SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kręcona:) Nowa

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też strasznie mdłości męczyły przez drugi miesiąc...pomagały migdały , rumianek, banany, imbir... ale mi tylko na chwilę o mdłości powracały... ale już dziś mdłości zniknęły:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:26

• adzia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na dzisiaj już wyczerpałam swoją moc:D
    to ja się pisze na jutro, więc Nancy zbieraj tą magiczną energię bo przed Tobą ciężki dzień

3i49df9hy5b5npd4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    to ja się pisze na jutro, więc Nancy zbieraj tą magiczną energię bo przed Tobą ciężki dzień
    Adzia na jutro to ja byłam pierwsza :)

adzia lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim wypadku na męczące mdłości rozwiązaniem okazały się mandarynki... to w sumie jedyny taki sposób, który na mnie najbardziej działał =)
    Cukierki owoce odpadaly... w ogóle nie mialam ochoty na słodycze, a imbiru nie znoszę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Adzia na jutro to ja byłam pierwsza :)
    No to ja jestem następna,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 22:34

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam pewnie gadam głupoty jak wróżbita Maciej:D Może inne dziewczyny podejmą się też oceny:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny ja Wam pewnie gadam głupoty jak wróżbita Maciej:D Może inne dziewczyny podejmą się też oceny:D
    A tam Nancy, fajnie mieć na forum swojego wróżbitę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam głupoty ;-) jak mnie bliscy przyjaciele pytają "czy już wiemy", to tak samo mówię, że nie, i pytam czy oni mają jakiegoś czuja :D

Btw. jakiś czas temu kolega zapytał o płeć w dość zabawny sposób: Chłopak czy obcy? :-)
    Podchwyciliśmy to z mężem, zastanawiając się: Obcy czy predator? ;-)

Nancy87, Gusiak, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh.... zupełnie jak brat mojego męża =)
    Za każdym razem kiedy pyta o płeć... człowiek czy dziewczynka? ;D

Sigma, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana a ja spać nie mogę o 6. 20 wstaje bo mam praktykę nie wiem jak ja wytrzymam gardło boli do tego katar mam i nie wiem co brać chyba do lekarza Internisty pójdę może doradzi co mogę wziąćna gardło i katar i wrazie czego zwolnienie da z zajęć w szkole . wczoraj o dziwo wymiotów i mdłości nie było czułam się wspaniale ciekawa jestem jak dzisiaj może też nie będzie ale nie nastawiam się za bardzo. Najchętniej bym została w domu i się kurowala ale do 10. 35 dam rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 05:55

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja też spać nie mogę i też od paru dni boli gardło. Idę dziś do gina po receptę na luteinę, ale jak wrócę zjem chleb z roztartym z solą czosnkiem. Jak to nie pomoże, to nie wiem co pomoże. Są tabletki dla kobiet w ciąży Prenalen, ale mi jest po nich trochę niedobrze, mają coś w smaku co mi nie pasuje.

Skabarka, naprawdę na zatoki zrób sobie inhalacje. Podstawa przy zatokach to ich oczyszczanie. Ja cierpiałam na zatoki przez lata, ostatnio się uspokoiło, bo noszę czapkę, ale trochę doświadczenia mam.

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anulka, ja też spać nie mogę i też od paru dni boli gardło. Idę dziś do gina po receptę na luteinę, ale jak wrócę zjem chleb z roztartym z solą czosnkiem. Jak to nie pomoże, to nie wiem co pomoże. Są tabletki dla kobiet w ciąży Prenalen, ale mi jest po nich trochę niedobrze, mają coś w smaku co mi nie pasuje.

Skabarka, naprawdę na zatoki zrób sobie inhalacje. Podstawa przy zatokach to ich oczyszczanie. Ja cierpiałam na zatoki przez lata, ostatnio się uspokoiło, bo noszę czapkę, ale trochę doświadczenia mam.

Ja wczoraj wypiłam mleko z miodem i czosnkiem ale chyba nie mogę bo później tak bolały jelita że do WC mnie pogonilo

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Coś w powietrzu musi być że wszystkie przeziebione jesteśmy a przynajmniej większość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 06:20

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja na mleko też tak reaguję, dlatego herbata malinowa z miodem lub sokiem malinowym i cytryną, a czosnek na chlebie :)

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to na mleko czy na ta mieszankę choć przed ciążą mogłam normalnie to pić i nic mi nie było

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam się do grona przeziebionych. Już nie wyrabiam z bólem gardła. O ile ból mięśni i głowy wiem ze muszę wylezec to z gardłem nie daje sobie rady :-( też spać nie mogę :-( właśnie przepłukałam gardło roztworem wody z sola i chyba zrobię jeszcze to gorące mleko z miodem i masłem :-(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na poprawę humoru patrzcie na nasze suwaki :-) różnimy się tygodniami ale wszystkie przeziębione są w 5 dniu :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszystkim

dlugo mnie nie bylo - mialam troche stresu, plamienia, bole i ogromny strach ze dzidzius przestal sie rozwijac-lekarz nie reagowal zadnymi lekami jedynie podgladanie usg co dwa dni - moj doktorek wychodzi z zalozenia ze do 12 tygodnia ciaza musi sama poradzic sobie z wszystkimi problemami

obecnie jestem w 11 tygodniu i 4 dniu i mam sie dobrze , dzidzius rowniez ma sie bardzo dobrze - od dwoch dni biore progesteron i lepiej mi, jedynie mecza mnie bole glowy ,

chodze do pracy caly czas, jedynie wieczorem leze i maza wszytskim sie zajmuje, usypiam okolo 20 kazdego dnia czuej sie padnieta

mam nadzieje ze wszytsko nadal bedzie dobrze - nastepna wizyta 6 marca

trzymajcie kciuki

chabasse, Misi@, Wonderland lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    dzien dobry wszystkim

dlugo mnie nie bylo - mialam troche stresu, plamienia, bole i ogromny strach ze dzidzius przestal sie rozwijac-lekarz nie reagowal zadnymi lekami jedynie podgladanie usg co dwa dni - moj doktorek wychodzi z zalozenia ze do 12 tygodnia ciaza musi sama poradzic sobie z wszystkimi problemami

obecnie jestem w 11 tygodniu i 4 dniu i mam sie dobrze , dzidzius rowniez ma sie bardzo dobrze - od dwoch dni biore progesteron i lepiej mi, jedynie mecza mnie bole glowy ,

chodze do pracy caly czas, jedynie wieczorem leze i maza wszytskim sie zajmuje, usypiam okolo 20 kazdego dnia czuej sie padnieta

mam nadzieje ze wszytsko nadal bedzie dobrze - nastepna wizyta 6 marca

trzymajcie kciuki
    Alicja będzie dobrze kochana ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ