X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam tez jest tak zimno?

U nas w dzien bylo prawie 20°C na sloncu ,a ja caly czas sie telepie z zimna .
    Mezulek mi wlasnie kominek rozpalil :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak ja mam dwa swetry i kocyk ;)
    Ale ja jestem typ zmarzlucha, więc u mnie to nic dziwnego :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy współczuje mdłości..mój maluszek ma dwa tygodnie a dokładnie 15 dni licząc od dnia owulacji ( 20.12 ) ;)
    Chyba zmienie suwaczek, bo przeklamuje :p
    Pewnie 14.01 nie będzie szans na zobaczenie serduszka..bedzie miał 25 dni ;)
    Denerwuje się.och strasznie, ze coś może być nie tak ;/

Czekam na wasze relację z wizyt bo z tego co pamięta, któraś z was ma 9.01 a lady chyba 12.01...koniecznie zdajcie relację :)

• eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czy Wam tez jest tak zimno?

U nas w dzien bylo prawie 20°C na sloncu ,a ja caly czas sie telepie z zimna .
    Mezulek mi wlasnie kominek rozpalil :)

Gdzie ty jesteś że jest tak cieplusio, też chcem :D a zimno Ci pewnie dlatego że masz podwyższoną temp ciała, jak my wszystkie :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam we Francji na poludniu ;)
    Nawet nie wiem jaka mialam dzisiaj temperature bo po wczorajszym spadku - boje sie :(

eM lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:01

Misi@ lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:

ale kolację zjadłam.... o jak mi dobrze :D pieczonego łososia (znowu) ;)

Uwielbiam lososia :) moglabym go jesc non stop w kazdej postaci.
    U mnie na kolacje pozostalosci z obiadu : ja kasza jaglana z cukinia i tymiankiem , a reszta jadla tradycyjny polski obiad (na kolacje) : ziemniaki , schabowy i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:36

skabarka, adzia lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej cierpię. Mam nadzieję, że jutro będzie ok, bo nie wiem jak wysiedzę w pracy. Jeszcze tydzień do wizyty, juuupiii:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

• adzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    biedna :* współczuję :( nie po zupie męczyło ale po 30 minutach było lepiej ;)
    a teraz zbieram się w sobie i zaraz upieke sobie na kolację łososia :D omnomnom :D
    A mnie tak naszło na kluski na parze już trzecią wcinam, ale dobre ;-)

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mykam odpoczywać, dobranoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka pomaga mi na chwilę jak coś zjem albo się napiję.

Dobranoc kochane;)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snow dziewczyny :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pojawił sie strach i najchętniej poszlabym ponownie na bete...mam nadzieje ze wszystko jest dobrze...nie potrzeb nie zaczelam czytać wątek o pustych pęcherzykach i poronieniach...ale tak mnie wczoraj brzuch bolal :/ dzis juz lepiej ale nadal pobolewa. Chyba jednak nie powiem do końca miesiąca rodzinie. Wie tylko maz i niech tak zostanie naradzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was od kilku dni i w końcu postanowiłam się odważyć i do Was dołączyć.
    Dzień przed wigilią dostałam najpiękniejszy prezent - po raz pierwszy w życiu zobaczyłam dwie kreski na teście. Mam 29 lat i o zajście starałam się prawie 3 lata (35 miesięcy). Jest to moja pierwsza ciąża, udało się dopiero w pierwszym (a właściwie "zerowym") cyklu po laparoskopii (gdzie wykryto endometriozę). Od dłuższego czasu leczyłam też niedoczynność tarczycy.
    W tej chwili jestem na początku 6 tygodnia, ale cykle miałam raczej krótkie; 27 dni lub mniej, więc od owulacji mam już około 25 dni. Na piątek umówiłam się do ginekologa, po cichu liczę, że może będzie już serduszko.
    Jak na razie nie mam właściwie żadnych objawów ciążowych, poza może bólem piersi i lekką nadwrażliwością na zapachy. Mdłości jeszcze nic, nie czuje się szczególnie śpiąca. Być może przez to nadal nie do końca wierzę, że w końcu się udało.
    Jednak ten czas walki o dziecko odcisnął na mnie spore piętno, powodzenie traktuję jako prawdziwy cud i teraz bardzo się boję, że coś może pójść nie tak. Chociaż jak na razie nic niepokojącego się nie dzieję, dwukrotnie sprawdziłam betę i przyrosła zgodnie z normami. Tak strasznie bym chciała żeby wszystko było dobrze!

Kalkulatory wyliczają mi datę porodu najczęściej na 4 września, zobaczymy na ile to się zgodzi z prognozą lekarza. :)

adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ spokojnie, bóle brzucha są całkowicie normalne :) macica się powiększa :D postaraj się nie denerwować dla fasolki :) co do bety, jeżeli czujesz że to Ci pomoże to idź :)
    Skabarka tobie też zabraniam się denerwować :D Tym razem musi być dobrze!
    Dziewczyny skoro ja ze sobą walczę i jakoś mi idzie to wy też dacie radę :) nerwy tylko pogarszają sprawę :) Trzymam kciuki!

La_lenka witamy :) życzę spokojnych pozostałych 8m-cy i wytrwałości do wizyty :) ale z tym serduchem to może być różnie więc się lepiej nie nastawiaj :)

Ja idę jutro, trzymajcie za gamonia mocno kciuki bo może będziemy go/ją podglądać :P A tym czasem udanej nocy życzę :)

skabarka lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • adzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj La lenka witamy w coraz większym gronie kochana :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ