lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia
U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny. -
la_lenka wrote:U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny.
ja mam długie cykle i nie regularne - 27, 32, 34, 38 dni, i chyba owula nawet była tego 8 albo 9 bo już 22 wyszła mi ładna kreska na teście
ale nie będę gdybać zobaczę co gin mi powie 12 nie mogę się doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:23
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Ja myślę, że u mnie zagnieżdżenie było 21, bo wstałam wtedy rano z odrobiną plamienia. Jeszcze się złościłam, że ooo, odstawiłam luteinkę to od razu plamienie wróciło. A tu niespodzianka, to nie przedokresowo
Idę 14.01 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. NIe wiem czy Wy też tak macie, ale ja strasznie się boję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:45
-
Sigma wrote:eM - poczekaj spokojnie, pewnie nagrodą za czekanie będzie uslyszenie tętna na własne uszyAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
lojkalojka, strasznie mi przykro Ale może jednak cud się wydarzy...
Lady, witaj
Skabara, gratulacje, super wynik
under_the_snow witaj, gratulacje
marti34, mamy więc bardzo podobny wiek ciąży ja ovulke miałam 23.12
Sigma, świetne wiadomości, gratulacje
Dziewczyny, mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie, nawet siąść normalnie nie mogę I przestały mnie boleć piersi, ale w sumie w pierwszej ciąży tylko jeden dzień mnie bolały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:54
-
nick nieaktualny
-
Misi@ tak samo mam, kreska na teście nie ciemnieje ale beta przyrasta. Mąż mnie wyśmiał, że przecież test nie służy do sprawdzania wzrostu hormonów... No i niesttey ma rację ale łatwo mi się mówi, Ciebie pocieszam, a schizuję w swoich sprawach
Misi@, marti34 lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnycześc moje laski:*...ach tak do was podglądnęłam z tęsknoty:)
ja też chcę do was dołączyć i być wrześniową mama!!!
trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/
ale wam życzę dużo dużo zdrówka!!:*Misi@, eM, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzyszła mama:) wrote:cześc moje laski:*...ach tak do was podglądnęłam z tęsknoty:)
trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/
ale wam życzę dużo dużo zdrówka!!:* -
przyszła mama:) wrote:cześc moje laski:*...ach tak do was podglądnęłam z tęsknoty:)
ale wam życzę dużo dużo zdrówka!!:*[/url] -
Lady Savage wrote:Wiesz, kilka czynników mi się wydaje po pierwsze miałam urlop wypoczynkowy od pracy, żadnych noszeń ciężkich rzeczy i żadnych zmian temperatur jak to jest w Mc Donald, myślę że to pomogło, spokojnie sobie w domku odpoczywała, nie stresowałam się a praca w Mc Donald jest stresująca,
Do tego odebraliśmy mieszkanie, klucze, człowiek nie był zajęty myśleniem o dziecku i serduszkowaniu się, my się w tym miesiącu (grudniu) mało co serduszkowalimy, aż CUD że się udało.
Inna rzecz, to w gruncie rzeczy zrobiłam coś z czego się wszyscy śmieją, po każdym stosunku dawałam nogi do góry na 30 min. I lekarz rodziny stwierdził że przy mojej macicy (tyłozgięcie) właśnie to pomogło
-
Sigma wrote:Szybko melduję po usg: ciąża pojedyncza, dziecko mierzy 1,6 mm, ma 4 kończyny, bijące serce 140/min i się rusza! ) pecherzyk 8,8 mm, trofoblast na tylnej ścianie macicy przylega na całej powierzchni
-
nick nieaktualnyJa też spie trochę na brzuchu a trochę na boku taka boczno-brzuszna pozycja;p poki mi nie przeszkadza to śpie w ten sposób. Latem mialam operacje i mogłam spać tylko na plecach...matko i córko tydzień nie potrafilam zasnąć...potem jak wróciłam do domu to tylko mogłam zasnąc w salonie na narozniku, bo moglam oszukiwać troszkę, opirając boczek o oparcie...masakra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:36