X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie miałam czasu na zamartwianie się i myślenie co można, a czego nie. Teraz jestem w domu, muszę leżeć, to się czasami z nudów poczyta jakiś porady ciążowe ;) a tam normalnie to najlepiej o wodzie i chlebie oczywiście wypiekanym w domu(oczywiście z przymrużeniem oka). Nie będę już o tym myśleć, co zjedzone to się nie odstanie :)
    Ja osobiście jestem za badaniami, a już na pewno tymi 3 usg(11-14, 20 i po 30 tygodniu), szczególnie jeżeli mamy możliwość wykonania ich u specjalistów na super sprzęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:26

sRUqp2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka jeżeli będą wolne miejsca, to możesz przesunąć. Wtedy dzidziuś na pewno już osiągnie odpowiednią długość. Jak pójdziesz teraz i dzidziuś będzie za mały, to chyba tyle Ci nie karze zapłacić...? Bo w sumie nic takiego nie zrobi, tylko zmierzy długość.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam ogolnie a ze z telefonu to przy dlugich wywodach nie chce mi sie cofac do przecinkow :P
    4me papierosy to o ile wiem temat zamkniety po za tym nie chwalilam sie ale rzucilam wiec sie nie dopier... skoro nie wiesz

• eM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka czasem jak nie masz nic miłego do napisania to po prostu nie pisz nic, proszę. Tu nie chodzi o to żeby się na wzajem oceniać, sama tak się burzyłaś jak ktoś Ci wymieniał jak palenie szkodzi a teraz mówisz że jak komuś szkoda kasy na coś tam to na dziecko ma się nie decydować? No chyba jesteś nie poważna... Co do prenatalnych, nie każdy zdecyduje się na urodzenie chorego dziecka, taka jest prawda i szczerze mówiąc przy niektórych wadach genetycznych to ja bym wolała żeby mnie matka usunęła niż pozwoliła mi męczyć się całe moje życie i patrzeć tylko jak inni rosną i żyją normalnie. No ale każdy ma swoje sumienie i swoje prawa i nikt nie powinien tego oceniać... a te testy tylko wskazują podwyższone prawdopodobieństwo, nie jest to diagnoza. Dopiero po nich robi się inne.

Dżuls, bento, adzia, 4me, agatka196, chabasse, kapturnica, la_lenka lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za badaniami. Uważam, ze jazda kobieta ma pawo wiedzieć co z jej maleństwem, chociaż tak jak pisalam wcześniej ja osobiście robić pappa nie planuje.
    Zrobię USG u mojego lekarza prowadzącego 09.03 i później mam umówione także prywatnie w klinice USG 13.03 jeśli wszystko wyjdzie dobrze to ja potrzeby robienia pappa nie widzę <oczywiście mowie mówię tylko o swoim przypadku, bo póki co nie mam do tego żadnych wskazań>
    Chociaż rozumiem tez te dziewczyny, które te testy robią i absolutnie nie widzę powodu, żeby to w jakiś sposób negować =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja jadłam fetę z mleka pasteryzowanego:) Ale coś mi nie smakowała. Powiem Wam, że ja też jakoś tak nie szaleję, że czegoś nie można zjeść. Ponoć nie można cytrusów, bo powodują skurcze, a ja się zajadam mandarynkami.
    My tu chyba z Lady jesteśmy najspokojniejsze hehe. Jak będziemy panikować, to znaczy, że naprawdę coś się dzieje hehe

:P Najspokojniejsze i optymistkami :P a przede wszystkim cudownymi wspaniałymi mamami :) nie mogę się doczekać :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za badaniami prenatalnymi, osobiście wolałam wiedzieć, żeby móc się w razie czego przygotować, po za tym wykrycie niektórych wad czasem pozwala taką wadę usunąć jeszcze w ciąży i dziecko może urodzic się zdrowe. Też miałam robic tylko usg, ale refundacja , którą załatwił mi mój gin obejmowała też test pappa tak więc skorzystałam

• eM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sobie dziś kupić jakieś spodnie ciążowe ale wszystkie sklepy ciążowe w centrum poznikały :O chamstwo!

No nic zostanie mi chyba h&m... btw jak się zapiszecie na newsletter to jest 25% zniżki na wybraną rzecz :)
    https://www.hm.com/pl/newsletter

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig w takim przypadku też bym skorzystała, w sumie myślę ze prawie każda by skorzystała =)
    Jeśli w ramach jakiegoś pakietu można zrobić coś więcej to czemu nie... tym bardziej, ze to nikomu nie zaszkodzi =)

kasig lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em źle zrozumialas, chodzilo o to ze sa takie ktore pisza ze tak bardzo pragna dziecko a za chwile ze nie maja pieniedzy, pieniadze szczęścia nie daja ale jednak sa wazne bo niektóre nie maja pojecia ile kosztuje miesieczne zywienie dziecka o higienie nie wspomne..

Z testami chodzilo na przykładzie kolezanki skoro robila lekarz namawial do aborcji to gdyby sie zgodzila usunela by zdrowe dziecko, a co jesli bedzie jednak chore nie pokochacie?
    Myślę żeby zmienić już forum bo ileż można o tym samym polowa mysli ze rozumie druga polowa nie rozumie i tak sobie akcje robi żeby szukać ofiar na forum tak jak i wlasnie z fajkami bylo bo ja jedna sie przyznałam, po za tym nie wiem czy tylko ten wątek czy inne tez ale mamy opinie która dostałam od 4dziewczyn ktore tu sie udzielaja i sa to przewaznie uwagi na te same osoby z reszta co ja bede prywatbe to prywatne ide bo nie zdzierze dzisiaj tutaj :) milej nocy

• agniesja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:05

Dżuls, Nancy87, kasig, Wonderland, 4me, agatka196, eM, chabasse, Lady Savage, bento, la_lenka, Kasiarzynka, Terazsięuda:-), adzia, skabarka, Sigma, Luna1, easymum lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja jaka nóżka:* Ja nie wytrzymam do tego 16, takie tu ładne zdjęcia dodajecie:D

agniesja lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja super wiadomości :) udały nam się dziś te wizyty :) oby tak dalej :)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śliczne zdjęcie. Tez juz czekam na takie. W czwartek mam prenatalne to tez podpatrzę.
    Myślicie, ze będzie juz przez brzuch?

Co do ubrań. Ja sobie zamówilam dwie pary getrów. Jedne dżinsowe te co staraczka tez kupila. Drugie niby skórzane ;) a co myslalam, ze na jakas imprezke sie przydadzą ;) niestety "skórzane" wyglądają dobrze z przodu ale z tylu sie mega marszczą- nie wiem, moze zle dobralam rozmiar, choc wydaje mi sie, ze nie są za male- wiec tych nie polecam.
    Te jeansowe- mam mieszane uczucia. Wyglądają fajnie ale nie wiem czy ja sie w nich sobie podobam- musze jeszcze popróbować do jakis długich koszul czy swetrów ;) ale jakościowo sa ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwałę krwiaka juz nie ma a dzidzia ma 5 cm jest większa o tydzień niż to wynika z obliczeń ale co tam. Od razu sprawdził przeziernosc karkowa 0.9 pozostałe rzeczy są w porządku wiec nie musze iść na dodatkowe badania bo wszystko zbadane w ramach standardowej wizyty. :-)

eM, agatka196, Dżuls, agniesja, chabasse, Wonderland, 4me, kasig, skabarka, Sigma, Luna1, easymum lubią tę wiadomość

oar8dqk316wccxxh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej Dziewczyny! Chciałam się Wam pochwalić moim prawie 6 cm maleństwem :) Ciąża starsza o 3 dni, serduszko pięknie bije, bardzo ruchliwy

Kolejny chłopczyk :P widać ładnie między nóżkami XD że coś stoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:05

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajne te Wasze dzieciaczki :) juz nie mogę doczekać się swojej wizyty, a to jeszcze dwa tygodnie.

Co do badań prenatalnych, to wydaje mi się, że każdy powinien robić jak uważa. Ja zrobiłam USG i nie żałuję, bo mnie to uspokoiło. Dużo zastanawiałam się nad PAPPA i doszłam do wniosku, że jeśli USG wyjdzie ok to sobie daruję. Wiem też, że na pewno będę robiła kolejne USG prenatalne - czasem można wykryć drobne wady narządów, które można leczyć zaraz po urodzeniu i dzięki temu dziecko może zostać wyleczone tuż po porodzie.
    Badania nie są obowiązkowe, więc każdy może podjąć decyzję sam. Krytykowanie osób o innym sposobie myślenia nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:08

bento, agatka196, kasig, Luna1 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ