Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Łoo toś ty prawie w moim wieku ja mam 28 też pierwsza moja ciąża i też mi kalkulator wyliczył 4 września
Mi sen się zupełnie pomieszał, kiedyś byłam nocnym markiem, potrafiłam kłaść się nad ranem i spać do południa (mam dość luźny zawód i nienormowane godziny pracy, więc mogłam sobie pozwolić). Teraz budzę się o 8-9 i tuż po północy zasypiam - jak na mnie to kolosalna zmiana. Ale może to też skutki przyjmowania witaminy D, bo miałam straszny niedobór, a to podobno zaburza dobowy cykl.
Teraz właśnie się wybieram na zakupy. Muszę sobie kupić jakiś miękki stanik, bo w tych niby super dopasowanych, z fiszbinami nie mogę wytrzymać, jakoś mnie wszystko odgniata i uwiera. Więc trudno, będzie może mniej ładnie, ale za to wygodniej.
I jeszcze do Rossmanna potrzebuję, chce kupić jakieś bardziej naturalne środki do czyszczenia, do kibelka itp. bo mam obawy o opary szorując Domestosem czy inną mocniejszą chemią. Na razie męża do tego zagoniłam, ale też nie mogę być od niego całkiem uzależniona -
la_lenka wrote:U mnie to już takie 29 dość konkretne, będę rodzić mając już skończone 30.
Mi sen się zupełnie pomieszał, kiedyś byłam nocnym markiem, potrafiłam kłaść się nad ranem i spać do południa (mam dość luźny zawód i nienormowane godziny pracy, więc mogłam sobie pozwolić). Teraz budzę się o 8-9 i tuż po północy zasypiam - jak na mnie to kolosalna zmiana. Ale może to też skutki przyjmowania witaminy D, bo miałam straszny niedobór, a to podobno zaburza dobowy cykl.
Teraz właśnie się wybieram na zakupy. Muszę sobie kupić jakiś miękki stanik, bo w tych niby super dopasowanych, z fiszbinami nie mogę wytrzymać, jakoś mnie wszystko odgniata i uwiera. Więc trudno, będzie może mniej ładnie, ale za to wygodniej.
I jeszcze do Rossmanna potrzebuję, chce kupić jakieś bardziej naturalne środki do czyszczenia, do kibelka itp. bo mam obawy o opary szorując Domestosem czy inną mocniejszą chemią. Na razie męża do tego zagoniłam, ale też nie mogę być od niego całkiem uzależniona
No ja jestem z końca grudnia więc będę rodzić ciągle mając 28 lat , u mnie za wszystko wziął się chłopak jeśli chodzi o sprzątanie, ale nie jest z tego zadowolony, bo wyobrażał sobie że jak zajdę, to będzie miał czysto w domu i obiad zawsze na 16 a tu... jajcoKathleenPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny,
ja tylko na chwile. Moja beta z piatku to 6500 (wg OF to 19dpo, ale wg mnie OF zle wyznaczyl owulke i powinno byc 21dpo). Dzis powtorzylam bete i wynik bedzie jutro. Jak znajde chwile to was nadrobie.
Aha, ustawilam suwaczek, powiedzcie prosze czy go widac.
Milego dzionka! -
nick nieaktualny
-
Marynko fakt że nie są to dobre wieści, ale beta rośnie a to dobrze. Gdy byłam w 2 ciąży ginekolog cały czas tłumaczyła mi że to się zdarza i nawet tu na forum gdzieś znalazłam jedną dziewczynę która miała fatalny przyrost, ale dzidzia była cała i zdrowa. Musisz zachować spokój, dla dzidzi i wierzyć że ten twój wyjątkowy cud da sobie radę. Trzymam kciuki! Jeżeli chciałabyś pogadać to pisz na priv, ja rozumiem bardzo dobrze przez co przechodzisz teraz....
Agatko widać śliczny tygrysek.
Ja jestem już po wizycie, ale mam tylko receptę na luteinę. Żadnego usg, żadnego skierowania na betę. Za 2 tygodnie zrobię usg i dowiem się wszystkiego.Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Cześć wszystkim…
Po pierwsze witam wszystkie nowe mamusie
Nancy87 ja też umierałam wczoraj cały dzień, a dzisiejszy nie zaczął się lepiej od rana wymiotuję. Na razie udało mi się zjeść bułeczkę z serkiem topionym, ale nie do końca czuję się po tym dobrze. Niestety mdłości ciąg dalszy
Do tego młody się rozchorował. W przychodni do rejestracji było chyba z 40 osób ale udało się-do końca tygodnia jestem na L4.
-
nick nieaktualny
-
Martynko nie powtarzaj bety, chyba że lekarka zaleci. Kup sobie melisę i pij jedną za drugą. Wiem że to trudne ale najprawdopodobniej lekarka nie wiele Ci powie w środę. Musisz myśleć pozytywnie i czekać, bo dopiero 2 usg za tydzień czy 2 powie czy dzidzia się rozwija czy nie. Musisz wierzyć że się uda, bo naprawdę szansa jest a martwiąc się tylko pogarszasz sprawę.
Zuzia.zuzia, Sigma lubią tę wiadomość
Maks - ur 08.09.2015
Nancy87 wrote:Marynka (swoja drogą ciągle pisałam Martynka) trzymam kciuki za bobo.
Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość
Maks - ur 08.09.2015
marynka90 wrote:Dziewczyny ! Jestem załamana. w piątek (wg ovufriend 20dpo) bhcg 385.6 , dzisiaj beta 706.3 czy taki mały przyrost może oznaczać już tylko złe wiadomości ?
Calculate Reset Total hCG Difference:320.69999999999993 mlU/ml (83.2%) hCG Doubling Every:2 days 6.97 hours (54.97 Hours) 2-Day Increase:706 mlU/ml (83.1%) (normal)
nie masz się czym martwić ale powtórz ją jeszcze raz za 2 dni i na razie się nie stresujeM lubi tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
marynka90 wrote:Chyba nie będę powtarzać bo w środę mam ginekologa, zobaczę co on mi powie Na chwilę obecną jestem załamana.
tu masz ten wykresik
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculatoreM lubi tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
nick nieaktualnyMarynka, eM bardzo dobrze Ci powiedziała...
Przyrost jest poniżej normy, ale to jeszcze nie znaczy, że z ciążą jest coś nie tak - norma przy przyrostach służy do oszacowania prawdopodobieństwa, że ciąża rozwija się prawidłowo. Nawet tu na belly kalkulator mówi:
HCG podwaja się co 3 dni 10 godzin (82 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 577 mlU/ml (49.9%) (poniżej normy).
Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.eM lubi tę wiadomość
-
Marynka, to tylko cyferki. Na razie wiesz tyle, ze rosnie, a to akurat dobry znak. Spokojnie, idź do lekarza, wtedy dowiesz sie co dalej.
Udało mi sie zapisać do lekarza na NFZ na piątek, szok po prostu. Jeszcze tylko tą moją złapię i będę w pełni szczęścia. Zrobiłabym sobie betę jeszcze ale sie boje -
nick nieaktualny