X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    taaaa też tak mam ;-/ i za każdym razem lecę do wc bo mnie strach ściska że to nie woda a krew ;-/ grrrr...
    Ze mnie sie tez leje... Ale lutke mam pod język, 2x2. Ginka mi z góry zapowiedziala, ze jak sie uda to mam brać. A dlugo sie staralam wiec nie bylo innego wyjścia.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ostatnio tak strasznie rozdrażniona że masakra, normalnie dziś mam wojnę z mężem o pierdołe... eh... też jesteście takie rozdrażnione?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    A ja jestem ostatnio tak strasznie rozdrażniona że masakra, normalnie dziś mam wojnę z mężem o pierdołe... eh... też jesteście takie rozdrażnione?

Nie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ! Nieśmiało się do was dopisuję :) Jutro będę może odrobinę śmielsza bo ponownie idę na bhcg . w piątek tj 20dpo betka wyszła 385.6 i się martwię że to po prostu mało :(

skabarka, Sigma lubią tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka90 bez nerwów :) ten twój wynik jest całkiem ok :) zakładając że 14dpo (czyli w okolicy miesiączki) miałabyś 50 a to jest wynik prawidłowy to licząc przyrosty po 100% 16dpo masz 100, 18dpo 200 a 20dpo 400 czyli prawie tyle ty masz teraz. A prawidłowy przyrost wynosi jakieś 60% więc sporo mniej niż 100 :). Niektórym z nas te wyniki szaleją i biegną bardzo szybko, a inne mają przyrosty po prostu prawidłowe i to też jest ok :) dlatego te przedziały w lab są tak ekstremalnie różne.

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie kochana wsparłaś że teraz sama nie wiem , czy lecieć jutro na betę czy po prostu czekać , bo w środę mam wizytę u gina.

• eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu już Ci nie doradzę, bo ja za bardzo się stresuje betą i dlatego sama zrezygnowałam bo stres szkodzi dziecku. Czujesz że lepiej Ci będzie jak zrobisz to idź, boisz się stresu to sobie odpuść i tak najważniejsze jest usg i tylko ono mówi czy dzidzia rozwija się prawidłowo czy nie :) Trzymam kciuki!

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moze źle faktycznie napisałam...
    Studiowałam HS więc w temacie jestem, choć było to 10 lat temu ;p
    JA też poprosiłam moją diettyczkę o rozpisanie diety..na razie oprocz zmęczenia, śpiocha, bolących piersi i brzucha nie mam innych objawów...
    Dziś byłam u teściów i ich pies mnie podgryzał..myślicie, ze wyczuł, że jestem w ciąży..dziwi mnie dlaczego tak reagował:/ Zawsze mnie lubbił i teść się śmial, ze się we mnie zakochał, bo jak tylko przychodziłam to chodził krok krok za mną z glową do góry i patrząc mi dosłownie w oczy..dziwne...
    A na razie tescia nie powiedzieliśmy co mnie stresuje bo poierwsze teściowa pali w domu :/ a po druge pies lubi skakac nam po brzuchach...dziś maż go pilnował, żeby na mnie nie skoczyl to teściowa się wkurzała, że on aki malutki, przecież nic mi nie zrobi...orzeszekkkkk.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ale ja tak naprawde mam o tydzień późniejszą ciaże, bo moje owulacje są późne..tym razem była 20 dc...może dlatego nie mam objawów bo jest poprostu za wcześnie :D Choć za mdłościami nie tęsknie ;p

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady moze źle faktycznie napisałam...
    Studiowałam HS więc w temacie jestem, choć było to 10 lat temu ;p
    JA też poprosiłam moją diettyczkę o rozpisanie diety..na razie oprocz zmęczenia, śpiocha, bolących piersi i brzucha nie mam innych objawów...
    Dziś byłam u teściów i ich pies mnie podgryzał..myślicie, ze wyczuł, że jestem w ciąży..dziwi mnie dlaczego tak reagował:/ Zawsze mnie lubbił i teść się śmial, ze się we mnie zakochał, bo jak tylko przychodziłam to chodził krok krok za mną z glową do góry i patrząc mi dosłownie w oczy..dziwne...
    A na razie tescia nie powiedzieliśmy co mnie stresuje bo poierwsze teściowa pali w domu :/ a po druge pies lubi skakac nam po brzuchach...dziś maż go pilnował, żeby na mnie nie skoczyl to teściowa się wkurzała, że on aki malutki, przecież nic mi nie zrobi...orzeszekkkkk.....

Być może, moje świnki też zmieniły się w stosunku do mnie, najgorzej jest z najmłodszym dostaje jakiś ataków szału jak go biorę :( i nawet mnie gryzie :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hmm ale ja tak naprawde mam o tydzień późniejszą ciaże, bo moje owulacje są późne..tym razem była 20 dc...może dlatego nie mam objawów bo jest poprostu za wcześnie :D Choć za mdłościami nie tęsknie ;p

Ja mam owulację w 22 d cyklu, więc licząc od ost miesiączki jestem w 7 tyg ciązy a dzidzia ma dokładnie 26 dni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mdli:(:(:( Cały dzień cierpię.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kładę, dziś nie dam rady dłużej usiedzieć. Buziole i do jutra

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM - kochana, wiem... tylko jeśli poronienia nie były spowodowane przez zbyt niski poziom progesteronu, jeśli w ciążach masz progesteron prawidłowy, to jego suplementowanie nic nie da, bo przyczyna poronień leży gdzie indziej. Miałaś robioną histeroskopię, badania immunologiczne (zespół antyfosfolipidowy, hashimoto) i genetyczne (swoje i męża)? Jeśli takie badania nie wykryły żadnej przyczyny, to bym się nie martwiła, czasem nawet 2 poronienia pod rząd to czysty przypadek i więcej już nie będzie :)

Lady Savage - ja bym w takiej sytuacji kupiła paczkę fajek i wychodziła z palaczami na fajkę (z paczką fajek w łapie w razie podejrzeń) - oni fajkę, ja banana/kanapkę i tyle ;)

A mnie większość brzydkich objawów przeszła :) mdli mnie czasami, ale lekko, zmęczona jestem, ale nie jakoś bardzo, nawet wzięłam się troszkę już za jakąś robotę na uczelnię :-) fajnie tak dobrze się czuć, oby jak najdłużej :)

A mój młody alien ma dzisiaj dokładnie 23 dni :) i zaczęłam dziś 6 tydzień :)

• eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś namieszał w liście, więc możliwe że jakieś dane które były wpisywane po tym mieszaniu nie są uwzględnione, bo przywracałam listę żeby była znowu ok :)

Maks - ur 08.09.2015
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziwczyny !
    Jeszcze niepewnie , pelna obaw , ale i szczesliwa chcialabym dzielic ten czas oczekiwan do narodzin z Wam :)
    Jutro powtorka bety i proba umowienia sie do lekarza.

Oby do wrzesnia ;) <3

adzia, kasiuleks lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:01

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Misi u mie tez owulacja pozna ok 21dc i z obiawowto tylko bol piersi , bol jajnikow i zmeczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:24

Misi@ lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sigma wiem :) niby progesteron miałam zawsze ok, baaa ja nosiłam te ciąże z 3-4 tygodnie po obumarciu więc zupełnie nie tam leży problem, ale lekarz każe brać to biorę :) robiliśmy kariotypy - prawidłowe, choć mąż ma jakiś gen związany z mukowiscytozą nie tak, hashimoto nie mam, choć mam drobny problem z tarczycą - lekka niedoczynność ale naprawdę leciutka. Zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, ANA, przeciwciała przeciw łożysku wszystko ujemne. Ale tych immunologicznych chorób jest wiele i nie można wszystkich wykluczyć, dlatego biorę acard, białko S mam poniżej normy więc może coś jest na rzeczy. Mam dwurożność macicy, ale to nie jest przyczyna obumarcia ciąży. Robiłam chlamydie i toxo ujemne w obu klasach, różyczkę mam dodatnią w obu ale podobno to się zdarza i jest ok. Staram się nie martwić i myśleć pozytywnie, ale z taką historią jest ciężko, dlatego każdy objaw ciążowy jest dla mnie na wagę złota :D Mam nadzieję że tym razem już tu z wami zostanę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:26

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ