Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chabasee nie czytaj. Nie sluchaj naszych porad bo tylko sobie nawkrecasz. My nie jestesmy lekarzami. Poczekaj na swoja wizyte lub jesli to za dlugo to moze sprobuj przyspieszyc wizyte. I Nic sie nie martw na zapas. I przede wszystkim nie interpretuj sama lub z nami wynikowchabasse wrote:Dziewczyny.. czy któraś z was dostała już wyniki z pappa.. albo potrafi je odczytywać?, bo ja właśnie dostałam, ale jestem zielona.. ii zaniepokojona zarazem coś tam jest nasmarowane o przedwczesnym porodzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:52

-
4me.. wiem, że to lekarz powinien obejrzeć, ale nie ukrywam , że się martwię.. mam 35 lat i wyższe ryzyko. A na wynikach myślałam że będzie jednoznacznie powiedziane, że ryzyko wynosi tyle i tyle.. tymczasem mam tam tylko podane wartości różnych wskaźników i bądź człowieku mądry. wylicz se sam..
-
chabasse - znalazłam to:
"Podejrzane wartości parametrów biochemicznych to dla zespołu Downa (Trisomii 21) jeśli wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM, a PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM; dla zespołów Edwardsa i Patau (trisomia 18 i 13) jeśli oba hormony są poniżej 0,33 MoM, dla zespołu Turnera jeśli wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM, dla triploidii jeśli fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM. "
chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPannaB jestem przeciwna tabletkom, już dalam rade wypilam miete z jabłkiem zjadlam cukierki i git
to chyba dzisiejszy stek zapity mlekiem zapobiegawczo przed zgaga zrobil mi taki kociol.
Chabasse po to sa lekarze aby interpretować wyniki, lepiej ci ze zribilas badania i testy? Teraz glowkujesz czy dziecko zdrowe i sie doszujujesz. Dlatego wlasnie zrezygnowałam z tego bo nawet gdyby to bym nie usunela przeciez a wy rrobicie badania i macie stres
Carolline lubi tę wiadomość
-
zrobiłam badania, żeby ewentualne choroby leczyć i kontrolować. Z resztą na wynikach mam coś żeby kontrolować się w kierunku nadciśnienia oraz wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu. Dzięki temu lekarz prowadzący pewnie częściej i baczniej będzie zwracał na to uwagę i reagował gdyby coś się działo. Jutro idę do ginki to może mnie oświeci co i jak.... Boszz..
-
nick nieaktualnyLekarz i tak musi na to patrzec ja rozumiem ze wiek i dlatego te badania no ale gdyby dziecko mialo zespol downa tfu tfu to przecież nie uzdrowia go w łonie.chabasse wrote:zrobiłam badania, żeby ewentualne choroby leczyć i kontrolować. Z resztą na wynikach mam coś żeby kontrolować się w kierunku nadciśnienia oraz wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu. Dzięki temu lekarz prowadzący pewnie częściej i baczniej będzie zwracał na to uwagę i reagował gdyby coś się działo. Jutro idę do ginki to może mnie oświeci co i jak.... Boszz..
Ja wiedzialam od początku zadne prenatalne a teraz mnie w tym utwierdzacie jak czytam wasz niepokój kiedys tego nie bylo a rodzily sie takie dzieci sama znam 22letnia dziewczyne z zespolem downa moze w wieku 7-12 lat nie byla zbyt mądra ale teraz mizna zostawic jej male dziecko pod opieka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Lekarz i tak musi na to patrzec ja rozumiem ze wiek i dlatego te badania no ale gdyby dziecko mialo zespol downa tfu tfu to przecież nie uzdrowia go w łonie.
Ja wiedzialam od początku zadne prenatalne a teraz mnie w tym utwierdzacie jak czytam wasz niepokój kiedys tego nie bylo a rodzily sie takie dzieci sama znam 22letnia dziewczyne z zespolem downa moze w wieku 7-12 lat nie byla zbyt mądra ale teraz mizna zostawic jej male dziecko pod opieka
Staraczka prosze Cie! Te badania nie wykrywają tylki zespołu downa! Znając wyniki i widząc pewne zagrożenia innych chorób lekarz moze pomoc dziecku i nam. Także nie krytykuj.
Jedyne czego nie powinno sie moim zdaniem robic to interpretować wyników. Nie po to są do tego specjalne wyliczenia i programy by robic to w domu i sie nakręcać.
Poza tym chabasee ma 35 lat wiec lekarze wręcz zalecają te badania!
Sorry wieku nie wytykam
sama mam juz 34 wiosny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:49
adzia, agatka196, Luna1, chabasse lubią tę wiadomość