X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    A ja pisze z problemem... Jestem glupia i to do kwadratu. Powiedzcie mi czy usg szkodzi malenstwu?? W pon mialam prenatalne, we wtorek wizyta na Nfz umowiona dlugo wcześniej. Dzisiaj w ośrodku zaproponowali mi darmowa cytologię do tego okazali sie ze mam nadżerke i pajac znow zrobil mi USG. I teraz siedze i myślę czy to aby nie jest szkodliwe;(
    Moja gin powiedziala, zezeby zaszkodzic dzidzi to usg musialoby byc nonstop wykonywane przez 24 h...ja mialam dwa razy w jednym dniu i mi to tlumaczyla. To w takim czasie nic nie szkodzi. Wiec spokojnie ;)

• justysss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    PannaB śliczniutki ten leżaczek, chyba ma też funkcję ustawienia bujania na określony czas co?

Tak ma, bujanie na 3 rozne czasy no i wibracje ma, da sie tez zablokowac i moze byc lezaczkiem czy do karmienia jak ju wieksze, podoba mi sie i kupilismy za 140zl wiec mysle ze sie opplacalo, oni z tej firmy maja duzo fajnych ale drogie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB.. no wypierdzisty ten leżaczek .. przesłodki. Też chciałabym coś takiego, ale to później, najpierw łóżeczka itp..
    SweetCherry.. nosz.. widzisz.. teraz ja Ciebie będę pocieszała, bo rzeczywiście pappa to tylko loteria, a harmony da Ci pewność. Ja już jestem spokojniejsza.. chociaż wiadomo.. już do końca będę miała z tyłu głowy, czy wszystko ok. Pewne jest to, że trzeba być dobrej myśli.
    aaaa.. pappa Ci wyszł aźle.. czy może skrzyżowanie biochemii z usg tym pierwszym, niezbyt pozytywnym?. Bo jeśli z usg to w sumie niewiarygodne, bo przecież robiłaś później usg i było wsio ok..!!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Tak ma, bujanie na 3 rozne czasy no i wibracje ma, da sie tez zablokowac i moze byc lezaczkiem czy do karmienia jak ju wieksze, podoba mi sie i kupilismy za 140zl wiec mysle ze sie opplacalo, oni z tej firmy maja duzo fajnych ale drogie

no faktycznie opłacało się, ja oglądałam podobne za ponad 400zł, ale jak znajdę używany w dobrym stanie to też się skusze, bo to raptem parę miesięcy posłuży. Śliczny jest :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny:) kupilam juz teraz a co:)
    kurcze Wy tak piszecie o tych prenatalnych i sobie mysle jaki to jednak stres jest, cala ciaza, i to chyba juz tak na zawsze nam zostanie, cale zycie martwienie sie czy wszystko ok:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    A co to za firma?

SweetCherryPie będę się modlić o twoje maleństwo żeby było zdrowiuteńkie!

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    A co to za firma?

SweetCherryPie będę się modlić o twoje maleństwo żeby było zdrowiuteńkie!

Bright starts http://www.brightstarts.pl/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:32

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe mamy :)
    Od jakiegoś czasu czytałam wasze posty wiec w miarę jestem na bieżąco, ale dopiero teraz zdecydowałam sie do Was czynnie dołączyć. Z zawadu jestem fizjoterapeutką wiec jeśli bedziecie miały jakies pytanie to z chęcią pomogę choć specjalizuje się w osobach dorosłych.

anima, kasig, eM, chabasse, Kasiarzynka, Wonderland, Anitka201, adzia, Misi@, kataryna, easymum lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAnnaB identyczną chcę huśtawkę kupić ma dużo bajerów i cena za używany produkt nie jest taka zła plus/ minus 150 zł a nowa cena zaporowa 340 ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AniaM.
    Jak Ci minal 1 trymestr?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jak po wizycie u diabetologa?? Zwiekszono Ci insuline??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu :) wpisz się proszę na listę na pierwszej stronie :)
    Wiecie co kobietki naszła mnie chcica na twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką XD i mój się po to wybrał do biedronki i właśnie robi w kuchni już rączki zacieram XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje nie narzekam 1 ciąza i mozna powiedzieć że przechodzę ją bardzo łagodnie tylko te bóle głowy połączone ze złym samopoczuciem no ale tak widocznie musi być :) jak tak czytałam wasze posty tzn choroby współistniejące cukrzyca problemy z tarczycą plamienia, krwiaki to współczuje wam na max-a. Ale pocieszenie jest takie że jak dotrwałyście tak daleko to juz tylko może być lepiej, chylę czoła przed wami WIELKIMI MAMAMI ;p

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie potrafię w tej chwili zdecydować na żadną huśtawkę :) tak duuuuuużo tego! Która będzie najlepsza? W której bajerów nie będzie za dużo? eh... ale fakt osobiście też uważam że używana może być :P po co płacić 2 razy więcej... zwłaszcza że one i jak są kosmicznie drogie...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    PAnnaB identyczną chcę huśtawkę kupić ma dużo bajerów i cena za używany produkt nie jest taka zła plus/ minus 150 zł a nowa cena zaporowa 340 ;/

ja własnie za 140 kupilam i uwazam ze zdecydowanie 400 zl to gruba przesada, a ta nawe nie widacze uzywana:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A dziękuje nie narzekam 1 ciąza i mozna powiedzieć że przechodzę ją bardzo łagodnie tylko te bóle głowy połączone ze złym samopoczuciem no ale tak widocznie musi być :) jak tak czytałam wasze posty tzn choroby współistniejące cukrzyca problemy z tarczycą plamienia, krwiaki to współczuje wam na max-a. Ale pocieszenie jest takie że jak dotrwałyście tak daleko to juz tylko może być lepiej, chylę czoła przed wami WIELKIMI MAMAMI ;p

No to mam tutaj :) sobowtóra ciążowego, bo przechodzisz ciąże podobnie jak ja, wiesz jaki ja mam sposób na ból głowy :P jem rano po przebudzeniu czekoladę, albo cukierki z czekoladą, mnie pomaga

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to mam tutaj :) sobowtóra ciążowego, bo przechodzisz ciąże podobnie jak ja, wiesz jaki ja mam sposób na ból głowy :P jem rano po przebudzeniu czekoladę, albo cukierki z czekoladą, mnie pomaga

ja znowuż jak zjem coś kwaśnego to mi lepiej grejpfruty 3-4 dziennie to u mnie norma coś mi się wydaje że u ciebie bedzie dziewczyna a u mnie chłopak takie tam zabobony heheh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was ma konflikt krwi ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ