X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    u nas z pierwszym dzieckiem udało się w 7 cyklu podczas przeprowadzki. Nie celowaliśmy w dokładnie w owulacje. Tym razem też nie naciskałam na seks podczas owulacji i znów się udało. Nie ma złotej recepty.

Leżycie czasem na brzuchu? Ja tylko w taki sposób mogę zasnąć.

ja lubie lezec na brzuchu i leze poki moge , poki plaski jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć ;) zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża to na 100% zasługa laparoskopii z początku grudnia. Po 3 latach nie mam złudzeń, no ale endometrioza wredna jest. :(
    Seks był dosłownie tylko dwa razy, no bo ja tuż po szpitalu, a potem mąż się rozchorował. Ale widać nie o ilość chodzi.

Ja nadal śpię mniej więcej na brzuchu (tak bardziej brzucho-boku, z jedna noga zgiętą), już czuje jaki będzie problem jak brzuch urośnie. Chyba sobie rogala kupię, podobno pomaga.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    13.12 miałam owulację. Ja tam nic nie widziałam oprócz pecherzyka i malutkiego i niewyraznego cienia zarodka, widocznie lekarz musiał widzieć ;) zresztą mówił że zarodek 1,6mm to może być nawet młodsza ciąża niż to wynika z owulacji, ale zgadza się z ostatnią miesiączka (nie wiem jak to możliwe skoro owulka była dokladnie w 14 dc). W każdym razie lekarz mówił że jest wszystko ok, absolutnie się niczym nie martwić itd :)

To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Eh i teraz żałuję że powiedziałam że nie musimy dziś robić usg :P Gratulacje :)

Sigma, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM - poczekaj spokojnie, pewnie nagrodą za czekanie będzie uslyszenie tętna na własne uszy ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To u mnie też powinno już być wszystko widać bo ja owulkę miałam 9 lub 10 grudnia

U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
    11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie owulacja była dokładnie tak samo, chyba nawet bardziej 9.
    11 zaczęłam już brać luteinę, bo byłam pewna, że już całkiem po. W sumie zabawnie, bo po suwaczkach to mam teoretycznie o tydzień młodszą ciąże. Tylko, że ja miewam bardzo krótkie cykle, nawet 22 dni się zdarzały. Tym razem owulacja była w najpewniej w 12 dniu cyklu, a 26dc wyszedł mi pierwszy test pozytywny.

ja mam długie cykle i nie regularne - 27, 32, 34, 38 dni, i chyba owula nawet była tego 8 albo 9 bo już 22 wyszła mi ładna kreska na teście
    ale nie będę gdybać zobaczę co gin mi powie 12 :P nie mogę się doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:23

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że u mnie zagnieżdżenie było 21, bo wstałam wtedy rano z odrobiną plamienia. Jeszcze się złościłam, że ooo, odstawiłam luteinkę to od razu plamienie wróciło. A tu niespodzianka, to nie przedokresowo :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę, że u mnie zagnieżdżenie było 21, bo wstałam wtedy rano z odrobiną plamienia. Jeszcze się złościłam, że ooo, odstawiłam luteinkę to od razu plamienie wróciło. A tu niespodzianka, to nie przedokresowo :P
    edit: 20 grudnia owulka!
    Idę 14.01 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. NIe wiem czy Wy też tak macie, ale ja strasznie się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:45

• eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    eM - poczekaj spokojnie, pewnie nagrodą za czekanie będzie uslyszenie tętna na własne uszy ;)
    Chyba nie wytrzymam tak długo i pójdę jeszcze raz 12stego... zobacze :P najwyżej mnie doktorka wyśmieje :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • martika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka, strasznie mi przykro :( Ale może jednak cud się wydarzy...

Lady, witaj :)

Skabara, gratulacje, super wynik :)

under_the_snow witaj, gratulacje :)

marti34, mamy więc bardzo podobny wiek ciąży ja ovulke miałam 23.12 :)

Sigma, świetne wiadomości, gratulacje :)

Dziewczyny, mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie, nawet siąść normalnie nie mogę :/ I przestały mnie boleć piersi, ale w sumie w pierwszej ciąży tylko jeden dzień mnie bolały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też pójde jeszcze raz na Betę w środę...test wczoraj pokazał taki cien jak wcze sniej..nie ciemnieje i to mnie martwi. Zorobie jeszcze jutro test ( mam jeszcze 6, więc moge:))

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tak samo mam, kreska na teście nie ciemnieje ale beta przyrasta. Mąż mnie wyśmiał, że przecież test nie służy do sprawdzania wzrostu hormonów... No i niesttey ma rację ;) ale łatwo mi się mówi, Ciebie pocieszam, a schizuję w swoich sprawach :)

Misi@, marti34 lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc moje laski:*...ach tak do was podglądnęłam z tęsknoty:)

ja też chcę do was dołączyć i być wrześniową mama!!!

trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/

ale wam życzę dużo dużo zdrówka!!:):*

Misi@, eM, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:

trzymajcie kciuki, za kilka dni wszystko się wyjaśni tak się boje.... jak się nie uda to rozpocznę 30 cykl;;/

Trzymam kciuki, Powodzenia ;*

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:

trzymamy mocno kciuki! podziwiam wielką wytrwałość i nie poddawanie się! będzie dobrze!

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiesz, kilka czynników mi się wydaje po pierwsze miałam urlop wypoczynkowy od pracy, żadnych noszeń ciężkich rzeczy i żadnych zmian temperatur jak to jest w Mc Donald, myślę że to pomogło, spokojnie sobie w domku odpoczywała, nie stresowałam się a praca w Mc Donald jest stresująca,
    Do tego odebraliśmy mieszkanie, klucze, człowiek nie był zajęty myśleniem o dziecku i serduszkowaniu się, my się w tym miesiącu (grudniu) mało co serduszkowalimy, aż CUD że się udało.
    Inna rzecz, to w gruncie rzeczy zrobiłam coś z czego się wszyscy śmieją, po każdym stosunku dawałam nogi do góry na 30 min. I lekarz rodziny stwierdził że przy mojej macicy (tyłozgięcie) właśnie to pomogło
    Lady Savage ale ja robiłam identycznie :D po każdym serduszkowaniu nogi w górę na 30 min :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Szybko melduję po usg: ciąża pojedyncza, dziecko mierzy 1,6 mm, ma 4 kończyny, bijące serce 140/min i się rusza! :)) pecherzyk 8,8 mm, trofoblast na tylnej ścianie macicy przylega na całej powierzchni :)
    Super gratulacje cudowne wieści :) Ja mam wizytę w czwartek i strasznie się jej boję. Dla mnie zawsze pierwsza wizyta była trudna :(

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spie trochę na brzuchu a trochę na boku taka boczno-brzuszna pozycja;p poki mi nie przeszkadza to śpie w ten sposób. Latem mialam operacje i mogłam spać tylko na plecach...matko i córko tydzień nie potrafilam zasnąć...potem jak wróciłam do domu to tylko mogłam zasnąc w salonie na narozniku, bo moglam oszukiwać troszkę, opirając boczek o oparcie...masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:36

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ