Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok... jestem już po konsultacji z inną ginką.. Odetchnęłam trochę, bo powiedziała, że ona nie widzi w moich wynikach wskazań do amniopunkcji i że ryzyko zabiegu jest większe niż choroby. Jeśli jednak chcę mieć 100% pewności powinnam się nad badaniem zastanowić, ale wg niej te wyniki sa optymistyczne i ona na moim miejscu by nie robiła takiego badania. Jedynie co mi zaleca to częstsze kontrole ciśnienia i przyrostu wagi i wzrostu dziecka (usg). Nawet dla szerszej diagnostyki mogę sobie robić badania moczu częściej niż to zalecane.. by sprawdzać jaki poziom białka w moczu..(nie wiem po co, nie dopytałam..) Także koniec końców przestaję teraz myśleć o amniopunkcji i zamierzam cieszyć się dzieciątkiem, które mieszka w moim brzuszku i na pewno ma się dobrze..
Kasiarzynka, Mozjaka, 4me, Dżuls, eM, bento, kapturnica, la_lenka, karolcia87, Anitka201, Wonderland, agatka196, easymum, Nancy87, adzia, Sigma, Luna1, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Ok... jestem już po konsultacji z inną ginką.. Odetchnęłam trochę, bo powiedziała, że ona nie widzi w moich wynikach wskazań do amniopunkcji i że ryzyko zabiegu jest większe niż choroby. Jeśli jednak chcę mieć 100% pewności powinnam się nad badaniem zastanowić, ale wg niej te wyniki sa optymistyczne i ona na moim miejscu by nie robiła takiego badania. Jedynie co mi zaleca to częstsze kontrole ciśnienia i przyrostu wagi i wzrostu dziecka (usg). Nawet dla szerszej diagnostyki mogę sobie robić badania moczu częściej niż to zalecane.. by sprawdzać jaki poziom białka w moczu..(nie wiem po co, nie dopytałam..) Także koniec końców przestaję teraz myśleć o amniopunkcji i zamierzam cieszyć się dzieciątkiem, które mieszka w moim brzuszku i na pewno ma się dobrze..

Super. Ciesze sie bardzo. Przy nadcusnieniy badaja czy jest bialko w moczu, co jest bardzo niebezpieczne. Grozi rzucawka.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Chabasse dobrze, że inny gin Cię uspokoił
Podobnie, jak któraś z dziewczyn uważam że pierwszy gin Cię skierował na anmio ze względu na wiek i bez sensu Cię nastraszył.
Jeszcze wracając do amnio, to najczęściej określają tylko kariotyp dziecka (czyli ile jest chromosomów i czy są prawidłowe), więc z badania uzyskuje się info czy nie ma żadnej trisomii, jaka jest płeć itp. Ewentualnie mogą zbadać jakieś inne wady genetyczne, jeśli są do tego wskazania (matka, ojciec lub ktoś z rodziny ma jakąś wadę genetyczną).
Niestety badanie to nie da odpowiedzi jeśli chodzi o wady narządów, które można zdiagnozować na usg prenatalnym w II i III trymestrze.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Eeee tamagatka196 wrote:Pomimo że ufam mojemu lekarzowi to spokojnie poczekam z kupywaniem sukienek. Bo potwm chłopca w to nie ubiorę :-Q
choć jedno kompromitujące zdjęcie z dzieciństwa trza mieć
agatka196, Wonderland, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Jeszcze podpiszę 'miałem być KornelkąWonderland wrote:Haha, to już trzeba być okrutnym
żeby chłopca w sukienkę ubrać i jeszcze zrobić mu fotę na pamiątkę 
'
Wonderland, Lady Savage, Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
justyna1220 wrote:Ale to co Ty chcesz zrobić to chyba kalendarz już ''istniejącej fasolki''
A ten kalendarz jest na 9 miesięcy ciąży na każdy tydzien po kolei gdzie masz sporo fajnych informacji, miejsce na własne notatki oraz zdjęcia USG, jestem troche sentymentalna i pewnie dlatego mnie to tak kusi 
A tak w ogóle to zazdroszczę wam, jesteście trochę dalej ode mnie i już badania prenatalne, niektóre już znają płeć, a mi się to ciągnie i ciągnie jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, jedno jest pewne dziecko będzie Duuże
Nie wszystkie znają płeć
ja jeszcze nie
-
agatka196 wrote:Zobaczcie jak narzady płciowe sa podobne do siebie
https://www.google.pl/search?q=17+tydzień+ciąży+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213
rzeczywiście
Nancy masz jakąś szanse
w dalszym ciągu
ciekawe ile chłopaków z forum zmieni się w dziewczynki

nie wiem jak oni to rozpoznają