SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale mnie wkurwił mój facet ;/ Większość z was wie że miałam sesję, więc siedziałam w domku, sprzątałam co mogłam, wynosiłam śmieci i naczynia (chodź to zajęcia mojego faceta) ale on ostatnio był taki zajęty pracą a ja miałam więcej wolne więc mu pomogłam i teraz żałuję ;/ bo wczoraj nic nie zrobiłam i dziś też nie bo cały dzień wczoraj i dziś na uczelni ;/ i cooooooo dowiedziałam się że jest syf w domu i brudno ;/ i mam zjebany humor bo się pokłóciliśmy
    Hm lady a jak on sprzata i smieci wynosi to co ty w domu robisz?
    wiesz mój sie nie pluje od półtora tygodnia nie dostaje obiadu a ja jem u rodziców poniewaz obiad był zrobiony ten wracal siadal zeby grać a talerz obok i podjadal przez godzinę, skoro gra to niech przeznacza teraz czas na obiad zrobienie, a mimo ze ja siedzę w domku od operacji to zawsze razem sprzatamy, moze przesadzam ze zawsze ale id jakiegos czasu nie ogarniam mieszkania w tygodniu bo jak wychodzi do pracy to lazi w butach po domu jak z psem wroci i czeka na godzine do wyjscia, sobota jest do wspolnego sprzatania z wyjatkiem lazienki bo dla mnie zawsze musi byc czysta :)
    zróbcie grafik jak tak nie potraficie, gdyby mąż powiedział mi ze jest syf to bym go powiesila za jaja

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na męża na szczęście nie mogę narzekać. Sprząta za mnie jeśli nie mam siły, obiad w weekendy on szykuje w ogÓle ja mam generalnie odpoczywać :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to może się minelysmy bo byłam dzisiaj u Bielasika :) no wolałabym na NFZ i osobę która w Jeleniej pracuje w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:11

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama do mnie dzis dzwonila i powiedziala, ze wysnila jej sie coreczka ;) maz jednak twierdzi, ze zbyt ladnie wygladam na dziewczynke, wiec on widzi chlopaka ;) ech Ci mezczyzni.
    Lady nie przejmuj sie, oni czasem cos palna, a nie przemysla tego...ale tez bym sie wkurzyla na Twoim miejscu.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hm lady a jak on sprzata i smieci wynosi to co ty w domu robisz?
    wiesz mój sie nie pluje od półtora tygodnia nie dostaje obiadu a ja jem u rodziców poniewaz obiad był zrobiony ten wracal siadal zeby grać a talerz obok i podjadal przez godzinę, skoro gra to niech przeznacza teraz czas na obiad zrobienie, a mimo ze ja siedzę w domku od operacji to zawsze razem sprzatamy, moze przesadzam ze zawsze ale id jakiegos czasu nie ogarniam mieszkania w tygodniu bo jak wychodzi do pracy to lazi w butach po domu jak z psem wroci i czeka na godzine do wyjscia, sobota jest do wspolnego sprzatania z wyjatkiem lazienki bo dla mnie zawsze musi byc czysta :)
    zróbcie grafik jak tak nie potraficie, gdyby mąż powiedział mi ze jest syf to bym go powiesila za jaja

on robi naczynia i śmieci wyrzuca, a ja pranie, odkurzanie, mycie podłóg, scieranie kurzy, kwiatki i świnki morskie, i gotuje obiady dla niego i dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:17

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:26

ceska, Misi@, kasig, la_lenka, Staraczka23, Dżuls, chabasse, Luna1, eM, easymum, Gusiak, Sigma, Anitka201, przyszła mama, 4me, Lady Savage, adzia, agatka196, Wonderland, Kasiarzynka, sweety, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem tak : skierowanie na usg prenatalne dostałam od prywatnego gina na fundusz.
    Mnie przyjeli z funduszu chociaż mam 25 lat, tylko i wyłącznie na wade urodzeniową--> naczyniak
    Nie można go zobaczyc na USG czy dziecko ma czy też nie ale badania zrobili.
    Także jeżeli macie coś co macie coś od urodzenia, lepiej zadzwonić na badania prenatlne i zapytać czy przyjmną na taką a taką przypadłość, ja do końca nie wiedziałam czy za darmo czy jednak bd musiała płacić a udało sie.

oar8skjod4lwslof.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Hej ho :) melduję się i ja :D

prenatalne wyszły bardzo dobrze. Maluszek ma już 5,95cm :) NT 1,3 :) nosek śliczny jest, wszystko na miejscu jest :) i na 80% będzie dziewczynka :D także przełamuje passę na chłopaka :D

bbxmnutoeqys_t.jpg

doczytam i napiszę cos więcej później. Zaziębiłam się, głowa mi pęka, zatoki zawalone ;-/ idę sie położyć, odpocznę i wieczorem się odezwę :)
    jeju dziewuszka :) ależ Ci zazdroszczę :) super, że wszystko w porządku

skabarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka gratuluje ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka gratuluję i zazdroszczę dziewczynki:D W ogóle nie wiem czy też tak macie, ale jak patrzę na zdjęcia usg , to widzę czy to jest dziewczynka czy chłopaczyk:D Dziewczynki takie inne buziaczki mają hehe

przyszła mama, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie powiększam usg :)
    zauważyłam ze włosy mi rosna jak szalone :D

Chciałam zapytać wstawiacie na portale zdjęcia z usg? Każda ma swoje zdanie ale ja podziele sie swoi,, sądzę ze usg maluszka powinno być takie nasze prywatne a nie publiczne dla znajomych, wiadomo jak sie przyjaźni to pokazać na żywo nizeli w Internecie, mąż chciał opublikować ale sie na to nie zgodziła,, denerwujące tez będą komentarze internetowe typu podobny do mamy lub do taty i jakieś typu nosek po mamusi usta po tatusiu

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest tu ktoś ze Śląska? Szukam dobrego lekarza z NFZ, ewentualne z LUXMED (Bytom, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie).
    Gdzie na Śląsku robicie badania prenatalne? Coś polecacie?

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na poniedzialkowa fotke, moj pecherzyk ma ksztalt gruszki, a wasze sa jajowate. Moj maluszek skulony i troche wygiety przez to. Noska nie widac, ale pewnie zle sie ulozyl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:45

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja z usg nie wrzucę, ale jak się urodzi to pewnie będę chciała się podzielić tym naszym szczęściem i wrzucę zdjęcie:) U nas jeszcze sporo znajomych nie wie o dzidzi. Dzisiaj postanowiłam się pochwalić na facebooku:)

adzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Hej ho :) melduję się i ja :D
    No piękny dzidziuś, piękne wyniki.. i płeć także piękna.. Najszczersze gratulacje.. Nie powiem.. ja liczyłam na dziewuszkę, chociaż nawet o tym nie wiedziałam, ale jak mi dzisiaj powiedziano, że chłopak raczej to gdzieś tam powiedziałam sobie.."ojej". Ale w sumie najważniejsze żeby zdrowe było.. Poza tym to moje pierwsze i mam nadzieję, że kolejne będzie już dziewczynka.. :)

Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza rodzice, rodzenstwo, moj najlepszy przyjaciel i rodzina meza( tesciowa to papla, mimo,ze prosilismy, by narazie nikomu nie mowila :/) a no i w pracy tez wiedza!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja z usg nie wrzucę, ale jak się urodzi to pewnie będę chciała się podzielić tym naszym szczęściem i wrzucę zdjęcie:) U nas jeszcze sporo znajomych nie wie o dzidzi. Dzisiaj postanowiłam się pochwalić na facebooku:)
    Myślimy tak samo no tez wstawie dziecko jak sie urodzi zadne usg, a na fb wiedza juz bo mój nie wytrzymał i juz ogłosił :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe staraczka to bardzo dobra nowina, ciężko utrzymać w tajemnicy:) Jakoś wyjątkowo się pochwaliliście;p? Ja dodałam wiersz dzisiaj:

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!"

adzia, Magnolia3 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    Dziewczyny jest tu ktoś ze Śląska? Szukam dobrego lekarza z NFZ, ewentualne z LUXMED (Bytom, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie).
    Gdzie na Śląsku robicie badania prenatalne? Coś polecacie?
    Ja mieszkam w okolicy, na nfz Ci nikogo nie polecę ale mogę polecić placówkę gdzie robiłam prenatalne. Jest w Katowicach http://sodowski.pl/ polecam stąd dr n. med. Dorota Kuka-Panasiuk, prenatalne robi naprawdę super choć z rozmachem serwuje leki :P

Co do portali, ja tam zdjęć z usg nie wrzucę i nie napisze nic o ciązy. Sesji z brzuszkiem raczej też nie, nooo może po urodzeniu. Ja tam mam bo jednak troszkę przeszłam i boję się jak to będzie, chyba nigdy do końca nie przestanę się oglądać za siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:00

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hehe staraczka to bardzo dobra nowina, ciężko utrzymać w tajemnicy:) Jakoś wyjątkowo się pochwaliliście;p? Ja dodałam wiersz dzisiaj:

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!"
    Wyjątkowo to nie bo on ustawil wydarzenie z zycia hehe :D
    ten wiersz taki oklepany, u mnie kolezanki go wstawiaja :)

Em ja sie wcale nie dziwie :/
    tez bylam zła na męża bo chciałam dopiero ogłosić w drugim trymestrze ale cóż zanim sie obejrzalam byly gratulacje

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ