SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland dziekuje za odpowiedz;)

Wonderland lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    Witajcie!

Za namową kasig postanowiłam do Was dołączyć.
    Coś o nas?
    Jesteśmy w 9tygodniu i 6dniu, termin na 25.09.2015r.
    To moja druga ciąża w 2013r. poroniłam w 9tygodniu. Obecnie czuję się raczej dobrze, chyba normalnie, ciążowo. Od 4tygodnia jestem na Duphaston, więc mam ogromną nadzieję na szczęśliwe donoszenie.
    05.02 miałam ostatnie badanie USG na którym maleństwo miało 8,7mm i biło mu serduszko. Przed nami kolejna wizyta 03.03, trzymajcie kciuki :)
    no w końcu :) dzień dobry :) super że na forum robi się coraz tłumniej :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    ta położna mnie namawiala w ten sposob ze np jesli dziecko ma downa to lepiej teraz wiedziec niz doznac szoku po porodzie, ten moj prowadzący jest chyba jedyny w miescie ktory to przeprowadza i ma najlepszy sprzęt z tym ze w tygodniu dowiedzialam sie ze 2 kolezanki uciekly od niego w trakcke ciazy bo nie potrafi prowadzic i jak by mial skaze do ciężarnych, ja tez mam takie uczucie bo zanim zaszlam bylo fajnie wszystko mowil a teraz bylo cicho :/

To niezbyt fajnie, bo jednak ciąża to taki czas, że ten kontakt z lekarzem jest bardzo ważny i dobrze byłoby mieć do niego zaufanie :/ Może też pomyśl jednak o zmianie lekarza...

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    To niezbyt fajnie, bo jednak ciąża to taki czas, że ten kontakt z lekarzem jest bardzo ważny i dobrze byłoby mieć do niego zaufanie :/ Może też pomyśl jednak o zmianie lekarza...
    Zaczekam do tej wizyty 25marca jak cos nie bedzie mi pasowac to zmiana bedzie na 100%

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow zaczelam plamic ;/ myslalam, ze juz bedzie dobrze :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A Ty masz krwiaka stwierdzanego? Bylas na badaniach skąd plemienia?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Misia to może podjedź na IP, będziesz spokojniejsza

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które prywatnie chodzicie do ginekologa powiedzcie mi czy normalnie receptę dostajecie i zwolnienie z pracy oraz badania wtedy robicie jak macie skierowanie za darmo czy placicie jak to jest?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak, ze jak skierowanie jest od prywatnego to za wszystkie badania placic tez trzeba- nawet jak idziesz je zrobić do zwyklej przychodni. Jednak ja mam taki abonament medyczny z pracy, ze na szczęście skierowania na badania od prywatnych tez przyjmują. Reszty pytania nie rozumiem :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny które prywatnie chodzicie do ginekologa powiedzcie mi czy normalnie receptę dostajecie i zwolnienie z pracy oraz badania wtedy robicie jak macie skierowanie za darmo czy płacicie jak to jest?
    jesli idziesz prywatnie to oczywiście L4 dostajesz normalnie, ale za wszystkie badania laboratoryjne niestety płacisz. Dlatego ja chodzę do dwóch lekarzy, prywatnie bo wtedy mam pewność że będę miała usg na każdej wizycie i na pewno jestem lepiej traktowana i do drugiego na nfz, żeby nie trzeba było płacić za badania. Wiem, że kilka dziewczyn stąd tez tak robi

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20, a do kogo chcesz iść prywatnie? Ja dostaję normalnie l4, recepty, ale za badania w laboratorium normalnie płacę. No i wiadomo prywatny też ma różne stawki. Ogólnie za wizytę płacę 100 zł, ale jak miałam prenatalne to 200 zł.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:40

Magnolia3 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A Ty masz krwiaka stwierdzanego? Bylas na badaniach skąd plemienia?
    Na badaniach bylam w poniedzialek, dzis czwartek...sama nie wiem. Krwiaka nie mam stwierdzonego, ale mam plamienia od czasu do czasu. Mam luteine. Zmieniam lekarza, moze on mi cos wiecej powie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze warto to skonsultować z innym lekarzem- czasem czegos nie widać przez slaby sprzęt...
    Tak czy siak jak ma Cie tu uspokoić to moze pojedz do szpitala.
    Nie martw się jednak na zapas. Ja mialam plemienia i nic strasznego sie dziciaczkowi nie stalo. Dzieczyny tez mialy- polezaly troche i juz dzis obydwie maja dobre wieści.
    Ja tez dostałam luteine.
    Wazne tylko, żebyś wiedziala skąd to plamienie i jak masz dalej postępować. Nam wszystkim lekarze kazali lezec.

Glowa do góry :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy właśnie nie wiem ale chyba do Czerniawskiego bo i bielasik i on odchodzą z przychodni w szpitalu :-/ i nie ma fajnych na NFZ w Jeleniej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam, że dzisiaj babeczka na tych prenatalnych powiedziała mi, że nawet jak się ma krwiaczka to i tak nie ma powodów do obaw, pod warunkiem, że nie jest większy od dzidziusia i , że nie odkleja kosmówki. Krew sobie spłynie, najczęściej w postaci plamienia brązowego lub się wchłonie.. A tak w ogóle to w prawie każdej ciąży jakby się dobrze przyjrzała to jest w stanie znaleźć jakiegoś krwiaczka.. choćby malutkiego.. To jest przypadłość ciężarnych ze względu na ukrwienie i wrażliwość macicy.. Nie wiem czy to prawda czy nie , ale nie mam powodów by jej nie wierzyć. Bardzo wykształcona i fachowa babeczka.. zwłaszcza w dziedzinie usg wczesnego.. Renata Jaczyńska

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, dziewczyny. Byłam w klinice Unicare zrobić ten test Harmony i przy okazji zrobiono mi ponownie Usg. Wyniki wyszły zupełnie inne! CRL 6,15 cm, NT 2,2 (w najgorszym przypadku) i kość nosowa obecna! Wszystko pozostałe w normie. I tak zdecydowałam się na ten test dla świętego spokoju. Jestem już spokojniejsza... Ale to kilka godzin było koszmarne. Mój mąż płakał razem ze mną na tym pierwszym USG...

chabasse, Sigma, kasig, Magnolia3, Anitka201, agatka196, Dżuls, aldonaa, karolcia87 lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet wspieram i mam nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej!

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa straszne to jest!!!! Dlatego ja zawsze powtarzam, ze warto sprawdzać wszystko u kilku lekarzy... Dobrze, ze zrobilas harmony.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Ja pierdziele, dziewczyny. Byłam w klinice Unicare zrobić ten test Harmony i przy okazji zrobiono mi ponownie Usg. Wyniki wyszły zupełnie inne! CRL 6,15 cm, NT 2,2 (w najgorszym przypadku) i kość nosowa obecna! Wszystko pozostałe w normie. I tak zdecydowałam się na ten test dla świętego spokoju. Jestem już spokojniejsza... Ale to kilka godzin było koszmarne. Mój mąż płakał razem ze mną na tym pierwszym USG...
    jejku aż mnie ciarki przechodzą jak to czytam, to az nieprawdopodobne, że aż tak mogą sie wyniki różnić. Też bym chyba jednak zrobiła ten test mimo wszystko. Całe szczęście, że jednak wyniki są w normie

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ