SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB odpoczywaj, żeby Cię na dobre nie rozłożyło... :)

Mnie dziś też coś się zaczęło jakoś wyjątkowo kichać... żebym nie przechwaliła, że taka zdrowa jestem :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB czym będziesz zbijać? U mnie na szczęście 37,3. Oby nie poszło dalej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Wymiekam temp 38,5 jestem ledwo zywa:-(:-(
    PannaB slowa lekarza internisty i ginekologa, ze nalezy zbijac czystym paracetamolem i tylko jesli temperatura przekracza 38 stopni. Jesli czujesz sie bardzo zle to wez lepiej- podobno temepratura nie jest dla dzieciaczka dobra.
    Jesli jestes w stanie wytrzymac to poczekaj czy nie spadnie po domowych sposobach, okladach itp i dopiero wowczas wez.
    nie wolno tez brac za czesto- nie pamietam co mowili ale chyba nie czesciaj niz 4 godziny? Kurcze tego ostatniego nie jestem pewna...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Wymiekam temp 38,5 jestem ledwo zywa:-(:-(
    A bralas paracetamol? On w ciąży jest bezpieczny i zbija temperature

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży można max 2 tabl np apapu na dzień.

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu gorąco dzisiaj.. :D

Pytanie z innej beczki, czy zna ktoś panią ginekolog Ewa Gawrońska-Schaefer? (Piekary Śląskie, Bytom, ewentualnie UK)
    Godna polecenia? Będę wdzięczna za info.

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, żeby nie było, popieram Twoje stanowisko, też nie wyobrażam sobie lewizny i uważam, że między innymi przez taką postawę dużej grupy naszych rodaków, jesteśmy jeszcze w Polu za innymi nacjami. Tyle w temacie.

Co do obiadu, wciągnęłam makaron z sosem pomidorowym, ale teraz jest mi średnio dobrze, a na dodatek znowu mam ssanie ... ja już sama za sobą nie nadążam...

Co do lodów, kupiłam dzisiaj sorbet z mango i jak tylko zjem coś konkretniejszego, to zamierzam się do niego podłączyć :) już mi ślinka cieknie :)

4me, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny.bralam prenalen czosnek ateraz staram sie zbic okladami isokiem z malin a jak nie zejdzie to dzwonie do internisty czy moge apap bo nie wiem co gorsze apap czy goraczka:-(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol to również apap :) tylko nie ten extra bo ma już dodatkowe coś :) więc spokojnie możesz :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka a raczej prawa półkula :/
    nawet cukier nie pomógł a tak buzuje jak by zaraz miało pęknąć :/

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziekuje dziewczyny.bralam prenalen czosnek ateraz staram sie zbic okladami isokiem z malin a jak nie zejdzie to dzwonie do internisty czy moge apap bo nie wiem co gorsze apap czy goraczka:-(
    Nie boj się tego paracetamolu. Naprawdę jedna tabletka Ci nie zaszkodzi. To nie są moje słowa tylko lekarza. Co więcej mi po jednej tabletce przeszlo. Moze nie warto czekać aż to sie rozwinie w cos gorszego. Na noc bym wzięła naprawdę na Twoim miejscu jesli dalej bedzie powyżej 38 stopni...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze każda z nas ma dzisiaj gorsze samopoczucie ...
    Nie mam kogo zapytac wiec zadaje pytanie na forum.
    Od miesiaca jestem na l4 i tu moje pytanie :czy to prawda ,że zus lubi kontrolować ciężarówki?Lekarz ginekolog mnie troche nastraszył,żebym raczej przebywała w domu ,nie wyjezdzala nigdzie i w tygodniu do 15stej starała sie nie opuszczac domu...jak tu cieszyc sie z ciązy...jak czlowiek tylko wyjdzie z domu i boi sie czy nie było u niego proszonych gości?

Zapomniałam dodać jestem z okolic Wrocławia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:23

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Widze ze każda z nas ma dzisiaj gorsze samopoczucie ...
    Nie mam kogo zapytac wiec zadaje pytanie na forum.
    Od miesiaca jestem na l4 i tu moje pytanie :czy to prawda ,że zus lubi kontrolować ciężarówki?Lekarz ginekolog mnie troche nastraszył,żebym raczej przebywała w domu ,nie wyjezdzala nigdzie i w tygodniu do 15stej starała sie nie opuszczac domu...jak tu cieszyc sie z ciązy...jak czlowiek tylko wyjdzie z domu i boi sie czy nie było u niego proszonych gości?

Zapomniałam dodać jestem z okolic Wrocławia.

Jeżeli masz leżące to musisz w domu siedzieć a jeżeli masz normalne i możesz wychodzić to dlaczego masz siedzieć w domu. Takie moje zdanie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Głowa mi pęka a raczej prawa półkula :/
    nawet cukier nie pomógł a tak buzuje jak by zaraz miało pęknąć :/
    Zmocz ściereczkę i włóż ja do zamrażarki. Odczekaj aż zamarznie i rób sobie okłady na głowę i twarz. Ja w tej chwili tym się ratuje i na chwilę pomaga.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaznaczone ze moge chodzic...Mam podobne zdanie i wyraziłam je u lekarza ale ten stwierdzil ze bede miala problem jak mnie skontroluja a nie zastana w domu,bo wtedy trzeba do zusu wyslac np.zdjecie z usg z data czy potwierdzenie ze mialo sie w tym dniu wizyte u lekarza,troche dziecinne to dlatego chcialam poznac zdanie innych dziewczyn :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Cofnij się kilka stron, opisywałam dziś dokładnie przeciwne zdanie mojego lekarza. :)

A ja w końcu mam poduche, fajowa jest. Podoba mi się leżenie z nią, zobaczymy jak pójdzie spanie.

Hahaha sorki...nadrabiam własnie to co tam skrobałyscie i trafiłam na ten moment...nie chcialam sie powtarzac :)
    Swoja droga mysle o tej poduszeczce tez ,gdzie zamawiałaś?

74disg18xt1q3yyo.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka.. poducha z allegro..? Dasz jakis namiar? Jak dobrze bedzie ci sie spalo to chyva tez sie na jakas skusze bo juz ze spaniem mam problemy..

karolcia87 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ