Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno na Agatowej jest rewelacja. Ale ja już nie kombinuję, byłam u mojego lekarza, który ma fajny sprzęt, wyszło ok i na tym się zatrzymam. Oszaleję jak zacznę szukać dziury w całym.Gusiak wrote:Sa jakieś dziewczyny z Warszawy i okolic, które moga polecić gdzie robić badania prenatalne?

Będę robić USG u swojego lekarza, ale dla pewności chciałabym zrobić gdzieś jeszcze...
-
la_lenka wrote:U mnie dziś super, bo trochę chodzę po domu. Choć i tak dużo leżałam, nie chcę od razu przesadzić po 2 miesiącach w łóżku.
Tylko, że walczę z zaparciami rożnymi wysokobłonnikowymi produktami i przez to mam koszmarne wzdęcia.
Mnie lekarz na wzdęcia i zaparcia zalecil zadanie w ciągu dnia więcej warzyw... surowych i polsurowych... owoce jedynie do południa i to koniecznie ze skórka
U mnie można powiedzieć, ze palaszowanie warzyw jak królik troszke pomoglo... może spróbuj
-
nick nieaktualny
-
Oczywiście że nieeasymum wrote:Oj, sorki eM, nie gniewasz się, co?
jakoś mi to umknęło, zgoń to na moją sklerozę ciążową
(swoją drogą, to problemy z pamięcią i koncentracją mam straszne)
hehe
może jesteś prorokiem i ten siusiak na którego liczy mój mąż jednak urośnie
easymum lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Tylko co w obecnych zimowych czasach można jeść z surowych warzyw? Wszystkie warzywa sztuczne, jak z plastiku. Dla mnie zima to niestety czas mrożonek. Już się nie mogę doczekać na świeże warzywa na wiosnę.Gusiak wrote:Mnie lekarz na wzdęcia i zaparcia zalecil zadanie w ciągu dnia więcej warzyw... surowych i polsurowych... owoce jedynie do południa i to koniecznie ze skórka

U mnie można powiedzieć, ze palaszowanie warzyw jak królik troszke pomoglo... może spróbuj
-
nick nieaktualny
-
kataryna wrote:Dziewczyny jest tu ktoś ze Śląska? Szukam dobrego lekarza z NFZ, ewentualne z LUXMED (Bytom, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie).
Gdzie na Śląsku robicie badania prenatalne? Coś polecacie?
Ja prenatalne bede robiła w Gyncentrum w Katowicach. -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Sa jakieś dziewczyny z Warszawy i okolic, które moga polecić gdzie robić badania prenatalne?

Będę robić USG u swojego lekarza, ale dla pewności chciałabym zrobić gdzieś jeszcze...
Podobno w Wawie najlepszy jest dr. Roszkowski ( na saskiej kepie), ale drogi. Dzuls sie do niego wybiera. Ja ide do dr Salti przy Wilenskim, podobno jest ok. Jakby sie u niego cos nie tak okazalo to awaryjnie zapisalam sie do dr Makowskiego z Łuckiej, podobno tez super. Duzo opini o nich w necie jest.
-
Fakt... większość niestety smakuje jak z plastiku, chociaż u mnie kolo osiedla jest mały sklepik gdzie całe szczęście można znaleźć takie, które w smaku przypominaja to czym sa
)
Ogólnie ja bardzo lubię warzywka, wiec stram się codziennie przygotować jakaś sałatkę, ugotować jakiegoś brokułka czy coś tego typu
Chociaż dziś chodzi za mna zsiadle mleko, ziemniaczki i sadzone jajo...plan na jutrzejszy obiadek jest
Myślicie, ze jakbym zjadla takie lekko plynne żółtko to będzie bardzo źle... ?
uwielbiam takie z ziemniaczkami, a nie wiem w sumie czy wolno...
-
anima wrote:Podobno w Wawie najlepszy jest dr. Roszkowski ( na saskiej kepie), ale drogi. Dzuls sie do niego wybiera. Ja ide do dr Salti przy Wilenskim, podobno jest ok. Jakby sie u niego cos nie tak okazalo to awaryjnie zapisalam sie do dr Makowskiego z Łuckiej, podobno tez super. Duzo opini o nich w necie jest.
Anima ślicznie dziękuję... pozniej sobie przeszukam neta i poczytam
-
Nancy87 wrote:skabarka gratuluję i zazdroszczę dziewczynki:D W ogóle nie wiem czy też tak macie, ale jak patrzę na zdjęcia usg , to widzę czy to jest dziewczynka czy chłopaczyk:D Dziewczynki takie inne buziaczki mają hehe

to weż mi pomóż bo ja po buziaku mojego dzidzi nie umiem
jak myślisz mój buziak to jak dziewczynka czy jak chłopak
-
aldonaa wrote:Juz sobie wyobrazam, jak pierwsza z nas powie ze dzidzius dal o sobie znac, to reszta dziewczyn z jeszcze wieksza czujnoscia bedzie sie w brzuszki wsluchiwa

No na razie widzę
dziś się pojawił po tygodniu nie dawania o sobie znaku życia
połozyłam się po Uczelni zasypiam patrząc na brzuszek i ziup górka sie pojawiła i znikła i znowu się pojawiła, chciałabym już czuć tą górkę
-
nick nieaktualnyO zsiadlym mleku ktos pisal kilka dni temu co do sadzonego ja nie przepadalam za jajkami w kazdej formie i mleka nie piłam bo nie lubie a teraz sadzone jem dwa razy w tyg i robie płynne z tym ze dluzej trzymam na ogniu bo czasami jak na obiad robilam to byly glutki surowe a teraz jak widze ze sie doamazyc nie chce to lyzka przekrajam i sie robi jak nalezyGusiak wrote:Fakt... większość niestety smakuje jak z plastiku, chociaż u mnie kolo osiedla jest mały sklepik gdzie całe szczęście można znaleźć takie, które w smaku przypominaja to czym sa
)
Ogólnie ja bardzo lubię warzywka, wiec stram się codziennie przygotować jakaś sałatkę, ugotować jakiegoś brokułka czy coś tego typu
Chociaż dziś chodzi za mna zsiadle mleko, ziemniaczki i sadzone jajo...plan na jutrzejszy obiadek jest
Myślicie, ze jakbym zjadla takie lekko plynne żółtko to będzie bardzo źle... ?
uwielbiam takie z ziemniaczkami, a nie wiem w sumie czy wolno...
-
kochana.. ja ci moge polecic multimed na warynskiego a tam dr renata jaczynska. Kilka ginek mi o nich mowilo i tam tez sie zapisalam. Robią także na nfz.Gusiak wrote:Sa jakieś dziewczyny z Warszawy i okolic, które moga polecić gdzie robić badania prenatalne?

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH