Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja wrote:Hehehe dobre jesteście, ja tam nic nie widzę
Ciekawe dlaczego gin nic nie mówił i ciekawe czy się nie mylicie, bo ja od początku ciąży mam przeczucie, że to dziewczynka, ale mąż cieszyłby się na chłopaka 

zaznaczyłam CI
przecież stoi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:25
agniesja lubi tę wiadomość
-
Ja początkowo obstawiałam chłopca, a wszyscy na około dziewczynkę. I chyba powoli zaczynam się łamać, że może mają rację.
Ale nadal jest mi wszystko jedno, tylko kwestia ciekawości.
4me wrote:Myślicie, ze będzie juz przez brzuch?
Co do ubrań. Ja sobie zamówilam dwie pary getrów. Jedne dżinsowe te co staraczka tez kupila.
Te jeansowe- mam mieszane uczucia. Wyglądają fajnie ale nie wiem czy ja sie w nich sobie podobam- musze jeszcze popróbować do jakis długich koszul czy swetrów
ale jakościowo sa ok.
Najczęściej przez brzuch, chyba, że dzieciak nie będzie współpracować, wtedy czasem się próbuje inaczej.
A do spodni poproszę linka, bo pewnie widziałam, ale już nie pamiętam o których mowa.
-
Aldona to Ty miałaś problemy z TSH, dobrze pamietam?
Ja po tym moim ostatnim nakręceniu sie tu na forum poszłam dzis prywatnie na TSH i ft4 i TSH wyszlo mi 1
a ft4 tez w normie
cieszę sie na maksa. Przed ciaza mialam wszystko ok. Na poczarku TSH bylo powyżej 3,5 a teraz jest ok 
Przy czym nawet z tym powyżej 3 po sprawdzeniu FT4 lekarz powiedzial, ze nie mam sie niczym martwic. Zaufalam mu ale pozniej sie nakrecilam i poszłam dzis ponownie. Jeszcze pewnie za kilka tygodni zrobie sobie ponownie by sprawdzić
Poza tym ja i tak nie wiem co o tym myśleć. Pamiętacie pisalam, ze u mojej koleżanki na wynikach bylo napisane,ze norma dla kobiety w I trymestrze jest pomiędzy 0,330 do 4.590 i ja tez mam tak napisane. Obydwa testy byly robione, gdzie indziej. Koleżanki w diagnostyce a mój w invicie.
Aldona a Ty juz sie zapisalas gdzies na wizytę albo zrobilas badania?
aldonaa lubi tę wiadomość

-
La_lenka to są te jeansowe co staraczka tez ma. Ja niestety nie potrafię jeszcze powiedziec, czy polecam bo cos chyba nie najlepiej mi w nich ale jakościowo wyglądają ok

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-jak-jeansy-s-m-i5105040980.html
A tu są te niby skórzane. Naprawde z przodu wyglądają spoko i gdyby nie te marszczenie z tylu to bym w nich chodzila... A zaznaczam, ze nie jestem lateksowa lalka i skór i centki to nie mój styl
z przodu tak jak na tym pierwszym zdjęciu ze sweterkiem. Chyba je jednak sprzedam na olx, moze dla jakiejś ze smuklymi udami sie lepiej nadadzą 
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-lateksowe-m-l-i5105042694.html

-
Widać, że nie jesteś tarczycowa.4me wrote:)
Poza tym ja i tak nie wiem co o tym myśleć. Pamiętacie pisalam, ze u mojej koleżanki na wynikach bylo napisane,ze norma dla kobiety w I trymestrze jest pomiędzy 0,330 do 4.590 i ja tez mam tak napisane. Obydwa testy byly robione, gdzie indziej. Koleżanki w diagnostyce a mój w invicie.
Aldona a Ty juz sie zapisalas gdzies na wizytę albo zrobilas badania?
Oficjalna polska norma jest właśnie do 4 z kawałkiem. Ale! Dla kobiet młodych, planujących ciąże, w ciąży itp. najlepszy wynik to właśnie do koło 1-1,5; byle nie więcej niż 2,5. Bardzo wiele osób przy wyższych wynikach ma pełnowymiarowe objawy niedoczynności, ze wszystkimi skutkami - mimo, że niby w normie się mieści.
Myślę, że większy problem jest jeśli ktoś ma realną niedoczynność i tarczyca sobie nie radzi. Jeśli tarczyca jest zdrowa to po pierwszych wahaniach spowodowanych ciążą sobie nadrobi i po prostu zacznie produkować więcej i wynik się unormuje.