X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Łoo toś ty prawie w moim wieku :P ja mam 28 też pierwsza moja ciąża i też mi kalkulator wyliczył 4 września
    U mnie to już takie 29 dość konkretne, będę rodzić mając już skończone 30.

Mi sen się zupełnie pomieszał, kiedyś byłam nocnym markiem, potrafiłam kłaść się nad ranem i spać do południa (mam dość luźny zawód i nienormowane godziny pracy, więc mogłam sobie pozwolić). Teraz budzę się o 8-9 i tuż po północy zasypiam - jak na mnie to kolosalna zmiana. Ale może to też skutki przyjmowania witaminy D, bo miałam straszny niedobór, a to podobno zaburza dobowy cykl.

Teraz właśnie się wybieram na zakupy. Muszę sobie kupić jakiś miękki stanik, bo w tych niby super dopasowanych, z fiszbinami nie mogę wytrzymać, jakoś mnie wszystko odgniata i uwiera. Więc trudno, będzie może mniej ładnie, ale za to wygodniej.
    I jeszcze do Rossmanna potrzebuję, chce kupić jakieś bardziej naturalne środki do czyszczenia, do kibelka itp. bo mam obawy o opary szorując Domestosem czy inną mocniejszą chemią. Na razie męża do tego zagoniłam, ale też nie mogę być od niego całkiem uzależniona :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykorzystujcie chlopow ile wlezie w ciazy. Potem, jak juz dzieciaki będą na świecie to nie bedziecie mialy ani chwili dla siebie.

adzia, Sigma lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) Ja już w pracy od 8:) Dzisiaj lepiej się czuję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie to już takie 29 dość konkretne, będę rodzić mając już skończone 30.

Mi sen się zupełnie pomieszał, kiedyś byłam nocnym markiem, potrafiłam kłaść się nad ranem i spać do południa (mam dość luźny zawód i nienormowane godziny pracy, więc mogłam sobie pozwolić). Teraz budzę się o 8-9 i tuż po północy zasypiam - jak na mnie to kolosalna zmiana. Ale może to też skutki przyjmowania witaminy D, bo miałam straszny niedobór, a to podobno zaburza dobowy cykl.

Teraz właśnie się wybieram na zakupy. Muszę sobie kupić jakiś miękki stanik, bo w tych niby super dopasowanych, z fiszbinami nie mogę wytrzymać, jakoś mnie wszystko odgniata i uwiera. Więc trudno, będzie może mniej ładnie, ale za to wygodniej.
    I jeszcze do Rossmanna potrzebuję, chce kupić jakieś bardziej naturalne środki do czyszczenia, do kibelka itp. bo mam obawy o opary szorując Domestosem czy inną mocniejszą chemią. Na razie męża do tego zagoniłam, ale też nie mogę być od niego całkiem uzależniona :P

No ja jestem z końca grudnia :P więc będę rodzić ciągle mając 28 lat XD , u mnie za wszystko wziął się chłopak jeśli chodzi o sprzątanie, ale nie jest z tego zadowolony, bo wyobrażał sobie że jak zajdę, to będzie miał czysto w domu i obiad zawsze na 16 XD a tu... jajco

KathleenPL lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Jestem załamana. w piątek (wg ovufriend 20dpo) bhcg 385.6 , dzisiaj beta 706.3 czy taki mały przyrost może oznaczać już tylko złe wiadomości ?:(

• agata83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja tylko na chwile. Moja beta z piatku to 6500 (wg OF to 19dpo, ale wg mnie OF zle wyznaczyl owulke i powinno byc 21dpo). Dzis powtorzylam bete i wynik bedzie jutro. Jak znajde chwile to was nadrobie.
    Aha, ustawilam suwaczek, powiedzcie prosze czy go widac.

Milego dzionka!

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, a sprawdzałaś sobie przyrost na kalkulatorze belly?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wyszedł 50.7 % :(

• eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynko fakt że nie są to dobre wieści, ale beta rośnie a to dobrze. Gdy byłam w 2 ciąży ginekolog cały czas tłumaczyła mi że to się zdarza i nawet tu na forum gdzieś znalazłam jedną dziewczynę która miała fatalny przyrost, ale dzidzia była cała i zdrowa. Musisz zachować spokój, dla dzidzi i wierzyć że ten twój wyjątkowy cud da sobie radę. Trzymam kciuki! Jeżeli chciałabyś pogadać to pisz na priv, ja rozumiem bardzo dobrze przez co przechodzisz teraz....

Agatko widać :) śliczny tygrysek.

Ja jestem już po wizycie, ale mam tylko receptę na luteinę. Żadnego usg, żadnego skierowania na betę. Za 2 tygodnie zrobię usg i dowiem się wszystkiego.

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim…
    Po pierwsze witam wszystkie nowe mamusie :)
    Nancy87 ja też umierałam wczoraj cały dzień, a dzisiejszy nie zaczął się lepiej :( od rana wymiotuję. Na razie udało mi się zjeść bułeczkę z serkiem topionym, ale nie do końca czuję się po tym dobrze. Niestety mdłości ciąg dalszy :(
    Do tego młody się rozchorował. W przychodni do rejestracji było chyba z 40 osób ale udało się-do końca tygodnia jestem na L4.

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka fakt, jest poniżej normy, ale każdemu inaczej beta przyrasta. To nie musi o niczym złym świadczyć. Powtórz betę za 48 h i głowa do góry.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie będę powtarzać bo w środę mam ginekologa, zobaczę co on mi powie :( Na chwilę obecną jestem załamana.

• eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko nie powtarzaj bety, chyba że lekarka zaleci. Kup sobie melisę i pij jedną za drugą. Wiem że to trudne ale najprawdopodobniej lekarka nie wiele Ci powie w środę. Musisz myśleć pozytywnie i czekać, bo dopiero 2 usg za tydzień czy 2 powie czy dzidzia się rozwija czy nie. Musisz wierzyć że się uda, bo naprawdę szansa jest a martwiąc się tylko pogarszasz sprawę.

Zuzia.zuzia, Sigma lubią tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka (swoja drogą ciągle pisałam Martynka) trzymam kciuki za bobo.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Marynka (swoja drogą ciągle pisałam Martynka) trzymam kciuki za bobo.
    Hmmm ja też, przepraszam.

Maks - ur 08.09.2015
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka90 wrote:
    Dziewczyny ! Jestem załamana. w piątek (wg ovufriend 20dpo) bhcg 385.6 , dzisiaj beta 706.3 czy taki mały przyrost może oznaczać już tylko złe wiadomości ?:(
    wpisałam ci wyniki w kalkulatory rożne i każdy pokazuje to samo
    Calculate Reset Total hCG Difference:320.69999999999993 mlU/ml (83.2%) hCG Doubling Every:2 days 6.97 hours (54.97 Hours) 2-Day Increase:706 mlU/ml (83.1%) (normal)
    nie masz się czym martwić ale powtórz ją jeszcze raz za 2 dni i na razie się nie stresuj

eM lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka90 wrote:
    Chyba nie będę powtarzać bo w środę mam ginekologa, zobaczę co on mi powie :( Na chwilę obecną jestem załamana.
    Dasz radę kochana bardzo dobrze pisze em . Też czytałam dużo artykułów na temat bety i też tutaj spotyka się dziewczyny z niskimi przyrostami a dzidzie rodzą także nie łam się staraj uspokoić wiemy jakie to ciężkie ... Najważniejsze że nie jest bardzo mały przyrost na tym kalkulatorze na którym sprawdzałam są 3 linie różnych kolorów i twój wyznacza bardzo blisko normal więc naprawdę nie jest źle .. Trzeba w to wierzyć

tu masz ten wykresik
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

eM lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka, eM bardzo dobrze Ci powiedziała...
    Przyrost jest poniżej normy, ale to jeszcze nie znaczy, że z ciążą jest coś nie tak - norma przy przyrostach służy do oszacowania prawdopodobieństwa, że ciąża rozwija się prawidłowo. Nawet tu na belly kalkulator mówi:
    HCG podwaja się co 3 dni 10 godzin (82 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 577 mlU/ml (49.9%) (poniżej normy).

Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.

eM lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka, to tylko cyferki. Na razie wiesz tyle, ze rosnie, a to akurat dobry znak. Spokojnie, idź do lekarza, wtedy dowiesz sie co dalej.

Udało mi sie zapisać do lekarza na NFZ na piątek, szok po prostu. Jeszcze tylko tą moją złapię i będę w pełni szczęścia. Zrobiłabym sobie betę jeszcze ale sie boje XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:01

Sigma, Zuzia.zuzia lubią tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ