X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z kolei imiona już wybraliśmy dawno - dziewczynka Hania, a chłopczyk Filip ;)

Agatka196 maleństwo rośnie jak na drożdzach :D

agatka196 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. czy któraś z was dostała już wyniki z pappa.. albo potrafi je odczytywać?, bo ja właśnie dostałam, ale jestem zielona.. ii zaniepokojona zarazem coś tam jest nasmarowane o przedwczesnym porodzie..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne te Wasze maleństwa:D Już bym chciała iść do ginekologa hehe Zobaczymy, czy 16 marca Pani dr podtrzyma, że chłopak:D

agatka196 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny.. czy któraś z was dostała już wyniki z pappa.. albo potrafi je odczytywać?, bo ja właśnie dostałam, ale jestem zielona.. ii zaniepokojona zarazem coś tam jest nasmarowane o przedwczesnym porodzie..
    Chabasee nie czytaj. Nie sluchaj naszych porad bo tylko sobie nawkrecasz. My nie jestesmy lekarzami. Poczekaj na swoja wizyte lub jesli to za dlugo to moze sprobuj przyspieszyc wizyte. I Nic sie nie martw na zapas. I przede wszystkim nie interpretuj sama lub z nami wynikow :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:52

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pierw bym wolała tak domowo jak herbata nizeli zaczynac od tabletki

nospe mozna spokojnie:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A my z kolei imiona już wybraliśmy dawno - dziewczynka Hania, a chłopczyk Filip ;)

Agatka196 maleństwo rośnie jak na drożdzach :D

my dla dziewczynki tez -Lila a co do chłopca mamy dwa Julian lub Ignacy
    :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me.. wiem, że to lekarz powinien obejrzeć, ale nie ukrywam , że się martwię.. mam 35 lat i wyższe ryzyko. A na wynikach myślałam że będzie jednoznacznie powiedziane, że ryzyko wynosi tyle i tyle.. tymczasem mam tam tylko podane wartości różnych wskaźników i bądź człowieku mądry. wylicz se sam..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse - znalazłam to:

"Podejrzane wartości parametrów biochemicznych to dla zespołu Downa (Trisomii 21) jeśli wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM, a PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM; dla zespołów Edwardsa i Patau (trisomia 18 i 13) jeśli oba hormony są poniżej 0,33 MoM, dla zespołu Turnera jeśli wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM, dla triploidii jeśli fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM. "

chabasse lubi tę wiadomość

in8vzdb.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wolne bhcg 1,057 a pappa -0,489. hmm czyli troszkę przy mało\kurcze chyba się to amniopunkcją skończy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:21

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB jestem przeciwna tabletkom, już dalam rade wypilam miete z jabłkiem zjadlam cukierki i git :) to chyba dzisiejszy stek zapity mlekiem zapobiegawczo przed zgaga zrobil mi taki kociol.

Chabasse po to sa lekarze aby interpretować wyniki, lepiej ci ze zribilas badania i testy? Teraz glowkujesz czy dziecko zdrowe i sie doszujujesz. Dlatego wlasnie zrezygnowałam z tego bo nawet gdyby to bym nie usunela przeciez a wy rrobicie badania i macie stres

Carolline lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, nie kombinuj! To się na pewno interpretuje w porównaniu do różnych parametrów, proporcji, wyników usg. Idź jak najszybciej na wizytę, bo sama to z doktorem Google możesz sobie zaraz wmówić nie wiadomo co.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam badania, żeby ewentualne choroby leczyć i kontrolować. Z resztą na wynikach mam coś żeby kontrolować się w kierunku nadciśnienia oraz wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu. Dzięki temu lekarz prowadzący pewnie częściej i baczniej będzie zwracał na to uwagę i reagował gdyby coś się działo. Jutro idę do ginki to może mnie oświeci co i jak.... Boszz..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, lepiej się nie doszukiwać. Pamiętaj, że to się konfrontuje z wynikiem przezierności, crl, obecności kości nosowej i Twoim wiekiem.

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    zrobiłam badania, żeby ewentualne choroby leczyć i kontrolować. Z resztą na wynikach mam coś żeby kontrolować się w kierunku nadciśnienia oraz wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu. Dzięki temu lekarz prowadzący pewnie częściej i baczniej będzie zwracał na to uwagę i reagował gdyby coś się działo. Jutro idę do ginki to może mnie oświeci co i jak.... Boszz..
    Lekarz i tak musi na to patrzec ja rozumiem ze wiek i dlatego te badania no ale gdyby dziecko mialo zespol downa tfu tfu to przecież nie uzdrowia go w łonie.

Ja wiedzialam od początku zadne prenatalne a teraz mnie w tym utwierdzacie jak czytam wasz niepokój kiedys tego nie bylo a rodzily sie takie dzieci sama znam 22letnia dziewczyne z zespolem downa moze w wieku 7-12 lat nie byla zbyt mądra ale teraz mizna zostawic jej male dziecko pod opieka

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nadzieję że się dowiem już jaka płeć 25 marca o 16 :) kolejna wizyta :) poza tym na wieczór zrobiłam pierożki :) zjadłam je ale i tak wieczorem będę jadła kolację :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    a ja mam nadzieję że się dowiem już jaka płeć 25 marca o 16 :) kolejna wizyta :) poza tym na wieczór zrobiłam pierożki :) zjadłam je ale i tak wieczorem będę jadła kolację :)
    oo tez mam 25marca wizyte :) jak fajnie z kims czekac tylko ze ja na 9 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecka w lonie moze i nie uzdrowi ale moze poczytac literature na temat specjalnych wymagan w zwiazku z choroba dziecka. Ja wolalabym wiedziec ze dziecko jezt chofe niz doznac szoku jak moja ciocia ktorej urodzil sie syn zespolem downa.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz na kolację zrobiłam sobie na szybko sałatkę z warzywami i fetą. Aaaa i jestem szczęśliwa, bo dzisiaj sama pierwszy raz sobie hybrydę zrobiłam:D Nie wiem czy są tu jakieś dziewczyny zakręcona na punkcie paznokci:P?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lekarz i tak musi na to patrzec ja rozumiem ze wiek i dlatego te badania no ale gdyby dziecko mialo zespol downa tfu tfu to przecież nie uzdrowia go w łonie.

Ja wiedzialam od początku zadne prenatalne a teraz mnie w tym utwierdzacie jak czytam wasz niepokój kiedys tego nie bylo a rodzily sie takie dzieci sama znam 22letnia dziewczyne z zespolem downa moze w wieku 7-12 lat nie byla zbyt mądra ale teraz mizna zostawic jej male dziecko pod opieka

Staraczka prosze Cie! Te badania nie wykrywają tylki zespołu downa! Znając wyniki i widząc pewne zagrożenia innych chorób lekarz moze pomoc dziecku i nam. Także nie krytykuj.
    Jedyne czego nie powinno sie moim zdaniem robic to interpretować wyników. Nie po to są do tego specjalne wyliczenia i programy by robic to w domu i sie nakręcać.

Poza tym chabasee ma 35 lat wiec lekarze wręcz zalecają te badania!
    Sorry wieku nie wytykam :) sama mam juz 34 wiosny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:49

adzia, agatka196, Luna1, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ