Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mozjaka wrote:Ja moze dorzuce moje piec groszybna temat absurdow zusu. Maz mial operacje kolana. Dostal po niej zwolnienie na 4 tyg i po dwoch dostal wezwanie na komisje. Pani popatrzyla w dokumentacje na blizny i stiwerdzila ze zwolnienie bylo podstawne. Oni sami siebie okradaja bo panie z komisji biora kase za wlasnie takie kretynskie wezwania.
Ja też osobiście byłam wzywana kiedyś do ZUS miałam nogę w gipsie 3 miesiące na zwolnieniu a zatrudnili mnie miesiąc czy dwa wcześniej byłam wzywana na komisję ale na szczęście gips jeszcze miałam wiec udowodnilam ze to prawda że nie lewe zwolnienie
-
Dzień dobry

a propo TSH, wlasnie zbieram się z rana na badania ... echhhh... musze sprawdzić jak tam się trzyma ta moja tarczyca...
U mnie całe szczęście niedoczynność wykryta była wcześniej, ale też nie było lekko... -
Witam:) Ja Też nadal zakatarzona. Nie pojechałam dzisiaj na te zajęcia. Mam nadzieję, że żadnych konsekwencji nie będzie.
A w ogóle rozpoczęłam 15 tydzień (14+0)
nick nieaktualny, adzia, Anitka201, agatka196, easymum, aldonaa, kasig, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie, ja dalej walcze z bolem glowy zeby to cala bolała a to tylko prawa strona i tak od wczoraj
Juz sie naczytalam ze w ciazy ból wraca ze zdwojoną siłą jeśli wcześniej byl ten problem a Lady tez wspominala o czestych bólach zaniM w ciazy byla.
patrzę o tarczycy pisalyscie wiecie ja sie dowiedziałam ze tsh poniżej 2 to ok ale leki trzeba brac, i tak jest mała wielka różnica między niedoczynnoscia a hashimoto
Niedoczynność = dziecko MOŻE mieć wady genetyczne
Hashimoto = częste poronienia.
dlatego lekarz mówił że niektóre kobiety zachodzą mając TSH 17 wtedy szybko jest to zbijane bo wiadomo trzeba stopniowo jak ktos zaczyna przygode tarczycowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie chyba zawsze wysokie bo kiedys mierzylam to mama mowila ze za wysokie tylko wtedy zdenerwowana bylamskabarka wrote:witaj Justyna

to dobrze
warto mierzyć 
ja po wypłacie sobie w końcu swój kupie
ale ja to niskociśnieniowa jestem 

ide sie umyć bo dopiero pies mobilizuje do wyjscia a tak sie byczyl
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny
Em biedactwo, ale na pocieszenie Ci powiem, że ja wczoraj zrobiłam pas startowy przez cały pokój do wc
nie dobiegłam po prostu :)Za parę dni koniec 1 trymestru, wiec mam głęboką nadzieję że to w końcu minie. Aczkolwiek moja babcia i mama wymiotowały przez całą ciążę i lekarz mi wczoraj uświadomił że to może być dziedziczne. Oby nie
eM lubi tę wiadomość
-
Teoria ze skłonnościami rodzinnymi jest bardzo prawdopodobna
- moja siostra przechodziła obie ciąże bardzo łagodnie, u mnie też mdłości trwały może ze 2 tygodnie, wymioty były raz. Trochę dłużej ciągnął się kompletny brak apetytu i nadwrażliwość na zapachy.
Ogólnie gdyby nie to leżenie z krwiakiem to bym zupełnie nie czuła, że jestem w ciąży.
-
nick nieaktualny