Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
skabarka wrote:Hej ho
melduję się i ja 
prenatalne wyszły bardzo dobrze. Maluszek ma już 5,95cm
NT 1,3
nosek śliczny jest, wszystko na miejscu jest
i na 80% będzie dziewczynka
także przełamuje passę na chłopaka 
Skabarka, ale super wiadomość
No to mamy pierwszą dziewczynkę na forum, super!
skabarka lubi tę wiadomość

-
Jaką pierwszą?
Chyba ja pierwsza pisałam, że prawdopodobnie dziewczynka
a w sumie to powiem wam że u mnie w otoczeniu jakoś prawie wszędzie dziewczynki...
Staraczka23, skabarka lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Staraczka23 wrote:Wyjątkowo to nie bo on ustawil wydarzenie z zycia hehe

ten wiersz taki oklepany, u mnie kolezanki go wstawiaja
Em ja sie wcale nie dziwie
tez bylam zła na męża bo chciałam dopiero ogłosić w drugim trymestrze ale cóż zanim sie obejrzalam byly gratulacje
No ja też jakoś z fajerwerkami nie ogłosiłam hehe Na szczęście jeszcze nie spotkałam się z tym wierszem u mnie. Jedna koleżanka w tamtym roku dodała, że pod jej sercem inne bije serce:) Ja w sumie udostępniłam ten wierszyk z innej strony:) Jeszcze mi się bardzo podoba: prosiłam o wszystko, aby cieszyć się życiem, dostałam życie, aby cieszyć się wszystkim.
Znacie jakieś fajne piosenki o dzieciach, macierzyństwie albo wiersze? -
nick nieaktualnyJak ja Wam zazdroszczę znajomości płci

U mnie lekarz nie mówił nic, kompletnie nic
nawet niczego nie szukał między nogami, zobaczył tylko że są 2 nogi i kości ładne, i tyle.
Następne USG mam po 20 tc dopiero, ale na bank nie wytrzymam tyle i pójdę wcześniej prywatnie, żeby poznać płeć. Jak myślicie, kiedy iść? -
eM wrote:Ja mieszkam w okolicy, na nfz Ci nikogo nie polecę ale mogę polecić placówkę gdzie robiłam prenatalne. Jest w Katowicach http://sodowski.pl/ polecam stąd dr n. med. Dorota Kuka-Panasiuk, prenatalne robi naprawdę super choć z rozmachem serwuje leki

Co do portali, ja tam zdjęć z usg nie wrzucę i nie napisze nic o ciązy. Sesji z brzuszkiem raczej też nie, nooo może po urodzeniu. Ja tam mam bo jednak troszkę przeszłam i boję się jak to będzie, chyba nigdy do końca nie przestanę się oglądać za siebie...
Dziękuję, poczytam
eM lubi tę wiadomość
-
U mnie nie ma nawet takiej mowy żeby napisać na fejsie. Ogólnie poza najbliższymi (rodzina/przyjaciółka no i praca moja i męża - ja to wiadomo po zwolnieniu widać, a mąż musiał powiedzieć jak trafiłam do szpitala i potrzebował wyjść wcześniej) to nikomu nie zamierzam mówić. Mam nawet duże opory żeby powiedzieć bliskim znajomym, bo obawiam się, że jak zacznę mówić to stracę kontrolę kto wie, bo to już poooleeeci, ten powie tylko temu, ten tamtemu i tak dalej. A ja czuję, że to taka moja prywatna sprawa, taki mój słodki sekret i zupełnie nie mam ochoty się nim dzielić z postronnymi. Dla nich to takie nic, ot kolejne dziecko, a dla mnie to mój własny, prywatny cud.
Czekam aż brzuch urośnie na tyle, że bez mówienia będzie widać, wtedy ukrywać się nie będę, samo się wyjawi. -
eM wrote:Jaką pierwszą?
Chyba ja pierwsza pisałam, że prawdopodobnie dziewczynka
a w sumie to powiem wam że u mnie w otoczeniu jakoś prawie wszędzie dziewczynki...
Oj, sorki eM, nie gniewasz się, co?
jakoś mi to umknęło, zgoń to na moją sklerozę ciążową
(swoją drogą, to problemy z pamięcią i koncentracją mam straszne)
eM lubi tę wiadomość

-
Skabarka świetna wiadomość!

Cieszymy się z Tobą, ze wszystko w porządku
sweetcherry ... boze no to ładnie, wyobrażam sobie jak się denerwowaliscie przez te kilka godzin, ale teraz juz bedzie lepiej...
sama widzisz, ze tym razem wyniki byly zupelnie inne... moze poprzednio byl słaby sprzęt do USG?
znów zaczęły łapać mnie popołudniowe drzemki i dzis jakieś dziwne klucie brzunia... a juz ostatnie dni czulam się wyjątkowo dobrze...
skabarka lubi tę wiadomość
-
ja znam b. dobrego ale prywatnie ( a chodze dodatkowo na nfz ale dos trasznej jędzy)kataryna wrote:Dziewczyny jest tu ktoś ze Śląska? Szukam dobrego lekarza z NFZ, ewentualne z LUXMED (Bytom, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie).
Gdzie na Śląsku robicie badania prenatalne? Coś polecacie?
Ten nazywa się Dr. Gagoś a wizyta z usg z skierowaniami itp 80 zł
-
La_lenka, ja myślę podobnie, u mnie nawet rodzina jeszcze nie wie, bo my jesteśmy po przejściach i poczekamy, aż zrobi się bezpieczniej, przynajmniej teoretycznie. A o dalszych znajomych, to też myślę poczekać, aż brzuszek będzie widać, wtedy wszystko będzie jasne

-
nick nieaktualnySamopoczucie ok tylko te sutki szczypia co jakis czaseasymum wrote:Dziewczynki, a jak tam u Was samopoczucie dzisiaj? Bo nikt nic o mdłościach nie wspomina, więc to chyba tylko ja się tak od 3 dni męczę. Mam nadzieję, że na weekend minie.
a ogolnie rewelacja
-
ceska wrote:ja znam b. dobrego ale prywatnie ( a chodze dodatkowo na nfz ale dos trasznej jędzy)
Ten nazywa się Dr. Gagoś a wizyta z usg z skierowaniami itp 80 zł
Dr. Gagoś, kojarzę
Prywatnego lekarza też mam fajnego, ale chcę zmienić na NFZ, lub LUXMED.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH