Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sigma wrote:p.s. Moim skromnym zdaniem zrób jeszcze IgG - jeśli IgG będą wysokie, tzn. że IgM już spadło na 2,0 z wyższej i zakażenie przebyte przed ciążą (bo wzrost IgM poprzedza wzrost IgG). Głowy nie dam za taką interpertację, ale na logikę wydaje się być właściwa...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkarbka tulam i mam nadzieję, że wszystko się skończy dobrze...masz lekarza, który zlecił Ci to badanie a to duży plus, większość z nas nawet o jego istnieniu nie wiedziała...wczesnie jest wcześnie wykryty, wiec uda się szybciótko spacyfikować...trzymam kciuki...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskabarka wrote:też tak staram się to sobie tłumaczyć. koleżanka ma brata ginekologa i zawdzoniła do niego w mojej sprawie, to powiedział żebym jutro dla spokoju poszła zrobić IgM i IgG jeszcze raz i będzie wiadomo. I tak też zrobie, wstanę rano i pójdę zrobić. A jak będę mieć wynik to do gina będę się dobijać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNancy - nie do końca dobrze. Tzn. to jest tak, że ujemne IgG to brak przeciwciał w organizmie. Zrób IgM, ale najprawdopodobniej jeśli nie masz objawów grypowych, to będzie ujemny wynik - tzn., że nie miałaś kontaktu z wirusem. W takim wypadku jesteś narażona na jego działanie i trzeba profilaktycznie powtarzać badanie. Gdyby jednak IgM było dodatnie, tzn., że infekcja jest świeża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:45
-
Dzieki za mile powitanie!
Na razie tylko dokucza mi zgaga i sennosc. Zastanawiam sie tez kiedy powiedziec szefowej o ciazy. Ona sama tez zwciazanamatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Sigma gratulacje wizyty! Na pewno wielka ulga jak wiesz, ze wszystko jest ok.
Skabarka trzymam mocno kciuki za ciebie! Wszystko musi byc dobrze. Innego wyjscia nie ma! Zrob wszystkie wyniki jutro! Spokojnej nocy ci zycze!
Witam wszystkie nowe mamusie! Ale watek sie rozrasta w blyskawicznym tempie! Pare dni temu bylo tu zaledwie pare osob, a teraz?? Super!
Powodzenia tym co maja wizyty w tym tygodniu!
Chyba jednak nie nadrobie dzis was! Jutro raczej tez nie. Ale pewnie kiedys mi sie uda
Dobrej nocki! -
nick nieaktualnyAgata - a gdzie tam dopiero teraz zaczynam się martwić, czy aby na pewno CRL 1,6 mm to nie za mało Ale z tego co widzę, to w 5t1d 1,6 mm jest ok
Aczkolwiek wiedza, że moje dziecko ma bijące serduszko, 4 "łapki" i się rusza - bezcennaskabarka, agata83 lubią tę wiadomość
-
skabarka u mnie po pierwszym poronieniu wykryto CMV. Prze 8 miesięcy byłam pod opieką lekarza od chorób zakaźnych i co 2 miesiące musiałam sprawdzać wyniki dopóki nie będę miała odpowiednich wartości. Ja oprócz IgG i IgM robiłam awidność na igG (Badanie awidności przeciwciał klasy IgG odzwierciedla siłę i stopień ich wiązania z antygenem, pozwalając na wykluczenie lub potwierdzenie pierwotnej infekcji w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Test ten jest pomocny szczególnie u pacjentów z wysokim mianem przeciwciał IgG lub/i długo utrzymującymi się przeciwciałami klasy IgM oraz u pacjentów z obecnością nieswoistych przeciwciał IgM.- wysoka awidność IgG: infekcja „starsza” niż 3 miesiące
- niska awidność IgG: infekcja „młodsza” niż 3 miesiące
- graniczna awidność: wynik niejednoznaczny). Obecnie posiadam przeciwciała przeciw CMV -
Skabarka zrób jutro awidność cytomegali przerabiałam to z toksoplazmozą wszystko zależy jaką metodą było wykonane badanie Elisa czy jakoś tak zawyża wyniki
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Najadłam się strachu i antybiotyków a okazało się że w innym laboratorium udało się zrobić inną metodą (poprosiłam o to) i wynik był ok , konsultowałam to z lekarzem medycyny tropikalnej w Gdyni i potwierdził, że ma dużo takich przypadków minimalnie podwyższonych a wynik awidności to wyklucza,a wszystko to przez tę metodę badania krwi jakiś czuły sprzęt czy takiego
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualny
-
U mnie beta 48,74 w 14 dpo w środę robię powtórkę.. Troche mala ta wartość wiec mam nadzieje ze przyrost będzie ok! Mam nadzieje ze tym rade nie stracimy Maluszka...[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip