X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry ja już nie śpię ale chyba jeszcze pójdę spać bo do pozna oglądałam fajny film i się nie wyspałam a mąż mnie obudził boli musiał iść sprawy pozalatwiac dziś na obiad robie spaghetti :-) na Polsacie wciągnął mnie i musiałam go całego obejrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 08:23

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mam jeszcze pytanko do dziewczyn "krwiakowych" .

Hej dzuls. Ja krwawienia po wykryciu krwiaka nie miałam ale lekarze mi mówili, ze moze wystąpić. Póki nie jest to czysta krew lub póki nie jest tego wiecej niż na okres kazali sie nie przejmować :) wydaje mi sie, ze Twój krwiak może sie opróżniać. Po wizycie w toalecie tym bardziej wydaje sie to normalne.
    Nic sie nie martw ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja rowniez trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Wiecie tak sobie dzis rozmawialam z mezem rano Ze nasz babel ciagle na usg spi i sie nie rusza...maz zaczal sie smiac i mowi, oby nie wyspal sie na zapas hehe zobaczymy. Mam jednak nadxieje, ze za 3 tygodnie pomacha nam troszke lapka i nozkami :) zazdroszcze Wam jak piszecie, ze maluch wykonuje fikolki :D moze dlatego, ze nie jem slodyczy i mam plan. Zeby przed kolejna wizyta zjesc cos czekoladowego ;)

Milego dnia!

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja jeszcze jestem w szoku , ale mowil, ze nosek jest, ze przeziernosc karkowa ok, ma mozg, nerki i inne nazady, nozki, raczki??? Nie mam pojecia, moze sie nie ruszal i to go zaniepokoilo? Dal mi swoja wizytowke i zaprosil za 3 tyg.
    Teraz sprawdzam NT 2,3 to chyba nie najlepiej prawda?
    Edit:
    Nic nie rozumiem z tego co tutaj jest napisane :/
    Czasami mam wrażenie, że lekarze to jakaś "mafia" wymuszającą hajs od pacjentów. Miałam robione badania prenatalne 2 razy tego samego dnia i stwierdzono dwa różne wyniki. Przy czym przy drugim wyniku crl 6,14 cm NT 2,2 i kości nosowej obecnej powiedział, że są to wyniki "na krawędzi" i on by zrobił amniopunkcję :/ oczywiście postraszył poronieniem i zasugerował Harmony (tak jak poprzedni ginekolog u którego byliśmy 2 h wcześniej). Żerowanie na ludzkim strachu? Pewnie trochę tak! Misi@ a jakie CRL ma Twoje dziecko?

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:54

• Asai2 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - ja również muszę 2 razy zrobić prenatalne... A to dlatego, że Dzieciątko miało tylko 45 mm i lekarz nie mógł zbadać przezierności karkowej. Poza tym wszystko z małym OK. Ale polecał powtórzenie za ok 2 tygodnie, żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić... Niestety to kolejne koszty..

Ale dziewczyny macie super sprzęty i ubranka :) Ja na razie muszę się powstrzymać - przeprowadzamy się niedługo z mężem, a już i tak mamy za dużo rzeczy ;)

f2w3rjjg2cgd5pqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:54

• chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.. mam pytanko.. obudzilam sie rano z poczatkiem opryszczki chyba.. taki mam malutki babelek nad gorna warga..i boje sie zeby sie nie rozbuchala. Po oierwsze ponoc to jest dosc grozne w ciazy a po drugie kurcze jestem przed samym slubem. Macie jakies sposoby na zapobiegniecie powstaniu skwarki..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mascia cynkowa w 2 dni wyleczylam zajada za rada dziewczyn tutaj moze na opryszczke tez podziala :)

chabasse lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Czasami mam wrażenie, że lekarze to jakaś "mafia" wymuszającą hajs od pacjentów. Miałam robione badania prenatalne 2 razy tego samego dnia i stwierdzono dwa różne wyniki. Przy czym przy drugim wyniku crl 6,14 cm NT 2,2 i kości nosowej obecnej powiedział, że są to wyniki "na krawędzi" i on by zrobił amniopunkcję :/ oczywiście postraszył poronieniem i zasugerował Harmony (tak jak poprzedni ginekolog u którego byliśmy 2 h wcześniej). Żerowanie na ludzkim strachu? Pewnie trochę tak! Misi@ a jakie CRL ma Twoje dziecko?

Lekarz byl przemily i powiedzial, ze za kolejna wizyte nie wezmie pieniedzy, ze chce jeszcze raz sprawdzic. Odprowadzil mnie nawet do drzwi i ciagle powtarzal, ze za 3 tygodnie sie zobaczymy.
    Crl 6,64 wiec chyba w normie.ale moze dlatego, ze maluch sie nie ruszal? Zawsze na usg jest jak aniolek nozki ma skulone i czeka cierpliwie, chyba spi.widzialam ruszajace sie serduszko i mozg, wiec chyba jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opryszczki, to ona jest grozna tylko jesli dopiero sie zarazilas. Mi ginekolog na poczatku ciazy jak mialam to polecila zowirax i szybko zniknela.

• eM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Chabasse biegnij to apteki i zapytaj co mogą Ci na to dać w ciąży! Bo ja nie wiem co można w ciąży... do ślubu jeszcze jest troszkę na pewno ją wyleczysz!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Witam się z rana :)
    Chabasse biegnij to apteki i zapytaj co mogą Ci na to dać w ciąży! Bo ja nie wiem co można w ciąży... do ślubu jeszcze jest troszkę na pewno ją wyleczysz!
    Mnie gin na prenatalnych powiedzial, ze czasem lepiej nie mowic, ze jest sie w ciazy, bo nic nie chca dac. Ja mam problem z b12 nie chce mi pielegniarka podac. A on powiedzial, ze to jest chore, jak potrzebuje to mam brac, bo bedzie gorzej i ze dochodzi do absurdow typu ktos zlamie noge, to pierwsze co to zamiastdo ortopedy to idzie na ginekologie i niepotrzebnie sie cierpi! Nie wiem ile w tym prawdy.kurcze sama nie wiem, tez sie balam z tym zowiraxem, ale pomoglo, lepiej, zeby wirus sie nie rozprzestrzenial!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja już nie mogę doczekać się usg prenatalnego, mam w następny piątek :) Szybko zleciało :D
    Mam jeszcze pytanko do dziewczyn "krwiakowych" - czy bardzo ciemne brunatne plamienie, po ok tygodniu ciszy od wykrycia krwiaka to może być znak, że krwiak się opróżnia? Wczorajszym popołudniem miałam dosłownie jednorazowe brunatne plamienie i ogólnie nie ma go ciągle, tylko jest takimi "rzutami", czasami po wizycie w toalecie.
    Wiem, ze to trochę wróżenie z fusów, ale jestem ciekawa, co Wam mówili na ten temat lekarze.
    U mnie to właśnie tak wyglądało. Plamienie pojawiało się i znikało, trwało różnie, czasem dłużej czasem krócej. Ogólna tendencja była taka, że przerwy między plamieniami były coraz dłuższe, a samo plamienie coraz delikatniejsze. Po wyjściu ze szpitala to na wkladce rzadko było cokolwiek, najczęściej tylko na papierze po wizycie w toalecie, albo na palcu po aplikacji Luteiny.
    No i w sumie u mnie to znaczyło tylko tyle, że krwiak se powoli podciekał, zagoił się i tak dopiero w swoim czasie, po miesiącu nadal był w formie płynnej, dopiero po 7 tygodniach została sama malutka blizna. Lekarz kazał nie reagować dopóki nie będzie żywej krwi lub bardzo dużej ilości (co najmniej jak na okres).

Co do opryszczki to podobno plasterki Compeed są super. Ale jeśli to pierwszy raz to warto poradzić się lekarza, bo pierwsze zarażenie może być groźne.

Ogólnie to ja w ostatnich dniach czułam się marnie, nawet mi się pisać nie chciało. Na szczęście już lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:10

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę dziewczyny, że wózki pomału już kupujecie;) na co zwracacie uwagę przy kupnie ja podpytałam sie dwóch Mam o opinię:
    -Bardzo ważne w naszym przypadku jest to żeby gondola była duża bo w najgorsze chłody, nasze bobasy będą miały 4-5 miesiecy a gdzie jeszcze kombinezon i kocyk
    -żeby daszek był bardzo duży ma to zastosowanie szczególnie przy silnych wiatrach i deszczach zeby małemu na łepetynke nie padało
    - możliwość umieszczenia gondoli przodem lub tyłem do kierunku jazdy (dzieci ponoć nie lubią oślepiającego słońca a parasolki nie zawsze sie sprawdzają
    - amortyzatory - jesli chodzi o miasto ja akurat jestem z Wrocka wiec u mnie wertepy a nie chodniki są
    - no i stabilność oraz lekkość wózka szczególnie jak ktoś musi go wnosić na 2 piętro bez windy tak jak ja

Czy któraś by coś chciała jeszcze dopisać? Bo nie powiem mam swojego faworyta w wózkach marka Quinny model XL. Nówka kosztuje 2.500 zł a nie wiem czemu sprzedają go ludzie na portalach po 500 zł a sprawdzałam,widziałam wózek, dla mnie super spełnia moje wymogi oprócz lekkości - jest mega stabilny i niestety cieżki ;(

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre rady. Wyslalam szybko mojego do apteki, akurat wychodzil do pracy ale jeszcze znalazl chwile. Pani mgr. Dala mu plasterki compeed, bo podobno najlepsze i dzialaja od razu i bez przerwy. To nie jest moja pierwsza opryszczka na szczescie, wiec przeciwciala chyba juz mam.
    Heh.. dopoki lezalam w domu to nic a nic mnie nie bralo zadnego przeziebienia ani kataru ani kaszlu. A tu.. czlowiek raz wyszedl na chwile i bach.. zaraz mnie przewialo..ehhh

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:33

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja jeszcze nawet nie myślę o wózkach, czy ciuszkach a Wy już tyle rzeczy macie, masakra :P Jestem mocno w tyle, ale póki co nie czuję potrzeby robienia zakupów dla maleństwa. Czy coś ze mną nie tak?
    Spokojnie ja też jeszcze nie myślę tak na max-a o tych rzeczach ale nie mam w tym doświadczenia wiec podpytuję :) MY pokój Bobasa będzie urządzać koło kwietnia -maja, zobaczysz będzie śliczna pogoda zobaczysz jak brzusio ci rośnie i jakoś nabierzesz nastroju do zakupów :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ