Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kathleen no zobaczymy , moze tak bedzie Okaze sie pewnie za jakis tydzien - dwa ,bede wtedy w tyg takich jak Wy jestescie teraz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kobietki:)
Nie wiem czy to tylko mi tak zamula ta strona czy Wam tez? żeby wejsc na forum wszystko przeczytac i cos napisac to masakra jakas..
Powiem Wam że ja nie mam zadnych problemow z jedzeniem tzn jem duzo jak zawsze i nie mam jakis zachcianek narazie od 1 stycznia przeszlam na diete bezglutenowa nieprzetworzona ogolnie zdrowsza i jem wszystko co sie da :)Mdłosci też nie mam i nie wiem czy to tylko narazie czy moga jeszcze przyjsc bo moja mama opowiadala mi ze miala straszne mdlosci jak byla w ciazy .. no ale to chyba dobrze ze nie mam nic tylko sie cieszyc poki jest dobrze
Juz się nie mogę doczekać wizyty u ginekologa , będę dzwonic w poniedzialek i sie umawiac na 12, 13 lub 14 stycznia ajj... cierpliwym trzeba byc -
Dziewczyny nie cieszcie się tak jeszcze, bo w zdecydowanej większości przypadków objawy takie jak mdłości i wymioty zaczynają sie później, tzn ok 8 tygodnia
Ja mam ogólnie jakąś nadwrażliwość, bo w cyklach nieciążowych często wymiotowałam ok 7-8 dpo, bo wtedy progesteron jest najwyższy i ogólnie w fl zawsze byłam bardziej senna, i nie mogłam spokojnie umyć zębów, bo miałam odruchy wymiotne i tak było też w cyklach kiedy się nie starałam i wiedziałam, że na pewno nie ma ciąży.
I teraz jestem dopiero 3t4d i już mam straszną nadwrażliwość na zapachy, mdłości, zawroty głowy,a piersi bolą mnie od 4 dpo. Ale ja się cieszę, tak czekałam na tą ciąże, że z przyjemnością przyjmę wszystkie objawy
Mi forum też strasznie muliło, ale teraz już jest lepiej.Misi@ lubi tę wiadomość
-
martika wrote:Ale ja się cieszę, tak czekałam na tą ciąże, że z przyjemnością przyjmę wszystkie objawy
.
Ja też od kiedy sięgam pamięcią zawsze chciałabym mamą, kiedyś kobieta w przedszkolu kazała nam namalować nasz wymarzony zawód. Wiecie co namalowałam
kobietę w ciąży , i też czekam na objawy, i się cieszę z każdego , chodz mało ich
martika, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KathleenPL co do coli i kawy to ja w 1 ciąży pytałam moją ginekolog co ona o tym myśli i powiedziała mi, że są badania które potwierdzają negatywny wpływ kofeiny na płód, więc ona sugeruje zrezygnować całkowicie. Potem gdy raz na własne urodziny postanowiłam sobie zrobić wyjątek to dostałam takiej biegunki że już więcej się nie napiłam wychodze z założenia, że skoro są badania które potwierdzają że kawa szkodzi i przenika do dzidzi to mogę sobie jej odmówić... Prawda jest taka że jak ktoś jest po przejściach jak ja to potem boi się zrobić cokolwiek, bo wie jak kruche jest to maleńkie życie...
Lady ja tam też czuję się dość dobrze, mdli mnie tylko czasem z głodu a jem co 3h a tak to mdłości nie odczuwam za bardzo, cycki prawie nie bolą, nic mi nie śmierdzi, wszystko smakuje choć jak to wolałabym rzygać jak kot, bo wtedy bym wiedziała że beta rośnie
Ja tam nie zauważyłam żeby forum muliło ...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyEm - ja nie biegnę jutro do lekarza, zapomniałam zmienić datę na liście! Byłam 29.12, bo nie byłam pewna jak z luteiną, czy odstawiam czy biorę dalej. Następna wizyta to USG 17.01 i dopiero po nim kolejna ginekologiczna Także jutro biegniesz sama
Dziewczyny, a pilnujecie zdrowej diety? Bo to w sumie ważniejsze, żeby dostarczać właściwą ilość kalorii, a z nimi białek, tłuszczy, węglowodanów, minerałów, witaminek... Tzn. mam na myśli ważniejsze, niż nie picie kawy, coli czy odmawianie sobie jajka na miękko. Surowego mięsa absolutnie jeść nie wolno w ciąży, zresztą i bez ciąży jest to mocno wątpliwe ze względu na pasożyty (trzeba mieć pewne i przebadane źródło mięska, żeby mieć pewność, że jest ok), ale w żółtku oprócz salmonelli nic groźnego się nie czai, a tak jak mówił lekarz komuś wyżej - salmonella jest na skorupce. Przed rozbiciem jajko wystarczy dobrze umyć i tyle
Bo prawdę mówiąc całe to unikanie coli, jajek itd. jest bez sensu, jeśli zamiast coli piję słodzone cukrem soki, a zamiast jajek idę do mcdonald's. Ja mam z tym trochę problem, bo mam mega apetyt, wciągałabym ciągle pistacje, śledzie, krakersy, słodycze, jajka, pierogi - i tak na przemian. Tylko że widzę, że kilka dni takiej dietki i już mam w dupsku więcej, a nie wolno w ciąży się przejadać i szarpać organizmem! Wiecie, że w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie kaloryczne nie wzrasta, w drugim to ok. 350 kcal więcej dziennie, a w trzecim to 500 kcal dziennie?
Tzn., że wszystkie zachcianki które mamy w 1 trymestrze, to potrzeba organizmu do uzupełnienia brakujących składników odżywczych, a nie kalorii... Trzeba na to patrzeć przez palce i przesiewać, bo to, że hormony domagają się powiększonego zestawu z mcdonald's to nie znaczy, że jest to dobre dla dziecka... Co myślicie? Jak to u Was jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:06
-
7 filiżanek kawy dziennie zwiększa ryzyko urodzenia martwego dziecka o 80%. 7 filiżanek, to bardzo dużo, ale to filiżanki a nie kubki, więc pewnie jakieś 3,5 kubka max wychodzi. Ponoć dwie słabe filiżanki dziennie są bezpieczne, ale trzeba pamiętać, że herbata też zawiera kofeinę i jej też nie można bezkarnie sobie pić, także jedna herbata i jedna kawa na dzień nikomu nie zaszkodzi.
Sigma i bierzesz luteinę? Jakie dawki, dopochwową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:00
-
Sigma wrote:Em - ja nie biegnę jutro do lekarza, zapomniałam zmienić datę na liście! Byłam 29.12, bo nie byłam pewna jak z luteiną, czy odstawiam czy biorę dalej. Następna wizyta to USG 17.01 i dopiero po nim kolejna ginekologiczna Także jutro biegniesz sama
;( sama będę ;( ja bym jeszcze się z tydzień wstrzymała ale już i tak luteinę wziełam w aptece na ładne oczy męża
Martika ja biorę dopochwowo 2x100, biorę ją zapobiegawczo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:07
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny