Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna1 wrote:Ja robiłam i wyszło ok. Myślę, że warto zrobić- musisz się zarejestrować- choćby w Luxmedzie (widziałam gdzieś informację, że tam są zapisy- ale sprawdź).
Mnie skierował mój lekarz, bo lecznica bierze udział w tej akcji.
Dzięki
Mnie lekarz nic na ten temat nie powiedział. Natknęłam się przypadkiem na jakieś info w necie.
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam prenatalne 11+4 i było ok
więc myśle że 11+3 też będzie git.
aldonaa wrote:Powiedzcie mi do kiedy najlepiej wykonac te badania prenatalne? Jest jakis okreslony max czas? Chodzi o to, ze wizyte mam w poniedzialek, a to wg ostatniej wizyty przypadalo by na 12 t 2 d, a lekarz nic mi ostatnio nie wspominal, ze maja to byc badania prenatalne. Fakt, ze bylam przeziebiona i glowa mnie wtedy strasznir bolal i moze cos mi umknelo, ale watpie. To zbyt wazne zeby niepamietac.
Kolejna wizyta byla by koniec marca poczatek kwietnia. No i jesli badania maja byc wykonane w 1 trymestrze... nie wiem.
Od 11 do 14 tc, podejrzewam że twój lekarz nie ma sprzętu by robić prenatalne i nie wspominał bo uznał że pewnie nie będziesz dodatkowo płacić za te badania gdzieś indziej. Ogólnie mało jest miejsc w których robią prenatalne, a czasem lekarz podejmuje decyzje za pacjentkę i nie mówi że można by iść tam czy tam na takie badania. Pogadaj z lekarzem 12+2 to jeszcze taki termin że jak będziesz chciała się gdzieś umówić to zdążysz.
Ja o tym badaniu na konflikt myślałam i dalej myślę, ale mój mówi że przesadzam ...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
hej, też dołączam
muszę jeszcze sporo Was nadrobić także zabieram się do czytania. Termin mam na 28.09 do tej pory nie potrafię uwierzyć, że się udało i wszystko jest na razie dobrze.. gdyby nie usg to myślałabym, że sobie ciąże wmówiłam no ale lekarz za każdym razem potwierdza także cieszę się przeogromnie i modlę żeby dotrwać do końca i urodzić zdrowego brzdąca czego i Wam wszystkim życzę
kasig, Misi@, Magnolia3, bento, Wonderland, eM, agatka196, chabasse, 4me, monaaa85, adzia, Lady Savage, Terazsięuda:-), Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Gusiak kliknij w suwaczek u którejś z nas i utwórz swój, jak już wyświetli się link to pierwszy jaki jest skopiuj cały, wejdź w ustawienia tutaj na stronie zakładka społeczność Twój podpis na forum i tam wklej link
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Em ślicznie bije to Twoje maleńkie serduszko, pewnie im większa dzidzia tym łatwiej będzie serducho odnaleźć. Ja w poniedziałek mam badania prenatalne i jeśli wszystko bedzię z dzidzią ok to sobie w poniedziałek też zamówię ten detektoreM wrote:Za chwilę wezmę się za nadrabianie
przepraszam że wczoraj nie wrzuciłam ale w końcu mąż wrócił dopiero po 22 i jakoś nie było siły
więc wrzucam dziś serducho dzidzi z filmikiem. Serducho słychać tak między 17 a 30 sekundą, potem zgubiłam a że urządzenie trochę uśrednia pomiar to jeszcze wyświetlacz nie załapał ale nie słychać już puk puk. Ogólnie nie jest łatwo znaleźć i utrzymać słuchanie 
https://www.youtube.com/watch?v=0qlrZVrvfcU&feature=youtu.be[\url]
eM lubi tę wiadomość
-
Karolcia87, anula1990 witajcie

eM tak poczytałam i myślę, że chyba warto zrobić to badanie na konflikt płytkowy. Ostatecznie nic nie kosztuje, a jakby się okazało, że jest się wśród tych 2% osób, to można jakoś działać i zapobiec powikłaniom...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:54
eM lubi tę wiadomość
-
U mnie też gin wyznaczył, że USG mam robić między 09.03 - 13.03 podobno koniecznie muszę je zrobić w tym terminie

Zastanawiam się też czy nie iść dla pewności jeszcze gdzieś dodatkowo prywatnie na USG... niby nie mogę nic zarzucić lekarzowi, który prowadzi ciążę, ale tyle teraz się dzieje, że strach jakiś tam pozostaje czy na pewno wszystko dobrze zobaczy...
<Chodzę do gina na pakiet medyczny z lux medu>
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH